Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Violet146 wrote:Kochana nie myśl od razu o najgorszym.
A słyszałam, że aspiryna jest dobra na żylaki, nawet dobrze wpływa na płodność bo dzięki aspirynie się zwiększa dopływ krwi do miednicy i zwiększa grubośc wyściółki macicy, więc może i chłopu by co pomógł, oczywiście tylko w małych ilościach do 81 mg (tabletki w takich dawkach to chyba accard )
A tu coś znalazłam u wujka Google może spróbujcie domowych sposobów...
Aspiryna (kwas acetylosalicylowy) rozrzedza krew, dzięki czemu stanowi sprawdzony sposób zapobiegania powstawaniu zakrzepów. Wskazane jest profilaktyczne przyjmowanie aspiryny w małych dawkach (np.75mg), ale mimo wszystko ta metoda wymaga konsultacji lekarskiej.
Olej lniany dzięki wysokiej zawartości NNKT hamuje zlepianie płytek krwi, co zapobiega powstawaniu zatorów i skrzepów. Warto włączyć go do diety przy wszystkich chorobach krążeniowych.
Ostropest plamisty to najbogatsze źródło sylimaryny, substancji wybitnie wspierającej funkcję oczyszczającą wątroby. Sprawniejsza wątroba to czystsza krew i jej swobodniejszy przepływ w naczyniach krwionośnych. Suplementacje diety można dodatkowo wzbogacić Colostrum, czyli bioaktywną odżywką immunologiczną, która kompleksowo reguluje zaburzone funkcje organizmu.
Kochana ja mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze...wiem, że nie jest łatwo, ale wszystkie się kiedyś doczekamy upragnionych bobasków
Trzymam kciuki żeby ten dół był spowodowany przez huśtawkę nastrojów w wyniku udanego cyklu...
Jestescie nieocenioneViolet146 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:Dobra baby przylazlam się wyzalic. Zatem mój chłop miał. Jakieś 2 lata temu problem z zylakami w jadrach. Przeszlo. Wyniki spermy bardzo dobre. No i co? Oczywiście jak zaczęliśmy się starac to zaczęło go boleć od nowa. Nosz... qurwa jak nie urok to sraczka. Teraz od nowa Polska Ludowa do lekarza po tabsy potem na badanie pewnie. Dlaczego nie może być chociaż chwile ok??????
W dniu dzisiejszym poraź pierwszy od początku mam mega doła...
Kim a te żylaki same przeszły? Może warto uporać się z problemem raz na zawsze? I usunąć operacyjnie? Ktoś Wam to proponował?
Głowa do góry, czytałam, że czasami własnie o żylaki się rozchodziło a po zabiegu raz dwa ciąża :* -
Kim87 wrote:Mam mega wkurw. Ryczeć mi się chce wiec PMS w pełniPączek wrote:Zrobił mi sie taki jak zazwyczaj mam przed @ ni to krem ni to woda i mam go mało
Czuje ze powoli robie sie napuchnięta w dolnej części brzucha
Laski ja mam 13dc mam dzisiaj mega wkurw, w pracy doprowadzają mnie do dzikiego szaleństwa!!! AAAAAAAAA!!!!! No PMS jak nic.
Mój śluz wygląda jak zaraz przed @, taki suchy na bieliźnie, a to 13dc!
Czuję się cała obolała i taka przymulona jak w 1 dnień @
I co? Myślicie że małpa jutro przyjdzie? Raczej nie
Dlatego spokojnie i grzecznie czekamy na rozwój sytuacji :*Kim87 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:A wyżal się i sobie nie żałuj! Życie jest złośliwe po prostu..
Kim a te żylaki same przeszły? Może warto uporać się z problemem raz na zawsze? I usunąć operacyjnie? Ktoś Wam to proponował?
Głowa do góry, czytałam, że czasami własnie o żylaki się rozchodziło a po zabiegu raz dwa ciąża :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 09:30
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
emidomi wrote:Włosy mi wypadają ;( dosyć że liche to jeszcze lecą. Nic sprawiedliwości na tym świecie.....
Emidomi a jak sytuacja tarczycowa? Akurat przy tych problemach włosy bardzo lubią wypadać. Mi ostatnio wypadały garściami gdy miałam za niskie TSH. Jeśli to od tego, to choćbyś piła i łykała co tylko się da na wzmocnienie włosów, to nic nie pomoże. Za to zauważyłam, że później szybko odrastają.
Ale oczywiście może być sto innych powodów, warto jednak mieć świadomość jak ta mała jędza tarczyca potrafi narozrabiać. -
co do tarczycy to racja, jak mi TSH spadło poniżej normy na początku ciąży to wypadały całymi garściami. teraz nic nie biore wiadomo, a jest spokój.
dawniej wypadały okrutnie z innych przyczyn no i wtedy właśnie testowałam przeróżne rzeczy i pomógł tylko biotebal, ale też dopiero gdzieś przy 3cim opakowaniu.
Kimi, wiem, że ciężko, ale nie martw się na zapas, sama mówisz była ciąża niedawno, podleczy się i wszystko będzie ok :*Kim87 lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
emidomi wrote:Tak se patse a tym cyklem już o grudzień zahacze. A na wiosnę myślałam że na święta to już dawno w ciąży będę. Chyba na następne
Ja tak samo! A mam jeszcze taki obraz w głowie: znajoma na fb parę lat temu zamieściła zdjęcie przy choince ze swoim malusim synkiem z opisem: rok temu na święta ujrzałam upragnione dwie kreseczki, a w tym roku synek jest już z namiBrzmi jak spełnienie wszystkich świątecznych życzeń.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 09:37
emidomi lubi tę wiadomość
-
czekajacanacud1 wrote:dziewczyny moze wy mi pomozecie bo w innych watkach zero reakcji. od kilkuat mam problem z prolaktyna po latach brania anty i bromergonu zdecydowalam sie ze rezygnuje i chce moec @ naturalniem przez 11mies okresu nie bylo. pojawilo sie plamoenie pozniej po ok45dniach 3dniowy okres pozbiej po 30dniach znow dostalam 3dni okres i 3dni plamienia. robilam badania w 5dc:
- fsh 3.11 (norma 3.03-8.08)
- lh 1.95 (norma 1.80 - 11.78)
- estradiol 11 (norma 21 -251 wiec niski)
- prolaktyna 32 (norma do 30)
pozniej powtarzaam badania 8 dni pozniej wiec w 13dc i estradiol nadal niski bo 32.
kolejne 8 dni pozniej a wiec 21 dc progesteron 0,3 (norma 0.1 - 0.3)
prolaktyna 35 ( nieco wzrosła)
temp mi caly czas szalal od jakiegos czasu rosnie stopniowo do gory jestem 2 dni po okresie i stweirdzilam ze skoro temp idzie do gory to zrobie progesteron
z 32 dc badania:
estradiol 96 i progesteron 8.9
zakres norm jak wyzej bo robie w tym samym labolatorium,
strasznie sie obawiam ze @ znow sie zatrzymał. chciałaby byc w ciazy ale nie wierze w to testy negatywne. dodatkowo jeden cykl testowalam testy owulacyjne i caly czas wychodzily negatywne wiec w tym cyku robilam sporadycznie i tak jak w poprzednich wychodzila blada kreska wiec to nadal negatyw. czy ktoras z dziewczyn ktora cos sie zna moze cos mi powiedziec o tych wynikach?
li
stosunek lh/ fsh masz na poziomie 0,62... czyli na granicy, aczkolwiek bardziej martwi mnie sam poziom tych hormonów, praktycznie niewiele brakuje, by był poniżej norm laboratoryjnych. (Może warto zobaczyć, jak poziom AMH i dokładnie przyjrzeć się rezerwie jajnikowej.) Co do estradiolu to faktycznie bardzo nisko, pytanie jak jego poziom przed owulacją i po... Jednakże z racji tego, iż nie wiesz, kiedy dokładnie owu wypada, najlepiej udać się do ginekologa na monitoring cyklu, gin będzie wiedział po obrazie usg, kiedy coś się szykuje... Kilka wizyt będzie Cię to kosztować.
Poziom progesteronu jest też niski - na owulację przyjmuje się min. 10, a lekarze zachwalają poziom ok.20... (Ja zaszłam przy prawie 11.) Rozważałabym po owulacji stosowanie dupka, żeby ułatwić zagnieżdżenie
Prolaktyna może zaburzać Ci owulację - sięgnij może po castagnusa - niepokalanka, żeby podziałać naturalnie. I jakiś preparat jak Inofem, Ovarin... Na pewno dobry gin, a najlepiej gin-endo.czekajacanacud1 lubi tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:ja kiedyś piłam pokrzywe 3 razy dziennie i tak mi włosy szybko i wszędzie rosły że odstawiłam
Ale na zimę przecież przydało by się futerko tu i tamEwi28 lubi tę wiadomość
-
Kimi - wkurzaj się, rycz... jedz słodycze i pij wino! Masz do tego prawo!!
a tak na poważnie, znajomy walczył z żylakami - po zabiegu, 3 m-ce, piękne 2 kreseczki ujrzeli z żonązabieg był na chirurgii 1 dnia i po sprawie
będzie dobrze! Najpierw zróbcie badania, pokonsultujcie i walczcie
Kim87, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
-
A ja też miałam weekend trochę z dołowany, ale już mi trochę lepiej, chociaż bardzo liczyłam na ten cykl, bo jak Wam wspominałam wcześniej że będę w kropce czy zrobić przerwę, żeby jechać z dzieckiem odwiedzić rodzinę w wakacje czy nie jechać i starać się dalej...Ale mój powiedział, że on nie wybiega tak daleko w przyszłość i mówił żeby wszystko zostawić w rękach Boga, co ma być to będzie i w sumie bardzo mnie pocieszył tym, więc chyba nie będziemy robić przerwy, bo i tak nie wiadomo czy się akurat teraz uda
Myślę żeby jednak trochę odpuścić i nie mierzyć temperatur bo to i tak nic nie daje bo co z tego że temperatura ładnie się trzyma a i tak na koniec dup...
I myślę żeby trochę odpuścić z ovufriend, ale tak już miałam zrobić miesiąc temu, a i tak wymiękłam i wchodziłam tu i mierzyłam temperature hehe....więc Zobaczymy, ale postaram się tak nie spisać, bo stres najgorszy.
Mimo wszystko mam nadzieję że, grudzień będzie dla nas szczęśliwy i dostaniemy wszystkie super prezenty na gwiazdkę, a może któraś z was wcześniej
-
Ewi28 wrote:Kimi na wątku listopadowe testowanie też mąż jednej z dziewczyn ma być poddany zabiegowi żylaków więc chyba to nie jest żadna tragedia. Trzymam kciuki żeby było u twojego małżonka wszytstko dobrzeMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
AniaŁ123 wrote:Laski ja mam 13dc mam dzisiaj mega wkurw, w pracy doprowadzają mnie do dzikiego szaleństwa!!! AAAAAAAAA!!!!! No PMS jak nic.
Mój śluz wygląda jak zaraz przed @, taki suchy na bieliźnie, a to 13dc!
Czuję się cała obolała i taka przymulona jak w 1 dnień @
I co? Myślicie że małpa jutro przyjdzie? Raczej nie
Dlatego spokojnie i grzecznie czekamy na rozwój sytuacji :*
Wiec dzis siedze w krzakach
Edit - cyc mnie pobolewa i swędziWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 10:17
-
pola89 wrote:cześć dziewczynki
Już tu jestem
strasznie źle spałamgardło, tak mnie bolało, że budziłam się co godzina...
zrobiłam test - i tu następna zła wiadomość - negatywnyMyślę, że okres dotrze do mnie pojutrze, albo nawet jutro
Pola - głowa do góry. Myślę, że jest to jakiś specjalny plan i chodzi w nim o to, byś przywitała Św. Mikołaja lub Nowy Rok niespodzianką. To dopiero będzie miało siłę rażenia!
Pączek - trzymam kciuki bardzo mocno.
A u mnie jakoś dziwnie. Dziś 25 dc. Wcześniej zawsze trwał 28 dni choćby się waliło i paliło. Od kilku miesięcy trochę się rozjechało. z reguły 25-26, ale nigdy nie mogę być pewna. Pozytyw jest taki, że jest to pierwszy cykl, kiedy nie wystąpiło plamienie na długo przed @. Zazwyczaj o tej porze męczyłam się z nim już kilka dni. Może nareszcie luteina zadziałała jak należy. Wczoraj wieczorem czułam się jakbym połknęła piłkę. Jestem pewna, że @ przyjdzie. Z jednej strony cieszę się, że wreszcie nie ma plamień, a z drugiej martwię, że znowu się coś pokręciło. Ehhh kobiety...6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc