X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek a czemu tak?

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Parsleyek hej :)
    a co to za tabletki? Dlaczego wyciszyć jajniki? A może będzie z zaskoczenia? :D niczego bym nie przesądzała :D

Musimy chwilowo odpocząć z mężem od starań, dlatego też wykorzystam ten czas również na odpoczynek dla moich jajników ;) mam podejrzenie endometriozy... Od czasu do czasu piszę blogo-pamiętnik więc tam opisuje mniej więcej wszystko :D

Gdy uznamy że wracamy do starań to znów będę wspomagać owulację, ale nie clo, tylko po raz pierwszy letrozole. Pewnie z 3 cykle a jak dalej nie będzie efektu to zapewne czeka mnie laparoskopia. To tak w skrócie ;)

Dlatego w tym miesiącu będę za Was wszystkie trzymać kciuki a sama odpoczywać psychicznie, bez wkręcania ciążowych objawów ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka, Tuiliś, Kimi czy jest jakiś okres po poronieniu/zabiegu w którym powinnam dostać @? Bo u mnie minęły ponad 3 tygodnie ale nie chce się martwić niepotrzebnie. Wizytę u lekarza planuje za 2 tygodnie około.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 14:56

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Wisienka, Tuiliś, Kimi czy jest jakiś okres po poronieniu/zabiegu w którym powinnam dostać @? Bo u mnie minęły ponad 3 tygodnie ale nie chce się martwić niepotrzebnie. Wizytę u lekarza planuje za 2 tygodnie około.

Kochana nawet do 6 tyg można czekać. Cierpliwości... ; (

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyku bardzo mocno trzymam za Was kciuki. Wypocznijcie. Przyjdzie do Was bobo, w najmniej oczekiwanym momencie. <3

Parsleyek lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Jestem zapierdol w pracy. Gil do pasa no i franca potop. WŁAŚNIE was nadrabiam kovhane
    Cos o tym wiem :/ Ja już dziś przeszłam 3 zawały, dwie awantury - mam dosyć ! Napić się muszę !
    Ta robota mnie kiedyś wykończy

Kim87 lubi tę wiadomość

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Parsleyek a czemu tak?

<3

Czas odpocząć psychicznie. Za dużo rozczarowań. Chyba za duży nacisk na męża. Musimy zrobić przerwę, tak po prostu. Mam nadzieję, że pomoże nam to później ruszyć ze zdwojoną siłą ;)

A jak Ty się masz? Dobrze się już czujesz po wczorajszych rewolucjach? :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 15:02

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Kochana nawet do 6 tyg można czekać. Cierpliwości... ; (

Ojeeej... To jeszcze trochę. Najgorsze jest to uczucie, że nie wiesz czy dostaniesz jutro czy za tydzień.
    W takim razie czekam grzecznie.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Witam się już weekendowo i wreszcie w 1dc! Postraszyłam fr@nce i wróciła w końcu z tej imprezy halloweenowej! ;)

W tym miesiącu będę Was wspierać, bo sama starania odpuszczam, będę też brała tabletki, które mają wyciszać jajniki więc owulacja nawet praktycznie niemożliwa.

Widziałam, że pisałyście o swoich kilogramach - ja mam niedowagę i parę kilo mogę przyjąć :D ;)

O widzisz - znudzilo się jej na imprezie i wróciła :D
    No jak chcesz pare kg to ja Ci z 5 moge oddać :D
    Gdzie wysłać !? Adres poproszę :D i już pakuję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 15:30

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam jeszcze szybko do Was dzisiaj przelotem przed weekendem, bo nie będę miała dostępu do kompa :( Tak Was uwielbiłam, że już tęsknię :D Ale weekend wzywa.. Ahoj przygodo :D

Jakbym już nie zdążyła to życzę super weekendu! Tym dziewczynom, które czekają na @, żeby nie przyszła, te które dostały @, żeby się nie marwtiły a tym, których cykl trwa- owocnych starań <3

Ja mam dzisiaj jakieś pobolewania podbrzusza, więc albo owu będzie faktycznie późna albo czegoś się najadłam i to mnie męczy... Któż to wie.. ;) Machnę jeszcze dziś test owu i może coś tam wyjdzie a jak nie to już chyba nie będę robić (dzisiaj 17 dc)..

Nie dałam rady wszystkiego przeczytać ze zrozumieniem i mogę się chyba przyznać, że nie nadrobiłam waszych wiadomości od rana :( ..cóż to będzie w poniedziałek :D

Evelin lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko miłego weekendu :*

Parsleyku dziekuje, o wiele lepiej, widocznie jakiś wirus wyszedł ze mnie

Bello tule mocno, cierpliwości <3

Lubię_czekoladę, Evelin, Bella_Bella lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimi dużo zdrówka <3 :*

Kim87, Evelin lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ojeeej... To jeszcze trochę. Najgorsze jest to uczucie, że nie wiesz czy dostaniesz jutro czy za tydzień.
    Dokładnie Belluś tak jak Wisienka mówi, trzeba poczekać troszkę :* u mnie za to w drugą stronę zaskoczyła i w 23 czy 24 dniu już przylazla, a u mnie to rekord :) nie ma reguły :*

Bella_Bella lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Musimy chwilowo odpocząć z mężem od starań, dlatego też wykorzystam ten czas również na odpoczynek dla moich jajników ;) mam podejrzenie endometriozy... Od czasu do czasu piszę blogo-pamiętnik więc tam opisuje mniej więcej wszystko :D

Gdy uznamy że wracamy do starań to znów będę wspomagać owulację, ale nie clo, tylko po raz pierwszy letrozole. Pewnie z 3 cykle a jak dalej nie będzie efektu to zapewne czeka mnie laparoskopia. To tak w skrócie ;)

Dlatego w tym miesiącu będę za Was wszystkie trzymać kciuki a sama odpoczywać psychicznie, bez wkręcania ciążowych objawów ;)
    w takim razie odpoczywajcie :* relaks na pewno nie zaszkodzi :) a w odpowiedniej chwili wznówcie działania :) oczywiście z powodzeniem! ;) i oby endometrioza się nie potwierdziła, a laparo wcale nie była potrzebna :*

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się rano zdrzemnęłam, prezent mojemu kupiony - 10 grudnia zwiedzamy Wiedeń :) W biurze podróży okazało się, że pracuje moja znajoma, którą poznałam na kursie pilota wycieczek... Wróciła mi chęć podróżowania, z czego się cieszę, bo obecna praca zabija we mnie wszelkie objawy optymizmu i zainteresowania ;)
    A na obiad, z lenistwa, zamówiony chińczyk. Miałam ochotę już chyba z dwa tygodnie :)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

hej Bella_Bella ja dostałam @ po 65 od łyżeczkowania , też się strasznie martwiłam bo po 1 poronieniu pojawiła się w 29dniu cyklu .. mówią że powinna pojawić się tak do 6 -8 tygodnia ale to sprawa inwidualna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 16:21

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-) u Was też tak zimno?:-(

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

dokładnie , też były takie dni że mnie ciągnęło myślałam że @ tuż tuż a tu nic aż w końcu przyszła i trwała 7dni i to obfita że hoho

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko tak! :/

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    A ja się rano zdrzemnęłam, prezent mojemu kupiony - 10 grudnia zwiedzamy Wiedeń :) W biurze podróży okazało się, że pracuje moja znajoma, którą poznałam na kursie pilota wycieczek... Wróciła mi chęć podróżowania, z czego się cieszę, bo obecna praca zabija we mnie wszelkie objawy optymizmu i zainteresowania ;)
    A na obiad, z lenistwa, zamówiony chińczyk. Miałam ochotę już chyba z dwa tygodnie :)
    Ale super :) To teraz już nie ma odwrotu :)

Dzezabella lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3525 3526 3527 3528 3529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ