Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam dzisiaj u nowego gina. Fajny, konkretny facet.
Oklamalam go ze juz rok się staramy i nic. Stwierdził że szkoda mojego czasu. Pobral posiew z pochwy i przy następnej wizycie zrobi mi hsg. Jeśli jajowody nie będą drozne wtedy do szpitala na udroznienie.
Okazało się przy okazji że mam polip w macicy. Najprawdopodobniej do usunięcia jeśli się nie wchlonie. Pecherzyk dominujący jest w dwóch jajnikach ( ostatnie 3 miesiące tylko z lewego).
Kazał odstawić bromka. Nikt już ponoć nie leczy Hiperprolaktynemi czynnosciowej. Jakieś nowe badania wykazały brak jej zależności z nieplodnoscia.
Dostałam też skierowanie na badanie nasienia. Boje się że nie wyjdzie z tego nic bo mąż się zestresuje i nie będzie w stanie wiecie co ;(
Zalamalam się kompletnie dzisiaj...31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Ewi28 wrote:Ja to jestem porypana.dziecko śpi.na lampkę wina wypilam siedzę i ryczę.i kto zrozumie baby?
Czasem i tak trzeba. Raz a dobrze się wypłakać, żeby od jutra już wszystko było ok. Bo będzie na pewno. Przesyłam wszystkie pozytywne fluidy, które aktualnie posiadam.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
emidomi wrote:Byłam dzisiaj u nowego gina. Fajny, konkretny facet.
Oklamalam go ze juz rok się staramy i nic. Stwierdził że szkoda mojego czasu. Pobral posiew z pochwy i przy następnej wizycie zrobi mi hsg. Jeśli jajowody nie będą drozne wtedy do szpitala na udroznienie.
Okazało się przy okazji że mam polip w macicy. Najprawdopodobniej do usunięcia jeśli się nie wchlonie. Pecherzyk dominujący jest w dwóch jajnikach ( ostatnie 3 miesiące tylko z lewego).
Kazał odstawić bromka. Nikt już ponoć nie leczy Hiperprolaktynemi czynnosciowej. Jakieś nowe badania wykazały brak jej zależności z nieplodnoscia.
Dostałam też skierowanie na badanie nasienia. Boje się że nie wyjdzie z tego nic bo mąż się zestresuje i nie będzie w stanie wiecie co ;(
Zalamalam się kompletnie dzisiaj...Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:Kochana i ten gin mi się podoba. A mężowi powiedz ze to nic strasznego. My z moim pojechaliśmy do szpitala poszedł do WC i zrobił co trzeba. Da twój tez rade; )
On się nie martwi tylko ja ;( ja pierdziele, kur....31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Zalamalam się kompletnie dzisiaj...
Emi też słyszałam to o hiperprolaktynemii czynnościowej. Podobno to obciążenie zawsze wychodzi za wysokie.
Serce nie smuć sięNowy gin to nowa nadzieja
Nowe motto :*
Mój też w końcu idzie na badanie, da chłop radęemidomi lubi tę wiadomość
-
Kim87 wrote:Wcinam lody pije wini czekolada czeka ale chyba dzisiaj już spasuje. Przeslodzilam się
nie wierze ze to mówię; -)
Kimi a jakie wino? Ja czerwone na endometrumi czekolada toffi Wedlowska
-
AniaŁ123 wrote:Kimi a jakie wino? Ja czerwone na endometrum
i czekolada toffi Wedlowska
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:Bejbe różowa kadarka z biedry. Czerwonego mi zabrakło a tu w belgii nic polslodkiego nie dostaniesz. Same wytrawne
Ja piłam wytrawne, ale najbardziej właśnie lubię różowe lub białe, czerwone nie koniecznie, ale skoro pomaga na grocha to dlaczego nie?Zagryzłam czekoladą to się dało wypić
Kim87, pola89 lubią tę wiadomość
-
Kim87 wrote:Przestań będzie ok;)
Dzięki Kimijuż nie marudze. Trzeba się wziąć w garść. Bo jak nie my to kto?
Kim87 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Zalamalam się kompletnie dzisiaj...widać, że chłop ogarnięty, więc warto mu zaufać
o badanie nasienia, nie ma się co martwić
Mój też się trochę stresował, ale zrobił, co trzeba
a Ty prywatnie, czy na nfz? bo mój gin na nfz, powiedział, że hsg po roku starań udokumentowanych!więc wybrałam papiery od poprzedniego i już inaczej ćwierkał
rok minie z cyklem obecnym, więc już czekam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 07:19
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Cherry_Blossom wrote:Temp odbiła ale test negatywny.
wykres masz ładny
może wczoraj było zagnieżdżenie, a wtedy na test jest dzisiaj za wcześnie
kiedy termin @?
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:Trafił Ci się fajny, konkretny gin! Zazdroszczę takiego! głowa do góry!
widać, że chłop ogarnięty, więc warto mu zaufać
o badanie nasienia, nie ma się co martwić
Mój też się trochę stresował, ale zrobił, co trzeba
a Ty prywatnie, czy na nfz? bo mój gin na nfz, powiedział, że hsg po roku starań udokumentowanych!więc wybrałam papiery od poprzedniego i już inaczej ćwierkał
rok minie z cyklem obecnym, więc już czekam...
Hsg na NFZ. Co dalej nie pytałam. Mam nadzieję że jajowody są jednak drożne.31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Hsg na NFZ. Co dalej nie pytałam. Mam nadzieję że jajowody są jednak drożne.
a kiedy ta następna wizyta? ja się obawiam tej niedrożności, ale mam nadzieję, że jeśli coś tam rzeczywiście jest, to samo hsg to przepcha... podobno wtedy bardzo boli, ale nie trzeba dodatkowych zabiegów
a poza tym czytałam trochę o hsg i podobno nawet jak są drożne, to badanie dobrze robi na ich "odświeżenie" i łatwiej jest zajść w ciążęAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Cherry_Blossom wrote:Temp odbiła ale test negatywny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 08:20
-
pola89 wrote:Trzymam kciuki
a kiedy ta następna wizyta? ja się obawiam tej niedrożności, ale mam nadzieję, że jeśli coś tam rzeczywiście jest, to samo hsg to przepcha... podobno wtedy bardzo boli, ale nie trzeba dodatkowych zabiegów
a poza tym czytałam trochę o hsg i podobno nawet jak są drożne, to badanie dobrze robi na ich "odświeżenie" i łatwiej jest zajść w ciążę
Następna wizyta na początku cyklu czyli za jakieś dwa tygodnie jeśli już będę miała wyniki nasienia. Muszę w poniedziałek podzwonic po laboratoriach. Nie wiem czy długo się czeka na wyniki.
Ja też się boję hsg Pola. Mam bardzo niski próg bólu. Gin powiedział że nie ma się co martwić na zapas bo zajmie się mną jak własną córkauwielbiam chłopa
pola89 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne