X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną chodzi Armani Si... Brat mi kupił rok temu na urodziny 100 ml... Pięknie pachną, pięknie kosztują

Kim87 lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 zegarek piękny, co Fossil, to Fossil :)

A perfumy J'adore ubóstwiam, kojarzą mi się z moim ślubem, zapach życia i są bardzo długotrwałe. Fajnie jakby Mikołaj o nich pomyślał :D

Pozdrawiam Was dziewczyny, jestem nowa (to mój drugi post) i szczerze mówiąc dopiero próbuję rozgryźć to forum i wszystkie dziwne - dla mnie - nazwy i skróty medyczne. Widzę, że większość z Was zna się już w miarę dobrze, więc na razie podczytuję i próbuję nieśmiało dorzucić swoje 3 grosze.

Uciekam pisać pracę dyplomową na podyplomówkę, bo samo się nie zrobi, a forum takie wciągające. Ściskam cieplutko, buziaki!

Dzezabella, Kim87 lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do perfum, to ja klasycznie, szanel piątka miłość forewer :D <3

pola89 lubi tę wiadomość

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ rozkręciłł się :( ale lipa...straciłam nadzieje wam powiem...jak nic....

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:

Przykro bardzo, ja miałam to samo dwa dni temu, a cykl też 26 dni raptem się zrobił z 28. A w głowie już roiła mi się ciąża, a tu w pracy nagle @! Taka byłam pewna, że nie przyjdzie, że nawet podpasek nie wzięłam z domu, dobrze, że koleżanka poratowała.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:

Listopad już taki jest ponury. Ale niedługo Święta, Nowy Rok, nowe nadzieje. Naprawdę wszystko będzie dobrze. Ja to wiem. Przytulam mocno!

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wysyłam pozytywne wibracje <3 nie łamcie się, u nas była walka półtora roku o dzidziusia a Basia ma już 6 tygodni :) wiara czyni cuda więc uwierzcie że się uda! <3

czy każdy kto miał życzenie przelać kaskę na prezent dla Leosia już to zrobił? Bo nie wiem czy zamykamy listę i kupujemy prezent. Piszcie priv kochane

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwio ja jeszcze, wysle wieczorem

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • orzeszki Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy dziewczynki :)

My staramy się o maleństwo szósty cykl... wszystkie zakończone jedną krechą... a nadziei mnóstwo za każdym razem... tak jak i teraz. już się @ spóźniał 5 dzień już wszelkie możliwe objawy i klapa... znowu jedna krecha znowu beta 1,20< i załamka.
    a najbardziej dobijają mnie pytania znajomych i słynne teraz Wasza kolej..
    zaczynam lekko fiksować zwłaszcza, ze mam trzy bardzo dobre przyjaciółki i wszystkiee zaszły w ciąże prawie w tym samym czasie. I wiecie jak jest temat na tapecie jeden do tego stopnia, ze zaczęłam wykręcać się ze wspólnych spotkań... i stąd moja a raczej nasza obecnosć na forum, bo razem ponoć łatwiej.
    pozdrawiam Was ostatkowo! :)

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie @ przywitał w ostatki i siedze z dzieciątkiem w domu :) najlepsze ostatki.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do perfum to moje ulubione to Gucci by Gucci ( brązowy prostokątny flakon ze złotą zakretka) <3

Dzezabella, Kim87 lubią tę wiadomość

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Witamy dziewczynki :)

My staramy się o maleństwo szósty cykl... wszystkie zakończone jedną krechą... a nadziei mnóstwo za każdym razem... tak jak i teraz. już się @ spóźniał 5 dzień już wszelkie możliwe objawy i klapa... znowu jedna krecha znowu beta 1,20< i załamka.
    a najbardziej dobijają mnie pytania znajomych i słynne teraz Wasza kolej..
    zaczynam lekko fiksować zwłaszcza, ze mam trzy bardzo dobre przyjaciółki i wszystkiee zaszły w ciąże prawie w tym samym czasie. I wiecie jak jest temat na tapecie jeden do tego stopnia, ze zaczęłam wykręcać się ze wspólnych spotkań... i stąd moja a raczej nasza obecnosć na forum, bo razem ponoć łatwiej.
    pozdrawiam Was ostatkowo! :)

U mnie minął dopiero pierwszy cykl starań więc sam początek i już jedno dziecko mam, więc trochę trudno mi się wypowiadać i może niektóre z Was uznają, że to nie jest miejsce dla mnie ale trafiłam na to forum i tak mi się spodobało, że postanowiłam dołączyć :D Mój pierworodny ma 3 lata i już też się zaczynają naciski ze strony rodziny kiedy drugie dziecko. Mnie to jakoś nie rusza, ale męża brat z żoną starają się już dłuższy czas i wiem, że jest im przykro, kiedy inni nietaktownie poruszają ten temat przy okazji świąt i innych imprez. Ja to nawet staram się przy nich nie mówić o dzieciach, bo zdaję sobie sprawę, że mogą czuć się z tym bardzo źle.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    mnie @ przywitał w ostatki i siedze z dzieciątkiem w domu :) najlepsze ostatki.

Ja też siedzę w domu, piszę pracę i w międzyczasie zaglądam na forum (moje samozaparcie i koncentracja równa się zeru), a powinnam maksymalnie wykorzystać czas, kiedy mama zabrała synka do siebie, żebym mogła popracować hahaha :D Mąż w pracy do wieczora więc ostatki pierwsza klasa!

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Ja też siedzę w domu, piszę pracę i w międzyczasie zaglądam na forum (moje samozaparcie i koncentracja równa się zeru), a powinnam maksymalnie wykorzystać czas, kiedy mama zabrała synka do siebie, żebym mogła popracować hahaha :D Mąż w pracy do wieczora więc ostatki pierwsza klasa!

Kochana, ja siedzę od 7:30 do 19:30 w pracy :P

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    U mnie minął dopiero pierwszy cykl starań więc sam początek i już jedno dziecko mam, więc trochę trudno mi się wypowiadać i może niektóre z Was uznają, że to nie jest miejsce dla mnie ale trafiłam na to forum i tak mi się spodobało, że postanowiłam dołączyć :D Mój pierworodny ma 3 lata i już też się zaczynają naciski ze strony rodziny kiedy drugie dziecko. Mnie to jakoś nie rusza, ale męża brat z żoną starają się już dłuższy czas i wiem, że jest im przykro, kiedy inni nietaktownie poruszają ten temat przy okazji świąt i innych imprez. Ja to nawet staram się przy nich nie mówić o dzieciach, bo zdaję sobie sprawę, że mogą czuć się z tym bardzo źle.

ja tez mam juz dziecko, dwuletnie ale widzę że z 2 pójdzie trudniej i to o wiele. ja zaczełam 3 cs

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Kim87 zegarek piękny, co Fossil, to Fossil :)

A perfumy J'adore ubóstwiam, kojarzą mi się z moim ślubem, zapach życia i są bardzo długotrwałe. Fajnie jakby Mikołaj o nich pomyślał :D

Pozdrawiam Was dziewczyny, jestem nowa (to mój drugi post) i szczerze mówiąc dopiero próbuję rozgryźć to forum i wszystkie dziwne - dla mnie - nazwy i skróty medyczne. Widzę, że większość z Was zna się już w miarę dobrze, więc na razie podczytuję i próbuję nieśmiało dorzucić swoje 3 grosze.

Uciekam pisać pracę dyplomową na podyplomówkę, bo samo się nie zrobi, a forum takie wciągające. Ściskam cieplutko, buziaki!
    Kochana witaj nie wstydź się. Wiem wiem każda z nas była kiedyś początkująca; ) pytasz jak coś nie rozumiesz ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Co do perfum to moje ulubione to Gucci by Gucci ( brązowy prostokątny flakon ze złotą zakretka) <3
    Piękne przyznaje; )

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze na poprawe humory na mikołajki kupie sobie perfumki J'adore :)

Kim87 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana witaj nie wstydź się. Wiem wiem każda z nas była kiedyś początkująca; ) pytasz jak coś nie rozumiesz ;)

Dziękuję za miłe powitanie <3 Już się zorientowałam, że cs - to skrót od cykl starań ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 17:02

Kim87 lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dpo - dni po owulacji :) nauczysz się tak jak ja załapałam :D

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 3706 3707 3708 3709 3710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ