Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Madera2000 wrote:Mam nadzieje ze nie bedzie skutkow ubocznych chociaz w ulotce jest ze nie mozna prowadzic samochodu. Moze wywolywac zawroty glowy. Ja sie ciesze ze gin cos znalazl bo moge to leczyc.
A Ty masz problem z zajsciem czy donoszeniem?
Z zajściem kochanie. Dostałaś na noc Dostinex? Jeśli tak skutki uboczne powinny minąć do rana.
Ja biorę Bromergon i jeżdżę normalnie. Tylko po pierwszej dawce ( na noc) okropnie się czułam do godziny 14. Teraz nawet nie czuje bólu głowy rano. Kompletnie żadnych skutków ubocznych.31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Cherry_Blossom
Dzezabella
Renka
Przepraszam ale dopiero teraz zobaczyłam wasze zaproszenia. Oczywiście już przyjelamDzezabella lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Madera2000 wrote:Dostalam raz w tygodniu 2tabletki: rano i wieczorem.
Zobaczysz po pierwszym dniu jak się będziesz czuła.Na Dostinex rzadziej kobiety się skarżą. Szczerze mówiąc to tylko jedna opinie negatywna słyszałam.
Po pierwszym razie może będziesz coś odczuwać ale później już nie. Zależy od organizmu. Dostinex jest tak oczyszczony że kobiety łatwo go przyswajaja.Madera2000 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Madera2000 wrote:Dostalam raz w tygodniu 2tabletki: rano i wieczorem.
I nie czytaj ulotek
Przy Bromergonie jest cała litania. A dwa które zapamietalam szczególnie to ;
- Psychoza
- Kompulsywne kupowanie
Mój mąż jak widzi ze biorę bromka to pyta; " już te tabletki na świra bierzesz? "
A co do kupowania - już bez bromka dawałam radęLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Lubię_czekoladę wrote:Oki
chcialam mierzyc temp rano a szyjke wieczorami ale moge tez rano
to od jutra rano
dziekuje Wam :*
Możesz wieczorem. Ja tak robiłam, pod prysznicem wieczorem o tej samej porzeSprawdzalo się.
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Violet146 wrote:Ja zawsze jak miałam chociaż troszkę podwyższona prolaktyne przy na ciśnięciu miałam wyciek z piersi, to znaczy tak minimalnie kropelki, a tym razem nic, dlatego się zastanawiam co może być powodem...
A jeszcze jedno czy prolaktyna blokuje owulację?
Jak jest za wysoki poziom to może powodować problemy z płodnościa, dlatego wykonuje się badania podczas starańViolet146 lubi tę wiadomość
-
Violet146 wrote:Trochę się gubię w tym...
Czyli jeśli test owulacjyjny jest pozytywny i wzrasta po temperatura to dochodzi w rzeczywistości do owulacji czy nie wiadomo..?
Jeśli są dwie fazy temperatury to powinno dojść do owu ale nigdy nie wiadomo na 100%. Testy owulacyjne które wychodzą pozytywnie świadczą tylko o tym że organizm przygotowuje się do owulacji, nic poza tym, więc jej nie potwierdzają.Violet146 lubi tę wiadomość
-
Madera2000 wrote:Poznałam dziś bardzo prawdopodobna przyczyne moich poronien. Wysoka prolaktyna: hiperprolaktynemia. Dostalam dostinex na zbicie. Macie doswiadczenia z tym lekiem?
Ja na hiperprolaktynemie biorę Bromergon, jestem póki co zadowolona z efektówDostinex jest jego odpowiednikiem tylko dużo drozszym i z mniejszymi skutkami ubocznymi.
Madera2000 lubi tę wiadomość
-
Madera2000 wrote:Mam nadzieje ze nie bedzie skutkow ubocznych chociaz w ulotce jest ze nie mozna prowadzic samochodu. Moze wywolywac zawroty glowy. Ja sie ciesze ze gin cos znalazl bo moge to leczyc.
A Ty masz problem z zajsciem czy donoszeniem?
Uważaj bardzo na te zawroty głowy i nie prowadź auta nawet do 10h po wzięciu tabletki a najlepiej w ogóle jak najmniej. Mój poprzedni gin opowiadal mi że miał pacjentke, która wybiła sobie zeby, bo uderzyła głowa w stół przez te zawroty. Czesc lekarzy, w tym mój, daje oświadczenie o tym że pacjentka została poinformowana o zakazie prowadzenia pojazdów mechanicznych, dają je żeby się ubezpieczyć. -
emidomi wrote:I nie czytaj ulotek
Przy Bromergonie jest cała litania. A dwa które zapamietalam szczególnie to ;
- Psychoza
- Kompulsywne kupowanie
Mój mąż jak widzi ze biorę bromka to pyta; " już te tabletki na świra bierzesz? "
A co do kupowania - już bez bromka dawałam radę
A ja jednak jestem za czytaniem uloteknie chodzi o przypadki skutków ubocznych 1 na 1000 tylko te częstsze. Ja przy bromku w pierwszym tygodniu miałam silne bóle głowy, a po wzięciu tabletki mijalo pół godziny i miałam odlot dosłownie, zawroty głowy najpierw a po godzinie już spałam snem kamiennym i minimum 10h. A rano do południa zombi. Po tygodniu już organizm się przyzwyczaił.
-
heeej
Witam się z ranapewnie nie będę tu do Was zaglądać przez cały dzień, bo pomagam w szkoleniu, ale po pracy postaram się nadrobić
miłego dnia :*
Lubię_czekoladę, Evelin lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:heeej
Witam się z ranapewnie nie będę tu do Was zaglądać przez cały dzień, bo pomagam w szkoleniu, ale po pracy postaram się nadrobić
miłego dnia :*
-
A ja bede sobie badac szyjke z rana jednak
dzisiaj jest nadal wysoko, zamknieta ale juz twarda.. Albo mam urojenia