Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny wpadłam się tu wyżalić bo mi serce pęka i żal mało mnie nie rozpierdoli:( wyć mi się chce do księżyca. Dzisiaj na świat przyszły 2 bobaski jeden moich znajomych a drugi mojego brata. Oczywiscie ciesze się z ich szczęścia, ale czuje niesamowitą presje otoczenia że innym sie udało a my zostalismy wśród znajomych i rodziny sami na placu boju. Jakie to jest okropne, że do głowy wbija się koleja myśl że pozostaliśmy juz sami. U mnie dziś 28dc i negatywny test. Nie licze juz na nic w tym cyklu bo wiem że stracony. Błagam dziewczyny dodajcie otuchy bo zaraz zaczne wyć !!!35 lat, 2 ciąża
-
magnolia82222 wrote:hej dziewczyny wpadłam się tu wyżalić bo mi serce pęka i żal mało mnie nie rozpierdoli:( wyć mi się chce do księżyca. Dzisiaj na świat przyszły 2 bobaski jeden moich znajomych a drugi mojego brata. Oczywiscie ciesze się z ich szczęścia, ale czuje niesamowitą presje otoczenia że innym sie udało a my zostalismy wśród znajomych i rodziny sami na placu boju. Jakie to jest okropne, że do głowy wbija się koleja myśl że pozostaliśmy juz sami. U mnie dziś 28dc i negatywny test. Nie licze juz na nic w tym cyklu bo wiem że stracony. Błagam dziewczyny dodajcie otuchy bo zaraz zaczne wyć !!!
Widze, ze sie staracie od 5ciu cykli, to bardzo niedlugi czas, na prawde lada chwila zaskoczy i tez bedziecie miec bobaska a nawet i bobaski na pewno :*
Poza tym to nie wyscigi, ja to zrozumialam dopiero niedawno ale odkad zrozumialam to mi lzej ale w okolicach malpy zawsze rozpierdala potem pare dni i znowu jest nadzieja
A jesli Ci zle to polecam sie wyzyc, nie tlumic tego w sobie, trzeba to wyrzucic
I wiesz co.. Calkiem normalna z Ciebie staraniowa babka wszystkie to przezywamy.. Niektore latami taki nas los ale jakie piekne bedzie spelmienie marzen :* nikt tak tego nie doceni jak my -
Kasia 25 wrote:Hej dziewczyny :* wróciłam z usg... po zastrzykach z Gonalu pojawił się pęcherzyk 9mm i endometrium 8mm, wczesniej po clo nie było żadnych. Nie wiem czy nie za mały czy mam się cieszyć chyba lepszy rydz jak nic... czekam co teraz mój lekarz prowadzący zdecyduje czy może zwiększy dawkę do 100 jednostek. Pozdrawiam miłego wieczoru
-
Karolciaaa26 wrote:A u mnie chyba sie popieprzylo albo owulacja byla wczesniej bo zawsze testy pokazywaly owulacje 11-12dc a teraz jest 13 dc i testy nic nie pokazujo nawet jasnej kreski podbrzusze i prawy jaajnik nawalają a owulacji brak
magnolia82222 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Kochana, spokojnie :*
Widze, ze sie staracie od 5ciu cykli, to bardzo niedlugi czas, na prawde lada chwila zaskoczy i tez bedziecie miec bobaska a nawet i bobaski na pewno :*
Poza tym to nie wyscigi, ja to zrozumialam dopiero niedawno ale odkad zrozumialam to mi lzej ale w okolicach malpy zawsze rozpierdala potem pare dni i znowu jest nadzieja
A jesli Ci zle to polecam sie wyzyc, nie tlumic tego w sobie, trzeba to wyrzucic
I wiesz co.. Calkiem normalna z Ciebie staraniowa babka wszystkie to przezywamy.. Niektore latami taki nas los ale jakie piekne bedzie spelmienie marzen :* nikt tak tego nie doceni jak my35 lat, 2 ciąża -
Dziewczyny, te długo starające się mam pytanko bo nie wiem jaką alternatywę obrac:
czy Waszym zdaniem wziąć się w garść w nowym cyklu i iść na monitoring, do tego robić testy owulacyjne i mierzyć temepraturę czy dać sobie spokój i tylko kontrolnie sprawdzić na monitoringu co się dzieje z jajem? Błagam pomóżcie35 lat, 2 ciąża -
magnolia82222 wrote:wiem kochana, tak jak mówisz to nie wyścig ale to czekanie sama wiesz że nie jest łatwe. Widzę że mój mąż też przezywa choc tego nie mówił, ale widzę po jego zachowaniu że też ma presje bo znajomi zaskoczyli a u nas narazie nic nie widać. Oczywiście łatwo nie jest i powiedziałam sobie że jak dostane @ to jak mi się skończy idę zbadać tarczyce i ide na monitoring bo po zakonczeniu antykoncepcji nie byłam u ginki i może wcale mi jajo nie rośnie
-
magnolia82222 wrote:Dziewczyny, te długo starające się mam pytanko bo nie wiem jaką alternatywę obrac:
czy Waszym zdaniem wziąć się w garść w nowym cyklu i iść na monitoring, do tego robić testy owulacyjne i mierzyć temepraturę czy dać sobie spokój i tylko kontrolnie sprawdzić na monitoringu co się dzieje z jajem? Błagam pomóżcie -
magnolia82222 wrote:Dziewczyny, te długo starające się mam pytanko bo nie wiem jaką alternatywę obrac:
czy Waszym zdaniem wziąć się w garść w nowym cyklu i iść na monitoring, do tego robić testy owulacyjne i mierzyć temepraturę czy dać sobie spokój i tylko kontrolnie sprawdzić na monitoringu co się dzieje z jajem? Błagam pomóżcie
Ja bym zrobiła i hormony i monitoring i mierzyla temperaturę.
A ile czasu temu odstawilas antykoncepcję? -
Ewi28 wrote:To owulke 12 dc mogłaś mieć[/QUOTE
Ewi ja od 9dc do dzis robilam testy owulacyjne i nie bylo nawet bladej kresko zeby sie zblizala owulkaNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
magnolia82222 wrote:wiem kochana, tak jak mówisz to nie wyścig ale to czekanie sama wiesz że nie jest łatwe. Widzę że mój mąż też przezywa choć tego nie mówił, ale widzę po jego zachowaniu że też ma presje bo znajomi zaskoczyli a u nas narazie nic nie widać. Oczywiście łatwo nie jest i powiedziałam sobie że jak dostane @ to jak mi się skończy idę zbadać tarczyce i ide na monitoring bo po zakończeniu antykoncepcji nie byłam u ginki i może wcale mi jajo nie rośnie
No to nie jest łatwe, nagle wydaje Ci się, że wszyscy na około są w ciąży albo rodzą. Uwierz, że tak było dużo dużo wcześniej, ale aż tak nie przywiązywałaś do tego uwagi, nie przeżywałaś tak tego. 5 cykl starań to bez tragedii, normą jest staranie się do roku. Zrobienie badań może być dobrym pomysłem, przynajmniej będziesz wiedzieć, że wszystko jest w porządku. Wydaje mi się, że za dużo o tym myślisz. Wiesz co, może na próbę zrób tak: rób testy owu,badaj śluz. jak wyjdą pozytywne daj sygnał mężowi. Powiedz mu: Mam płodne reszta należy do Ciebie...i ciesz się seksem
Ja miałam cykle z dupy. Jeden 60dni a kolejny 21. Szło się załamać. Dostałam dupka i w trzecim cyklu z robiłam z mężem jak napisałam wyżej. On się starał ja czekał na wieczorne seksiki nie dla robienia dziecka ale dla samego cieszenia się z seksików. I co? I za nieco ponad 2tygsyn skończy roczekmagnolia82222 lubi tę wiadomość
-
marciaa wrote:Może testy słabe ?Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Uzywam ich od paru miesiecy i nie mysle ze sa slabie clearblue No nic ide dzis do gina na cytologie to moze sprawdzi odrazu co i jak.
Dziś jeszcze masz wizytę? Tak późno?
Akurat clearblue są jedne z najlepszych ale swoją cenę mają -
Koniczyka wrote:Dziś jeszcze masz wizytę? Tak późno?
Akurat clearblue są jedne z najlepszych ale swoją cenę mająNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
magnolia82222 wrote:hej dziewczyny wpadłam się tu wyżalić bo mi serce pęka i żal mało mnie nie rozpierdoli:( wyć mi się chce do księżyca. Dzisiaj na świat przyszły 2 bobaski jeden moich znajomych a drugi mojego brata. Oczywiscie ciesze się z ich szczęścia, ale czuje niesamowitą presje otoczenia że innym sie udało a my zostalismy wśród znajomych i rodziny sami na placu boju. Jakie to jest okropne, że do głowy wbija się koleja myśl że pozostaliśmy juz sami. U mnie dziś 28dc i negatywny test. Nie licze juz na nic w tym cyklu bo wiem że stracony. Błagam dziewczyny dodajcie otuchy bo zaraz zaczne wyć !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 22:17