X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Kimiś na tym naszym forum to raczej żadna z nas cierpliwością nie grzeszy :) z resztą dlaczego mialybysmy nie marzyć? Mamy największe marzenie w życiu i dążymy do niego z calych sil... A jeśli nam nie wychodzi to frustracja nieunikniona... I choćby podchodzić do tego na luzie to i tak przykrość się pojawia, choć byśmy były najtwardszymi babami na tej planecie :*
    Ale po to jesteśmy tutaj wszystkie...
    Żeby się wygadać, żeby w domu nie brali nas za roztargnione, niedopieszczone, przysmutnawe ufoludki ♡♡♡♡

Faktycznie odkąd jestem tu z Wami, to nie czuję już takiej potrzeby, aby prawić o swoich smutkach i wątpliwościach na prawo i na lewo i to jest super, bo osoby nie w temacie absolutnie nie są w stanie nas zrozumieć, albo biorą nas właśnie za wielce nieszczęśliwe, przewrażliwione, z którymi nie wiadomo jak rozmawiać żeby nie sprawić przykrości, albo uważają że wymyślamy, nie umiemy się "zabrać porządnie do roboty" i spotykamy się z wiecznymi żarcikami i docinkami na ten temat.
    Dlatego forum, a zwłaszcza ten jeden w swoim rodzaju wątek RZĄDZI :D <3

Kim87, Tuliska, pola89, Lubię_czekoladę, Dzezabella lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Był z tym u urologa. Dzisiaj idziemy do domowego po skierowanie na badania zoabczymy co wyjdzie

Trzymam kciuki!!!

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Na usg? Trzymam kciuki, żeby to był fałszywy alarm :) Dawaj koniecznie znać!
    Pewnie skieruje na usg. 2 lata temu miał robione. Zobaczymy. Gadałam z nim to mówi ze go boli tak jak kiedyś...

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    dzieki za porade. powiem Ci ze ja mialam kiedys gorszy stosunek lh do fsh bo 0.2-0.3 jak prl byla wyzsza teraz prl jest nizsza i to jest wyzsze.
    po pierwszym plamieniu po tej dlugiej przerwie a 6dni przrd kolejna @ zbadalam estradiol wyszedl ladny bo 201 a norrma do 312. pozniej ten cykl co tesltwalam testu owu. i nic nie wychodzilo znow okres po 30dniscj i wyzej opisane wyniki. dodam ze ten cykl dalej trwa. tylko cos sie posrało....ten castagnus jest bez recepty? sama nie wiem czy sie tak leczyc na wlasna reke. i kiedy zapisac sie do gin czy juz leciec czy jeszczr nie. moja endo kazala przyjsc po nowym roku dopiero.
    dofstkowo dzis czuje sie jal balon. rano sluz jak woda teraz suchy. wtf.... co sie dzieje. łeb mnie boli jak cholera.
    zastanawiam sie czy czasem nie poczekac jeszcze tego tygodnia zeby minelo 14dni od owu wyznaczonej przez OF.

castagnus to takie tableteczki ziołowe z niepokalanka :) pomagają na PMS, nieco na hormonki, obniżają prolaktynę

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Faktycznie odkąd jestem tu z Wami, to nie czuję już takiej potrzeby, aby prawić o swoich smutkach i wątpliwościach na prawo i na lewo i to jest super, bo osoby nie w temacie absolutnie nie są w stanie nas zrozumieć, albo biorą nas właśnie za wielce nieszczęśliwe, przewrażliwione, z którymi nie wiadomo jak rozmawiać żeby nie sprawić przykrości, albo uważają że wymyślamy, nie umiemy się "zabrać porządnie do roboty" i spotykamy się z wiecznymi żarcikami i docinkami na ten temat.
    Dlatego forum, a zwłaszcza ten jeden w swoim rodzaju wątek RZĄDZI :D <3
    Aniu czytasz mi w myślach ;)
    No powiedzcie, kto mnie zrozumie jak nie wy? Przecież każdy normalny człowiek na stwierdzenia: owulacja, plemniki, jajeczkowanie, zagniezdzenie, temperatury, zdjęcia sluzu, szyjki ucieknie z krzykiem :D :D :D

Mało tego, zaczynając czytanie forum czyli dawno, dawno temu w trawie :) prawie rok temu, czytałam i zastanawiałem się "kurna o czym one właściwie mówią? " kto normalny wie co to fl, @, ♡♡, dpo, lh, fsh, fraki i cała reszta???

Ja się tu czuję jak w domu ;) ;)
    Wiem że nie do końca taka wariatka jestem :) I przede wszystkim nie sama mam takie problemy...

Szczegolnie po poronieniu pozwolilyscie mi wrócić na właściwe tory :* bo z zewnątrz ludzie pewnie myśleli, o co jej chodzi? Przecież to tylko zarodek... (życzliwe przyjaciółki które żyją pod kloszem, bezproblemowo)

Aaaa i kto mnie zrozumie teraz? Bo wiecie ja napewno jestem w ciąży, ale to już na bank :D :D :D temperatura w dół o całe 0,05 stop więc to jak nic zagniezdzenie, kluje w macicy bo dzidzia się wgryza, i wogole wiec a śluz, śluz taki jak w ciąży miałam!!!! Taaaak o takkkk jestem w ciąży, napewno heheheehehehehehehehehehe :D :D :D :D :D :D :D :D :D

pola89, emidomi, Kim87, AniaŁ123, Lubię_czekoladę, Pączek, Ewi28, Dzezabella lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    castagnus to takie tableteczki ziołowe z niepokalanka :) pomagają na PMS, nieco na hormonki, obniżają prolaktynę
    dzieki moze sprobuje ale teoche sie boje tal na wlasna reke skoro juz norprolac biore. poczekam jeszcze tydzien na @ pozniej najwyzej zapisze sie do gin :)

6sutskjolve431gm.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się na refleksje zebrało ;) ;) ;) ;)
    O wrażliwość mi się załączyla, no i niech ktoras zaprzeczy że to nie ciąża hihihi ;);););););)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba właśnie dlatego zdecydowałam się do Was dołączyć. O tym, że staramy się o dziecko wiemy tylko my plus dwie osoby. Nie mówimy o tym rodzinie ani w ogóle szerszemu gronu. Chyba boję się o tym mówić. Że narażę się na masę pytań, na które nie chcę odpowiadać. Tylko udaję, że wszystko jest w porządku. Na spotkaniach rodzinnych itp. Uśmiecham się i gram w tę swoją grę. Mąż przeżywa po swojemu, ale wiem, że nie chce dokładać mi swojego niepokoju i gniecie w sobie większość emocji. Nie ma szans, bym mogła pogadać z kimś o moich wątpliwościach i problemach, dla mnie wielkich, ale dla kogoś kto ich nie ma-niewiele znaczących. Bo jedyna rada, którą do tej pory usłyszałam, to daj sobie spokój, za bardzo chcesz i to dlatego. To ja dziękuję.

Kim87 lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    O wrażliwość mi się załączyla, no i niech ktoras zaprzeczy że to nie ciąża hihihi ;);););););)

Na pewno tak :)

Tuliska lubi tę wiadomość

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    na pewno ciąża! :D

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ciążunia jak nic ;-)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja mam wysokie Tsh - 3,20 wynosiło niecały tydzień temu. Te moje kudly zawsze słabe były ale teraz to przeszły same siebie. Czegoś im brakuje tylko czego?

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie tempo :D ja w pracy nie mogę sobie pozwolić tak z Wami pisać, ale czytam! :)

Chciałam się pochwalić, że dorobiłam się kotka przybłędy :D cała noc siedział na wycieraczce, rano siedział i miałczał, więc dałam mu plasterek szynki :D a teraz mój K. dzwoni, że dalej kotek jest i już go dokarmia :D nawet imię już mu nadał :P

Kim87, Tuliska lubią tę wiadomość

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Chyba właśnie dlatego zdecydowałam się do Was dołączyć. O tym, że staramy się o dziecko wiemy tylko my plus dwie osoby. Nie mówimy o tym rodzinie ani w ogóle szerszemu gronu. Chyba boję się o tym mówić. Że narażę się na masę pytań, na które nie chcę odpowiadać. Tylko udaję, że wszystko jest w porządku. Na spotkaniach rodzinnych itp. Uśmiecham się i gram w tę swoją grę. Mąż przeżywa po swojemu, ale wiem, że nie chce dokładać mi swojego niepokoju i gniecie w sobie większość emocji. Nie ma szans, bym mogła pogadać z kimś o moich wątpliwościach i problemach, dla mnie wielkich, ale dla kogoś kto ich nie ma-niewiele znaczących. Bo jedyna rada, którą do tej pory usłyszałam, to daj sobie spokój, za bardzo chcesz i to dlatego. To ja dziękuję.

Wiem z własnego doświadczenia że jeśli ktoś nie ma takiego problemu to cie nie zrozumie. Ostatnio mi kuzynka powiedziała żebym dużo seksowala - co ona myśli? Że czekam na niepokalane poczęcie?

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    ale macie tempo :D ja w pracy nie mogę sobie pozwolić tak z Wami pisać, ale czytam! :)

Chciałam się pochwalić, że dorobiłam się kotka przybłędy :D cała noc siedział na wycieraczce, rano siedział i miałczał, więc dałam mu plasterek szynki :D a teraz mój K. dzwoni, że dalej kotek jest i już go dokarmia :D nawet imię już mu nadał :P

Ja cię kocham Pola :) uwielbiam ludzi którzy pomagają zwierzętom. Ja z tej wrażliwości serca mam już cztery koty i dwa psiaki ;)

pola89, Lubię_czekoladę, Tuliska lubią tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Wiem z własnego doświadczenia że jeśli ktoś nie ma takiego problemu to cie nie zrozumie. Ostatnio mi kuzynka powiedziała żebym dużo seksowala - co ona myśli? Że czekam na niepokalane poczęcie?
    hahaha może :D

Ja już nawet nie próbuję tłumaczyć, tylko mówię wprost, że takie "rady" tylko mnie denerwują i dziękuje za nie, bo nic nie wnoszą

30 lat

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy słyszę, żeby być spontaniczną itp.Hmmm. Mój chłop ma taką pracę wyjazdową, że jeśli nie ustalę, kiedy ma siedzieć kołkiem w domu, bo wtedy jest ten "strategiczny czas", to nie ma szans do emerytury na zaciążenie. Taka ta moja spontaniczność.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Ja cię kocham Pola :) uwielbiam ludzi którzy pomagają zwierzętom. Ja z tej wrażliwości serca mam już cztery koty i dwa psiaki ;)
    ja mam tylko suczkę i teraz tego kotka :) ale też lubię zwierzęta :)

30 lat

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:

Dwa lata temu musiałam niestety uśpić mojego kochanego psiaka. I od tej pory zaparłam się, że nie chcę w domu więcej zwierząt. Nie przez to, że jestem leniwa, by o nie dbać czy coś, ale chodzi o ten ból po stracie. Teraz coraz bardziej mnie jednak korci, by sobie sprawić zwierzaka. Dobrze by było, żeby do mnie się coś przybłąkało, wtedy już bym nie miała oporów, bo decyzja by została podjęta za mnie :-)

emidomi, pola89, Kim87 lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Dwa lata temu musiałam niestety uśpić mojego kochanego psiaka. I od tej pory zaparłam się, że nie chcę w domu więcej zwierząt. Nie przez to, że jestem leniwa, by o nie dbać czy coś, ale chodzi o ten ból po stracie. Teraz coraz bardziej mnie jednak korci, by sobie sprawić zwierzaka. Dobrze by było, żeby do mnie się coś przybłąkało, wtedy już bym nie miała oporów, bo decyzja by została podjęta za mnie :-)
    Podaj adres to Ci coś podrzucimy na wycieraczke:D

emidomi, pola89, Dzezabella lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
‹‹ 3667 3668 3669 3670 3671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ