X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje Kochane <3

Spalam dzis do 10:30 :) z przerwa na mierzenie temperatury ale to nic :) jestem super wyspana :) <3
    Wczoraj dwa piwka ale mnie zakrecily :) mam ostatnio jakas slabsza glowe :D moze to przez zmeczenie :)
    Wkurza mnie brak firanek w salonie, czujemy sie jak na swieczniku i chyba bede myslec o takiej szynie podsufitowej :D
    Wlasnie pije kawunie i zastanawiam sie od czego zaczac, bo mam full roboty w domu :) a na 15:00 szykuje obiad, bo moj wraca, jemy, ja musze byc gotowa bo potem jedziemy na zakupy: Aldi, miesny, rossmann i ciuchyyyyyy <3 cos mi kupi, obiecal <3 chyba pojde w kiecke :D
    Wieczorkiem do znajomych, wiec dzien intensywny :) jutro do tesciow bo tesciowa robi obiad takze spoko :D

Dziewczyny, dzis moj 8 dc a cycki nadal!! ciezkie i duze i bola!! Sa twarde :/ utrzymuje mi sie to od zeszlego cyklu.. To juz jakis 3ci tydzien ;/ myslicie, ze to przez bromka..
    Btw te moje temperatury tez cos swiruja.. Co sie dzieje :/ OF juz od 2 dni pokazuje mi dni plodne.. Owulacja bedzie tak wczesnie?? Laaaaa dziwne ;)

No to chyba tyle :D

Milego dnia laski <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 11:29

Kim87 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Lubię cię Czekolada :) pewnie jesteś milka toffi z orzechami :)

Właśnie dziwne dla mnie z tym polipem. On jest duży 4-5 cm. Że tamten gin go nie widział? Niemożliwe. Chyba że urósł w ciągu jednego cyklu
    Skoro taka lubisz to jasne!! Toffi z orzechami <3 :*

Wlasnie chyba mozliwe.. Ten moj pow, ze to bardzo czeste.. Ze ktos mogl nie zauwazyc.. Wiesz jak to jest z tymi lekarzami.. Niby patrza a nic nie widza :/

emidomi lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    dał mi gin OUARIN do brania i badania ale dziwne takie bo morfologia, mocz, glukoza, toxoplazmoza, różyczka, ospa...niby to pierwszy badania dla kobiet starającycch się o dziecko

Ja biorę trzeci cykl Inofem. Wczoraj gin polecił mi Ovarin. Powiedział że nie każdemu Inofem pomaga i możliwe że Ovarin szybciej zadziała. Skończę Inofem i spróbuję Ovarinu.

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Ja biorę trzeci cykl Inofem. Wczoraj gin polecił mi Ovarin. Powiedział że nie każdemu Inofem pomaga i możliwe że Ovarin szybciej zadziała. Skończę Inofem i spróbuję Ovarinu.
    Emidomi a nie bola Cie dziwnie cycki albo nie mialas jakis dziwnych @?? Mi sie cos poprzestawialo i nie wiem przez co.. Czy to nie przez inofem? Albo odstawienie bromka..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:

nom mi tez mówil że ten ivarin niby lepszy od inofemu. zobaczymy, popludniu dzis kupie i zaczne juz brac.
    Mnie też wczorajsze winko jakoś tak walnęło ;) i słabo jakoś spałam, głupoty mi się śniły...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odstawiam slodycze, alko i węglowodany bo przy pcos to zabójstwo i dietka leci :)...

Troche sie zmartwiłam bo gin mi powiedział (całe szczeście to nie mój prowadzący) że kobiety przed 30 do roku czasu naturlanie mogą starać i żadnych badań nie trzeba robić...co ???? ja tyle nie wytrzymam...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :*

Wybaczcie, że od kilku dni nie wylazłam z krzaków, jakoś mi było źle.

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Emidomi a nie bola Cie dziwnie cycki albo nie mialas jakis dziwnych @?? Mi sie cos poprzestawialo i nie wiem przez co.. Czy to nie przez inofem? Albo odstawienie bromka..

Bolą mnie właśnie. W poprzednim( dwa do tyłu) cyklu pierwszy raz w życiu mnie bolały bardzo przed @ w tym przed owu ale nie tak mocno. Myślę że to Inofem. Bromka nie bralam jak mnie pierwszy raz zaczęły boleć. To chyba Inofem

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    odstawiam slodycze, alko i węglowodany bo przy pcos to zabójstwo i dietka leci :)...

Troche sie zmartwiłam bo gin mi powiedział (całe szczeście to nie mój prowadzący) że kobiety przed 30 do roku czasu naturlanie mogą starać i żadnych badań nie trzeba robić...co ???? ja tyle nie wytrzymam...

Starość przychodzi szybciej niż myślisz :):):)

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kiedyś narzekałam że, mam chyba za krótkie @ a teraz odwrotnie. W poniedziałek 21 zaczęłam @, ale plamienia mam do dziś...
    To znaczy, nie plamie cały dzień, ale np wczoraj raz w południe i po południu i to nie było plamienie takie brązowe jak zazwyczaj pod koniec @ ale taka żywa krew na pół wkładki ,później przez noc nic i znowu przed chwilą w toalecie na papierze pojawiła się krew ale już sluzem (śluz może przez wiesiołka ). Zawsze miałam @ 3-4 dni max, a po odstawieniu anty miałam max 3 dni przez ostatnie miesiące a teraz niby 3 dni ale martwią mnie te plamienia i boję się że znowu ten cykl będzie stracony :( Macie kobitki jakieś rady?
    Sorry za tak szczegółowy opis, ale to żebyście bardziej zrozumiały mój problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 12:08

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

A @ mam dziwne. Tzn tą ostatnią miałam. Najpierw plamienia dwa dni potem przerwa 1 dzień i później 3 dni potopu. Zwykle miałam 4-5 dni max i bardzo skapa

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Dziewczynki kiedyś narzekałam że, mam chyba za krótkie @ a teraz odwrotnie. W poniedziałek 21 zaczęłam @, ale plamienia mam do dziś...
    To znaczy, nie plamie cały dzień, ale np wczoraj raz w południe i po południu i to nie było plamienie takie brązowe jak zazwyczaj pod koniec @ ale taka żywa krew na pół wkładki ,później przez noc nic i znowu przed chwilą w toalecie na papierze pojawiła się krew ale już sluzem (śluz może przez wiesiołka ). Zawsze miałam @ 3-4 dni max, a po odstawieniu anty miałam max 3 dni przez ostatnie miesiące a teraz niby 3 dni ale martwią mnie te plamienia i boję się że znowu ten cykl będzie stracony :( Macie kobitki jakieś rady?
    Sorry za tak szczegółowy opis, ale to żebyście bardziej zrozumiały mój problem.

A bierzesz jakieś nowe leki albo suplementy?
    Druga ewentualność to polipy w macicy ( wersja bardziej pesymistyczna)

Violet146 lubi tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Cześć kochane :*

Wybaczcie, że od kilku dni nie wylazłam z krzaków, jakoś mi było źle.

<3

Dzezabella lubi tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada a ile saszetek Inofemu pijesz dziennie? Profilaktyka to jedna saszetka. Ja zaj...z grubej rury od razu 2. Może przecholowalam

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Czekolada a ile saszetek Inofemu pijesz dziennie? Profilaktyka to jedna saszetka. Ja zaj...z grubej rury od razu 2. Może przecholowalam
    Czyli mam odpowiedz na moje piersi i @.. Ja pije jedna saszetke na noc.. Kupilabym teraz ovarin o ktorym piszesz ale zamowilam w aptece60 saszetek inofemu i dzisiaj mam odebrac :( glupio pewnie pow ze chce cos innego :/

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    A bierzesz jakieś nowe leki albo suplementy?
    Druga ewentualność to polipy w macicy ( wersja bardziej pesymistyczna)

Biorę tylko witaminy dla starających się z kwasem foliowym i Omega noni do połowy cyklu olejek z wiesiołka, a nie Zapomniałam biorę jeszcze antybiotyk o nazwie erytromecyna, ale w ubiegłym miesiącu też to brałam, ale @ miałam normalny...

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    a i jeszcze TSH bo jak powiedzial mój wynik 0,32 co miałam to za nisko na ciaze :/ a endo mówiła że dobry i weź bądź mądry
    Ponoć książkowe i najlepsze do zajścia w ciążę to 1,8-1,9.

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Zalewa śluz więc czekam na @. Dupa dupa dupa
    Czyli jak jest śluz przed @ to znaczy że przyjdzie? Bo ja mam taki przezroczysty albo mleczny... @_@ chyba wczesniej takiego nie miałam przed @ ale nie na 100% ...ale z tego co mówicie to juz nie mam chyba co miec nadzieji:/

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia09 wrote:
    Czyli jak jest śluz przed @ to znaczy że przyjdzie? Bo ja mam taki przezroczysty albo mleczny... @_@ chyba wczesniej takiego nie miałam przed @ ale nie na 100% ...ale z tego co mówicie to juz nie mam chyba co miec nadzieji:/

ja miałam dużo śluzu w cyklu z groszkiem, przed terminem @... myślę, że nie ma się co nakręcać, ani w jedną, ani w drugą stronę, po prostu czekać na termin i w dniu @ można testować. I wcale nie jest tak, że się łatwo mówi, bo sama się nastawiałam, nakręcałam, że o... nowy objaw, o, tego w poprzednim cyklu nie miałam, a potem jak przychodziła małpa, to bardzo, bardzo bolało...

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:

nie słuchaj gina ;) to tak, jakby dziewczyny przed 30 nie miały PCOS, choroby tarczycy... a prawda jest taka, co widać po forum, że i przed 30 dopadają Cię różne cholery ;)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
‹‹ 3704 3705 3706 3707 3708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ