Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaŁ123 wrote:Kochana przeciwciała anty TG jeszcze nie świadczą o hashimoto, konieczne jest USG, jednak ja 6 lat temu po zrobieniu przeciwciał, własnie potwierdziłam diagnozę
Hashimoto niestety się nie leczy, nie ma obecnie lekarstwa, to jest choroba antyimmunologiczna, leczy się jedynie jej skutki, czyli postępującą niedoczynność, a czasami przy wahaniach hormonów chwilowe nadczynności. Trzeba się wyregulować i można zajść, ostatnim przykładem jest nasza Szaron
Ważne aby trafić na dobrego lekarza i nauczyć się z tym żyć, czyli obserwować swoje ciało i ducha, bo wszystko można wyczytać
Ale jeszcze nic nie jest przesądzone, idź do specjalisty, to na pewno wszystko Ci wyjaśni
Dziękuję Aniu, powiem Ci szczerze,że nawet jeśli to hashimoto to i tak cieszę się ,ze bedzie wiadomo dlaczego nie zachodzę w ciązę. Jak się wie co leczyć to zawsze lepiej niż nie wiedzieć co się dzieje. Żałuję ,że nie mam moich badań z poprzednich ciąż bo coś mi ,,dźwięczy " w głowie ,że miałam lekką niedoczynność którą moj gin kazał sie nie przejmowac ale ręki sobie uciąć nie dam - może to było podejrzenie niedoczynności tylko ?
W każdym bądź razie dziewczyny cycki do przodu ( jak ktoś mabo u mnie deficyt) i zapieprzamy dalej
))
Słyszysz Robaczku ????? Popraw koronę i zasuwajAniaŁ123 lubi tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Robaczek83 wrote:Dobra, ochłonęlam i wróciłam
Ale mam pytanie - bo natknęłam się gdzieś że w razie pojawienia się plamienia dawkę zwiększyc, ale jak? jednorazowo duzo czy stopniowa systematycznie brac więcej? Bedę walczyć do @!!!!
jeśli chodzi o zwiększenie dawki, to myślę, że nie chodzi o jednorazową dawkę tylko ogólną, czyli jeśli brałaś 1 na dzień, to teraz 2 na dzień. Ale to tylko moje przypuszczenia... Nie chcę źle radzić...
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Robaczek83 wrote:Dobra, ochłonęlam i wróciłam
Ale mam pytanie - bo natknęłam się gdzieś że w razie pojawienia się plamienia dawkę zwiększyc, ale jak? jednorazowo duzo czy stopniowa systematycznie brac więcej? Bedę walczyć do @!!!!
ja bez konsultacji z ginem nic bym nie zwiększała -
Robaczek83 wrote:Macie racje, zaczekam na tej dawce do @, a pozniej udam sie na konsultacje co w kolejnym cyklu...
zapisuj sobie obserwacje swojego organizmu i pójdź z nimi do ginamusisz dać organizmowi nieco czasu na zapoznanie się nowym lekiem
-
LILITH.P wrote:tylko bez takich!!
luz w dupie - nie spinać się tyle, nie czekać na objawy, nie dołować się! ja perwsze 4 cykle to...przeryczalam, przekombinowałam. Aż cudowny program wskazywał mi 80% szans na pozytywny testa ostatnie 2 już nic nie wypełniałam
dopiero 2 dni przed @ skapnęłam się, że może się udało
w środku cyklu w ogóle o ciąży nie myślałam
seksować i czekać na bobasa! to rozkaz!!
Program pokazuje nam procentowo możliwość pozytywnego testu ciążowego pod kątem dni do miesiączki. Im bliżej do @ tym szanse wieksze. Nie ma tu wpływu na to nasz wykres ani co na nim zanotowałyśmy. Wykres jest brany pod uwagę przez Detektor Ciąży w doliczaniu punktów za zapisane objawy.31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Cherry_Blossom wrote:Lilitku, jak się czujesz?
dzisiaj mam kumulację objawów - mdłości, ból miednicy (taki mój urok, że nie muszę czekać na niego do 5 m-ca ciąży) , rozpychanie w macicy, a tym samym więzadła nieco bolą. Piersi dalej bolą
jednym słowem -na brak objawów nie narzekam -
Pączek wrote:Ja otwieram chipsy !
Juz po dzisiejszym a wzasadzie od wczorajszego dnia straciłam wiarę w co po niektórych ludzi
Do tego urojenia zamknęłam do szafy i czekam na @
czemu stracilaś wiarę??
nie jedz chipsów! zjedz batona! czekoladę lub lody -
Cherry_Blossom wrote:Lilitku tule mocno :*
Paczku co się stało?
dziękujętrzeba przeżyć dzisiejszy dzień i liczyć na to, że będzie lepiej
i tak wychodzę z zalożenia, że może mnie poniewierać, żeby tylko bobo się dobrze rozwijało
-
LILITH.P wrote:czemu stracilaś wiarę??
nie jedz chipsów! zjedz batona! czekoladę lub lody
Myslalam ze spadnę z krzesła no spadnę i sie nie podniosę
Lili - chipsy mam bezglutenowe zdrowe pieczone z paprykainnych nie jadam
wiec no teoche zdrowsza wersja śmieciowego jedzenia
Jakos trzeba sobie humor poprawić bo taka rewelacje dostałam pod koniec dnia
Plus wqrza mnie ze znowu kazdy w koło ciaza a tu dupa no dupa bedzie - kolejna z pracy w ciazy - miała wracać za 3 tyg bo była na macierzyńskim no to prosze nie wraca bo kolejne w drodzeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 17:34