Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaaa wrote:
    Dziewczynki jak jest z płodnościa po poronieniu? Czy mierzenie temperatury i sprawdzanie śluzu będzie wiarygodne? I czy możliwe jest zajście ciąże zaraz po poronieniu?
    Poczekaj ze starania mi do pierwszej normalnej miesiączki i zacznijcie się starać. Owu startuje od razu po poronieniu kiedy spada beta do zera. Z zachodzeniu to różnie jeden od razu inne nie . Ja 4Cs po poronieniu i będzie 5 zaraz no i nic na razie

Po zbiegu nie jesteś wiec podejrzewam ze ładnie się oczyścili byłaś na kontroli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 08:04

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Dzień Dobry Dziewczyny. :)
    Jako że dopiero zaczynam obserwować swój cykl poprzez pomiar temperatury mam do was pytanie.
    Próbowałam dokopać się do tej informacji w internecie, ale co artykuł/forum to inne odpowiedzi.
    No więc, jak to jest z tym wzrostem temperatury w połowie cyklu?
    Jedni uważają, że jest to sygnał, że ZACZĘŁA się owulacja i jest to najlepszy moment na starania. Inni zaś, że skok temperatury oznacza KONIEC owulacji i początek fazy lutealnej.
    Jak to natomiast jest w praktyce?
    Skok temp oznacza ze jajo się uwolnilo. O ile dobrze pamiętam zasługa proga

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Jako że dopiero zaczynam obserwować swój cykl poprzez pomiar temperatury mam do was pytanie.
    Próbowałam dokopać się do tej informacji w internecie, ale co artykuł/forum to inne odpowiedzi.
    Jedni uważają, że jest to sygnał, że ZACZĘŁA się owulacja i jest to najlepszy moment na starania. Inni zaś, że skok temperatury oznacza KONIEC owulacji i początek fazy lutealnej.

Witaj :) Skok temperatury oznacza że owulacja najprawdopodobniej się już odbyła ale nie będziesz miała pewności dopóki lekarz nie potwierdzi. Czasami jest tak, że temperatura wzrasta a owu nie ma. Dzień wcześniej przeważnie następuje spadek. Najlepiej współżyc 3,2,1 dzień przed owu plus w dzień owulacji.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobietki <3

Spokojnego dnia Kochane :*

Pączek, Kim87, Lubię_czekoladę, emidomi lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Kochana :) z owulacją jest tak, że teoretycznie może wystąpić 3 dni przed i 3 dni po skoku (różne są teorie na ten temat). W większości przypadków skok występuje już po owu, albo w jej bliskiej okolicy :) tak więc warto się starać intensywnie od początku dni płodnych do ok 3 dni po owu :) dokładny czas owulacji można wyznaczyć przez monitoring (np. ja mam owu dzień przed skokiem temp)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 08:10

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tumblr_inline_mk8a47vLiS1qz4rgp.gif

Heloł Lejdis;*;*
    Ja dzisiaj mam syndrom gila do pasa woec siedzę w domu i nie ruszam tyłka nigdzie.

Zrobiłam testa ciążowego wali po oczach biel. Trudno nie teraz to innym razem. Może teraz dopiero wszystko wróciło do normy (cycki zaczęły boleć ponownie) może następny będzie udany. No nic mam zamiar odpicowac trochę listę bo mi się opatrzyła.
    Buziaki. Muaaaaa:*:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 08:12

pola89, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 12:14

• Pączek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Bejbe lepiej choć zatoki zawalone. WCZORAJ syndrom walking dead miałam wiec nawet tu nie zaglądałam.Co do francy dzisiaj powinna przyjść ale dam jej jeszcze kilka dni bo może przeziębienie ja spowolnilo
    Mnie dzis cos sie chyba zaczyna
    Obudziłam sie z zatkanym nosem i bolącym odcinkiem krzyżowym :/
    Podejrzewam ze po części to od @ tzn te pobolewanie mięśni itp
    Dam sobie troche czasu i zobacze jak to sie rozwinie - tym czasem garść witamin w łapkę i "Na zdrowie" ❤️

Kim87 lubi tę wiadomość

• Pączek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    tumblr_inline_mk8a47vLiS1qz4rgp.gif

Może teraz dopiero wszystko wróciło do normy (cycki zaczęły boleć ponownie) może następny będzie udany.
    Buziaki. Muaaaaa:*:*
    Kim, mam pytanko. Co masz na mysli, ze cykle zaczely ponownie bolec? Mowisz o bolach owu czy o tych spowodowanych przez @?
    Pytam bo ja mam bardzo bolesne @... 2 tyg przed juz strasznie bola mnie piersi, tak ze nie moge sie dotknac a w 1 dniu @ bez ketonalu ani rusz... Dramat.. Ginekolog-endokrynolog na podstawie wywiadu zasugerowala cykle bezowulacyjne i policystyczne.. Ale badania na policystyczne wyszly ok., a ja nadal cierpie :/ zawsze. I nie wiem czemu.. Myslalam, ze bromergon mi to zlagodzi ale nic z tego..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z bolacym brzuchem na @ i mega leniem...

0d1yqqmzw64bbzm4.png

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Witam Was dziewczyny

Wczoraj w 26 dniu przyszła @. No cóż, nowy cykl nowa szansa. Niepokoją mnie coraz krótsze cykle u mnie no i to cholerne plamienie przed. W 11 dniu idę do gina na monitoring, zobaczymy co dalej. Muszę go zapytać jaki ma plan na leczenie, bo od pół roku do niego chodzę i plamień nie zniwelował luteiną...

Pozdrawiam :)
    Hej :)

Z tego co sie naczytalam to plamienia przed @ sa spowodowane niedomoga lutealna, wiec dupek lub luteina i chyba po problemie :) nie wiem czemu lekarz nie reaguje.. Szczegolnie przy staraniach..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Czesc :)
    Wspolczuje :( ii przesylam dobra enegie :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 08:56

stokrotka666 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczynki :)

stokrotka666 lubi tę wiadomość

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Kim, mam pytanko. Co masz na mysli, ze cykle zaczely ponownie bolec? Mowisz o bolach owu czy o tych spowodowanych przez @?
    Pytam bo ja mam bardzo bolesne @... 2 tyg przed juz strasznie bola mnie piersi, tak ze nie moge sie dotknac a w 1 dniu @ bez ketonalu ani rusz... Dramat.. Ginekolog-endokrynolog na podstawie wywiadu zasugerowala cykle bezowulacyjne i policystyczne.. Ale badania na policystyczne wyszly ok., a ja nadal cierpie :/ zawsze. I nie wiem czemu.. Myslalam, ze bromergon mi to zlagodzi ale nic z tego..

Kochana źle doczytałaś - Kim pisała, że Cycki zaczęły ją boleć nie cykle...

:) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 09:00

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Kochana źle doczytałaś - Kim pisała, że Cycki zaczęły ją boleć nie cykle...

:) :) :)
    Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Ups :D to juz nic :P dzieki ;)

Kim87 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Mnie cycki zawsze bolały jako objaw @. Po poronieniu 3 cykle miałam spokój i w tym cyklu symptom wrócił. Nie wiem od czego to zależy. Może się unormowalo wszystko wreszcie bo jak na rade w tym cyklu @ wyglądała ok jak przed ciążą. Nie wróciły jeszcze bóle owu. Zawsze takie miałam. Znaczy się coś tam mnie horcowalo ale nie tak jak przed ciążą.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Cześć dziewczynki :)
    Haj kochana.:*

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Łącze się w bólu

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Swoją drogą bóle takie sugerują niepekajace pęcherzyki. Może poproś o drugą opinie

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 3491 3492 3493 3494 3495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ