X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Znalazłam :) I dojechałam do domu, ale z powrotem też stałam w takich korkach, ale już na luzie.

A więc, moja nowa pani endokrynolog, która jest bardzo miła i wydaje mi się że się zna na rzeczy, kazała mi zmniejszyć dawkę do Euthyrox 75 i za trzy tygodnie przyjść do niej z kolejnymi wynikami. Oczywiście kazała się wciskać między pacjentów, bo miejsc nie ma na następne 2 miesiące.

Zapytałam się jej o dietę bezglutenową przy hashi, a ona na to, że na dzień dzisiejszy nie ma potwierdzonych badań na ten temat, aby taka dieta sprzyjała, lub pomagała przy chorobach antyimmunologicznych. Te wyniki, na których opierają się internety i wszystkie dietetyczki blogerki i nie tylko, które ktoś wykonał kilka lat temu i od tego czasu intrnet rozhulał, jak się później okazało zawierało błędy (coś jak w przypadku żelaza w szpinaku :P), podobno wyszła taka informacja, że te wyniki były błędne, ale jakoś się rozpłynęła bez echa. Oczywiście jeśli ktoś chce być i na niej się dobrze czuje, to jak najbardziej, bo to jest zdrowa dieta dla wszystkich, ale nie ma takich zaleceń pod kontem naszej cudownej choroby ;) Lalalala :D I mnie to cieszy bardzo, bo ja lubię pączki i inne glutenowe cudeńka <3

Mowilam ze znajdziesz :D
    No to co ja sie tak katuje ! :D kurna :D
    Ale ale...mi jest lepiej ! No czuje sie o niebo lepiej ! Tak jak piszesz zdrowa dieta dla każdego. Pobędę sobie na niej troche i zobaczymy co dalej :D a paczki to i ja lubie ! Wręcz kocham paczki z nadzieniem różanym :D
    By the way - ja ide do Endo 7 listopada - ja jestem ciekawa co ona mi powie na ten temat - bardzo jestem ciekawa :D

• pola89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Karolcia powiedz nam tutaj jakie badania robiłaś, bo może coś podpowiemy. Lekarz, lekarzowi nie równy, niektórzy nie wiedzą jak podejść do tematu. Ja chodziłam ponad pół roku do jednej babki, która nie miała na mnie żadnego pomysłu tylko mnie tak zbywała z miesiąca na miesiąc. Teraz zmieniłam i na dzień dobry dostałam całą litanię badań do wykonania.
    Podobnie było u mnie :)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Mowilam ze znajdziesz :D
    No to co ja sie tak katuje ! :D kurna :D
    Ale ale...mi jest lepiej ! No czuje sie o niebo lepiej ! Tak jak piszesz zdrowa dieta dla każdego. Pobędę sobie na niej troche i zobaczymy co dalej :D a paczki to i ja lubie ! Wręcz kocham paczki z nadzieniem różanym :D
    By the way - ja ide do Endo 7 listopada - ja jestem ciekawa co ona mi powie na ten temat - bardzo jestem ciekawa :D

Każdy lekarz ma inną opinię, trzeba się do tego przyzwyczaić ;) Ale jakoś ta kobitka przypadła mi do gustu i na razie jej ufam. Ja też się dobrze czułam na diecie bg, byłam chyba 4 miesiące, później zaczęłam z tą dietą IG, która mi wszystko rozwaliła, bo pewnie nadal nie jadłabym glutenu. Co prawda ja go jem bardzo mało, już tak się nauczyłam, jedynie to troszkę chleba, a makaronu prawie w ogóle, albo właśnie bezglutenowy, który smaczny nie jest, ale ja też nie jestem jakimś znawcą ;)

Ale koniecznie zapytaj, zobaczymy co powie.
    Razem z dojazdami moja wizyta trwała dzisiaj 3h!!! Matko te korki..a w gabinecie byłam 15 minut.

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimi super wynik :)

Kim87 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Karolcia powiedz nam tutaj jakie badania robiłaś, bo może coś podpowiemy. Lekarz, lekarzowi nie równy, niektórzy nie wiedzą jak podejść do tematu. Ja chodziłam ponad pół roku do jednej babki, która nie miała na mnie żadnego pomysłu tylko mnie tak zbywała z miesiąca na miesiąc. Teraz zmieniłam i na dzień dobry dostałam całą litanię badań do wykonania.
    - badanie na obecność antyciał plemnikowych z krwi
    - badanie hormonów: tsh, prolaktyna, progesteron, testosteron, ft3,ft4, antyTPO, estradiol.Czy myslicie ze powinnam miec jakies dodatkowe badania?:/

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękować :-)

Co do lekarzy to ja wychodzę z założenia że zawsze warto zapytać o drugą opinie:-D

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Każdy lekarz ma inną opinię, trzeba się do tego przyzwyczaić ;) Ale jakoś ta kobitka przypadła mi do gustu i na razie jej ufam. Ja też się dobrze czułam na diecie bg, byłam chyba 4 miesiące, później zaczęłam z tą dietą IG, która mi wszystko rozwaliła, bo pewnie nadal nie jadłabym glutenu. Co prawda ja go jem bardzo mało, już tak się nauczyłam, jedynie to troszkę chleba, a makaronu prawie w ogóle, albo właśnie bezglutenowy, który smaczny nie jest, ale ja też nie jestem jakimś znawcą ;)

Ale koniecznie zapytaj, zobaczymy co powie.
    Razem z dojazdami moja wizyta trwała dzisiaj 3h!!! Matko te korki..a w gabinecie byłam 15 minut.
    ja moze tego potrzebowałam - jakiejs zmiany dla organizmu - tak mi sie wydaje
    Jakos tak mi lepiej :D wydaje mi sie ze jem bardziej świadomie :) prawda jest taka ze ja pieczywo jadłam głownie w weekend, w pracy na sniadanie płatki pełnoziarniste - no ale te miały gluten albo owsianka. Na obiad to wiadomo, roznie - zależy co w danym dniu było w firmowym bufecie ale glutenik chował sie a to w panierce a to w mielonym :D wiec jednak jakas tam dawkę glutenu dziennie spozywalam. Po odstawieniu czuje różnice i chce tak pozostać jak narazie :)

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Być może ta pani ginekolog poprostu nie zajmuje się niepłodnością i nie chce Ci zaszkodzić, a takich klinikach na pewno podejdą do tego odpowiednio. Może warto w takim przypadku pomyśleć o zmianie gin?
    Albo poprostu ma mnie dosc hihi.Ale mysle własnie o zmianie gin bo podobno kazdy jest inny.

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Dziękować :-)

Co do lekarzy to ja wychodzę z założenia że zawsze warto zapytać o drugą opinie:-D
    I dlategoż wybieram się do "pani" ginekolog niedługo ;) zobaczę co ciekawego mi powie :) może machnie czarodziejską różdżką i bach jajo będzie ;) ;) ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja słyszałam ze przy naszej chorobie kiedy rozwija się jedna choroba autoimmunologiczna, może to oznaczać, że mamy predyspozycje do ujawnienia się kolejnych dlatego odstawiłam gluten

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 19:59

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    I dlategoż wybieram się do "pani" ginekolog niedługo ;) zobaczę co ciekawego mi powie :) może machnie czarodziejską różdżką i bach jajo będzie ;) ;) ;)

Czarodziejska rozdzka to pan ginekolog hihihihih

Pączek, Tuliska, ines. lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Rozdzka to nie wiem ale berło pójdzie w ruch :-D

Tuliska lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktorego dnia cyklu najlepiej isc na monitoring?

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Ktorego dnia cyklu najlepiej isc na monitoring?
    Koło 10dc chyba ze masz krótkie cykle to nawet w 8dc

3jgxflw1867zd36k.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Koło 10dc chyba ze masz krótkie cykle to nawet w 8dc
    Wlasnie z tymi cyklami to mam roznie bo raz 5 dni raz 7:/

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To idź kolo 10dc. Gin ci powie kiedy przyjść następnym razem aby zobaczyć czy jajo się uwolnilo

3jgxflw1867zd36k.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    To idź kolo 10dc. Gin ci powie kiedy przyjść następnym razem aby zobaczyć czy jajo się uwolnilo
    Bede musiala isc prywatnie bo na ubezpieczenie to bede czekala 3 tygodnie zebo moja gin mnie przyjeła:/

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Bede musiala isc prywatnie bo na ubezpieczenie to bede czekala 3 tygodnie zebo moja gin mnie przyjeła:/
    Idź ona niech to oceni średnio jaja na dobę rosną kolo 1.5 do 2.5 mm. Jak wymierzyć na pierwszej wizycie to powie ci kiedy może nastąpić owu

3jgxflw1867zd36k.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki:* Mam nadzieje ze jak juz bede testowala to monitoring nie bedzie potrzebny :D Wez tu czekaj do 3-ciego.

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Rozdzka to nie wiem ale berło pójdzie w ruch :-D
    A to swoją drogą :) ;) :)
    Ale pecherzaaa jeszcze trzeba zahipnotyzowac żeby raczył jajo mi oddać a nie trzymał w objęciach z calych sil ;)

Kim87 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
‹‹ 3434 3435 3436 3437 3438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ