X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za powyższy spam, ale właśnie kombinowałam jak tu się dodaje zdjęcia, bo wczoraj jakoś mi nie poszło hehe

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7031302921ed.jpg
    Masz pozytyw :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7031302921ed.jpg
    Kochana serduszka na całego dzis i jutro i pojutrze ;)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pozytywny z wczoraj ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 u mnie zawszw tylko jak ten najbledszy u Ciebie zazdroszcze

6sutskjolve431gm.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lalunie :*

U mnie suuusza, więc olałam to co się dzieje aż do czwartkowej wizyty u gina. Zakuł mnie za to kilka razy prawy jajcor - może w końcu coś z niego będzie, bo ostatnie 3 albo 4 miesiące po rząd pęcherzyk był na lewym :)

U mnie w pracy choinka już stoi, ale do domu chyba dopiero w przyszłym tygodniu kupię. Wigilię spędzę u moich rodziców razem z moim, dodatkowo on pojedzie wcześniej do swoich rodziców. Pierwszy dzień świąt to leżenie do góry brzuchem, a w drugi pojadę do dziadków, bo mają komisyjnie urodziny 26 i 30 grudnia, więc będzie posiadówka. Z moją kuzynką i jej rocznym synem, a pierwszym prawnukiem itp... Więc pewnie cały wieczór będę niewidzialna ;)

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piękne ;)

Dzezabella, emidomi, Lubię_czekoladę, Kim87, pola89 lubią tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeść :)

Miłego dnia :*

Ewi28, emidomi, Lubię_czekoladę, pola89 lubią tę wiadomość

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png

Wysłany: 7 grudnia 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Hej Lalunie :*

U mnie suuusza, więc olałam to co się dzieje aż do czwartkowej wizyty u gina. Zakuł mnie za to kilka razy prawy jajcor - może w końcu coś z niego będzie, bo ostatnie 3 albo 4 miesiące po rząd pęcherzyk był na lewym :)

U mnie w pracy choinka już stoi, ale do domu chyba dopiero w przyszłym tygodniu kupię. Wigilię spędzę u moich rodziców razem z moim, dodatkowo on pojedzie wcześniej do swoich rodziców. Pierwszy dzień świąt to leżenie do góry brzuchem, a w drugi pojadę do dziadków, bo mają komisyjnie urodziny 26 i 30 grudnia, więc będzie posiadówka. Z moją kuzynką i jej rocznym synem, a pierwszym prawnukiem itp... Więc pewnie cały wieczór będę niewidzialna ;)
    Hej Kochana :* ponoć clo wysusza i brakuje służy przy stymulacji :) Daj koniecznie znać jutro czy coś ruszyło z prawym jajcorem :)

Nie śmigasz ze swoim do jego rodziców? W ogóle nie mów ze będziesz niewidzialna! Na pewno będzie jakiś zachwyt nad małym ale może jednak wszyscy zauważa kogoś w koło :) z doświadczenia wiem, ze zachwyt zawsze jest tylko chwile ;)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 7 grudnia 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Mną targają sprzeczne emocje: nie mogę wstać i pragnę zostać w łóżku oraz bardzo się cieszę, ze idę do ludzi do pracy :D hihi kobiety....

Miłego dnia <3

Dzezabella, Kim87, pola89 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej Kochana :* ponoć clo wysusza i brakuje służy przy stymulacji :) Daj koniecznie znać jutro czy coś ruszyło z prawym jajcorem :)

Nie śmigasz ze swoim do jego rodziców? W ogóle nie mów ze będziesz niewidzialna! Na pewno będzie jakiś zachwyt nad małym ale może jednak wszyscy zauważa kogoś w koło :) z doświadczenia wiem, ze zachwyt zawsze jest tylko chwile ;)

Jego wigilia jest na tyle specyficzna sama w sobie (babcia z demencją i dziadek, który coraz mniej ogarnia) i do tego rodzice, którzy niby mnie uwielbiają, ale jak przychodzi co do czego, to lepiej, żebym nie była świadkiem pewnych scen... Moja obecność tylko dodatkowo krępowałaby wszystkich. Niepotrzebnie. Wolę pomóc mojej mamie w kuchni i poczuć magię świąt :)
    A co do młodego to nie jest tak różowo, bo to pierwszy prawnuk, a kuzynka w tym samym wieku co ja. No ale ja jestem tą czarną owcą, bo szukałam odpowiedniego chłopa, a ona od liceum z tym samym i oczywiście zagadywania "a kiedy drugi prawnuk", "weź z niej przykład" etc...

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwychwstalam dzisiaj bo tego wstawaniem nie można nazwać ;) mąż pojechał do pracy, po drodze zabrał dziewczyny do szkoły. Ja zagrzebuje się w kolderke i mykam spać jeszcze na dwie godzinki.
    Dzisiaj w nocy miałam dziwny sen. Była wojna i ratowalam Żydów. Obudziłam się taka przerażona że chyba przestanę na jakiś czas oglądać filmy o II wojnie światowej i czytać książki o Holocauscie. Łepetyna mi szwankuje :)

Lubię_czekoladę, Dzezabella lubią tę wiadomość

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Ten pozytywny z wczoraj ;)
    Skoro poz był w po to znaczy ze od pozytyw do 48h wystąpi owu

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Jego wigilia jest na tyle specyficzna sama w sobie (babcia z demencją i dziadek, który coraz mniej ogarnia) i do tego rodzice, którzy niby mnie uwielbiają, ale jak przychodzi co do czego, to lepiej, żebym nie była świadkiem pewnych scen... Moja obecność tylko dodatkowo krępowałaby wszystkich. Niepotrzebnie. Wolę pomóc mojej mamie w kuchni i poczuć magię świąt :)
    A co do młodego to nie jest tak różowo, bo to pierwszy prawnuk, a kuzynka w tym samym wieku co ja. No ale ja jestem tą czarną owcą, bo szukałam odpowiedniego chłopa, a ona od liceum z tym samym i oczywiście zagadywania "a kiedy drugi prawnuk", "weź z niej przykład" etc...
    Głupie gadanie nie przejmuj się ;)
    Ja w tym roku wigilia tylko z moim i dzięki Bogu. Spokój mam. W zeszłym byli u nas tesciowie 3 tyg i z lekka mi się przejadlo. Ale na sylwka znajomi z pl przylatują więc zupełnie sami nie będziemy.

Buziaki kochane i miłego dnia ;*

Lubię_czekoladę, pola89, Dzezabella lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Zmartwychwstalam dzisiaj bo tego wstawaniem nie można nazwać ;) mąż pojechał do pracy, po drodze zabrał dziewczyny do szkoły. Ja zagrzebuje się w kolderke i mykam spać jeszcze na dwie godzinki.
    Dzisiaj w nocy miałam dziwny sen. Była wojna i ratowalam Żydów. Obudziłam się taka przerażona że chyba przestanę na jakiś czas oglądać filmy o II wojnie światowej i czytać książki o Holocauscie. Łepetyna mi szwankuje :)
    Ha ha:) mi się ostatnio śniło, że Rosjanie chcieli rozpocząć wojnę, ale mój brat napisał na facebooku, że oni jedzą słoninę w swoich świątyniach i im było tak głupio, że się sami powybijali:):)Jak opowiadam moje sny mężowi, to się zastanawia co ja jem jak on jest w pracy:):)

Lubię_czekoladę, emidomi lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    No rozumiem, to może faktycznie czasem lepiej odpuścić.. I nie iść tam na siłę.. Może jak się pobierzecie to łatwiej będzie :)

A co do takiego gadania to Kim ma rację, w ogóle się nie przejmuj :) Powtarzaj sobie, że na kolejne święta Ty wjedziesz z prawnukiem :D A po CLO może z bliźniakami sesese :*

Dzezabella lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Jakby co , to naprawdę Was czytam, ale jakoś ostatnio nie mam weny na pisanie :P

W tym cyklu jakoś ubogo u mnie ze śluzem, więc na nic staram się nie nastawiać i próbuję jak najmniej o tym wszystkim myśleć (tak średnio mi to wychodzi :P). Czekam na wizytę u gina i kolejny cykl :) może coś ruszy :)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo:) Dostałam okres!!!

Dzezabella lubi tę wiadomość

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia09 wrote:
    Hejo:) Dostałam okres!!!
    No Mysia w końcu :) teraz lecisz z nowym cyklem ;) oby z kropeczką na końcu :)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
‹‹ 3762 3763 3764 3765 3766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ