X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze... ja to chyba jestem przewrażliwiona, albo mam po prostu znajomą do d...

dostałam smsa z treścią, że nie może się doczekać końca lipca, aż będą mogli się starać o 2, bo wszyscy znajomi albo juz w drodze mają 2, albo się starają

czy ja jakaś przewrażliwiona jestem?? czy źle to odczytuję...

(wiem, że teraz powinnam mieć to w d...bo jestem w ciąży, ale pomimo wszystko mam wrażenie, że to celowane jest w nas)

jakbym nie była przy nadziei, to chyba bym się popłakała

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    czekajacnacud1 ty zawsze masz takie długie cykle?
    juz nie chce sie rozpisywac ale ja po odstawieniu anry @nie mialam 11miesiecy. we wrzesniu mialam plamienie pozniej po 45dniach okres 3dni pozniej kolejny po 30dniach. teraz zaczal sie kolejny i jak widac @ nie ma. na forum z temp pisalam o moich wynikach ze prosze o interpretscje mozesz sobie zobaczyc jak to wyglada.

https://ovufriend.pl/forum/temperatury-wykresy-plodnosc/interpretacja-cyklu-prosze-o-pomoc-bo-wariuje,11650.html

a kochana czemu pytasz?
    jak mialam @ naturalnie lata temu to bywaly dluzsze cykle. ale zazwyczaj tak 28-32.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 20:04

6sutskjolve431gm.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam, że Wam smęcę :(

0b52cec6da.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    hej hej nie smecisz! glowa do gory!!:* co to za smutki?

6sutskjolve431gm.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    kurcze... ja to chyba jestem przewrażliwiona, albo mam po prostu znajomą do d...

dostałam smsa z treścią, że nie może się doczekać końca lipca, aż będą mogli się starać o 2, bo wszyscy znajomi albo juz w drodze mają 2, albo się starają

czy ja jakaś przewrażliwiona jestem?? czy źle to odczytuję...

(wiem, że teraz powinnam mieć to w d...bo jestem w ciąży, ale pomimo wszystko mam wrażenie, że to celowane jest w nas)

jakbym nie była przy nadziei, to chyba bym się popłakała
    ja chyba też bym to tak odczytała... :/
    Czekaj aż jej dowalisz, że szczęką o chodnik uderzy :P

A co to wogóle za koleżanka?

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Nie smecisz kochana :*

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    ja chyba też bym to tak odczytała... :/
    Czekaj aż jej dowalisz, że szczęką o chodnik uderzy :P

A co to wogóle za koleżanka?

wie, że potencjalnie się staramy od jakiegoś marca, bo wtedy się wysypałam, nie mówiłam, że nie zabezpieczamy się od września...

mogłaby pomyśleć, że takie słowa osoby starające się, mogą boleć...

Pola, tak szczerze to w ogóle nie mam Jej ochoty mówić. Nie z zawiści... Tylko nie mam ochoty dzielić się tak intymną i ważną dla nas nowiną. Nie czuję, że musi w tym uczestniczyć.

0b52cec6da.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    juz nie chce sie rozpisywac ale ja po odstawieniu anry @nie mialam 11miesiecy. we wrzesniu mialam plamienie pozniej po 45dniach okres 3dni pozniej kolejny po 30dniach. teraz zaczal sie kolejny i jak widac @ nie ma. na forum z temp pisalam o moich wynikach ze prosze o interpretscje mozesz sobie zobaczyc jak to wyglada.

https://ovufriend.pl/forum/temperatury-wykresy-plodnosc/interpretacja-cyklu-prosze-o-pomoc-bo-wariuje,11650.html

a kochana czemu pytasz?
    jak mialam @ naturalnie lata temu to bywaly dluzsze cykle. ale zazwyczaj tak 28-32.
    Bo pamiętałam ze pisalas że brałaś tabletki anty i dziwne ze tak aż ci cykle rozchwiało bo ja po odstawieniu tabletek q 1 cyklu zaszłam a teraz mam regularne miesiączki co kiedyś było cudem

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    wie, że potencjalnie się staramy od jakiegoś marca, bo wtedy się wysypałam, nie mówiłam, że nie zabezpieczamy się od września...

mogłaby pomyśleć, że takie słowa osoby starające się, mogą boleć...

Pola, tak szczerze to w ogóle nie mam Jej ochoty mówić. Nie z zawiści... Tylko nie mam ochoty dzielić się tak intymną i ważną dla nas nowiną. Nie czuję, że musi w tym uczestniczyć.
    czyli się nie dziel z nią tą informacją :) a szczęka jej opadnie, jak zobaczy już brzuszek, albo dzidzię ;)

Ale w takim razie robi to specjalnie - moje odczucia... Niech sobie pisze co che, a Ty Kochana potajemnie się śmiej z jej głupoty :)

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • niespokojna85 Nowa

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilith niestety, wiele osób gada takie głupoty nie wiedząc, że może to kogoś zranić. Ja ostatnio spotkałam znajomą ze studiów w autobusie, nie widziałam ją z 7-8 lat. Jej jedyne pytanie brzmiało: "co tam u Ciebie nowego...masz jakieś dzieci?" - wypowiedziane oczywiście na całą parę w autobusie pełnym ludzi. Potem jakoś brak tematów do rozmowy i cisza.
    Słabe, ale prawdziwe.

A! I może pocieszy Cię moja najlepsza historia. Pewien ksiądz jakiś czas temu (jeszcze wtedy nie starałam się o dziecko. No i dodam, że pracuję z księżmi) rzucił do mnie takim oto tekstem (to miał być żart):
    "A pani to chyba jest księdzem skoro nie ma pani dzieci".
    Wtedy mnie zatkało, choć dziś moja odpowiedź brzmiałaby inaczej.

Także świat i ludzie. Co jeden to lepszy. Nie przejmuj się!

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna85... tylko to pisze ktoś, kogo uważało się za przyjaciela i jakiś czas temu żaliło,że starania nie wychodzą, że się stresuję, itp

0b52cec6da.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie jądra cisnął ech

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Niespokojna85... tylko to pisze ktoś, kogo uważało się za przyjaciela i jakiś czas temu żaliło,że starania nie wychodzą, że się stresuję, itp
    no i właśnie LiLi... "uważało się za przyjaciela"... Życie niestety brutalnie weryfikuje niektóre przyjaźnie...

30 lat

• pola89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam wykres i podpis... i wiecie co... przeraził mnie ten 12 cs :( :( :( a ja głupia zawsze myślałam, że jak już postanowimy się starać, to wyrobimy się max w 6 miesiącach :(

Aż boję się z kimkolwiek spotkać ze znajomych, żeby znowu nie usłyszeć, że ktoś jest w ciąży z moich najbliższych... :( teraz ma przyjechać mojego K. siostra z mężem, brali ślub we wrześniu, i naprawdę straaaasznie się boję, że wypali, że jest w ciąży :( a ja się rozpłaczę przy wszystkich... :(

stanę się przez to wszystko jakimś wyizolowanym od ludzi dziwolągiem :(

30 lat

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, przechodziłam przez to... wszyscy w ekspresowym tempie ciąże... i glupie docinki

jak to boli i męczy

uda się Wam! zobaczysz!!

pola89 lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Pola, przechodziłam przez to... wszyscy w ekspresowym tempie ciąże... i glupie docinki

jak to boli i męczy

uda się Wam! zobaczysz!!
    oj męczy i boli... :( od kiedy zaczęliśmy się starać, to moje wszystkie 3 przyjaciółki zdążyły zajść w ciążę... a tylko jedna z nich starała się 3 miesiące dłużej od nas (tylko ona w grudniu już będzie rodzić ). Strasznie mnie to dołuje, jak o tym pomyślę :(

30 lat

• Milageros Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja przyjaciółka zaszła od kopa w ciąże z nowym chłopakiem, niby wpadka ... wiecie jak ja sie czuje, jak my tutaj tak sie staramy, biorę leki, latam na zastrzyki i nic! Niby powonnam cieszyć sie jej szczęściem ale jednak nie do końca moge, przez co nam jeszcze wyrzuty sumienia

Milageros
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milageros wrote:
    Dziewczyny, moja przyjaciółka zaszła od kopa w ciąże z nowym chłopakiem, niby wpadka ... wiecie jak ja sie czuje, jak my tutaj tak sie staramy, biorę leki, latam na zastrzyki i nic! Niby powonnam cieszyć sie jej szczęściem ale jednak nie do końca moge, przez co nam jeszcze wyrzuty sumienia
    rozumiem, nawet bardzo :* masz prawo do takich uczuć...

Milageros lubi tę wiadomość

30 lat

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    oj męczy i boli... :( od kiedy zaczęliśmy się starać, to moje wszystkie 3 przyjaciółki zdążyły zajść w ciążę... a tylko jedna z nich starała się 3 miesiące dłużej od nas (tylko ona w grudniu już będzie rodzić ). Strasznie mnie to dołuje, jak o tym pomyślę :(

Kochana, u mnie większość ma 2 dziecko w drodze... albo jedno i już planują starania :)

w tym roku kilak 2 dziecko urodziło, 2 ciąże... i tylko bombardowania informacjami...
    aczkolwiek z niektórych ciąż bardzo mocno się cieszyłam, bo wiedziałam, że nie ma w tym wyścigu, chorej rywalizacji, tylko ktoś dzielił się ze mną swoim Szczęściem... i jak napisałam przyjaciółce,że się cieszę, ale i smucę, to naprawdę to zrozumiała, porozmawiała, pocieszyła... jak widać można

pola89 lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ta przyjaciółka też normalna... wychodzi z założenia, że nikt nie musi się ekscytować jej ciążami, dziećmi... chce dzieci dla siebie, nie dla szpanu :) także zdrowo :D

pola89 lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
‹‹ 3684 3685 3686 3687 3688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ