Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Parsleyek wrote:Czekoladka, my staramy się prawie rok, a wcześniej też się nie zabezpieczaliśmy ale uważaliśmy - ale tego nie liczę nawet. Mój gin powiedział mi kiedyś że w klinice niepłodności często od razu na inseminację wysyłają a to też nie daje pewności... I powiedział też że jeśli do tego mi się nie spieszy (bo ja chce próbować) to jak najbardziej stymulacja, i teraz po 3 cyklach z clo zmieniam na letrozole. Te tabletki mają też poprawić jakość komórki jajowej, więc nawet jeśli jest owulacja lekarze przepisują, żeby komórka była odpowiednio dojrzała i lepszej jakości. Wydaje mi się że to nie jest bezsensu i ja bym próbowała zasięgnąć opinii jeszcze gdzieś indziej. Próbujcie, walczcie i super że masz wsparcie w swoim menie :*
Parsleyek przypomnij mi proszę: wcześniej nie miałaś w ogóle owulacji? A po clo ruszyło? Masz diagnozę dlaczego nie ma owu? Masz endometriozę? -
AniaŁ123 wrote:Parsleyek przypomnij mi proszę: wcześniej nie miałaś w ogóle owulacji? A po clo ruszyło? Masz diagnozę dlaczego nie ma owu? Masz endometriozę?
Mi się wydawało że owulacje miałam, bo na to by wskazywały temperatury, ale jak byłam u gina w czasie okołoowulacyjnym to on niekoniecznie tam coś widział. Tak na prawdę nie miałam pełnego monitoringu na naturalnym cyklu. Potem miałam też robione sono hsg i jajowody drożne. Mam torbiel, która od kilku miesięcy nie znika (ma ok 2cm) i gin mówi że to endometrialna, ale potwierdzenie endometriozy tylko przez laparoskopie. Być może będę zmuszona ją mieć. Na clo 3 cykle i wszystkie 3 z owulką. Cykl nie ten, tylko poprzedni - naturalny - bez monitoringu ale sprawdzałam progesteron i wyszło tylko 6,5 więc bez szału. Chyba nie mam wyjścia i muszę się wspomagać tabletkami. Mam nadzieję, że pomoże...AniaŁ123 lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
o znalazłam badanie ze szpitala z 2011 wtedy mi wykryli to wszytsko, insuline miałam po obciążeniu po 2 godz 67,7 mU/L gdzie norma to 3,0-25,2...wiec sporo za dużo.
a ostatnie badanie insuliny ale normalne nie po obciążeniu mialam w grudniu 2014 roku.wiec dawno troche. -
Cherry_Blossom wrote:Cześć Parsleyku
Też sobie prolaktyne zbadam, mówicie, że w 3dca jeśli chcesz z obciążeniem, to popytaj wcześniej gdzie robią i podają tabletkę, bo w niektórych miejscach wymagają swojej tabletki
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
AniaŁ123 wrote:Strasznie drogo! To rozbój w biały dzień
A może udałoby się dostać do jakiegoś gina na NFZ żeby pyknął ten monitoring? Ja tak chodziłam przez dobrych kilka miesięcy i sporo zaoszczędziłam. Poza tym prywatnie gdzieś też powinno być taniej.
Dziewczyny ile Wy normalnie płacicie za monitoring?
90 za trzy wizytyAniaŁ123 lubi tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Cześć kochane :*
Ja dzisiaj w pracy nie miałam czasu nawet zerknąć co tu się dzieje
Witamy spowrotem Parsleyekpamiętasz mnie jeszcze?
Co do kosztów monitoringu to mój gin bierze mnie w szpitalu za friko a teraz co byłam do ginka faktycznie bierze za wizytę prawie 200 ale monitoring wykonują położne;) za 30 zł. Ale nie wiem czy tak do końca im mam ufać -
Cherry_Blossom wrote:Cześć Parsleyku
Też sobie prolaktyne zbadam, mówicie, że w 3dc
Haj Wisienkojak tam u Ciebie? widzę wykresik leniwie pnie się w górę :*
Witam wszystkich. Mam 30 lat i dwie piękne córeczki.bardzo chciałam dwa lata temu mieć kolejne dziecko( proszę bez komentarzy że kolejne? Ze za dużo! Ze patologia), ale mąż nie mógł się zdecydować. Teraz mam 30 lat i czy to nie za późno?pozdrawiam wszystkie panie.Elwira
-
Elwira.eli wrote:Witam wszystkich. Mam 30 lat i dwie piękne córeczki.bardzo chciałam dwa lata temu mieć kolejne dziecko( proszę bez komentarzy że kolejne? Ze za dużo! Ze patologia), ale mąż nie mógł się zdecydować. Teraz mam 30 lat i czy to nie za późno?pozdrawiam wszystkie panie.
w sam raz wiec do dzieła...Elwira.eli lubi tę wiadomość
-
Tuliska wrote:Cześć kochane :*
Ja dzisiaj w pracy nie miałam czasu nawet zerknąć co tu się dzieje
Witamy spowrotem Parsleyekpamiętasz mnie jeszcze?
Co do kosztów monitoringu to mój gin bierze mnie w szpitalu za friko a teraz co byłam do ginka faktycznie bierze za wizytę prawie 200 ale monitoring wykonują położne;) za 30 zł. Ale nie wiem czy tak do końca im mam ufać
No pewnie że pamiętam Kochana
Co do monitoringu mój gin jeśli wypadnie wizyta prywatnie za kontrolę owulacji bierze 50zł (przyjmuje tylko w poniedziałki) a poza tym pracuje w szpitalu i tam robi usg za darmo. Czyli jeszcze nie tak źle z kosztamiTuliska lubi tę wiadomość
a ja w weekend zapije żale
a co...ale mi puchnie już bebzon...
tylko kiedy ja zrobie te badania jak do pracy mam na 6hm... wszytskie badania się robi miedzy 2 a 5 dc?
chodzi mi o te:
FSH
LH
Estradiol (17 B(beta) estradiol)
Progesteron
Prolaktyna
SHBG (globulina wiążącaca hormony płciowe)
DHEA-S (siarczan dehydroepiandrostendionu )
DHEA (dehydroepiandrostendion )
Testosteron
17-OH Progesteron
AndrostendionWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 19:22
-
Elwira.eli wrote:Witam wszystkich. Mam 30 lat i dwie piękne córeczki.bardzo chciałam dwa lata temu mieć kolejne dziecko( proszę bez komentarzy że kolejne? Ze za dużo! Ze patologia), ale mąż nie mógł się zdecydować. Teraz mam 30 lat i czy to nie za późno?pozdrawiam wszystkie panie.
Cześć, też mam 30 i staram się o trzecie dziecko. Jaka patologia? Patologia to odstępstwo od normy a nie chęć posiadania dzieckaElwira.eli lubi tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
witaj ja mam 29 lat is się staram o pierwsze. Rozgosc się
Elwira.eli lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO