X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u nowego gina. Fajny, konkretny facet.
    Oklamalam go ze juz rok się staramy i nic. Stwierdził że szkoda mojego czasu. Pobral posiew z pochwy i przy następnej wizycie zrobi mi hsg. Jeśli jajowody nie będą drozne wtedy do szpitala na udroznienie.
    Okazało się przy okazji że mam polip w macicy. Najprawdopodobniej do usunięcia jeśli się nie wchlonie. Pecherzyk dominujący jest w dwóch jajnikach ( ostatnie 3 miesiące tylko z lewego).
    Kazał odstawić bromka. Nikt już ponoć nie leczy Hiperprolaktynemi czynnosciowej. Jakieś nowe badania wykazały brak jej zależności z nieplodnoscia.
    Dostałam też skierowanie na badanie nasienia. Boje się że nie wyjdzie z tego nic bo mąż się zestresuje i nie będzie w stanie wiecie co ;(
    Zalamalam się kompletnie dzisiaj...

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ja to jestem porypana.dziecko śpi.na lampkę wina wypilam siedzę i ryczę.i kto zrozumie baby?

Czasem i tak trzeba. Raz a dobrze się wypłakać, żeby od jutra już wszystko było ok. Bo będzie na pewno. Przesyłam wszystkie pozytywne fluidy, które aktualnie posiadam.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Oklamalam go ze juz rok się staramy i nic. Stwierdził że szkoda mojego czasu. Pobral posiew z pochwy i przy następnej wizycie zrobi mi hsg. Jeśli jajowody nie będą drozne wtedy do szpitala na udroznienie.
    Okazało się przy okazji że mam polip w macicy. Najprawdopodobniej do usunięcia jeśli się nie wchlonie. Pecherzyk dominujący jest w dwóch jajnikach ( ostatnie 3 miesiące tylko z lewego).
    Kazał odstawić bromka. Nikt już ponoć nie leczy Hiperprolaktynemi czynnosciowej. Jakieś nowe badania wykazały brak jej zależności z nieplodnoscia.
    Dostałam też skierowanie na badanie nasienia. Boje się że nie wyjdzie z tego nic bo mąż się zestresuje i nie będzie w stanie wiecie co ;(
    Kochana i ten gin mi się podoba. A mężowi powiedz ze to nic strasznego. My z moim pojechaliśmy do szpitala poszedł do WC i zrobił co trzeba. Da twój tez rade; )

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja w ramach prezentu na imieniny zakupiłam 50 testów na eBay i conceive plus. A co ;)

Głowa do góry kochane

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcinam lody pije wini czekolada czeka ale chyba dzisiaj już spasuje. Przeslodzilam się :-) nie wierze ze to mówię; -)

emidomi, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana i ten gin mi się podoba. A mężowi powiedz ze to nic strasznego. My z moim pojechaliśmy do szpitala poszedł do WC i zrobił co trzeba. Da twój tez rade; )

On się nie martwi tylko ja ;( ja pierdziele, kur....

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:

Emi też słyszałam to o hiperprolaktynemii czynnościowej. Podobno to obciążenie zawsze wychodzi za wysokie.
    Serce nie smuć się <3 Nowy gin to nowa nadzieja ;) Nowe motto :*
    Mój też w końcu idzie na badanie, da chłop radę :)

emidomi lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Wcinam lody pije wini czekolada czeka ale chyba dzisiaj już spasuje. Przeslodzilam się :-) nie wierze ze to mówię; -)

Kimi a jakie wino? Ja czerwone na endometrum :P i czekolada toffi Wedlowska :)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Kimi a jakie wino? Ja czerwone na endometrum :P i czekolada toffi Wedlowska :)
    Bejbe różowa kadarka z biedry. Czerwonego mi zabrakło a tu w belgii nic polslodkiego nie dostaniesz. Same wytrawne

3jgxflw1867zd36k.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczor dopiero jestem wolna od pracy :)

Kim87 lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Bejbe różowa kadarka z biedry. Czerwonego mi zabrakło a tu w belgii nic polslodkiego nie dostaniesz. Same wytrawne

Ja piłam wytrawne, ale najbardziej właśnie lubię różowe lub białe, czerwone nie koniecznie, ale skoro pomaga na grocha to dlaczego nie? :P Zagryzłam czekoladą to się dało wypić :D

Kim87, pola89 lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    On się nie martwi tylko ja ;( ja pierdziele, kur....
    Przestań będzie ok;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Przestań będzie ok;)

Dzięki Kimi <3 już nie marudze. Trzeba się wziąć w garść. Bo jak nie my to kto?

Kim87 lubi tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temp odbiła ale test negatywny.

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Trafił Ci się fajny, konkretny gin! Zazdroszczę takiego! głowa do góry! ;) widać, że chłop ogarnięty, więc warto mu zaufać :) o badanie nasienia, nie ma się co martwić :) Mój też się trochę stresował, ale zrobił, co trzeba :D

a Ty prywatnie, czy na nfz? bo mój gin na nfz, powiedział, że hsg po roku starań udokumentowanych! :/ więc wybrałam papiery od poprzedniego i już inaczej ćwierkał :D rok minie z cyklem obecnym, więc już czekam... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 07:19

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Wisienko, poczekaj cierpliwie :) wykres masz ładny :) może wczoraj było zagnieżdżenie, a wtedy na test jest dzisiaj za wcześnie :) kiedy termin @?

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Trafił Ci się fajny, konkretny gin! Zazdroszczę takiego! głowa do góry! ;) widać, że chłop ogarnięty, więc warto mu zaufać :) o badanie nasienia, nie ma się co martwić :) Mój też się trochę stresował, ale zrobił, co trzeba :D

a Ty prywatnie, czy na nfz? bo mój gin na nfz, powiedział, że hsg po roku starań udokumentowanych! :/ więc wybrałam papiery od poprzedniego i już inaczej ćwierkał :D rok minie z cyklem obecnym, więc już czekam... :)

Hsg na NFZ. Co dalej nie pytałam. Mam nadzieję że jajowody są jednak drożne.

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Hsg na NFZ. Co dalej nie pytałam. Mam nadzieję że jajowody są jednak drożne.
    Trzymam kciuki :) a kiedy ta następna wizyta? ja się obawiam tej niedrożności, ale mam nadzieję, że jeśli coś tam rzeczywiście jest, to samo hsg to przepcha... podobno wtedy bardzo boli, ale nie trzeba dodatkowych zabiegów :)

a poza tym czytałam trochę o hsg i podobno nawet jak są drożne, to badanie dobrze robi na ich "odświeżenie" i łatwiej jest zajść w ciążę ;)

30 lat

• mysia09 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Kochana póki nie przyszła @ jest nadzieja! Ja czekam do poniedziałku,stwierdziłam ze nie robię wczesniej bo jestesmy u rodziców i dzis sa imieniny taty i jak co nie chce chodzić smutna....będzie co ma byc:) Badz silna i cierpliwa*♡*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 08:20

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Trzymam kciuki :) a kiedy ta następna wizyta? ja się obawiam tej niedrożności, ale mam nadzieję, że jeśli coś tam rzeczywiście jest, to samo hsg to przepcha... podobno wtedy bardzo boli, ale nie trzeba dodatkowych zabiegów :)

a poza tym czytałam trochę o hsg i podobno nawet jak są drożne, to badanie dobrze robi na ich "odświeżenie" i łatwiej jest zajść w ciążę ;)

Następna wizyta na początku cyklu czyli za jakieś dwa tygodnie jeśli już będę miała wyniki nasienia. Muszę w poniedziałek podzwonic po laboratoriach. Nie wiem czy długo się czeka na wyniki.
    Ja też się boję hsg Pola. Mam bardzo niski próg bólu. Gin powiedział że nie ma się co martwić na zapas bo zajmie się mną jak własną córka :) uwielbiam chłopa :)

pola89 lubi tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
‹‹ 3702 3703 3704 3705 3706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ