Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi28 wrote:Na poczatku kwietnia chyba totalna załamka
Ewi28 lubi tę wiadomość
-
Karolciaaa26 wrote:A zbije sie je tabletkami na tarczyce czy musze brac cos oddzielnie?
jesli bierzesz euthyrox lub letrox to jest to syntetyczne ft4... całkiem możliwe, że masz za wysoką dawkę leku, ale to już do endokrynologa. Poziom powinien być na powyżej 50%, ale nie ponad 100. Idź do lekarza i zapytaj, czy masz dobry poziom ft, czy nie za wysoki. -
LILITH.P wrote:jesli bierzesz euthyrox lub letrox to jest to syntetyczne ft4... całkiem możliwe, że masz za wysoką dawkę leku, ale to już do endokrynologa. Poziom powinien być na powyżej 50%, ale nie ponad 100. Idź do lekarza i zapytaj, czy masz dobry poziom ft, czy nie za wysoki.Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Ja biore methimazole 10mg jedo dziennie.ale jak bede u endokrynologa za 3 tygodnie to zapytam o te ft.
Bo Ty masz nadczynność. Zapytaj koniecznie. Może coś poradzi. Ja mam niedoczynność, więc u mnie eutyrox.
Moja wina, nie doczytałam -
LILITH.P wrote:Bo Ty masz nadczynność. Zapytaj koniecznie. Może coś poradzi. Ja mam niedoczynność, więc u mnie eutyrox.
Moja wina, nie doczytałamNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
LILITH.P wrote:jesli bierzesz euthyrox lub letrox to jest to syntetyczne ft4... całkiem możliwe, że masz za wysoką dawkę leku, ale to już do endokrynologa. Poziom powinien być na powyżej 50%, ale nie ponad 100. Idź do lekarza i zapytaj, czy masz dobry poziom ft, czy nie za wysoki.
ft4 1,340
ft3 2,61
jak się te procenty liczy? -
Ewi28 wrote:ja mam TSH 0,46
ft4 1,340
ft3 2,61
jak się te procenty liczy?
Wpisz w Google kalkulator tarczycy. Ja póki co nie mam dostępu do kompa.
Musisz mieć normy z laboratoriumWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 17:00
-
Ewi28 wrote:ja chyba też zaczne brać wit D
a jak biore ovarin to kwas foliowy musze?
nie wiem, jaka witamina D występuje w Ovarinie, cy jest to D3 czy D2... jeśli D3 to w dawce 1000, biorę pod uwagę 2 tabl. dziennie, to ciutkę za mało, szczególnie na tę porę roku. Dokup wi D3 w dawce 1000. Mój endo przy pierwszej recepcie na euthyrox od razu zaznaczył, że D3 to mus, a byłam w sierpniu. Lato w sumie mieliśmy słoneczne. -
Ewi28 wrote:FT4 52.44% [ wynik 1.34, norma (0.932 - 1.71)]
FT3 24.48% [ wynik 2.61, norma (2.02 - 4.43)]
tak mi wyszło...
ft4 ładne, a ft3 nisko... może taki Twój urok. Znam osoby, którym udaje się osiągnąć dobry poziom ft4, a ft3 zawsze gdzieś tam z tył. Ines tak ma, jeśli dobrze pamiętam. -
Ewi28 wrote:udało jej się zajść w ciążę z takim niskim wynikiem?
nie pamiętam dokładnie, jaki poziom ft3 miała w momencie zajścia... gdzieś na pewno było ok. 40%, udało się w 6 cyklu. Ma też Hashi.
edit: ale wiesz, od takich interpretacji jest endokrynolog. To on musi się wypowiedzieć, czy wyniki są dobre na zajście w ciążę. O staraniach powinien wiedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 17:50
-
Otwieram skrzynkę pocztową żeby usunąć trochę e-maili bo ostatnio strasznie dużo spamu mam. Pierwsza wiadomość ( reklama oczywiście) :
,,czy nie uważasz że to najwyższy czas na ciążę? "
Really ku*wa?
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
LILITH.P wrote:nie wiem, jaka witamina D występuje w Ovarinie, cy jest to D3 czy D2... jeśli D3 to w dawce 1000, biorę pod uwagę 2 tabl. dziennie, to ciutkę za mało, szczególnie na tę porę roku. Dokup wi D3 w dawce 1000. Mój endo przy pierwszej recepcie na euthyrox od razu zaznaczył, że D3 to mus, a byłam w sierpniu. Lato w sumie mieliśmy słoneczne.
Badalam sobie we wrześniu D3 i miałam 27ng/ml gdzie wartość optymalna to około 30.
Myślisz że powinnam brać dodatkowo D3 skoro w witaminach staraczkowych mam w ilości 10ug czyli 200% dziennego zapotrzebowania? Mi się wydawało że to wystarczy ale może jednak za mało31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Otwieram skrzynkę pocztową żeby usunąć trochę e-maili bo ostatnio strasznie dużo spamu mam. Pierwsza wiadomość ( reklama oczywiście) :
,,czy nie uważasz że to najwyższy czas na ciążę? "
Really ku*wa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 19:17
emidomi lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy