Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubię_czekoladę wrote:Wpadlam do was jeszcze na sekunde po kapieli z moja szyjka
to moj pierwszy raz i tak: miekka, taka rozpulchniona w sensie, zamknieta i chyba?! Wysoko.. Co to znaczy? Nadal dni plodne czy juz nie? Cos to mowi o owulacji? Jestem zielona
Ja szyjke mierze rano. W dzień szyjka zmienia położenie tak samo jak z mierzeniem temperatury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 22:19
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
28lat
Mama aniołka 3.10.2016 (*)
29.10.2017 (*)
3 rok starań -
Violet146 wrote:Kochane mam pytanie co ma lub może mieć wpływ na wrażliwość sutków?
Od paru dni są bardzo wrażliwe na dotyk a nigdy takich nie miałam ani przed @ ani przed owulacją. Najgorsze że nie zwróciłam uwagi od kiedy czy to się zaczęło od dni płodnych czy wcześniej...
???
Ja miałam w poprzednim cyklu bardzo wrażliwe wręcz bolące sutki. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Już myślałam że to TOniestety nie. Zgonilam na wysoki poziom prolaktyny ale pewna nie jestem
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
smerfetkaaa wrote:Na owulacje szyjka się unosi jest miękka rozpulchniona I otwarta. po owulacji obniża się robi się twarda i zamknięta.
Nie zawsze obniża się od razu po owulacji. Mi obniża się dopiero około 1-2 dni przed @ i to bardzo łatwo można zaobserwować bo nie muszę jej,, szukać,, tylko od razu ją wyczuwam przy badaniu.
Po owu jest twarda i zamknięta. Aż do dnia @ kiedy się otwiera.Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
smerfetkaaa wrote:Na owulacje szyjka się unosi jest miękka rozpulchniona I otwarta. po owulacji obniża się robi się twarda i zamknięta.
Ja szyjke mierze rano. W dzień szyjka zmienia położenie tak samo jak z mierzeniem temperatury. -
Lubię_czekoladę wrote:Wpadlam do was jeszcze na sekunde po kapieli z moja szyjka
to moj pierwszy raz i tak: miekka, taka rozpulchniona w sensie, zamknieta i chyba?! Wysoko.. Co to znaczy? Nadal dni plodne czy juz nie? Cos to mowi o owulacji? Jestem zielona
Szyjkę najlepiej badać zawsze o tej samej porze. Ja to robię rano po mierzeniu temperatury i po sikuw dzień szyjka może się przemieszczać i nie będziesz pewna czy obserwacja jest miarodajna.
Po jednym, dwóch cyklach zalapieszLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Nie zawsze obniża się od razu po owulacji. Mi obniża się dopiero około 1-2 dni przed @ i to bardzo łatwo można zaobserwować bo nie muszę jej,, szukać,, tylko od razu ją wyczuwam przy badaniu.
Po owu jest twarda i zamknięta. Aż do dnia @ kiedy się otwiera.
Poza tym każda z nas jest inna I v każdej jest inaczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 22:32
28lat
Mama aniołka 3.10.2016 (*)
29.10.2017 (*)
3 rok starań -
emidomi wrote:Szyjkę najlepiej badać zawsze o tej samej porze. Ja to robię rano po mierzeniu temperatury i po siku
w dzień szyjka może się przemieszczać i nie będziesz pewna czy obserwacja jest miarodajna.
Po jednym, dwóch cyklach zalapieszchcialam mierzyc temp rano a szyjke wieczorami ale moge tez rano
to od jutra rano
dziekuje Wam :*
-
smerfetkaaa wrote:Nie miałam na myśli, że zaraz po owulacji się obniża miałam na myśli czas między owulacja A @@@
Poza tym każda z nas jest inna I v każdej jest inaczej.
Oczywiście że tak Smerfetkaaa. Nie miałam nic złego na myśli*
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Ja miałam w poprzednim cyklu bardzo wrażliwe wręcz bolące sutki. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Już myślałam że to TO
niestety nie. Zgonilam na wysoki poziom prolaktyny ale pewna nie jestem
Ja zawsze jak miałam chociaż troszkę podwyższona prolaktyne przy na ciśnięciu miałam wyciek z piersi, to znaczy tak minimalnie kropelki, a tym razem nic, dlatego się zastanawiam co może być powodem...
A jeszcze jedno czy prolaktyna blokuje owulację?
-
Violet146 wrote:Ja zawsze jak miałam chociaż troszkę podwyższona prolaktyne przy na ciśnięciu miałam wyciek z piersi, to znaczy tak minimalnie kropelki, a tym razem nic, dlatego się zastanawiam co może być powodem...
Prolaktyna to taka zaraza która nie pozwala pekac pecherzykom. U mnie rosną ładnie do 22-24 mm a później znikają.31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Violet146 wrote:Ja zawsze jak miałam chociaż troszkę podwyższona prolaktyne przy na ciśnięciu miałam wyciek z piersi, to znaczy tak minimalnie kropelki, a tym razem nic, dlatego się zastanawiam co może być powodem...
Mam nadzieję że cię cycuszki na groszka boląViolet146 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Prolaktyna to taka zaraza która nie pozwala pekac pecherzykom. U mnie rosną ładnie do 22-24 mm a później znikają.
Trochę się gubię w tym...
Czyli jeśli test owulacjyjny jest pozytywny i wzrasta po temperatura to dochodzi w rzeczywistości do owulacji czy nie wiadomo..?
-
Violet146 wrote:Trochę się gubię w tym...
Czyli jeśli test owulacjyjny jest pozytywny i wzrasta po temperatura to dochodzi w rzeczywistości do owulacji czy nie wiadomo..?
I to jest pytanie moja droga,
Niby tylko monitoring może potwierdzić owulacje. Testy informują że prawdopodobnie odbędzie się ona w ciągu 24-36 godzin.
U mnie jest skok tempki, otwarta szyjka, progesteron zbadany w 21dc wskazuje na ovu ale podczas monitoringu nie widać ciałka żółtego, płynu w zatoce Douglasa. Ginekolog nie stwierdził u mnie ovu już od trzech monitoringow i kazał zbadać prolaktyne więc chyba coś w tym jest31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Teraz będę zmieniać ginekologa. Na takiego,, z powołania,, . Jak już u niego będę to zapytam dlaczego występuje skok temperatury jeśli gin nie potwierdza ovu.31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Violet ty się na tą prolaktyne nie nastawiaj
nie można zakładać od razu tej gorszej strony. Robiłaś kiedyś monitoring?
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Madera2000 wrote:Poznałam dziś bardzo prawdopodobna przyczyne moich poronien. Wysoka prolaktyna: hiperprolaktynemia. Dostalam dostinex na zbicie. Macie doswiadczenia z tym lekiem?
Dostinex to inaczej oczyszczony bromergon. Bardziej przyswajany przez kobiety. Nie ma po nim skutków ubocznych. Różni się też od bromka ceną. Mój endokrynolog mówi że działaja tak samo.
Ja biorę bromka ale dopiero zaczęłamLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Dostinex to inaczej oczyszczony bromergon. Bardziej przyswajany przez kobiety. Nie ma po nim skutków ubocznych. Różni się też od bromka ceną. Mój endokrynolog mówi że działaja tak samo.
Ja biorę bromka ale dopiero zaczęłam
A Ty masz problem z zajsciem czy donoszeniem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 23:19