Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
pola89 wrote:Dziewczyny jak tak piszecie o pęcherzykach, to mam pytanie co sądzicie...
Miałam monitoring cyklu w 10 a później w 14 i 17 dc. W 10 dc był pęcherzyk dominujący, a w 14 okazało się, że już po owulacji (wg mojego gina), bo był płyn w zatoce Douglasa, ale nie pękł ten pęcherzyk, który wyglądał na dominujący - zrobiła się cysta. Usg w 17 dniu wykazało, że cysta się wchłonęła. Ale ja wciąż mam wątpliwości czy ta owi była, bo wcześniej gin nie wspominał o innych dużych pęcherzykach... Co myślicie?
Mogłaś zapytać gina czy są inne pęcherzyki. Moim zdaniem mógł być drugi który pękł na co wskazuje płyn w zatoce Douglasa. Czy gin widział ciałko żółte?
Który masz dc?
Dla potwierdzenia owulacji możesz w 21 dc sprawdzić poziom progesteronu. On jest dość pewnym wyznacznikiem tego czy owu się odbyła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 13:26
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
czarnulka24 wrote:dokładnie , mam nadzieje że tym razem będzie dobrze..trochę mi się wydaje że dawka za mała , no ale lepsza taki niż wcale ..
czarnulka24 lubi tę wiadomość
monia8729 wrote:witam czy któraś mogłaby pomóc mi przy wykresie dzisiaj powinnam dostać @ temperatura utrzymuje się na poziomie 36 kresek z poślizgiem czy jest choć cień nadziei że tym razem się udało w pierwszej ciąży nie było w ogóle problemów robiłam test wczoraj ale wyszedł negatywny pozdrawiam wszystkie staraczki
Mi temperatura spada dopiero w 2-3 dc. Ale to jest indywidualna cecha każdej z nas. Jak miałaś do tej pory?
Wykres ogólnie jest bardzo ładny, szyjkę też masz jeszcze wysoko chociaż mi obniża się w dzień @ nie wcześniej ale to u mnie. Nie wiem jak inne Kobietki.
Test może być zrobiony za wczesnie. Nie wiadomo kiedy była implantacja. Dziewczynom testy pozytywne wychodziły dopiero po terminie @
Najlepiej idź na betę, nie będziesz się zastanawiać. Powodzenia31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Witam się już weekendowo i wreszcie w 1dc! Postraszyłam fr@nce i wróciła w końcu z tej imprezy halloweenowej!
W tym miesiącu będę Was wspierać, bo sama starania odpuszczam, będę też brała tabletki, które mają wyciszać jajniki więc owulacja nawet praktycznie niemożliwa.
Widziałam, że pisałyście o swoich kilogramach - ja mam niedowagę i parę kilo mogę przyjąćDzezabella, Violet146, Evelin lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
emidomi wrote:Mogłaś zapytać gina czy są inne pęcherzyki. Moim zdaniem mógł być drugi który pękł na co wskazuje płyn w zatoce Douglasa. Czy gin widział ciałko żółte?
Który masz dc?
Dla potwierdzenia owulacji możesz w 21 dc sprawdzić poziom progesteronu. On jest dość pewnym wyznacznikiem tego czy owu się odbyła.teraz mam 10 dc
starania w pełni hehe
Progesteron miałam ok na szczęściea o inne pęcherzyki nie pytałam, bo twierdził pewnie, że ten jest dominujący, a później (14 dc) stwierdził, że musiał pęknąć inny, o którym wcześniej nie wspominał. Nic nie mówił o ciałku żółtym. Cysta była na lewym jajniku i tylko tam odnalazł duży pęcherzyk w 10 dc, a w kolejnym cyklu znowu pęcherzyk dominujący był w lewym jajniku (niestety monitoringu już wtedy nie było).
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Parsleyek hej
a co to za tabletki? Dlaczego wyciszyć jajniki? A może będzie z zaskoczenia?niczego bym nie przesądzała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 14:27
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
LILITH.P wrote:a tak a propos diety..
do barszczu dorzucam dzisiaj krokiety z kapustą kiszoną i grzybkami - pieczarki, kurki i suszone grzybki(kapucha eko, bo rosła na rodzinnym polu i sami kisiliśmy
)
ChcęViolet146, Evelin lubią tę wiadomość
-
Parsleyek wrote:Witam się już weekendowo i wreszcie w 1dc! Postraszyłam fr@nce i wróciła w końcu z tej imprezy halloweenowej!
W tym miesiącu będę Was wspierać, bo sama starania odpuszczam, będę też brała tabletki, które mają wyciszać jajniki więc owulacja nawet praktycznie niemożliwa.
Widziałam, że pisałyście o swoich kilogramach - ja mam niedowagę i parę kilo mogę przyjąć
Kochana, mogę Ci dać - nawet 10Parsleyek, Evelin lubią tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:Ja bym chciała pójść na siłownię, mój brat chodzi systematycznie... Ale ja się wstydzę
Nie ma co się wstydzic. Przecież 5o twoje zdrowieMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
LILITH.P wrote:jasne, hemoglobina 13,9 (norma 11-15), leukocyty w normie ładnej, żelazo też, czerwone także
toxo ok, cytomegalia ok, kiła ok, wirusowe zapalenie wątroby typu C ok, tarczycowe pod kontrolą
No to super
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Kuzwa jeszcze mam czkawke;-)
Zatem kochane widziałam temat dietowo-ćwiczeniowy była walkowany. Ciężkie ćwiczenia rzeczywiście mogą blokować owu. No ale kurde bez przesady my nie zawodowcy ani koksowcy;)
Ja kiedyś ważyłam 97kg w zeszłym roku 67kg. Do 67 doszłam ma diecie 1200 ale nie był to dobry pomysł. Efekt jojo jest dlatego teraz robie to rozwazniej. POZA tym babeczki liczby się nie liczą tylko wygląd ciala jego umiesnienie bądź jego brakWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 14:45
Pączek, Lubię_czekoladę, Dzezabella, Evelin lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Bella_Bella wrote:Bo to mała miejscowość i jest tam dużo ludzi... boję się ze beda się gapic... Jakoś tak mnie to przeraża trochę.
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:Masz rację ❤ Może porozmawiam z bratem żeby mnie wziął raz, zobaczę jak to jest.
sprobój bejbe a może się zakochasz.
Bella_Bella lubi tę wiadomość