Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Pączek wrote:a to teraz mierzylaś ?
no ale poczekam do jutra... Nadzieję mogę mieć
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
dziewczyny moze wy mi pomozecie bo w innych watkach zero reakcji. od kilkuat mam problem z prolaktyna po latach brania anty i bromergonu zdecydowalam sie ze rezygnuje i chce moec @ naturalniem przez 11mies okresu nie bylo. pojawilo sie plamoenie pozniej po ok45dniach 3dniowy okres pozbiej po 30dniach znow dostalam 3dni okres i 3dni plamienia. robilam badania w 5dc:
- fsh 3.11 (norma 3.03-8.08)
- lh 1.95 (norma 1.80 - 11.78)
- estradiol 11 (norma 21 -251 wiec niski)
- prolaktyna 32 (norma do 30)
pozniej powtarzaam badania 8 dni pozniej wiec w 13dc i estradiol nadal niski bo 32.
kolejne 8 dni pozniej a wiec 21 dc progesteron 0,3 (norma 0.1 - 0.3)
prolaktyna 35 ( nieco wzrosła)
temp mi caly czas szalal od jakiegos czasu rosnie stopniowo do gory jestem 2 dni po okresie i stweirdzilam ze skoro temp idzie do gory to zrobie progesteron
z 32 dc badania:
estradiol 96 i progesteron 8.9
zakres norm jak wyzej bo robie w tym samym labolatorium,
strasznie sie obawiam ze @ znow sie zatrzymał. chciałaby byc w ciazy ale nie wierze w to testy negatywne. dodatkowo jeden cykl testowalam testy owulacyjne i caly czas wychodzily negatywne wiec w tym cyku robilam sporadycznie i tak jak w poprzednich wychodzila blada kreska wiec to nadal negatyw. czy ktoras z dziewczyn ktora cos sie zna moze cos mi powiedziec o tych wynikach?
li
-
AniaŁ123 wrote:Monia jeśli byłą jakakolwiek infekcja to raczej powinno się ignorować, chociaż możesz też zostawić i sprawdzić jak dalej będzie się t przedstawiało. W ogóle chyba zasada jest taka, że jakieś dziwne odchylone temperatury się ignoruje
Co do śluzu, to super, a na szyjce się ie znam
Dziękuję za odpowiedź -
czekajacanacud1 wrote:dziewczyny moze wy mi pomozecie bo w innych watkach zero reakcji. od kilkuat mam problem z prolaktyna po latach brania anty i bromergonu zdecydowalam sie ze rezygnuje i chce moec @ naturalniem przez 11mies okresu nie bylo. pojawilo sie plamoenie pozniej po ok45dniach 3dniowy okres pozbiej po 30dniach znow dostalam 3dni okres i 3dni plamienia. robilam badania w 5dc:
pozniej powtarzaam badania 8 dni pozniej wiec w 13dc i estradiol nadal niski bo 32.
temp mi caly czas szalal od jakiegos czasu rosnie stopniowo do gory jestem 2 dni po okresie i stweirdzilam ze skoro temp idzie do gory to zrobie progesteron
z 32 dc badania:
strasznie sie obawiam ze @ znow sie zatrzymał. chciałaby byc w ciazy ale nie wierze w to testy negatywne. dodatkowo jeden cykl testowalam testy owulacyjne i caly czas wychodzily negatywne wiec w tym cyku robilam sporadycznie i tak jak w poprzednich wychodzila blada kreska wiec to nadal negatyw. czy ktoras z dziewczyn ktora cos sie zna moze cos mi powiedziec o tych wynikach?
li
Strasznie to skomplikowane, najlepiej z tym iść do lekarza.
Nie spotkałam się z taką normą dla progesteronu w 21dc. Taka jest dla fazy lutealnej: 0,1-0,3? To jest ważne, aby stwierdzić czy była owulacja. Chciałabym Ci pomóc ale niestety na pozostałych parametrach się nie znam -
Pączek wrote:Czarodziejka jest the best !
Nie denerwuj siębędzie co ma być - kiedyś się uda
By the way - chłopa nie ma do srody- leże na pod kołdrą - oglądam Przyjaciół i pożeram cukierki - jeden za drugim. I zabezpieczyłam się w razie co jak by jutro sik był zły to ide na zakupy
upatrzyłam sobie 3 sukienki z Zara
Ja już miałam nic nie podjadać wieczorem, ale silna wola umarła i skusiłam się na daktyleWtrąbiłam chyba pół paczki!
Plan awaryjny całkiem mi się podobaAle w końcu nie sikasz jutro? Tuliś ma rację, lepiej poczekać, prawie Twój men wróci.
-
czekajacanacud1 wrote:dziewczyny moze wy mi pomozecie bo w innych watkach zero reakcji. od kilkuat mam problem z prolaktyna po latach brania anty i bromergonu zdecydowalam sie ze rezygnuje i chce moec @ naturalniem przez 11mies okresu nie bylo. pojawilo sie plamoenie pozniej po ok45dniach 3dniowy okres pozbiej po 30dniach znow dostalam 3dni okres i 3dni plamienia. robilam badania w 5dc:
z 32 dc badania:
li
Normy chyba wszystkie które podalas są dla fazy przed owu, a jeśli temp rośnie to można sądzić że moze jestes po owu, tyle ze prog troszke niski.Konsultowalas wyniki z jakimś dobrym Ginekologiem? My mozemy jedynie podpowoedziec co o nich myslimy ale specjalista potrzebny na gwałt
Jeśli okres długo się nie pojawia to do gina po duphaston na wywołanie najlepiej. Z przedluzajacych się cyklu raczej nic nie wyjdzie. Monitoring by się przydał jeśli jeszcze nie miałaś.
Oprocz prolaktyny wszystkie hormony masz w dolnych granicach... kochana do dobrego lekarza zmykaj zeby wszystko ci unormowal -
cześć dziewczynki
Już tu jestem
strasznie źle spałamgardło, tak mnie bolało, że budziłam się co godzina...
zrobiłam test - i tu następna zła wiadomość - negatywnyMyślę, że okres dotrze do mnie pojutrze, albo nawet jutro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 04:32
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:cześć dziewczynki
Już tu jestem
strasznie źle spałamgardło, tak mnie bolało, że budziłam się co godzina...
zrobiłam test - i tu następna zła wiadomość - negatywnyMyślę, że okres dotrze do mnie pojutrze, albo nawet jutro
Polunia, dopóki nie ma @ jest nadzieja!
A ja znowu mam spadek. Nie kumam o co chodzi w tym cyklu. Góry i doliny, jak śpię temperatura jest wyższa niż jak mierzę w pracy. Wtf?
A tak w ogóle to Dzień Dobry! :* -
Dzezabella wrote:Polunia, dopóki nie ma @ jest nadzieja!
A ja znowu mam spadek. Nie kumam o co chodzi w tym cyklu. Góry i doliny, jak śpię temperatura jest wyższa niż jak mierzę w pracy. Wtf?
A tak w ogóle to Dzień Dobry! :*
No chciałabym już nie przywitać się z @... Czekam
Co do Twoich gór i dolin, to nie mam pojęcia... Myślę, że przez leki trochę temperatura poświrowała
30 lat
Tuliska wrote:A bierzesz Bromergon nadal? Prolaktyna wysoka, więc napewno się przyda. Robiłaś może kiedyś po obciążeniu?
Normy chyba wszystkie które podalas są dla fazy przed owu, a jeśli temp rośnie to można sądzić że moze jestes po owu, tyle ze prog troszke niski.Konsultowalas wyniki z jakimś dobrym Ginekologiem? My mozemy jedynie podpowoedziec co o nich myslimy ale specjalista potrzebny na gwałt
Jeśli okres długo się nie pojawia to do gina po duphaston na wywołanie najlepiej. Z przedluzajacych się cyklu raczej nic nie wyjdzie. Monitoring by się przydał jeśli jeszcze nie miałaś.
Oprocz prolaktyny wszystkie hormony masz w dolnych granicach... kochana do dobrego lekarza zmykaj zeby wszystko ci unormowal
co do prl to bralam lata bromergon ale juz na mnke nie dzialal. robili mi rezonans i prl po obciazeniu wyszla torbiel na przysadce. biore teraz norprolac spadala szyblo ale teraz juz duuzo wolniej. nie moge sie wbic w norme. resxta badan ok tsh ft3 ,ft4 kortyzol dheaso4,androgeny. i w sumie jeszcze troche tego mialama i ok sa.
-
AniaŁ123 wrote:Strasznie to skomplikowane, najlepiej z tym iść do lekarza.
Nie spotkałam się z taką normą dla progesteronu w 21dc. Taka jest dla fazy lutealnej: 0,1-0,3? To jest ważne, aby stwierdzić czy była owulacja. Chciałabym Ci pomóc ale niestety na pozostałych parametrach się nie znam
-
pola89 wrote:hej
No chciałabym już nie przywitać się z @... Czekam
Co do Twoich gór i dolin, to nie mam pojęcia... Myślę, że przez leki trochę temperatura poświrowała
pola89 lubi tę wiadomość
-
Tuliska wrote:Krysia tzn Pączuszek juz wie
ahhh jak mi milo że mnie ktoś posłuchał
normalnie uroslammm
WisienkaW wolnym tłumaczeniu Pikaczento to wszedobylskie kłucie
bo my też tak mamy, tu kłuje, tam kłuje:)