Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaŁ123 wrote:Znalazłam
I dojechałam do domu, ale z powrotem też stałam w takich korkach, ale już na luzie.
A więc, moja nowa pani endokrynolog, która jest bardzo miła i wydaje mi się że się zna na rzeczy, kazała mi zmniejszyć dawkę do Euthyrox 75 i za trzy tygodnie przyjść do niej z kolejnymi wynikami. Oczywiście kazała się wciskać między pacjentów, bo miejsc nie ma na następne 2 miesiące.
Zapytałam się jej o dietę bezglutenową przy hashi, a ona na to, że na dzień dzisiejszy nie ma potwierdzonych badań na ten temat, aby taka dieta sprzyjała, lub pomagała przy chorobach antyimmunologicznych. Te wyniki, na których opierają się internety i wszystkie dietetyczki blogerki i nie tylko, które ktoś wykonał kilka lat temu i od tego czasu intrnet rozhulał, jak się później okazało zawierało błędy (coś jak w przypadku żelaza w szpinaku), podobno wyszła taka informacja, że te wyniki były błędne, ale jakoś się rozpłynęła bez echa. Oczywiście jeśli ktoś chce być i na niej się dobrze czuje, to jak najbardziej, bo to jest zdrowa dieta dla wszystkich, ale nie ma takich zaleceń pod kontem naszej cudownej choroby
Lalalala
I mnie to cieszy bardzo, bo ja lubię pączki i inne glutenowe cudeńka
Mowilam ze znajdziesz
No to co ja sie tak katuje !kurna
Ale ale...mi jest lepiej ! No czuje sie o niebo lepiej ! Tak jak piszesz zdrowa dieta dla każdego. Pobędę sobie na niej troche i zobaczymy co daleja paczki to i ja lubie ! Wręcz kocham paczki z nadzieniem różanym
By the way - ja ide do Endo 7 listopada - ja jestem ciekawa co ona mi powie na ten temat - bardzo jestem ciekawa
-
AniaŁ123 wrote:Karolcia powiedz nam tutaj jakie badania robiłaś, bo może coś podpowiemy. Lekarz, lekarzowi nie równy, niektórzy nie wiedzą jak podejść do tematu. Ja chodziłam ponad pół roku do jednej babki, która nie miała na mnie żadnego pomysłu tylko mnie tak zbywała z miesiąca na miesiąc. Teraz zmieniłam i na dzień dobry dostałam całą litanię badań do wykonania.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Pączek wrote:Mowilam ze znajdziesz
No to co ja sie tak katuje !kurna
Ale ale...mi jest lepiej ! No czuje sie o niebo lepiej ! Tak jak piszesz zdrowa dieta dla każdego. Pobędę sobie na niej troche i zobaczymy co daleja paczki to i ja lubie ! Wręcz kocham paczki z nadzieniem różanym
By the way - ja ide do Endo 7 listopada - ja jestem ciekawa co ona mi powie na ten temat - bardzo jestem ciekawa
Każdy lekarz ma inną opinię, trzeba się do tego przyzwyczaićAle jakoś ta kobitka przypadła mi do gustu i na razie jej ufam. Ja też się dobrze czułam na diecie bg, byłam chyba 4 miesiące, później zaczęłam z tą dietą IG, która mi wszystko rozwaliła, bo pewnie nadal nie jadłabym glutenu. Co prawda ja go jem bardzo mało, już tak się nauczyłam, jedynie to troszkę chleba, a makaronu prawie w ogóle, albo właśnie bezglutenowy, który smaczny nie jest, ale ja też nie jestem jakimś znawcą
Ale koniecznie zapytaj, zobaczymy co powie.
Razem z dojazdami moja wizyta trwała dzisiaj 3h!!! Matko te korki..a w gabinecie byłam 15 minut. -
AniaŁ123 wrote:Karolcia powiedz nam tutaj jakie badania robiłaś, bo może coś podpowiemy. Lekarz, lekarzowi nie równy, niektórzy nie wiedzą jak podejść do tematu. Ja chodziłam ponad pół roku do jednej babki, która nie miała na mnie żadnego pomysłu tylko mnie tak zbywała z miesiąca na miesiąc. Teraz zmieniłam i na dzień dobry dostałam całą litanię badań do wykonania.
- badanie hormonów: tsh, prolaktyna, progesteron, testosteron, ft3,ft4, antyTPO, estradiol.Czy myslicie ze powinnam miec jakies dodatkowe badania?
Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
AniaŁ123 wrote:Każdy lekarz ma inną opinię, trzeba się do tego przyzwyczaić
Ale jakoś ta kobitka przypadła mi do gustu i na razie jej ufam. Ja też się dobrze czułam na diecie bg, byłam chyba 4 miesiące, później zaczęłam z tą dietą IG, która mi wszystko rozwaliła, bo pewnie nadal nie jadłabym glutenu. Co prawda ja go jem bardzo mało, już tak się nauczyłam, jedynie to troszkę chleba, a makaronu prawie w ogóle, albo właśnie bezglutenowy, który smaczny nie jest, ale ja też nie jestem jakimś znawcą
Ale koniecznie zapytaj, zobaczymy co powie.
Razem z dojazdami moja wizyta trwała dzisiaj 3h!!! Matko te korki..a w gabinecie byłam 15 minut.
Jakos tak mi lepiejwydaje mi sie ze jem bardziej świadomie
prawda jest taka ze ja pieczywo jadłam głownie w weekend, w pracy na sniadanie płatki pełnoziarniste - no ale te miały gluten albo owsianka. Na obiad to wiadomo, roznie - zależy co w danym dniu było w firmowym bufecie ale glutenik chował sie a to w panierce a to w mielonym
wiec jednak jakas tam dawkę glutenu dziennie spozywalam. Po odstawieniu czuje różnice i chce tak pozostać jak narazie
-
pola89 wrote:Być może ta pani ginekolog poprostu nie zajmuje się niepłodnością i nie chce Ci zaszkodzić, a takich klinikach na pewno podejdą do tego odpowiednio. Może warto w takim przypadku pomyśleć o zmianie gin?Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Kim87 wrote:Dziękować
Co do lekarzy to ja wychodzę z założenia że zawsze warto zapytać o drugą opinie:-Dzobaczę co ciekawego mi powie
może machnie czarodziejską różdżką i bach jajo będzie
-
A i ja słyszałam ze przy naszej chorobie kiedy rozwija się jedna choroba autoimmunologiczna, może to oznaczać, że mamy predyspozycje do ujawnienia się kolejnych dlatego odstawiłam gluten
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 19:59
-
Tuliska wrote:I dlategoż wybieram się do "pani" ginekolog niedługo
zobaczę co ciekawego mi powie
Czarodziejska rozdzka to pan ginekolog hihihihihPączek, Tuliska, ines. lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Tuliska wrote:I dlategoż wybieram się do "pani" ginekolog niedługo
zobaczę co ciekawego mi powie
Tuliska lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:Koło 10dc chyba ze masz krótkie cykle to nawet w 8dcNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Kim87 wrote:To idź kolo 10dc. Gin ci powie kiedy przyjść następnym razem aby zobaczyć czy jajo się uwolniloNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Bede musiala isc prywatnie bo na ubezpieczenie to bede czekala 3 tygodnie zebo moja gin mnie przyjeła:/Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Dzieki dziewczynki:* Mam nadzieje ze jak juz bede testowala to monitoring nie bedzie potrzebny
Wez tu czekaj do 3-ciego.
Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡