X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Podaj adres to Ci coś podrzucimy na wycieraczke:D

Jest to jakiś pomysł Biedroneczko ;-)

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ale mi się na refleksje zebrało ;) ;) ;) ;)
    O wrażliwość mi się załączyla, no i niech ktoras zaprzeczy że to nie ciąża hihihi ;);););););)

Tuliś! Ty Świrku Mały! <3 Jasne że ciąża :D

Tuliska lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    ja mam tylko suczkę i teraz tego kotka :) ale też lubię zwierzęta :)

Strasznie chciałabym mieć psiaka, moi rodzice mają Yorka Tofika, taki jest słodki, zastępuje im wnuka :P Ale ja w Krakowie, w małym mieszkaniu, jeszcze całymi dniami nas nie ma, więc kto by go wyprowadzał. Ale fajnie by było mieć taką poczciwą przytulankę ;)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    ale macie tempo :D ja w pracy nie mogę sobie pozwolić tak z Wami pisać, ale czytam! :)

Chciałam się pochwalić, że dorobiłam się kotka przybłędy :D cała noc siedział na wycieraczce, rano siedział i miałczał, więc dałam mu plasterek szynki :D a teraz mój K. dzwoni, że dalej kotek jest i już go dokarmia :D nawet imię już mu nadał :P

Love :) Jestem kociarą, więc jeśli kitek Was wybrał (tak, to kot wybiera człowieka, a nie odwrotnie:) ), to jeśli możecie przygarnijcie nicponia. Gwarantowane dużo radości, trochę sprzątania i dużo miłości :)

Kim87, pola89 lubią tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak a propos odnośnie starań... siedzę sobie na szkoleniu i słucham, jak dziewczyna opowiada koleżance, jaki miała poród... i nagle, a WY jak, staracie się? "no staramy, tylko widzisz...nie udaje się", odp. mnie powaliła, to za kiepsko się staracie, weź tego swojego, niech się ogarnie... odwróciłam się, widać, że dziewczynie przykro się zrobiło, smutek na buzi... a kumpela obok co? wpadła w wieku 22 lat i duma, że ma dziecko, a inni nie
    porozmawiałam z dziewczyną, ma niedoczynność, walczą 1,5 roku...

nie rozumiem, jak można powiedzieć, że ktoś się za słabo stara? albo jak słyszę... X. to szybko zajdzie w ciążę, bo się ostro starają, a inni to co?

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    a tak a propos odnośnie starań... siedzę sobie na szkoleniu i słucham, jak dziewczyna opowiada koleżance, jaki miała poród... i nagle, a WY jak, staracie się? "no staramy, tylko widzisz...nie udaje się", odp. mnie powaliła, to za kiepsko się staracie, weź tego swojego, niech się ogarnie... odwróciłam się, widać, że dziewczynie przykro się zrobiło, smutek na buzi... a kumpela obok co? wpadła w wieku 22 lat i duma, że ma dziecko, a inni nie

nie rozumiem, jak można powiedzieć, że ktoś się za słabo stara? albo jak słyszę... X. to szybko zajdzie w ciążę, bo się ostro starają, a inni to co?
    Boże widzisz i nie grzmisz. Dobrze ze z dziewczyną porozmawialas. Na pewno lepiej się poczuła

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Strasznie chciałabym mieć psiaka, moi rodzice mają Yorka Tofika, taki jest słodki, zastępuje im wnuka :P Ale ja w Krakowie, w małym mieszkaniu, jeszcze całymi dniami nas nie ma, więc kto by go wyprowadzał. Ale fajnie by było mieć taką poczciwą przytulankę ;)
    My chorujemy na buldoga angielskiego :D

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

Ludzie nie mają za grosz wyobraźni.. I totalnie nie myślą.. Współczuję takich ludzi w koło.. Których tez sama mam.. W pracy nie raz słyszę, że już czas najwyższy, bo mi lat nie ubywa! To, że komuś się udaje od razu to nie znaczy, że każdemu też.......

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Boże widzisz i nie grzmisz. Dobrze ze z dziewczyną porozmawialas. Na pewno lepiej się poczuła

zmieni lekarzy i będzie ok :) podesłała mi swoje wyniki, popisałyśmy i mam nadzieję, że Szczęście ich znajdzie

brak empatii... i chyba wyobraźni

Lasce powiedziałam, że łatwo się mówi, za słabo się staracie komuś, kto nigdy się nie starał... burknęła, że to tylko taki żart i po co się wpierniczam?

chyba juz mam wrogów :D a to początek :D

Kim87, pola89 lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ludzie nie mają za grosz wyobraźni.. I totalnie nie myślą.. Współczuję takich ludzi w koło.. Których tez sama mam.. W pracy nie raz słyszę, że już czas najwyższy, bo mi lat nie ubywa! To, że komuś się udaje od razu to nie znaczy, że każdemu też.......

albo jeszcze.. może pokażemy Wam jak to się robi? Albo mój X. pokaże Twojemu Z., jak zrobić dziecko...

oj słyszało się takie teksty... słyszało

0b52cec6da.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

No ja uslyszałam ostatnio -
    Ona: no ja sie tak dopytuje dopytuje Ciebie a Ty nic nie mówisz o staraniach - weź B w obroty to raz dwa bedzie - bo wiesz ja jestem w ciąży to było by lepiej jak byś tez była bo to tak lepiej by mi było
    Odpowiadam: Biore leki bo sie okazało ze problem z tarczyca, nie jest łatwo ze względu na nasze prace, nic na siłe, bedzie co ma być
    Ona: tak tak - jasne - lepiej powiedź że B nie chce a nie szukasz jakiś wymówek
    No tak mi sie cholernie przykro zrobiło czytając to - bo to było na fb pisane - napisałam że nie mam najmniejszej ochoty tego czytać, nie jest to fajny temat i jak zaraz nie przestanie to koniec naszej przyjaźni. Chyba to dotarło - bo się zaraz uspokoiła i zaczeła przepraszać
    Ale fakt - ludzie nie mają wyczucia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 14:51

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P GÓRĄ! ;-):-)

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    albo jeszcze.. może pokażemy Wam jak to się robi? Albo mój X. pokaże Twojemu Z., jak zrobić dziecko...

oj słyszało się takie teksty... słyszało

Dokładnie!!! :/ :/

Jedyne co przychodzi mi na myśl w takich sytuacjach:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f89e7878cf73.jpg

Kim87, Tuliska, pola89, emidomi, Dzezabella lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    zmieni lekarzy i będzie ok :) podesłała mi swoje wyniki, popisałyśmy i mam nadzieję, że Szczęście ich znajdzie

brak empatii... i chyba wyobraźni

Lasce powiedziałam, że łatwo się mówi, za słabo się staracie komuś, kto nigdy się nie starał... burknęła, że to tylko taki żart i po co się wpierniczam?

chyba juz mam wrogów :D a to początek :D
    To tak jak gadać ze ślepym o kolorach. I tak nie zrozumie

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Ona: no ja sie tak dopytuje dopytuje Ciebie a Ty nic nie mówisz o staraniach - weź B w obroty to raz dwa bedzie - bo wiesz ja jestem w ciąży to było by lepiej jak byś tez była bo to tak lepiej by mi było
    Odpowiadam: Biore leki bo sie okazało ze problem z tarczyca, nie jest łatwo ze względu na nasze prace, nic na siłe, bedzie co ma być
    No tak mi sie cholernie przykro zrobiło czytając to - bo to było na fb pisane że powiedziałam że napisałam że nie mam najmniejszej ochoty tego czytać, nie jest to fajny temat i jak zaraz nie przestanie to koniec naszej przyjaźni. Chyba to dotarło - bo się zaraz uspokoiła i zaczeła przepraszać

Wiecie co? Mnie to się czasem wierzyć nie chce, że ktoś może być zdolny do takich rzeczy. Przecież wystarczy mieć jakąś szczątkową wyobraźnię i minimum taktu, żeby wiedzieć, że takim zachowaniem bardzo łatwo wyrządzić komuś dużą krzywdę.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    No tak mi sie cholernie przykro zrobiło czytając to - bo to było na fb pisane że powiedziałam że napisałam że nie mam najmniejszej ochoty tego czytać, nie jest to fajny temat i jak zaraz nie przestanie to koniec naszej przyjaźni. Chyba to dotarło - bo się zaraz uspokoiła i zaczeła przepraszać
    Pączek <3

W ogóle trzeba jednym wpuszczać a drugim wypuszczać.... Ludzie nie myślą, powtórzę po raz setny..

Moja przyjaciółka jest w ciąży, wie o wszystkich moich problemach jakie mam w tym temacie i ona mi powiedziała, żebym SE zaszła to razem SE urodzimy, bo to na pewno TYLKO to, że ja się stresuję i się SPINAM.

W ogóle się nie przejmuj :* Dobrze jej powiedziałaś!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 14:53

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Wiecie co? Mnie to się czasem wierzyć nie chce, że ktoś może być zdolny do takich rzeczy. Przecież wystarczy mieć jakąś szczątkową wyobraźnię i minimum taktu, żeby wiedzieć, że takim zachowaniem bardzo łatwo wyrządzić komuś dużą krzywdę.
    Kasztankowa - to moja najlepsza przyjaciolka
    Powiem Ci ze to juz ktorys raz z kolei sie tak dopytuje albo takie głupie/krzywe teksty wali
    Ja nie wiem, nie znam sie - ale może jej hormony ześwirowały od tej ciąży

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:

ahaa... :/

a wiecie co najlepsze? tak reagują tylko kobiety...
    w sierpniu był u nas przyjaciel Męża, ma 2 dzieciaczków, no i tak gadamy... no i mój mówi, że też chcemy bobo, że się staramy i pierwsze, co... zrób badania, zadbajcie o siebie i dacie radę, my o pierwsze walczyliśmy rok i jest, drugie... wpadka :D jakbyś chciał namiary na jakiegoś lekarza, daj znać no i kibicujemy... i żadnych zbędnych pytań, nacisku, nic

a jak powiesz znajomej... to Ci jeszcze dopieprzy, czy nie trzeba pomóc?

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj od mojej ulubionej znajomej dostałam zdjęcie pociechy z podpisem... nie wyobrażam sobie życia bez dzieci...

jebłam! wierzcie mi, że jebłam... (sorki za zwrot)

(dla nowych kobitek, nie wie jeszcze, że jesteśmy w dwupaku i dowie się, jak minie 1 trym.)

0b52cec6da.png

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ahaa... :/

a wiecie co najlepsze? tak reagują tylko kobiety...
    w sierpniu był u nas przyjaciel Męża, ma 2 dzieciaczków, no i tak gadamy... no i mój mówi, że też chcemy bobo, że się staramy i pierwsze, co... zrób badania, zadbajcie o siebie i dacie radę, my o pierwsze walczyliśmy rok i jest, drugie... wpadka :D jakbyś chciał namiary na jakiegoś lekarza, daj znać no i kibicujemy... i żadnych zbędnych pytań, nacisku, nic

a jak powiesz znajomej... to Ci jeszcze dopieprzy, czy nie trzeba pomóc?
    Bo baby są wredne po prostu.. chyba o to chodzi..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3668 3669 3670 3671 3672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ