Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
wvmvw wrote:A czy moge isc do endokrynologa bez konsultacji z ginekologiem? Niby to inna historia ale nie chcialabym zeby pozniej ginekolog na mnie warczal z tego powodu. A tak jak pisalam wizyta dopiero 20 lutego kontakt telefoniczny niemozliwy (najbardziej rozchwytywany lekarz w miescie, na wizyte czeka sie 2 miesiace).
Ja byłam bez konsultacji z ginem. Chyba że poczekasz ale to prawie dwa miesiące. Długo trochę... Żeby Ci jeszcze bardziej nie skończyło ;(wvmvw lubi tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Ja byłam bez konsultacji z ginem. Chyba że poczekasz ale to prawie dwa miesiące. Długo trochę... Żeby Ci jeszcze bardziej nie skończyło ;(
emidomi lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:cześć Kochane!
co u Was słychać??
Ja już po przeprowadzce, wymęczona...okrutnie!
WVMVW pewnie, że możesz
Wy lepiej orientujecie sie w tym temacie czemu tsh tak skoczylo? Co to spowodowalo? Dodam, ze ostatnio przytylo mi sie pare kilo... -
wvmvw wrote:To czas na odpoczynek teraz
Wy lepiej orientujecie sie w tym temacie czemu tsh tak skoczylo? Co to spowodowalo? Dodam, ze ostatnio przytylo mi sie pare kilo...
a nie było przypadkiem tak, że robiłaś badanie po leku??? -
LILITH.P wrote:a nie było przypadkiem tak, że robiłaś badanie po leku???
-
wvmvw wrote:22 sierpnia 1.845 a dzis 2.4810
Mam wynik dzisiejszej prolaktyny w sierpniu wynosila 13.4100 a dzis w dniu owulacji 27.1100
Norma prolaktyny do 25?? Rozumiem, że nie było dzień przed badaniem, ani ćwiczeń, stresu? I że dobrze się wyspałaś? -
LILITH.P wrote:Norma prolaktyny do 25?? Rozumiem, że nie było dzień przed badaniem, ani ćwiczeń, stresu? I że dobrze się wyspałaś?
Tak norma 25.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 15:34
-
wvmvw wrote:Wlasnie bylo nie wiedzialam, ze nie powinnam. To ma az taki wplyw na wynik?
Tak norma 25.
Przed badaniem prolaktyny nie współzyjemy, nie uprawiamy sportu, trzeba dobrze się wyspać. A co ważne, jak dotrzesz do laboratorium, trzeba odczekać 15 min. Wszystko to zaburza wynik hormonu. Z wstrzymujemy się min.dobęWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 16:37
-
LILITH.P wrote:Nie wiem, jak z tsh, czy brak też jest wskazany... Ja w sumie wstrzymywałam się z współżyciem, bo to jednak hormony.
-
wvmvw wrote:Kurcze a ja o niczym nie wiedzialam nikt mi nie powiedział nic czyli pasuje mi powtórzyć badania bo wszystko zrobilam nie tak
Ja też za pierwszym razem o tym nie wiedziałam. Dopiero dziewczyny na forum mnie uświadomiły. Miałam wynik w górnej granicy normy. Miałam powtórzyć badanie z obciążeniem ,ale już byłam w ciąży. -
Karolciaaa26 wrote:Nie bede wiecej brala tego megestrolu bo sie zle po nim czuje
Może musisz zmienić na inny lek. Ile dni już bierzesz? Czasem organizm potrzebuje kilku dni żeby się do leku przyzwyczaić i później nie ma już efektów ubocznych. Może warto poczekać?31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
wvmvw wrote:Kurcze a ja o niczym nie wiedzialam nikt mi nie powiedział nic czyli pasuje mi powtórzyć badania bo wszystko zrobilam nie tak
Mnie też dopiero Lilith oswiecila jak ostatnio badalam tsh po zjedzeniu tabletki31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne