Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
smerfetkaaa wrote:Dziewczynki jak jest z płodnościa po poronieniu? Czy mierzenie temperatury i sprawdzanie śluzu będzie wiarygodne? I czy możliwe jest zajście ciąże zaraz po poronieniu?
Po zbiegu nie jesteś wiec podejrzewam ze ładnie się oczyścili byłaś na kontroli?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 08:04
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
MyE wrote:Dzień Dobry Dziewczyny.
Jako że dopiero zaczynam obserwować swój cykl poprzez pomiar temperatury mam do was pytanie.
Próbowałam dokopać się do tej informacji w internecie, ale co artykuł/forum to inne odpowiedzi.
No więc, jak to jest z tym wzrostem temperatury w połowie cyklu?
Jedni uważają, że jest to sygnał, że ZACZĘŁA się owulacja i jest to najlepszy moment na starania. Inni zaś, że skok temperatury oznacza KONIEC owulacji i początek fazy lutealnej.
Jak to natomiast jest w praktyce?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Jako że dopiero zaczynam obserwować swój cykl poprzez pomiar temperatury mam do was pytanie.
Próbowałam dokopać się do tej informacji w internecie, ale co artykuł/forum to inne odpowiedzi.
Jedni uważają, że jest to sygnał, że ZACZĘŁA się owulacja i jest to najlepszy moment na starania. Inni zaś, że skok temperatury oznacza KONIEC owulacji i początek fazy lutealnej.
Jak to natomiast jest w praktyce?
WitajSkok temperatury oznacza że owulacja najprawdopodobniej się już odbyła ale nie będziesz miała pewności dopóki lekarz nie potwierdzi. Czasami jest tak, że temperatura wzrasta a owu nie ma. Dzień wcześniej przeważnie następuje spadek. Najlepiej współżyc 3,2,1 dzień przed owu plus w dzień owulacji.
-
Jak to natomiast jest w praktyce?z owulacją jest tak, że teoretycznie może wystąpić 3 dni przed i 3 dni po skoku (różne są teorie na ten temat). W większości przypadków skok występuje już po owu, albo w jej bliskiej okolicy
tak więc warto się starać intensywnie od początku dni płodnych do ok 3 dni po owu
dokładny czas owulacji można wyznaczyć przez monitoring (np. ja mam owu dzień przed skokiem temp)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 08:10
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Heloł Lejdis;*;*
Ja dzisiaj mam syndrom gila do pasa woec siedzę w domu i nie ruszam tyłka nigdzie.
Zrobiłam testa ciążowego wali po oczach biel. Trudno nie teraz to innym razem. Może teraz dopiero wszystko wróciło do normy (cycki zaczęły boleć ponownie) może następny będzie udany. No nic mam zamiar odpicowac trochę listę bo mi się opatrzyła.
Buziaki. Muaaaaa:*:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 08:12
pola89, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kim87 wrote:Bejbe lepiej choć zatoki zawalone. WCZORAJ syndrom walking dead miałam wiec nawet tu nie zaglądałam.Co do francy dzisiaj powinna przyjść ale dam jej jeszcze kilka dni bo może przeziębienie ja spowolnilo
Obudziłam sie z zatkanym nosem i bolącym odcinkiem krzyżowym
Podejrzewam ze po części to od @ tzn te pobolewanie mięśni itp
Dam sobie troche czasu i zobacze jak to sie rozwinie - tym czasem garść witamin w łapkę i "Na zdrowie" ❤️Kim87 lubi tę wiadomość
-
Kim87 wrote:
Może teraz dopiero wszystko wróciło do normy (cycki zaczęły boleć ponownie) może następny będzie udany.
Buziaki. Muaaaaa:*:*
Pytam bo ja mam bardzo bolesne @... 2 tyg przed juz strasznie bola mnie piersi, tak ze nie moge sie dotknac a w 1 dniu @ bez ketonalu ani rusz... Dramat.. Ginekolog-endokrynolog na podstawie wywiadu zasugerowala cykle bezowulacyjne i policystyczne.. Ale badania na policystyczne wyszly ok., a ja nadal cierpiezawsze. I nie wiem czemu.. Myslalam, ze bromergon mi to zlagodzi ale nic z tego..
-
veritaserum wrote:Witam Was dziewczyny
Wczoraj w 26 dniu przyszła @. No cóż, nowy cykl nowa szansa. Niepokoją mnie coraz krótsze cykle u mnie no i to cholerne plamienie przed. W 11 dniu idę do gina na monitoring, zobaczymy co dalej. Muszę go zapytać jaki ma plan na leczenie, bo od pół roku do niego chodzę i plamień nie zniwelował luteiną...
Pozdrawiam
Z tego co sie naczytalam to plamienia przed @ sa spowodowane niedomoga lutealna, wiec dupek lub luteina i chyba po problemienie wiem czemu lekarz nie reaguje.. Szczegolnie przy staraniach..
-
stokrotka666 wrote:Witam się z bolacym brzuchem na @ i mega leniem...
Wspolczujeii przesylam dobra enegie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 08:56
stokrotka666 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Kim, mam pytanko. Co masz na mysli, ze cykle zaczely ponownie bolec? Mowisz o bolach owu czy o tych spowodowanych przez @?
Pytam bo ja mam bardzo bolesne @... 2 tyg przed juz strasznie bola mnie piersi, tak ze nie moge sie dotknac a w 1 dniu @ bez ketonalu ani rusz... Dramat.. Ginekolog-endokrynolog na podstawie wywiadu zasugerowala cykle bezowulacyjne i policystyczne.. Ale badania na policystyczne wyszly ok., a ja nadal cierpiezawsze. I nie wiem czemu.. Myslalam, ze bromergon mi to zlagodzi ale nic z tego..
Kochana źle doczytałaś - Kim pisała, że Cycki zaczęły ją boleć nie cykle...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 09:00
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Violet146 wrote:Kochana źle doczytałaś - Kim pisała, że Cycki zaczęły ją boleć nie cykle...
to juz nic
dzieki
Kim87 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Kim, mam pytanko. Co masz na mysli, ze cykle zaczely ponownie bolec? Mowisz o bolach owu czy o tych spowodowanych przez @?
-