Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Kim najważniejsze, że wiecie co i jak. Dzięki temu w razie czego nie stracicie dużo czasu. Leczenie będzie mogło zostać wprowadzone błyskawicznie. A czasem naprawdę może być tak, że kiedy zastanawiamy się, czy aby wszystko z nami w porządku, to od tamtej chwili odczuwamy, że tu nas boli, a tam nam strzyka. Może być kwestia psychiki. Wszystko będzie dobrze.
Dziewczyny, jeszcze nawet się nie przywitałam, więc Dzień Dobry. Jesteście fantastyczne!Kim87 lubi tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
LILITH.P wrote:stosunek lh/ fsh masz na poziomie 0,62... czyli na granicy, aczkolwiek bardziej martwi mnie sam poziom tych hormonów, praktycznie niewiele brakuje, by był poniżej norm laboratoryjnych. (Może warto zobaczyć, jak poziom AMH i dokładnie przyjrzeć się rezerwie jajnikowej.) Co do estradiolu to faktycznie bardzo nisko, pytanie jak jego poziom przed owulacją i po... Jednakże z racji tego, iż nie wiesz, kiedy dokładnie owu wypada, najlepiej udać się do ginekologa na monitoring cyklu, gin będzie wiedział po obrazie usg, kiedy coś się szykuje... Kilka wizyt będzie Cię to kosztować.
Poziom progesteronu jest też niski - na owulację przyjmuje się min. 10, a lekarze zachwalają poziom ok.20... (Ja zaszłam przy prawie 11.) Rozważałabym po owulacji stosowanie dupka, żeby ułatwić zagnieżdżenie
Prolaktyna może zaburzać Ci owulację - sięgnij może po castagnusa - niepokalanka, żeby podziałać naturalnie. I jakiś preparat jak Inofem, Ovarin... Na pewno dobry gin, a najlepiej gin-endo.
po pierwszym plamieniu po tej dlugiej przerwie a 6dni przrd kolejna @ zbadalam estradiol wyszedl ladny bo 201 a norrma do 312. pozniej ten cykl co tesltwalam testu owu. i nic nie wychodzilo znow okres po 30dniscj i wyzej opisane wyniki. dodam ze ten cykl dalej trwa. tylko cos sie posrało....ten castagnus jest bez recepty? sama nie wiem czy sie tak leczyc na wlasna reke. i kiedy zapisac sie do gin czy juz leciec czy jeszczr nie. moja endo kazala przyjsc po nowym roku dopiero.
dofstkowo dzis czuje sie jal balon. rano sluz jak woda teraz suchy. wtf.... co sie dzieje. łeb mnie boli jak cholera.
zastanawiam sie czy czasem nie poczekac jeszcze tego tygodnia zeby minelo 14dni od owu wyznaczonej przez OF.
-
Edziaaa wrote:Witam ja od pewnego czasu mam gesty śluz rozciągliwy i przezroczysty jak i przed miesiączką i po. Od 5 dni strasznie bolą mnie jajniki. Czy to możne wróżyć na ciąże ?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Edziaaa wrote:Dziękuje za Rade
ale ten ból podbrzusza nie raz jest straszny i to w różnych porach dnia mnie tak łapie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 10:58
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Ja już przeszłam wszelkie objawy ciąży l kochana i uwierz mi ze psychika lubi platac cykle. Podejdź do tego z dystansem i czekaj na @. Jak nie przylezie to super. A jak przyjdzie to chociaż rozczarowanie będzie mniejsze bo nie będziesz zwracała tak uwagi na "potencjalne objawy"
Okeynic zrobie test i zobaczymy co to bedzie
Kim87 lubi tę wiadomość
-
Kim87 wrote:One nie zniknęły ale nie było żadnych dolegliwościany od 2 lat . Do tego sperma była ok wiec lekarz powiedział ze jak będzie się często powtarzać to trzeba będzie temu zaradzić. Był spokój to o nich zapomnieliśmy. Do tego w kwietniu była ciąża woec stwierdziliśmy ze jest ok. A tu bach teraz wylazlo dziadostwo
Ale z drugiej strony, faktycznie zaszliście w ciążę.. No nie wiem.. W każdym razie dobra diagnoza to połowa sukcesu
Nie martw się na zapas :* :* :* -
Kimiś na tym naszym forum to raczej żadna z nas cierpliwością nie grzeszy
z resztą dlaczego mialybysmy nie marzyć? Mamy największe marzenie w życiu i dążymy do niego z calych sil... A jeśli nam nie wychodzi to frustracja nieunikniona... I choćby podchodzić do tego na luzie to i tak przykrość się pojawia, choć byśmy były najtwardszymi babami na tej planecie :*
Ale po to jesteśmy tutaj wszystkie...
Żeby się wygadać, żeby w domu nie brali nas za roztargnione, niedopieszczone, przysmutnawe ufoludki ♡♡♡♡
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 11:25
Kim87, AniaŁ123 lubią tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Rozumiem.. może warto to jeszcze z kimś skonsultować? Prowadzi Was androlog/ urolog?
Ale z drugiej strony, faktycznie zaszliście w ciążę.. No nie wiem.. W każdym razie dobra diagnoza to połowa sukcesu
Nie martw się na zapas :* :* :*Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Był z tym u urologa. Dzisiaj idziemy do domowego po skierowanie na badania zoabczymy co wyjdzie
Na usg? Trzymam kciuki, żeby to był fałszywy alarmDawaj koniecznie znać!
-
Tuliska wrote:Kimiś na tym naszym forum to raczej żadna z nas cierpliwością nie grzeszy
z resztą dlaczego mialybysmy nie marzyć? Mamy największe marzenie w życiu i dążymy do niego z calych sil... A jeśli nam nie wychodzi to frustracja nieunikniona... I choćby podchodzić do tego na luzie to i tak przykrość się pojawia, choć byśmy były najtwardszymi babami na tej planecie :*
Ale po to jesteśmy tutaj wszystkie...
Żeby się wygadać, żeby w domu nie brali nas za roztargnione, niedopieszczone, przysmutnawe ufoludki ♡♡♡♡będzie dobrze wiem. Zobaczymy co dzisiaj doktor wymyśli. Musze go przycisnąć.
Cycki zaczęły mnie boleć.Lubię_czekoladę, Tuliska lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Hejo kochane
Bobo śpi to ogarniam zbiórkę dla Waldi. Wysłałam priv do tych co się zadeklarowali, także sprawdzać. Kto nie dostał priv a chce się złożyć proszę o info, nie wszystkie mam w przyjaciółkach niestety
Piszcie na priv i wysyłajcie zaproszenia, bo nie zawsze mam czas zajrzeć i przeglądać wszystkie strony, niestety mała śpi już coraz mniej
Niech każdy przeleje ile uważa, to z resztą napisane w wiadomościo wszystkim będę informować
buziaczki
AniaŁ123, Kim87 lubią tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Hejo kochane
Bobo śpi to ogarniam zbiórkę dla Waldi. Wysłałam priv do tych co się zadeklarowali, także sprawdzać. Kto nie dostał priv a chce się złożyć proszę o info, nie wszystkie mam w przyjaciółkach niestety
Piszcie na priv i wysyłajcie zaproszenia, bo nie zawsze mam czas zajrzeć i przeglądać wszystkie strony, niestety mała śpi już coraz mniej
Niech każdy przeleje ile uważa, to z resztą napisane w wiadomościo wszystkim będę informować
buziaczki
wysłałam zaproszenie do przyjaciółekSylwia91 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Dziewczyny, wykupujecie abonament premium na OF? Co on oferuje ekstra?
Jak uda się zagroszkować to dostajesz miesiąc premium od nich w prezencie, więc kochana do roboty
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:z tego co wiem to wykres jest kolorowy, na zwykłym wszystko jest czarno biało szare
Jak uda się zagroszkować to dostajesz miesiąc premium od nich w prezencie, więc kochana do roboty
Sylwia91 lubi tę wiadomość