Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Pączek wrote:A stosujesz jakas diete ?
Chcoć nie ukrywam że po głowie chodzi mi tez jakas wizyta u dobrego dietetyka, znającego się troche na rzeczy...4cs, kolejna nadzieja...
-
Robaczek83 wrote:Pytałam o to moje endokrynologa, czymoge sobie dietajakos pomóc, ale on jest bardzo sceptycznie do tego nastawiony. A jest bardzo skrupulatny, jeli chodzi o badania, o wywiad, poświęca na wizycie naprawde duzo czasu. Więc mysle, że nie zbył mnie bo mu sie nie chciało, tylko ma taki pogląd bardziej naukowy. Mówił, że jedyne co mi trzeba to uzupełniać hormon tarczy a reszta wróci do normy.
Chcoć nie ukrywam że po głowie chodzi mi tez jakas wizyta u dobrego dietetyka, znającego się troche na rzeczy... -
Bella_Bella wrote:Ja test po odczytaniu wyniku wyrzucam, po 1,5h test się już może odbarwic. Niestety.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBella
Robaczek
mnie gin powiedział, że te plamienia w zajściu nie przeszkadzają- po zapłodnieniu organizm doprodukuje proga, a jak go bedzie za malo, dołozymy dupka
w razie 2 kresek mam od razu leciec na betę i proga
przed 1 ciążą tez miewałam plamienia (wprawdzie znacznie mniejsze) i zaszłam bez problemu i donosiłam i nawet zadnego progesteronu dodatkowo nie brałam -
pola89 wrote:Dziewczyny, a ja ma do Was takie głupie pytanie... w sumie nawet głupio mi pisać, bo sama znam odpowiedź, ale muszę... wiedzie chyba jak to jest
Jak napisałam wcześniej dzisiaj robiłam test (jestem dzień przed planowanym okresem). Odczytałam po odpowiednim czasie - wynik negatywny (gdzieś tam przez chwilę zobaczyłam drugą kreskę, ale za chwilę nie mogłam jej już znaleźć, więc to były zwidy). Po ok 1,5 godzinie zerknęłam jeszcze raz na test, chociaż po 10 min. wynik teoretycznie jest nie ważny, no i jest delikatna druga kreska...
I teraz sama nie wiem czy są jakieś szanse, że to jednak ciąża? Najbardziej martwi mnie odstawienie luteiny (brałam na bolesne miesiączki pierwszy raz w tym cyklu) i nie wiem co teraz z tym robić
najlepiej test powtórzyć
nie wiem, ile dni jesteś po owulacji, ale jeśli więcej niż 12, to może być szansa na pozytywny wynik nawet z późniejszego sikańca
nie nastawiaj się jakoś mega pozytywnie - sama jestem przykładem takiej historii jak Twoja, testy jednak powinno się wyrzucać po 10 min. od ich wykonania. Może dochodzić po prostu do odbarwieniapola89 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
A czy któreś z Was brały luteinę i miały po niej powiększone piersi? Bo ja brałam pierwszy cykl i są widocznie bardziej ,,wypełnione"więc dodatkowo wkręca mi się ciąża
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Robaczek83 wrote:Może umówmy się, że nie ma rzeczy o które wstydzimy sie tu pytać! Po to jet to forum, nawet najbardziej głupie pomysły kładziemy kawe na ławe!!!!!
Ja tam pytam o wszystko nawet po kilka razy heheKim87, Dzezabella lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
nick nieaktualny
-
Och jak tu gwarno i wesoło
Do tego tarczycowonie lubię
Witam nowe dziewczynki
U mnie 6 dc. @ dalej jest bardzo mocno chociaż powinna się już skończyć.
Biorę te moje wspomagacze ale bez przekonania - dopóki nie unormuje Tsh i PRL nie ma raczej szans. Wizyta u endo dopiero za tydzień. Pewnie w między czasie jak zrobię fki to już się kompletnie zalamie....
Chociaż dobrze ze juz troszkę się wyjaśniło dlaczego nie ma groszka. Nadzieja w moim endo już tylko.
Pączek moja kochananie martw się dziewczyny z hasimoto też mają dzieci. Będziesz miała swoje pączki już niedługo.
Bella_Bella, Kim, Tuliska Ania, LILITH.P
Kim87, AniaŁ123, Bella_Bella lubią tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
nick nieaktualny
-
Callisto wrote:Witam
jestem nowa chce sie przygotować .planujemy od nowego roku zaczac sie starac To dopiero pierwsze dzieciątko
Mam 33 lata. Od msc mierze temperaturke i wskazuje na to że nie mam owu testy tez robiłam i negatywne .Od kiedy pamietam cykle miałam nieregularne i nadmierne owłosienie
brałam wtedy kwas walproinowy . Mam epi .Pytałam lekarza czy ma to powiązanie to powiedziała ze predzej włosy mi wypadna niż mam ich mieć za dużo . Takich mądrych mamy
Od kiedy lekarz zmienił mi na Okskarbazepine to cykle sie uregulowały ale owu brak . Mój błąd że wczesniej sie tym nie zajełam i mam za swoje. Dwa lata temu byłam u gina to mówił że wszystko w normie i dzieci moge mieć . Za tydzien mam wizyte to sie okaże co jest grane. Jak narazie zakupiłam sobie ziółka sroki ( bo tak ładnie chwalą
) olej z wieska . pytanie ' jak w zestawie witamin jest kwas foliowy i mam jeszcze folik to moge razem stosować ??
hej
ja mam 31 lat i to moja pierwsza ciążabędzie dobrze
też mam problem z włoskami - za dużo ich, albo nie powinny być tam, gdzie sązbadaj sobie poziom testosteronu
a do tego androgeny - androstendion i DHEA-S Będzie mniej więcej wiadomo, co z tymi włoskami jest nie tak. WYniki mogą być ok i może być taka Twoja natura, albo coś się dzieje z nadnerczami lub jajnikami. Wyższy poziom testosteronu może, ale nie musi wpływać na owulację, jej brak.
-
Luccecita wrote:ja tez juz widziałam cienie po czasie... niestety z ciążą nie miały nic wspólnego.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy