X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Jeju kochana, współczuję..
    Znam to.. miałam podobnie..
    U mnie to jeszcze porażką było to ze główna kierowniczka specjalnie zwalniala prace i brała większe zamówienia żeby były nagodziny które były do odbioru ale nie można było ich odbierać ze względu na to że wiecznie ludzie na chorobowym ..
    A ta stara pinda była już na emeryturze, wszystko jej dyndalo i tylko przedłużala sobie weekendy.. zawsze w poniedziałek i w piątek jej nie było..
    Przez jej zachowanie to ja i inne osoby robiły po 13-15godzin.

Dobrze że mam od tego wolne :)
    Nie pierwszy i nie ostatni raz mam takie numery
    U mnie ostatnio sytuacja jest bardzo dynamiczna - pewnych rzeczy nie przewidzę
    Boje sie tylko ze takie akcje beda teraz coraz częściej

• Malwiś124 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:) !!! Dzisiaj mija tydz od poronienia, a ja mam taka chec na baraszkowanie, ze glowa mala :O ALe jeszcze wieksza chce mam zeby juz zaczac starania o bobo :/

• Evelin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Nie pierwszy i nie ostatni raz mam takie numery
    U mnie ostatnio sytuacja jest bardzo dynamiczna - pewnych rzeczy nie przewidzę
    Boje sie tylko ze takie akcje beda teraz coraz częściej

Niestety nic nie poradzimy.
    Jutro pracujesz czy weekendy wolne ?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwiś124 wrote:
    Hej dziewczynki:) !!! Dzisiaj mija tydz od poronienia, a ja mam taka chec na baraszkowanie, ze glowa mala :O ALe jeszcze wieksza chce mam zeby juz zaczac starania o bobo :/

Hej, czyli dobrze sie czujesz ? :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Malwiś124 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Hej, czyli dobrze sie czujesz ? :*

Evelin o dziwo tak, tylko nie moge sobie poradzic z checia zaczecia staran juz:/
    Nie wiem co sie dzieje, wiem ze trzeba odczekac jakis tam czas, ale ja jakos nie moge przestac myslec o tym :(

• MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) po roku czasu postanowiłam zmienić swojego lekarza...dzis jest moj 1dc ( niestety ) i chciałam zrobic wszystkie niezbędne badania zeby noe tracić kolejnego miesiąca ;) stad moje pytanie...Fsh i Lh robimy w 2dc czy w 3dc?Pozdrawiam Was :))

• Pączek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Niestety nic nie poradzimy.
    Jutro pracujesz czy weekendy wolne ?
    Wolne :)
    Jak ja bym miała tam isc w weekend to chyba bym oszalała

• Evelin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwiś124 wrote:
    Evelin o dziwo tak, tylko nie moge sobie poradzic z checia zaczecia staran juz:/
    Nie wiem co sie dzieje, wiem ze trzeba odczekac jakis tam czas, ale ja jakos nie moge przestac myslec o tym :(

Oj kochaniutka najważniejsze to nie załamywać sie.. pamiętaj że po każdej burzy wychodzi tęcza i do Ciebie los się usmiechnie :*

Ja mogę tylko sobie wyobrazić co czuje kobieta......
    A co mówi lekarz ?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Wolne :)
    Jak ja bym miała tam isc w weekend to chyba bym oszalała

To odpoczywaj i nie myśl o tym :)

Pączek lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Malwiś124 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin co lekarz to inna opinia i sam juz glupieje. Jeden ze mozna odrazu jak krwawienie ustanie, drugi ze po pierwszej @ a trzeci ze 3-6msc. 3-6mzs to jak 100 lat :( nie wiem jakos nie moge sie powstrzymac, a boje sie ze jak zaskoczy to moze sie nie udac znowu. A nie umiem w zabezpieczeniach ;(

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwiś124 wrote:
    Evelin co lekarz to inna opinia i sam juz glupieje. Jeden ze mozna odrazu jak krwawienie ustanie, drugi ze po pierwszej @ a trzeci ze 3-6msc. 3-6mzs to jak 100 lat :( nie wiem jakos nie moge sie powstrzymac, a boje sie ze jak zaskoczy to moze sie nie udac znowu. A nie umiem w zabezpieczeniach ;(
    Nie doswiadczylam ale slyszalam, ze po pierwszej @ mozna sie starac..

Czemu ma sie nie udac? Czy czas ma jakas kluczowa role?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyszelPyszel wrote:
    Cześć dziewczyny :) po roku czasu postanowiłam zmienić swojego lekarza...dzis jest moj 1dc ( niestety ) i chciałam zrobic wszystkie niezbędne badania zeby noe tracić kolejnego miesiąca ;) stad moje pytanie...Fsh i Lh robimy w 2dc czy w 3dc?Pozdrawiam Was :))

Hej, ja słyszałam że FSH między 3 a 5 dniem cyklu, a LH 12-14 dni przed spodziewana miesiączka..
    Oczywiście mogę się mylić

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwiś124 wrote:

No wydaje mi sie ze najbezpieczniej dla organizmu i samej Ciebie jak po pierwszej normalnej miesiaczce...
    Poza tym to Ty musisz czuć sie na siłach i fizycznie i psychicznie..
    Bede trzymać kciuki :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Malwiś124 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Nie doswiadczylam ale slyszalam, ze po pierwszej @ mozna sie starac..

Czemu ma sie nie udac? Czy czas ma jakas kluczowa role?

Rozchodzi mi sie o to ze jak zaczne sie kochac np. juz i zasoczy tzn. rozchodzi sie o ciaze ze cos moze byc nie tak. A moze znacie takie przypadki, ze kobieta zaszla w kolejna ciaze zaraz po poronieniu i wszystko dobrze sie skonczylo ?

• Evelin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwiś124 wrote:
    Rozchodzi mi sie o to ze jak zaczne sie kochac np. juz i zasoczy tzn. rozchodzi sie o ciaze ze cos moze byc nie tak. A moze znacie takie przypadki, ze kobieta zaszla w kolejna ciaze zaraz po poronieniu i wszystko dobrze sie skonczylo ?

Moja kuzynka poronila dwa lata temu, gdy ślubowala była w 10tygodniu..
    Pamiętam jak cieszyła sie że serduszko biło na usg. W dniu wesela "już mąż" przenosił ją przez próg i przez przypadek upuscil.. poronila..
    Ale bardzo szybko udało sie i zaszła..
    Więc dalej uważam że każdy organizm jest inny, tak jak i wiele teori

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwiś124 wrote:
    Kochana masz ochote na przytulanie to sie przytulaj. My zaczelismy 3 tygodnie po porodzie bez zabezpieczenia. Organizm pozwoli na ciaze jak bedzie gotowy. A czas szybciej leci gdy sie zyje z cyklu na cykl:)

Evelin lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwiś124 wrote:
    Ja teraz poznalam mnostwo takich historii. Nawet nie wiedzialam ze tylu kobiet to dotyczy. Znajoma mojej mamy 23 lat temu po poronieniu nie dostała miesiaczki bo juz zaszla i donosila. I to w czasie gdy medycyna nie byla tak rozwinieta. Dzieki temu mam teraz wspaniala przyjaciolke:):) Sa kobiety ktore zachodza po pierwszej drugiej i trzeciej a sa takie ktore odczekaja pol roku bo chca dla samych siebie. Ja nie bylam w stanie. I teraz kazdego dnia sie modle by bylo dobrze. Wierze ze za ok 7 miesiecy opisze Wam szczesliwe zakonczonie mojej historii:):)

Evelin, Violet146, Dzezabella lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ja teraz poznalam mnostwo takich historii. Nawet nie wiedzialam ze tylu kobiet to dotyczy. Znajoma mojej mamy 23 lat temu po poronieniu nie dostała miesiaczki bo juz zaszla i donosila. I to w czasie gdy medycyna nie byla tak rozwinieta. Dzieki temu mam teraz wspaniala przyjaciolke:):) Sa kobiety ktore zachodza po pierwszej drugiej i trzeciej a sa takie ktore odczekaja pol roku bo chca dla samych siebie. Ja nie bylam w stanie. I teraz kazdego dnia sie modle by bylo dobrze. Wierze ze za ok 7 miesiecy opisze Wam szczesliwe zakonczonie mojej historii:):)

Też wierzymy :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem najbezpieczniej po 1 naturalnej @. Mój za to radził zaczekać 1 naturalny cykl. Chociaż sama nie wiedziałam czy w poprzednim cyklu nie zaszłam. Są różne historie, życzę zdrowia i szybkiego zajscia:*

Evelin lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimi, jak się czujesz?

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
‹‹ 3527 3528 3529 3530 3531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ