Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
emidomi wrote:Właśnie nie zawsze owulacje miałam 14-15 dc.Testy zaczynam od 12dc. Nie spodziewałam się że może mi się przyspieszyć. W następnym cyklu będę robić od 8 dc. Cholera...
Ja owu miewalam w 13-14dc, ale kiedyś trafiło mi się w 10dc więc testy robię teraz od 9dc na wszelki wypadek. -
Witam jestem tu nowa. Chcialabym dowiedziec sie co moze oznaczac klucie w prawym jajniku. Zwłaszcza przy poruszaniu sie. Mam 22 dc. Zaburzenia hormonalne. Staram się o ciąze 5 miesiac. Biore luteine od 21-25dc z braku regularnych miesiaczekmonia93
-
Bella_Bella wrote:Ja owu miewalam w 13-14dc, ale kiedyś trafiło mi się w 10dc więc testy robię teraz od 9dc na wszelki wypadek.
Mi dzisiaj program wyznaczył że owu była 10 dc. No to lipa
Ból owulacyjny miałam 12 i 13 dc ale to taki strasznie bolesny że nie mogłam siadać. No i teraz się zastanawiam czy ból owulacyjny jest po jajeczkowaniu czy w trakcie, a może po?
Wszystko przez to że tej temperatury raz nie zmierzylam31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
monia93 wrote:Witam jestem tu nowa. Chcialabym dowiedziec sie co moze oznaczac klucie w prawym jajniku. Zwłaszcza przy poruszaniu sie. Mam 22 dc. Zaburzenia hormonalne. Staram się o ciąze 5 miesiac. Biore luteine od 21-25dc z braku regularnych miesiaczek
Spróbuj czy przy szybkim siadaniu na np.twarde krzesło boli cie mocniej. Jeśli tak to jest tzw. ból z odbicia typowy dla bólu owulacyjnego. Może Ci się po prostu owulacja przesunela.
Mierzysz temperaturę?31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Witam poświątecznie!
Moja rodzinka i ja dzis leniuchujemy w łożku Moje świta minęły w rozjazdach, a w dodatku dziecko mi sie rozchorowało wczoraj. Cały dzien był podejrzany, a wieczorem dostał takiej gorączki, ze nie wiedziałam co robic, dopiero czopek podziałał, juz nawet chciałam ba pogotowie jechac
Jeśli chodzi o mnie to na razie czuje sie bez zmian, tylko piersi bardziej bolą zwłaszcza jak sa na wolnościemidomi lubi tę wiadomość
-
emidomi wrote:Mi dzisiaj program wyznaczył że owu była 10 dc. No to lipa
Ból owulacyjny miałam 12 i 13 dc ale to taki strasznie bolesny że nie mogłam siadać. No i teraz się zastanawiam czy ból owulacyjny jest po jajeczkowaniu czy w trakcie, a może po?
Wszystko przez to że tej temperatury raz nie zmierzylamemidomi lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
emidomi wrote:Mi dzisiaj program wyznaczył że owu była 10 dc. No to lipa
Wszystko przez to że tej temperatury raz nie zmierzylam
Z reguły ból owulacyjny jest ściśle związany z jajeczkowaniem ale może wystąpić zarówno po jak i przed nim. Ból związany jest z pęknięciem pęcherzyka, wylaniem płynu pęcherzykowego do jamy otrzewnowej i podrażnieniem otrzewnej. Nie każdy ból w środku cyklu jest bólem owulacyjnym. Jedynym pewnym dowodem na to, że doszło do jajeczkowania jest ciąża. A poza tym ja bym tak w zupełności nie wierzyła w program, w końcu każdy organizm jest inny.
emidomi, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczynki po świętach! trochę poczytałam, tych parę dni mojej nieobecności i gratuluję wszystkim, które mają już swoje fasolki :* całuję każdą po kolei, której się nie udało, trzymam za was kciuki i wierzę, że się uda. Ja już jestem w 17 dc także nic tylko czekać czy ta @ przyjdzie, czy nie.. mam ogromną nadzieję, że nie zawita!
emidomi lubi tę wiadomość
-
Czesc Dzieczyny wrocilam :*
Emidomi tez mialam taki bol w tym cyklu w 13 dniu a ovu wyznaczyl mi owulacje w 14 dniu..
Dzezabela nie lubie, ze sie zle rzeczy tam u Ciebie dzieja..
Rose, trzymam kciuki, zeby nie przyszlaemidomi, rose97 lubią tę wiadomość
-
Witam
ja dopiero jestem na początku starań ale już marzy nam się maluszek...
staramy się tak naprawdę 1 cykl, ale już wiem ,że nic z tego..co prawda jestem w 10dpo, a okres ma przyjść 31.12, to nie mogłam wytrzymać i zrobiłam dziś test(negatywny), który ostudził moje oczekiwania :p
Pozdrawiam serdecznie!Ewka90, emidomi lubią tę wiadomość
-
emidomi wrote:W życiu takiego cyrku nie widziałam jak mój wykres ale jestem zła
U mnie juz tempka leci w dol takze tez nie jestem zadowolona -
Kociarra wrote:Witam
staramy się tak naprawdę 1 cykl, ale już wiem ,że nic z tego..co prawda jestem w 10dpo, a okres ma przyjść 31.12, to nie mogłam wytrzymać i zrobiłam dziś test(negatywny), który ostudził moje oczekiwania :p
Pozdrawiam serdecznie!
Trzymam kciukiKociarra lubi tę wiadomość
-
Kociarra wrote:Witam
Pozdrawiam serdecznie!
Witaj:) ja też od niedawna, u mnie miesiąc starań czwarty, zobaczymy jak będzie tym razem:) trzymam kciuki i życzę powodzeniaKociarra lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki:* a u mnie jest 21 dc, ale niestety bez serduszkoeania i takich tam....a taki piękny śluz....niestety jak Wam pisałam przed świętami to mieliśmy te dwa antybiotyki a teraz mam zaczerwienione wargi sromowe i pieką....po prostu juz mi ręce opadają i tak mi smutno ze nawet nie możemy się starać:/Ale trzymam za Was mocno kciuki!:&
-
Dziękuję Dziewczyny, ja za Was również bardzo mocno ściskam kciuki.. jeszcze 4 dni muszę się uzbroić w cierpliwość, chyba, że mnie zaskoczy @
kurcze od wczoraj dopadło mnie przeziębienie i nie wiem jak się leczyć
czy po dzisiejszym negatywnym teście (10dpo) normalnie lekami tudzież grzanym winem czy przeczekać i tyko się grzać...? dyyleeemaatyy hehehehe -
Hej dziewczynki Odebralam dzis wyniki od endokrynologa i jednak potwierdzila nadczynnosc tarczycy.przeisala mi tabletki,a reszta jest wszystko dobrze.Ciesze sie ze wiem jaki tkwił problem
emidomi lubi tę wiadomość
Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Ewi28 wrote:Mój mąż dziś byl u lekarza po skierowanie na badania z krwi. Zobaczymy jak mu wyjdą.nadwaga ma jakiś wpływ na plemniki?
Nie jestem tego pewna. Mój mąż miał bardzo duża nadwagę kiedy dwa razy zachodzilam w ciążę. Później schudl 70 kg i zastanawiam się właśnie czy nie popsuło mu się coś od tego odchudzania. Może jednak nie bo od roku nie jest na diecie.31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Karolciaaa26 wrote:Hej dziewczynki Odebralam dzis wyniki od endokrynologa i jednak potwierdzila nadczynnosc tarczycy.przeisala mi tabletki,a reszta jest wszystko dobrze.Ciesze sie ze wiem jaki tkwił problem
Najważniejsze że już wiesz co Ci dolega teraz będzie tylko lepiej31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne