Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Jeszcze czekam. Kurcze pędziłam tu na zbity pysk..przez dzikie korki zostawiłam samochód gdzieś po drodze, wrzuciłam jakiś pieniążek do parkomatu i popędziłam na tramwaj, najgorsze jest to że jestem taka słaba. A okazało się że u lekarza obsówa i nadal czekam. Boję się teraz że za mało wrzuciłam kasy za parkowanie i dostanę mandat. W ogóle boję się że nie trafię tam po ciemku:
    Aałł - to kiepsko :/
    Znajdziesz znajdziesz samochod - tylko na spokojnie szukaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 17:56

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje:) To moze powiem cos o sobie.Mam na imie Karolina,od ponad roku staramy sie z męzem o dzidzie i jak co miesiac jest rozczarowanie na tescie:/ Oboje robilismy badania i jest wszystko dobrze,ale ja i tak co miesiac latam do gin bo mysle ze to z mojej winy,juz sama niewiem co robic moze to jakas blokada,ale jak tu sie odblokowac i nie myslec o powiekszeniu rodziny jak bardzo sie tego pragnie:/

sandrula lubi tę wiadomość

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Dziekuje:) To moze powiem cos o sobie.Mam na imie Karolina,od ponad roku staramy sie z męzem o dzidzie i jak co miesiac jest rozczarowanie na tescie:/ Oboje robilismy badania i jest wszystko dobrze,ale ja i tak co miesiac latam do gin bo mysle ze to z mojej winy,juz sama niewiem co robic moze to jakas blokada,ale jak tu sie odblokowac i nie myslec o powiekszeniu rodziny jak bardzo sie tego pragnie:/
    Wiem coś o tym... U nas właściwie sytuacja bardzo podobna, tylko czas starań o 2 miesiące krótszy :)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Wiem coś o tym... U nas właściwie sytuacja bardzo podobna, tylko czas starań o 2 miesiące krótszy :)
    Wyczytalam na forach o inofemie,on jest dla kobiet z pcos ktore nie majo owulacji i duzo kobietom pomógł,dlatego zapytalam mojej gin o tych witamich i powiedziala ze mogo go stosowac takze kobiety bez pcos,wiec stosuje go juz 3-ci miesiąc.A ty bierzesz jakies witaminki?

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    napisz kiedy testujesz to Kim Cie wpisze :) pare stron wcześniej z dziś rana jest wrzucone, nawet przed chwilą sprawdzałam kto teraz w kolejce :D
    ja testuje 3 listopada.

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez testuje 3 listopada ale czuje jak by miala @ zaraz przyjsc:/

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega wzdęcie i lekkie bóle miesiączkowe. Zauważyłam że takie miewam po owulacji. Dlaczego nie wiem. Jedyne co mam teraz a czego nie miałam wcześniej to dużo białego gęstego śłuzu w ciagu dnia. Ale biorę duphaston więc pewnie od tego... Nie chcę się łudzić... :(

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:

Witaj z nami <3

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 25 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że dzisiaj dzień makaronu?

Dzezabella lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Wyczytalam na forach o inofemie,on jest dla kobiet z pcos ktore nie majo owulacji i duzo kobietom pomógł,dlatego zapytalam mojej gin o tych witamich i powiedziala ze mogo go stosowac takze kobiety bez pcos,wiec stosuje go juz 3-ci miesiąc.A ty bierzesz jakies witaminki?
    Tylko kwas foliowy i w tym miesiącu w 2 fazie cyklu luteinę, ale to bardziej na bolące miesiączki. No i w tym cyklu próbowaliśmy żel conceive plus (ma ułatwiać zajście w ciążę)

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Witaj z nami <3
    Dziekuje

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Tylko kwas foliowy i w tym miesiącu w 2 fazie cyklu luteinę, ale to bardziej na bolące miesiączki. No i w tym cyklu próbowaliśmy żel conceive plus (ma ułatwiać zajście w ciążę)
    A w czym pomaga ten żel?Moze i ja sprubuje jesli ten cykl pojdzie na marne:(

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Wiecie, że dzisiaj dzień makaronu?
    Nie wiedziałam :/
    Przegapiłam makaronowy obiad :/
    Jutro trzeba bedzie nadrobić :D

• Gosia2708 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Piszę tutaj ponieważ w innym wątku nie dostałam żadnej odpowiedzi, mam nadzieję że mi pomożecie. Staramy się z mężem od ponad roku u pierwsze dzieciątko. kilka dni temu mąż odebrał wyniki rozszerzonego badania nasienia . Badanie wykazało 4% prawidłowych plemników , a także 2,1 mln leukocytów oraz komórek nabłonkowych (1 w p.w) ejakulacie. Chciałam się zorientować , czy to może być problemem w naszych staraniach .

• pola89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    A w czym pomaga ten żel?Moze i ja sprubuje jesli ten cykl pojdzie na marne:(
    Dokładnie Ci nie powiem, ale na pewno wprowadza sprzyjające środowisko dla plemników, szczególnie w przypadku kobiet, które mają mało śluzu płodnego. Stwierdziłam, że wypróbuję, bo już raczej nie zaszkodzi :P jedyny minus, to cena, ale do przebrnięcia ;)

30 lat

Wysłany: 25 października 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Nie wiedziałam :/
    Przegapiłam makaronowy obiad :/
    Jutro trzeba bedzie nadrobić :D

Też się dopiero z instagrama dowiedziałam. No i w sumie u nas makaron po polsku - rosół na te nasze choróbska :/

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Dokładnie Ci nie powiem, ale na pewno wprowadza sprzyjające środowisko dla plemników, szczególnie w przypadku kobiet, które mają mało śluzu płodnego. Stwierdziłam, że wypróbuję, bo już raczej nie zaszkodzi :P jedyny minus, to cena, ale do przebrnięcia ;)
    Wlasnie se poczytałam o tym żelu:) stosujesz ten w tubce czy aplikator?Chyba łapiemy sie wszystkiego co sie da :D

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia2708 wrote:
    hej dziewczyny. Piszę tutaj ponieważ w innym wątku nie dostałam żadnej odpowiedzi, mam nadzieję że mi pomożecie. Staramy się z mężem od ponad roku u pierwsze dzieciątko. kilka dni temu mąż odebrał wyniki rozszerzonego badania nasienia . Badanie wykazało 4% prawidłowych plemników , a także 2,1 mln leukocytów oraz komórek nabłonkowych (1 w p.w) ejakulacie. Chciałam się zorientować , czy to może być problemem w naszych staraniach .
    Niestety nie pomogę. Mój mąż z wynikami był u urologa. Teraz nawet nie pamiętam jakie miał. Szukaj jakichś norm :) na pewno coś znajdziesz ;)

30 lat

• pola89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Wlasnie se poczytałam o tym żelu:) stosujesz ten w tubce czy aplikator?Chyba łapiemy sie wszystkiego co sie da :D
    Odgapiłam od innych dziewczyn, które gdzieś tam się wypowiadały i kupiłam w tubie plus małą strzykawkę :D aplikuje dwojako :D

30 lat

• Pączek Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Też się dopiero z instagrama dowiedziałam. No i w sumie u nas makaron po polsku - rosół na te nasze choróbska :/
    To ja jutro taki zero kalori albo bezglutenowy zaserwuje :D
    Jak dieta to dieta :D

‹‹ 3432 3433 3434 3435 3436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ