Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Podpisuję się pod każdym Waszym zdaniem. Dodam jeszcze
"ale Ty przecież masz już dziecko"
"Twoj maz tez pewnie chciałby miec swoje" (jestem po rozwodzie, 1 dziecko z byłym mężem a mój obecny traktuje ja jak swoja)
"E tam niedługo zajdziecie, co za problem"
"Rozumiem gdy ktosnjuz ma dziecko mose mieć depresje ale Ty?"
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cherry_Blossom wrote:Podpisuję się pod każdym Waszym zdaniem. Dodam jeszcze
"Twoj maz tez pewnie chciałby miec swoje" (jestem po rozwodzie, 1 dziecko z byłym mężem a mój obecny traktuje ja jak swoja)
"Rozumiem gdy ktosnjuz ma dziecko mose mieć depresje ale Ty?"
każda strata boli...bez względu na to, czy ma się jedno dziecko, dwoje, czy troje... nosiłaś pod sercem Waszą Miłość masz prawo do swoich uczuć, do rozpaczy...
głupie gadanie i tyle -
Witam Was wszystkie
Dołączyłam tu przed momentem , a powod ...? Chyba jak u większości z Was- chęć zostania mamą. I co prawda jestem juz mamą cudownego 8 latka ale bardzo chcialabym miec kolejne dzieciatko:) Mam 31 lat i od 4 miesiecy staramy sie o dziecko, wyliczanie dni płodnych,, czeste stosunki i rzadkie stosunki i nic
juz nie mam pomysłów
Wiec chcialam sie poradzić. Mam wrazenie ze powodem jest problem z wyliczeniem dni płodnych. Mój cykl trwa roznie miedzy 28 a 32 dni. No i jak tu wyliczyć ten dzien w ktorym zajście w ciąże jest najprawdopodobniejsze? Pomożecie ... ?
moze któraś z Was przechodziła wyliczanie dni płodnych przy nieregularnym cyklu? Pozdrawiam
Dagula85 -
Cherry_Blossom wrote:Podpisuję się pod każdym Waszym zdaniem. Dodam jeszcze
"Rozumiem gdy ktosnjuz ma dziecko mose mieć depresje ale Ty?"Wręcz przeciwnie!
Masz już dziecko, Wisienko, i będziesz mieć drugieTego się trzymajmy
-
dziewczyny czy wy tez tak macie ze was boli tzn kuje pomiedzy pepkiem a linia bikini? mnie dzis drze jak oszalale...
pozatym jak z ta temp jest jesli mierze o 5.30 i obudzilam sie 4.30i wyszlo 36.4 a mierzac o 6 wyszlo 36.7. gdzied czutalam ze trzeba dodac 0.1jak wczesniej stad w moim wykresie 19.11 temp 36.5 ale w sumie zglupialam i nie wiem. porazdzir cos
-
Cześć dziewczyny... mogę się przyłączyć ? dzisiaj mój 24 dc i jestem po pregnylu, zrobilam test i niestety, znowu sie ne udało... a dzisiaj mam wyjątkowo tragiczny dzień, tracę nadzieję że kiedyś się uda...
a co do ' koleżanek' czy ' znajomych ' to też tak mam... koleżanka ma roczną córcie i jest w ciąży z drugą i dzowni do mnie każdego dnia i opowiada jakie mała zna już sł,ówka ze chodzi to i tamto...że brzuch jej już widać, że wyprawke musi kompletować... i pytanie a jak u Ciebie ? a srak kur*a... na odp znowu się nie udało, nie martw się na pewno wam się uda, wiem, że chciałabyś mieć swoje dziecko ( mój mąż ma syna z 1 małżeństwa ) no to jest dla mnie starzał w kolano... -
Dagula85 wrote:Witam Was wszystkie
Dołączyłam tu przed momentem , a powod ...? Chyba jak u większości z Was- chęć zostania mamą. I co prawda jestem juz mamą cudownego 8 latka ale bardzo chcialabym miec kolejne dzieciatko:) Mam 31 lat i od 4 miesiecy staramy sie o dziecko, wyliczanie dni płodnych,, czeste stosunki i rzadkie stosunki i nic
juz nie mam pomysłów
Wiec chcialam sie poradzić. Mam wrazenie ze powodem jest problem z wyliczeniem dni płodnych. Mój cykl trwa roznie miedzy 28 a 32 dni. No i jak tu wyliczyć ten dzien w ktorym zajście w ciąże jest najprawdopodobniejsze? Pomożecie ... ?
moze któraś z Was przechodziła wyliczanie dni płodnych przy nieregularnym cyklu? Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 16:07
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Pączek wrote:Dziewczyny
Może któraś z was tak miała
Mianowicie drętwieja mi nogi - prawa albo lewa i czuje w prawej jak by ciągnęła mnie żyła
Biore magnes żelazo itp a od kilku dni efekt drętwienia i tej żyły z tylu nogi od pośladka pod kolano -
kasia2903 wrote:Cześć dziewczyny... mogę się przyłączyć ? dzisiaj mój 24 dc i jestem po pregnylu, zrobilam test i niestety, znowu sie ne udało... a dzisiaj mam wyjątkowo tragiczny dzień, tracę nadzieję że kiedyś się uda...
a co do ' koleżanek' czy ' znajomych ' to też tak mam... koleżanka ma roczną córcie i jest w ciąży z drugą i dzowni do mnie każdego dnia i opowiada jakie mała zna już sł,ówka ze chodzi to i tamto...że brzuch jej już widać, że wyprawke musi kompletować... i pytanie a jak u Ciebie ? a srak kur*a... na odp znowu się nie udało, nie martw się na pewno wam się uda, wiem, że chciałabyś mieć swoje dziecko ( mój mąż ma syna z 1 małżeństwa ) no to jest dla mnie starzał w kolano...:* Ale musisz wierzyć, że się uda!
Mimo wszystko..
-
Ja piernicze jeszcze dzisiaj napisała do.mnie znajoma. Nie gadalam z nią z 4 lata i bach napisała do mnie ze chce mi ciąży pogratulować. Mowie ze nie ma czego i mi się przykro zrobiło. Gadam z nią dalej i wiecie że ona się 4 lata starała i teraz ma córeczkę; ) dale mi nadzieje
u niej były początki zmian na jajnika ch dostała hormony na 8mc i potem zaszła.
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Mianowicie drętwieja mi nogi - prawa albo lewa i czuje w prawej jak by ciągnęła mnie żyła
Biore magnes żelazo itp a od kilku dni efekt drętwienia i tej żyły z tylu nogi od pośladka pod kolanoMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Może masz przepukline w kregoslupie. Mój tak ma i to od tego
To ja chyba musze na prześwietlenie isc
Ale to co - internistę moze zaatakuje o skierowanie ?
Kurna przyszłam na zakupy do złotych tarasów i cholera czuje sie spuchnięta jak balon - normalnie jak bym piłkę połknęła
Az niekomfortowomam wrazenie ze @ zaraz dostane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 16:35
-
Kim87 wrote:Ja piernicze jeszcze dzisiaj napisała do.mnie znajoma. Nie gadalam z nią z 4 lata i bach napisała do mnie ze chce mi ciąży pogratulować. Mowie ze nie ma czego i mi się przykro zrobiło. Gadam z nią dalej i wiecie że ona się 4 lata starała i teraz ma córeczkę; ) dale mi nadzieje
u niej były początki zmian na jajnika ch dostała hormony na 8mc i potem zaszła.
A ja obecnie jestem na L4 i jak zaniosłam zwolnienie do pracy to wszyscy zaczęli mi gratulować... tylko łzy w oczach mi stanęły.. i nie mogłam wydusić słowa, niby nie zrobili tego specjalnie ale to tak cholernie boli... -
Lubię przeglądać takie wpisy na różnych forach, które są przeterminowane o kilka lat. Kiedy patrzę na suwaczki, to okazuje się, że większość dziewczyn doczekała się swoich pociech. I to naprawdę większa większość. To daje nadzieję. I my też damy sobie radę. Wszystkie jak tu jesteśmy. Jesteśmy silne. Mamy nadzieję. Mamy moc. I tyle miłości, że nie można jej zatrzymać tylko dla siebie. Musi się udać i basta!6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Kasztanek wrote:Lubię przeglądać takie wpisy na różnych forach, które są przeterminowane o kilka lat. Kiedy patrzę na suwaczki, to okazuje się, że większość dziewczyn doczekała się swoich pociech. I to naprawdę większa większość. To daje nadzieję. I my też damy sobie radę. Wszystkie jak tu jesteśmy. Jesteśmy silne. Mamy nadzieję. Mamy moc. I tyle miłości, że nie można jej zatrzymać tylko dla siebie. Musi się udać i basta!
Perspektywa jest bardzo dobra...jesteś twarda, a który cykl się starasz ?
-
kasia2903 wrote:Perspektywa jest bardzo dobra...
jesteś twarda, a który cykl się starasz ?
Staram się 8 cykl i wygląda na to, że przede mną kolejny. Wmawiam sobie, że musi być dobrze tak, żeby w to uwierzyć. Walczę też sama z sobą, chodzę na psychoterapię z racji wcześniejszych przeżyć niestety. Przestrajam swój umysł tak, żeby mnie słuchał.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Biore magnes żelazo itp a od kilku dni efekt drętwienia i tej żyły z tylu nogi od pośladka pod kolano
Pączuś to na pewno objaw ciąży
A tak poważnie Kochana to może być od kręgosłupa. Gdy drętwieją kończyny to całkiem prawdopodobne. A co do żył, to możesz spróbować złagodzić ten ból/drętwienie przez prysznic ciepły-zimny, mi pomaga na bóle żył.
Ale może też być objaw ciąży