Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy juz nie bede w ciazy, czas sie chyba z tym pogodzic, bo te zludzenia tylko mnie wykanczaja. trudno, moze sobie nie zasluzylam na kolejne dziecko... :(

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    dziękuję Lili, wizytę mam 3.11 dopiero
    te możliwe zapalenie tarczycy leczy się jakoś farmakologicznie? czy już nie ma mowy o dziecku ?

Leczy się!!

Dziewczyny z hashi zachodzą w ciążę :) nie bój żaby!! wszystko podleczy euthyrox lub letrox :) dostaniesz 1 dawkę na początek, po miesiącu kontrola, żeby zobaczyć jak organizm reaguje:) nie bój się! będziesz w ciąży!! tylko endo, endo, endo!
    i ważne, że wiesz, co Ci może dolegać. Problemy z tarczycą są niebezpieczne dla ciąży - poronienia, jak i inne brzydkie sprawy

emidomi lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    Dziewczyny, ja odpadam, mam dzis caly dzien plamienie lekko brazowe, taka kawa z mlekiem. Biore globulki na stan zaplany, one moga potegowac plamienia ale nie zmieniaja koloru... Wiec to na pewno dupa blada... Tyle nadziei mialam z dupkiem a on mi tylko plamienia spowodowal, na 4 dni po owulce. Nigdy tak nie mialam, jestem przerazona bo moze namieszal mi w calym cyklu. Bede sie teraz bujala pewnie z tymi plamieniami az do @... Mam juz dosc. Dzis mega dól i placz... :(

Kochana! łyczek wina, relaksująca kąpiel i wychodzimy z tego doła!

Daj organizmowi zapoznać się z nowym lekiem, przyzwyczaić się!

Ciągle walczysz, do @ jeszcze nieco czasu! Jak bobo będzie ready, odwiedzi Twoją macicę :) my tu praktycznie w większości staraczki 6-7 miesięczne.
    Cyc do przodu! Głowa do góry!

Kto da radę, jak nie my??? ;)

0b52cec6da.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No odswiezam tą stronę ale ciągle nie ma wyników...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale ja tak naprawde od 2lat sie staram, mialam tylko przerwe pol roku na tabletki i te 4cs sa wlasnie po odstawieniu tabsow... Brzuch mnie boli jak na @, wszystko zreszta mnie boli i nerwy mnie biora. nie moge sobie miejsca znalezc, tak mi zle....

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    ja nigdy juz nie bede w ciazy, czas sie chyba z tym pogodzic, bo te zludzenia tylko mnie wykanczaja. trudno, moze sobie nie zasluzylam na kolejne dziecko... :(

tylko bez takich!!

luz w dupie - nie spinać się tyle, nie czekać na objawy, nie dołować się! ja perwsze 4 cykle to...przeryczalam, przekombinowałam. Aż cudowny program wskazywał mi 80% szans na pozytywny test :D a ostatnie 2 już nic nie wypełniałam :D dopiero 2 dni przed @ skapnęłam się, że może się udało :D w środku cyklu w ogóle o ciąży nie myślałam ;)

seksować i czekać na bobasa! to rozkaz!!

Kim87 lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    Dziewczyny, ja odpadam, mam dzis caly dzien plamienie lekko brazowe, taka kawa z mlekiem. Biore globulki na stan zaplany, one moga potegowac plamienia ale nie zmieniaja koloru... Wiec to na pewno dupa blada... Tyle nadziei mialam z dupkiem a on mi tylko plamienia spowodowal, na 4 dni po owulce. Nigdy tak nie mialam, jestem przerazona bo moze namieszal mi w calym cyklu. Bede sie teraz bujala pewnie z tymi plamieniami az do @... Mam juz dosc. Dzis mega dól i placz... :(
    Głowa do góry najpierw ram na dole musi być wszystko.ok abyś zaszła w ciążę kochana. były tu przypadki ze nie przeleczona infekcja doprowadziła najprawdopodobniej do poronienia. najpierw ty musisz być zdrowa abyś mogła zajść w zdrową ciążę; *

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek
    plamienia nie przesądzają o niczym, dużo dziewczyn w ciąży je ma
    ale Kim ma racje, najpierw infekcję trzeba wyleczyć ;)

ja myslę, że to reakcja na dupka- organizm musi sie przyzwyczaić :)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    tylko bez takich!!

luz w dupie - nie spinać się tyle, nie czekać na objawy, nie dołować się! ja perwsze 4 cykle to...przeryczalam, przekombinowałam. Aż cudowny program wskazywał mi 80% szans na pozytywny test :D a ostatnie 2 już nic nie wypełniałam :D dopiero 2 dni przed @ skapnęłam się, że może się udało :D w środku cyklu w ogóle o ciąży nie myślałam ;)

seksować i czekać na bobasa! to rozkaz!!
    Lili dobrze mówi. Nie ma co się załamywać. NA fb jest dziewczyna która 20 lat się stara i nie traci nadzieji. Juz otrzymałem łzy walnij winosza i przestań myśleć za dużo. ;*

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Lili <3

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:

Skąd ja to znam :)

nie martw się zaraz będą :)

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:

trzymam kciuki!

0b52cec6da.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    dziękuję Lili, wizytę mam 3.11 dopiero
    te możliwe zapalenie tarczycy leczy się jakoś farmakologicznie? czy już nie ma mowy o dziecku ?

Kochana przeciwciała anty TG jeszcze nie świadczą o hashimoto, konieczne jest USG, jednak ja 6 lat temu po zrobieniu przeciwciał, własnie potwierdziłam diagnozę :/
    Hashimoto niestety się nie leczy, nie ma obecnie lekarstwa, to jest choroba antyimmunologiczna, leczy się jedynie jej skutki, czyli postępującą niedoczynność, a czasami przy wahaniach hormonów chwilowe nadczynności. Trzeba się wyregulować i można zajść, ostatnim przykładem jest nasza Szaron :)
    Ważne aby trafić na dobrego lekarza i nauczyć się z tym żyć, czyli obserwować swoje ciało i ducha, bo wszystko można wyczytać :)
    Ale jeszcze nic nie jest przesądzone, idź do specjalisty, to na pewno wszystko Ci wyjaśni ;)

Szaron, emidomi lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Dziękuję Lili <3
    Ja mam Hashimoto i niedoczyność, zaszłam. Łykam Letrox od lat. Także spokojnie, teraz mnóstwo dziewczyn z chorobami tarczycy funkcjonuje, ma dzieci. Chill out :)

AniaŁ123, emidomi, ines. lubią tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:

Robaczek! Co to za mazanie się? Proszę się zwiąż w garść i zapytać Kim gdzie się kupuje takie dobre lody karmelowe :D
    Kochana każda ma czasami chwile załamania, ja właśnie miałam moje pierwsze i największe gdzieś w okolicach 4cs, czyli w takim momencie jak Ty teraz jesteś. Słońce głowa do góry, naprawdę to jest bardzo krótki czas starań. Nie smuć się <3 Zobaczysz że wszystko się ułoży i bardzo szybko zostaniesz mamą :* Wszystkie tutaj czekamy w kolejce po groszka, niektóre z nas są wpuszczane bez kolejki, bo akurat był dla nich dobry czas, a reszta cierpliwie czeka i doczeka się, zobaczysz!

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    Tak, ale ja tak naprawde od 2lat sie staram, mialam tylko przerwe pol roku na tabletki i te 4cs sa wlasnie po odstawieniu tabsow... Brzuch mnie boli jak na @, wszystko zreszta mnie boli i nerwy mnie biora. nie moge sobie miejsca znalezc, tak mi zle....

Aha, i żeby nie było... Moje 8 cykli to tylko takie umowne, bardziej świadome, wcześniej przez prawie 2 lata leciały serduszka bez zabezpieczenia i nic się nie wydarzyło, więc tak na dobrą sprawę mam podobny staż, a może nawet dłuższy ;)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018

Wysłany: 28 października 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8,85 mlu/ml
    Czyli nic. Jak nie dostanę @ do pon to pójdę na powtórkę. Ale pewnie przyjdzie.

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ochłonęlam i wróciłam :) Ale mam pytanie - bo natknęłam się gdzieś że w razie pojawienia się plamienia dawkę zwiększyc, ale jak? jednorazowo duzo czy stopniowa systematycznie brac więcej? Bedę walczyć do @!!!!

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomożecie? :)

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png

Wysłany: 28 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    Pomożecie? :)

Nie znamsię na tym :(

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
‹‹ 3473 3474 3475 3476 3477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ