Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolciaaa26 wrote:Hej dziewczynki.Mi endokrynolog przepisala methimazole na tarczyce,odbierając w aptece zapytałam czy moge spozywac alkohol gdy je biore i powiedzieli ze to raczej nie powinno zaszkodzic,ale sie boje pic biorąc te tabletki, a nie chce w sylwestra siedziec przy szklance soku tak jak i na Swięta
Czesć, ja brałam odpowiednik tego leku o nazwie Thyrozol przez pół roku, więc jakies doświadczenie z nim mam. Tak jak napisała poprzedniczka, proponuję w dniu sylwestra (czy innych specjalnych okazji) po prostu jednorazowo ominą dawkę leku. W żadnym wypadku nie nalezy go spożywać razem z alkoholem.
W trakcie terapii ja generalnie unikałam % (brałam także Propanolol na zaburzenia rytmu serca), ale raz mi się zdarzyło "popłynąć". Przez butelkę wina miałam urwany film, nastepny dzień kac w łózku i wymioty, dopiero kolejnego dnia mogłam pójśc do pracy będąc "ledwo-ciepłą". Ogranizm bardzo długo dochodził do siebie.
Nie wiem jak w twoim przypadku, ale moja endokrynolog i ginekolog kategorycznie były przeciwne staraniom przy tym leku ze zwględu na możliwe komplikacje. Brałam to dziadostwo przez pół roku, tak więc musiałam wstrzymac starania na 8 miesięcy. Mam już 33 lata więc niesamoite ciśnienia na pierwsze dziecko. Ale nie będę cię zanudzać. Jeśli masz jakieś pytania do tematu nadczynności tarczycy, zbyt niskiego TSH lub choroby Gravesa Basedowa to chętnie powymieniam się doświadczeniami. Trzymam kciuki za szybką i skuteczną kurację -
Magda0048 wrote:Dzieki kochana:* a ty taki nocny marek jak ja? kurde zamowie sobie chyba ten zaax. Ona mi go kazala brac tak na zas troche bo byc.moze to moglo byc przyczyna poronienia
. i w szpitalu przed zabiegiem jak mi usg robili to mialam krwiaka pod lozyskiem.. Myslalam ze acard ma podobne dzialanie
Coś ostatnio spać nie mogę acard pomaga w ukrwieniu macicy i przy zagniezdzaniu zarodka. Zamów może ten zaax tak jak Ci ginekolog mowil31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Nie pisała bo, sprawdzałam belly. Teraz czekamy na Allmite i Sandrule
Noo i potem jeszcze Natsik. Uuu 2017 to w każdym miesiącu będzie Kruszyna
Trza się brać i przedłużyć o kolejneemidomi lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Witam dziewczynki!
Ja to w sumie nie mam co narzekać, bo leniuchuje jeszcze do poniedziałku, a w tamtym roku to dopiero była rozpusta bo poszłam do pracy po trzech krolach. Powiem Wam, ze nie mam ostatnio mocy nic a nic, chodze z kata w kat, cos tam porobie ale zaraz chce mi sie spac. Nie mam pojecia jak wroce do pracy, ale moze wlasnie potrzebuje takiego stałego rytmu i sie rozkręce, bo w domu to czuje sie jak inwalidka hehe mam masę papierkowej roboty do nadrobienia a tak mi sie nie chce, jeszcze mi młody sie buntuje, ciagle czegoś sie domaga, a ja najchętniej nie wstawalabym z lozka
Pozdrawiam Was serdecznie, na problemy zdrowotne z tarczyca sie nie wypowiadam, bo sie nie znam. Jako nastolatka brałam przez jakiś czas euthyrox ale teraz podobno wszystko ok. -
Aaaaaaa i kawa mi nie smakuje! Pije rano z przyzwyczajenia bardziej, ale nie czerpie przyjemności z tego. Wcześniej mogłam wypić trzy a teraz ledwo jedna a i tak nie dobijam, bo nie lubię zimnej w ogole jakoś nie mam smaka w buzi wszystko ma taki sam smak. Wczoraj robiłam pomidorówkę i kazalam mężowi doprawić, bo wg mnie ona nie ma smaku a on twierdził, ze jest ok dodał tylko szczyptę pieprzu. Słodkie mi nie podchodzi ale jadalnym salatke z tuńczyka i w ogole wszystko z majonezem Hahaha
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6745408711ec.jpg
ZAFASOLKOWAŁY
14.07 - Nutka88 - pozytywny
16.07 - Evelin - pozytywny
27.07 - Magdama - pozytywny
29.07 - KingaJulia91 - pozytywny
19.08 - Lokokoko - pozytywny
22.08 - Worldbyme - pozytywny
25.08 - Flaming vel Bita Śmietana - pozytywny
30.08 - Bbee - pozytywny
1.09 - Młoda19, Pink Sky- pozytywny
25.09 - Misiaq - pozytywny
29.09 - Lilith.P, 19Biedroneczka91 - pozytywny
30.09 - Ines - pozytywny
4.10 - Szatynka pozytywny
9.10 - Szaron pozytywny
12.10 - Ewa231 pozytywny
23.10 - Nicola2877 pozytywny
28.10- Czarnulka24 pozytywny
27.11 -Cherry_Blossom pozytywny
11.12 -Amelia pozytywny
11.12 –MamaMery pozytywny
18.12 –Pestka1 pozytywny
TESTUJĄ
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e273eb1afce.jpg
09.01 - Emidomi
18.01 - Pola89
19.01 - Ewi28
19.01 - Magda0048
Im się udało Uda się i nam! https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99c5e3cf19f3.jpg
Allmita - TP > 09.01.2017
Sandrula - TP -> 03.02.2017
Nats - TP -> 05.02.2017
KlaudyŚ - TP -> 13.02.2017
Evelin - TP -> 23.03.2017
Worldbyme -TP-> 01.05.2017
Flaming vel Bita Śmietana -TP -> 08.05.2017
19Biedronka91-TP-> 03.06.2017
Lilith.P -TP -> 09.06.2017
Ines -TP->12.06.2017
Nivola2877 -TP-> 26.06.2017
Cherry_Blossom -TP-> 06.08.2017
FORUMOWE BOBASKI
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08b7c034a38f.jpg
Basia ur 12.10.2016 córunia Sylwii GRATULUJEMY
Leoś ur 18.11.2016 synek Monii GRATULUJEMY
Olgierd ur 4.12.2016 synek Dusii GRATULUJEMY
Kornelia ur 10.12.2016 , córeczka Szuflady GRATULUJEMY
Lilianka – ur 16.12.2016 , córeczka Anuli86 GRATULUJEMY
Gabryś- ur 19.12.2016 , synuś Eveli_ny GRATULUJEMY
ZAFASOLKOWANE ZAPRASZAMY NA NASZ FIOLETOWY WĄTEK NA BELLY
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/zafasolkowane-z-grupy-starania-o-maluszka-of,10260,123.html
Caro lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Możesz pominąć jedną dawkę najwyżej. Nic się takiego nie stanie chyba.
emidomi lubi tę wiadomość
Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Alfa_Centauri wrote:Czesć, ja brałam odpowiednik tego leku o nazwie Thyrozol przez pół roku, więc jakies doświadczenie z nim mam. Tak jak napisała poprzedniczka, proponuję w dniu sylwestra (czy innych specjalnych okazji) po prostu jednorazowo ominą dawkę leku. W żadnym wypadku nie nalezy go spożywać razem z alkoholem.
W trakcie terapii ja generalnie unikałam % (brałam także Propanolol na zaburzenia rytmu serca), ale raz mi się zdarzyło "popłynąć". Przez butelkę wina miałam urwany film, nastepny dzień kac w łózku i wymioty, dopiero kolejnego dnia mogłam pójśc do pracy będąc "ledwo-ciepłą". Ogranizm bardzo długo dochodził do siebie.
Nie wiem jak w twoim przypadku, ale moja endokrynolog i ginekolog kategorycznie były przeciwne staraniom przy tym leku ze zwględu na możliwe komplikacje. Brałam to dziadostwo przez pół roku, tak więc musiałam wstrzymac starania na 8 miesięcy. Mam już 33 lata więc niesamoite ciśnienia na pierwsze dziecko. Ale nie będę cię zanudzać. Jeśli masz jakieś pytania do tematu nadczynności tarczycy, zbyt niskiego TSH lub choroby Gravesa Basedowa to chętnie powymieniam się doświadczeniami. Trzymam kciuki za szybką i skuteczną kuracjęAlfa_Centauri lubi tę wiadomość
Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Ooo! emidomi testujemy tego samego dnia To co, rozpoczynamy 2017 na ZIELONO?
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
5 grudnia skonczyla mi sie @,a 14 znow dostalam do 8dc byla bardzo obfita a od 9dc byly plamienia tak jak brudna krew i trwalo do 16 dc.Poszlam do ginekooga i powiedzial ze to jest normalne bo kazda kobieta w roku ma jeden cykl bezowulacyjny i to jest przyczyna mojego plamienia.Przepisal mi tabletki megestrol i dzis jest 17dc i jest zywe krwawienie wtf?! Niewiem co sie dzieje terazNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Caro wrote:Ooo! emidomi testujemy tego samego dnia To co, rozpoczynamy 2017 na ZIELONO?
Oczywiście nie ma innej opcjiCaro lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Karolciaaa26 wrote:5 grudnia skonczyla mi sie @,a 14 znow dostalam do 8dc byla bardzo obfita a od 9dc byly plamienia tak jak brudna krew i trwalo do 16 dc.Poszlam do ginekooga i powiedzial ze to jest normalne bo kazda kobieta w roku ma jeden cykl bezowulacyjny i to jest przyczyna mojego plamienia.Przepisal mi tabletki megestrol i dzis jest 17dc i jest zywe krwawienie wtf?! Niewiem co sie dzieje teraz
Robiłaś usg? Może jakiś polip w macicy albo inne cholerstwo ;/31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Robiłaś usg? Może jakiś polip w macicy albo inne cholerstwo ;/Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
emidomi wrote:Coś ostatnio spać nie mogę acard pomaga w ukrwieniu macicy i przy zagniezdzaniu zarodka. Zamów może ten zaax tak jak Ci ginekolog mowil
Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*) -
rose97 wrote:Cześć kobietki! ♥ jak leci, jak samopoczucie przed sylwestrem?
Ja w tym roku spokojnie z rodzicami i narzeczonym.
Mam do was dwa pytanka. Biorę kwas foliowy.. czy warto brać jeszcze jakieś witaminy na własną rękę, czy lepiej najpierw skonsultować się z lekarzem?
I drugie pytanie.. Ile dni po owulacji najlepiej robić bete?
Nie mogę się doczekać dnia aż @ powinna przyjsć. ;pMagda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*) -
wvmvw wrote:Kobitki jestem w trakcie wykonywania badań tsh 2,5 a w sierpniu bylo 1,7. Umawiac sie do endo? Wizyta u ginekologa dopiero 20 lutego. Dzis powinnam miec tez wyniki testosteronu, androstendionu i innych wiec dam znac.
Trochę skoczyło ;( może zadzwoń i się zapytaj czy powinnaś brać coś na obniżenie. Czasem twierdzą że 2.5 jest ok dla staraczek ale ja bym domagała się tabletek31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Karolciaaa26 wrote:Mialam niedawno robione hsg i bylo wszystko dobrze
Polip potrafi się wybudować w jednym cyklu. Ja miałam ostatnio 4cm Polip a w poprzednim cyklu było czysciutko31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
pestka1 wrote:Aaaaaaa i kawa mi nie smakuje! Pije rano z przyzwyczajenia bardziej, ale nie czerpie przyjemności z tego. Wcześniej mogłam wypić trzy a teraz ledwo jedna a i tak nie dobijam, bo nie lubię zimnej w ogole jakoś nie mam smaka w buzi wszystko ma taki sam smak. Wczoraj robiłam pomidorówkę i kazalam mężowi doprawić, bo wg mnie ona nie ma smaku a on twierdził, ze jest ok dodał tylko szczyptę pieprzu. Słodkie mi nie podchodzi ale jadalnym salatke z tuńczyka i w ogole wszystko z majonezem Hahaha
Jedz, jedz niech ci rośnie.... Maluszek31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Trochę skoczyło ;( może zadzwoń i się zapytaj czy powinnaś brać coś na obniżenie. Czasem twierdzą że 2.5 jest ok dla staraczek ale ja bym domagała się tabletek