X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim najważniejsze, że wiecie co i jak. Dzięki temu w razie czego nie stracicie dużo czasu. Leczenie będzie mogło zostać wprowadzone błyskawicznie. A czasem naprawdę może być tak, że kiedy zastanawiamy się, czy aby wszystko z nami w porządku, to od tamtej chwili odczuwamy, że tu nas boli, a tam nam strzyka. Może być kwestia psychiki. Wszystko będzie dobrze.

Dziewczyny, jeszcze nawet się nie przywitałam, więc Dzień Dobry. Jesteście fantastyczne!

Kim87 lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    stosunek lh/ fsh masz na poziomie 0,62... czyli na granicy, aczkolwiek bardziej martwi mnie sam poziom tych hormonów, praktycznie niewiele brakuje, by był poniżej norm laboratoryjnych. (Może warto zobaczyć, jak poziom AMH i dokładnie przyjrzeć się rezerwie jajnikowej.) Co do estradiolu to faktycznie bardzo nisko, pytanie jak jego poziom przed owulacją i po... Jednakże z racji tego, iż nie wiesz, kiedy dokładnie owu wypada, najlepiej udać się do ginekologa na monitoring cyklu, gin będzie wiedział po obrazie usg, kiedy coś się szykuje... Kilka wizyt będzie Cię to kosztować.
    Poziom progesteronu jest też niski - na owulację przyjmuje się min. 10, a lekarze zachwalają poziom ok.20... (Ja zaszłam przy prawie 11.) Rozważałabym po owulacji stosowanie dupka, żeby ułatwić zagnieżdżenie :)

Prolaktyna może zaburzać Ci owulację - sięgnij może po castagnusa - niepokalanka, żeby podziałać naturalnie. I jakiś preparat jak Inofem, Ovarin... Na pewno dobry gin, a najlepiej gin-endo.
    dzieki za porade. powiem Ci ze ja mialam kiedys gorszy stosunek lh do fsh bo 0.2-0.3 jak prl byla wyzsza teraz prl jest nizsza i to jest wyzsze.
    po pierwszym plamieniu po tej dlugiej przerwie a 6dni przrd kolejna @ zbadalam estradiol wyszedl ladny bo 201 a norrma do 312. pozniej ten cykl co tesltwalam testu owu. i nic nie wychodzilo znow okres po 30dniscj i wyzej opisane wyniki. dodam ze ten cykl dalej trwa. tylko cos sie posrało....ten castagnus jest bez recepty? sama nie wiem czy sie tak leczyc na wlasna reke. i kiedy zapisac sie do gin czy juz leciec czy jeszczr nie. moja endo kazala przyjsc po nowym roku dopiero.
    dofstkowo dzis czuje sie jal balon. rano sluz jak woda teraz suchy. wtf.... co sie dzieje. łeb mnie boli jak cholera.
    zastanawiam sie czy czasem nie poczekac jeszcze tego tygodnia zeby minelo 14dni od owu wyznaczonej przez OF.

6sutskjolve431gm.png
  • Edziaaa Debiutantka

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja od pewnego czasu mam gesty śluz rozciągliwy i przezroczysty jak i przed miesiączką i po. Od 5 dni strasznie bolą mnie jajniki. Czy to możne wróżyć na ciąże ?

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziaaa wrote:
    Witam ja od pewnego czasu mam gesty śluz rozciągliwy i przezroczysty jak i przed miesiączką i po. Od 5 dni strasznie bolą mnie jajniki. Czy to możne wróżyć na ciąże ?
    Może ale nie musi. Tylko brak @ może zwiastowalo ciążę. Zrób test w dniu spodziewanej @

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Edziaaa Debiutantka

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Może ale nie musi. Tylko brak @ może zwiastowalo ciążę. Zrób test w dniu spodziewanej @
    Dziękuje za Rade :) ale ten ból podbrzusza nie raz jest straszny i to w różnych porach dnia mnie tak łapie :)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziaaa wrote:
    Dziękuje za Rade :) ale ten ból podbrzusza nie raz jest straszny i to w różnych porach dnia mnie tak łapie :)
    Ja już przeszłam wszelkie objawy ciąży l kochana i uwierz mi ze psychika lubi platac figle. Podejdź do tego z dystansem i czekaj na @. Jak nie przylezie to super. A jak przyjdzie to chociaż rozczarowanie będzie mniejsze bo nie będziesz zwracała tak uwagi na "potencjalne objawy"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 10:58

3jgxflw1867zd36k.png
  • Edziaaa Debiutantka

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ja już przeszłam wszelkie objawy ciąży l kochana i uwierz mi ze psychika lubi platac cykle. Podejdź do tego z dystansem i czekaj na @. Jak nie przylezie to super. A jak przyjdzie to chociaż rozczarowanie będzie mniejsze bo nie będziesz zwracała tak uwagi na "potencjalne objawy"

Okey :P nic zrobie test i zobaczymy co to bedzie :)

Kim87 lubi tę wiadomość

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    One nie zniknęły ale nie było żadnych dolegliwościany od 2 lat . Do tego sperma była ok wiec lekarz powiedział ze jak będzie się często powtarzać to trzeba będzie temu zaradzić. Był spokój to o nich zapomnieliśmy. Do tego w kwietniu była ciąża woec stwierdziliśmy ze jest ok. A tu bach teraz wylazlo dziadostwo
    Rozumiem.. może warto to jeszcze z kimś skonsultować? Prowadzi Was androlog/ urolog?

Ale z drugiej strony, faktycznie zaszliście w ciążę.. No nie wiem.. W każdym razie dobra diagnoza to połowa sukcesu :)

Nie martw się na zapas :* :* :*

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emidomi mi włosy niedawno garściami wychodziły. Brałam Vitapil niecałe dwa miesiące i po problemie. Wielkie krowy do łykania ale skuteczne :D

emidomi lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimiś na tym naszym forum to raczej żadna z nas cierpliwością nie grzeszy :) z resztą dlaczego mialybysmy nie marzyć? Mamy największe marzenie w życiu i dążymy do niego z calych sil... A jeśli nam nie wychodzi to frustracja nieunikniona... I choćby podchodzić do tego na luzie to i tak przykrość się pojawia, choć byśmy były najtwardszymi babami na tej planecie :*
    Ale po to jesteśmy tutaj wszystkie...
    Żeby się wygadać, żeby w domu nie brali nas za roztargnione, niedopieszczone, przysmutnawe ufoludki ♡♡♡♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 11:25

Kim87, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Rozumiem.. może warto to jeszcze z kimś skonsultować? Prowadzi Was androlog/ urolog?

Ale z drugiej strony, faktycznie zaszliście w ciążę.. No nie wiem.. W każdym razie dobra diagnoza to połowa sukcesu :)

Nie martw się na zapas :* :* :*
    Był z tym u urologa. Dzisiaj idziemy do domowego po skierowanie na badania zoabczymy co wyjdzie

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c340c7f7a2d.jpg

Kim87 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Był z tym u urologa. Dzisiaj idziemy do domowego po skierowanie na badania zoabczymy co wyjdzie

Na usg? Trzymam kciuki, żeby to był fałszywy alarm :) Dawaj koniecznie znać!

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Kimiś na tym naszym forum to raczej żadna z nas cierpliwością nie grzeszy :) z resztą dlaczego mialybysmy nie marzyć? Mamy największe marzenie w życiu i dążymy do niego z calych sil... A jeśli nam nie wychodzi to frustracja nieunikniona... I choćby podchodzić do tego na luzie to i tak przykrość się pojawia, choć byśmy były najtwardszymi babami na tej planecie :*
    Ale po to jesteśmy tutaj wszystkie...
    Żeby się wygadać, żeby w domu nie brali nas za roztargnione, niedopieszczone, przysmutnawe ufoludki ♡♡♡♡
    Tulisiu kochany ty to umiesz człowiekowi humor poprawić <3 <3 <3 będzie dobrze wiem. Zobaczymy co dzisiaj doktor wymyśli. Musze go przycisnąć.

Cycki zaczęły mnie boleć.

Lubię_czekoladę, Tuliska lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo kochane :) Bobo śpi to ogarniam zbiórkę dla Waldi. Wysłałam priv do tych co się zadeklarowali, także sprawdzać. Kto nie dostał priv a chce się złożyć proszę o info, nie wszystkie mam w przyjaciółkach niestety :( Piszcie na priv i wysyłajcie zaproszenia, bo nie zawsze mam czas zajrzeć i przeglądać wszystkie strony, niestety mała śpi już coraz mniej :(
    Niech każdy przeleje ile uważa, to z resztą napisane w wiadomości :) <3 o wszystkim będę informować :) buziaczki <3

AniaŁ123, Kim87 lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Hejo kochane :) Bobo śpi to ogarniam zbiórkę dla Waldi. Wysłałam priv do tych co się zadeklarowali, także sprawdzać. Kto nie dostał priv a chce się złożyć proszę o info, nie wszystkie mam w przyjaciółkach niestety :( Piszcie na priv i wysyłajcie zaproszenia, bo nie zawsze mam czas zajrzeć i przeglądać wszystkie strony, niestety mała śpi już coraz mniej :(
    Niech każdy przeleje ile uważa, to z resztą napisane w wiadomości :) <3 o wszystkim będę informować :) buziaczki <3

wysłałam zaproszenie do przyjaciółek

Sylwia91 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody śpi a matka pranie wstawiła i podłogi pomyje :) powiem wam że jakoś nie potrafię siedzieć bezczynnie :) piękna pogoda więc po obiadku na spacerek śmigniemy pewnie.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wykupujecie abonament premium na OF? Co on oferuje ekstra?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziewczyny, wykupujecie abonament premium na OF? Co on oferuje ekstra?
    z tego co wiem to wykres jest kolorowy, na zwykłym wszystko jest czarno biało szare :/ Jak uda się zagroszkować to dostajesz miesiąc premium od nich w prezencie, więc kochana do roboty <3

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    z tego co wiem to wykres jest kolorowy, na zwykłym wszystko jest czarno biało szare :/ Jak uda się zagroszkować to dostajesz miesiąc premium od nich w prezencie, więc kochana do roboty <3
    Dzięki Sylwia :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3666 3667 3668 3669 3670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ