Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Kto brał luteinę? Brałam luteinę w poprzednim cyklu. Minęło już 9 dni od kiedy przestałam, jest 5 dzień nowego cyklu, a moje cycki są nadal wielkie i jakieś takie obolałe...
Wolałabym żeby wszystko wróciło do normy... Długo można odczuwać takie działanie luteiny?
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Cześć dziewczyny, wpadłam przerywając rodzinną wizytę z pytaniem, może ktoś dzieli moje przypadłości - otóż jestem potwornie uczulona na zwierzęta typu kot i pies. Naprawdę astmatycznie uczulona. Jestem u rodziny, gdzie są koty, co prawda wszystko czyściutko wysprzątane i koty są poza moim zasięgiem, ale non stop CZUJĘ JE. Duszę się, kicham, kaszlę, sapię, nie mogę spać. Bo nie mogę łykać niczego na alergię...
Przyznam że zapomniałam o to spytać lekarza, dałam się nieco zaskoczyć, bo zwierzaki mam tylko u rodziny i tylko na dość rzadkich wyjazdach.
Wyjeżdżamy dzień wcześniej, bo nie zniosę kolejnej nocy z toną kamieni na piersiach, bo tak się czuję.
Jak to jest - pozostaje mi 9 miesięcy unikania miejsc "zakoconych" czy są jakieś leki przeciwalergiczne dla kobiet w ciąży? -
Szaron wrote:Cześć dziewczyny, wpadłam przerywając rodzinną wizytę z pytaniem, może ktoś dzieli moje przypadłości - otóż jestem potwornie uczulona na zwierzęta typu kot i pies. Naprawdę astmatycznie uczulona. Jestem u rodziny, gdzie są koty, co prawda wszystko czyściutko wysprzątane i koty są poza moim zasięgiem, ale non stop CZUJĘ JE. Duszę się, kicham, kaszlę, sapię, nie mogę spać. Bo nie mogę łykać niczego na alergię...
Przyznam że zapomniałam o to spytać lekarza, dałam się nieco zaskoczyć, bo zwierzaki mam tylko u rodziny i tylko na dość rzadkich wyjazdach.
Wyjeżdżamy dzień wcześniej, bo nie zniosę kolejnej nocy z toną kamieni na piersiach, bo tak się czuję.
Jak to jest - pozostaje mi 9 miesięcy unikania miejsc "zakoconych" czy są jakieś leki przeciwalergiczne dla kobiet w ciąży?Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Szaron wrote:Cześć dziewczyny, wpadłam przerywając rodzinną wizytę z pytaniem, może ktoś dzieli moje przypadłości - otóż jestem potwornie uczulona na zwierzęta typu kot i pies. Naprawdę astmatycznie uczulona. Jestem u rodziny, gdzie są koty, co prawda wszystko czyściutko wysprzątane i koty są poza moim zasięgiem, ale non stop CZUJĘ JE. Duszę się, kicham, kaszlę, sapię, nie mogę spać. Bo nie mogę łykać niczego na alergię...
Jak to jest - pozostaje mi 9 miesięcy unikania miejsc "zakoconych" czy są jakieś leki przeciwalergiczne dla kobiet w ciąży?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Cherry_Blossom wrote:Dziewczyny... takiej ilości okresu to ja NIGDY nie miałam. A urodziłam SN. wow... dobrze, niech to wszystko się oczysci
A ja złapała wirusa. Właśnie idę do lekarza wiec super..... ujowy ten październik niech już się konczyMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44d6ec85b0c8.jpg
ZAFASOLKOWAŁY
14.07 - Nutka88 - pozytywny
16.07 - Evelin - pozytywny
27.07 - Magdama - pozytywny
29.07 - KingaJulia91 - pozytywny
19.08 - Lokokoko - pozytywny
22.08 - Worldbyme - pozytywny
25.08 - Flaming vel Bita Śmietana - pozytywny
30.08 - Bbee - pozytywny
1.09 - Młoda19, Pink Sky- pozytywny
25.09 - Misiaq - pozytywny
29.09 - Lilith.P, 19Biedroneczka91 - pozytywny
30.09 - Ines - pozytywny
4.10 - Szatynka pozytywny
9.10 - Szaron pozytywny
10.10 -Caro pozytywny
12.10 - Ewa231 pozytywny
28.10- Czarnulka24 pozytywny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a228af1a7ab9.jpg
TESTUJĄ
31.10- Dzezabella
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/610b8b3d87f1.jpg
TESTUJĄ
3.11-Robaczek83
4.11 -Kim87
13.11-Luccecita
21.11- Violet 146
23.11 - Magnolia82222
Im się udało
Uda się i nam! https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99c5e3cf19f3.jpg
Duśka:) - TP -> 27.11.2016
WaldhauzerM - TP -> 22.12.2016
eveli_na - TP -> 26.12.2016
Anula1986 - TP -> 28.12.2016
szuflada - TP -> 29.12.2016
Allmita - TP > 09.01.2017
Sandrula - TP -> 03.02.2017
Nats - TP -> 05.02.2017
KlaudyŚ - TP -> 13.02.2017
Evelin - TP -> 23.03.2017
Worldbyme -TP-> 01.05.2017
Flaming vel Bita Śmietana -TP -> 08.05.2017
19Biedronka91-TP-> 03.06.2017
Lilith.P -TP -> 09.06.2017
Ines -TP->12.06.2017
FORUMOWE BOBASKI
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d265cca0b4e.jpg
Pierwsza gwiazda forum ur 12.10.2016 Basia córunia Sylwii GRATULUJEMY
ZAFASOLKOWANE ZAPRASZAMY NA NASZ FIOLETOWY WĄTEK NA BELLY
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/zafasolkowane-z-grupy-starania-o-maluszka-of,10260,123.htmlMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Pączek wrote:Hej
Wisienka ❤️ Mnie za to skręca z bólu
Kim oby to było tylko chwilowe przeziębienie - zeby nie przerodziło sie w cos gorszego.Pączek lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
nick nieaktualnySzaron wrote:Cześć dziewczyny, wpadłam przerywając rodzinną wizytę z pytaniem, może ktoś dzieli moje przypadłości - otóż jestem potwornie uczulona na zwierzęta typu kot i pies. Naprawdę astmatycznie uczulona. Jestem u rodziny, gdzie są koty, co prawda wszystko czyściutko wysprzątane i koty są poza moim zasięgiem, ale non stop CZUJĘ JE. Duszę się, kicham, kaszlę, sapię, nie mogę spać. Bo nie mogę łykać niczego na alergię...
Jak to jest - pozostaje mi 9 miesięcy unikania miejsc "zakoconych" czy są jakieś leki przeciwalergiczne dla kobiet w ciąży?
Mogę Cię pocieszyć, bo jestem straszną alergiczką- alergie pokarmowe, na wszystkie pyłki drzew. Przed ciążą ciągle brałam leki. Odkąd zaszłam w ciąże- jak ręką odjął. Ale z tego co mi lekarz mówił, to często tak jest, że organizm 'sam się broni' w ciąży nawet przed alergenami. -
Jak to jest - pozostaje mi 9 miesięcy unikania miejsc "zakoconych" czy są jakieś leki przeciwalergiczne dla kobiet w ciąży?
Musisz udać się najlepiej do pulmnologa lub alergologa. Są wziewy które mogą przyjmować kobiety w ciąży. Mam astmę i takie przyjmuje. Idź jak najszybciej, bo takie "ataki" źle potem wpływają na dziecko.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
A wapno można w ciąży? Ewentualnie tego można spróbować. -
Dzień dobry
Coś tu cicho
Ja dzisiaj pierwszy dzień w pracy po chorobie, a jutro znowu wolne
Pączek współczuję bólui tego fizycznego i tego innego
Kimi trzymaj się, nie daj sięZdrówka życzę! Chociaż zwolnienie na kilka dni z pracy jeszcze nikomu nie zaszkodziło
Dla tych które mają długi weekend, życzę udanego wypoczynku -
Cherry_Blossom wrote:Kurczę młodej nie przeszło, znów ten cholerny mokry kaszel... siedzi jej tam. Robię jej inhalacje nebulizatorem i kurczę cierpi. No kto by chciał z tą maską tyle siedzieć... moje kochanie biedne
Biedna Dziecina :* Zdrówka życzę -
Cherry_Blossom wrote:http://www.mojewypieki.com/przepis/piernik-staropolski
Robiła któraś taki piernik?
Nie robiłam piernika, ale uwielbiam ten blog, masę wypieków już stamtąd zaliczyłam i przepisy są bardzo dobre, wszystko super wychodzi