X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit:10-11 dc pokazywaly testy owulacje :/

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To owulke 12 dc mogłaś mieć

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny wpadłam się tu wyżalić bo mi serce pęka i żal mało mnie nie rozpierdoli:( wyć mi się chce do księżyca. Dzisiaj na świat przyszły 2 bobaski jeden moich znajomych a drugi mojego brata. Oczywiscie ciesze się z ich szczęścia, ale czuje niesamowitą presje otoczenia że innym sie udało a my zostalismy wśród znajomych i rodziny sami na placu boju. Jakie to jest okropne, że do głowy wbija się koleja myśl że pozostaliśmy juz sami. U mnie dziś 28dc i negatywny test. Nie licze juz na nic w tym cyklu :( bo wiem że stracony. Błagam dziewczyny dodajcie otuchy bo zaraz zaczne wyć !!! :(

35 lat, 2 ciąża
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    hej dziewczyny wpadłam się tu wyżalić bo mi serce pęka i żal mało mnie nie rozpierdoli:( wyć mi się chce do księżyca. Dzisiaj na świat przyszły 2 bobaski jeden moich znajomych a drugi mojego brata. Oczywiscie ciesze się z ich szczęścia, ale czuje niesamowitą presje otoczenia że innym sie udało a my zostalismy wśród znajomych i rodziny sami na placu boju. Jakie to jest okropne, że do głowy wbija się koleja myśl że pozostaliśmy juz sami. U mnie dziś 28dc i negatywny test. Nie licze juz na nic w tym cyklu :( bo wiem że stracony. Błagam dziewczyny dodajcie otuchy bo zaraz zaczne wyć !!! :(
    Kochana, spokojnie :*

Widze, ze sie staracie od 5ciu cykli, to bardzo niedlugi czas, na prawde :) lada chwila zaskoczy i tez bedziecie miec bobaska a nawet i bobaski :) na pewno :*

Poza tym to nie wyscigi, ja to zrozumialam dopiero niedawno ale odkad zrozumialam to mi lzej :) ale w okolicach malpy zawsze rozpierdala :) potem pare dni i znowu jest nadzieja :)

A jesli Ci zle to polecam sie wyzyc, nie tlumic tego w sobie, trzeba to wyrzucic :)

I wiesz co.. Calkiem normalna z Ciebie staraniowa babka :) wszystkie to przezywamy.. Niektore latami :( taki nas los ale jakie piekne bedzie spelmienie marzen :* nikt tak tego nie doceni jak my <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 23 stycznia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 25 wrote:
    Hej dziewczyny :* wróciłam z usg... po zastrzykach z Gonalu pojawił się pęcherzyk 9mm i endometrium 8mm, wczesniej po clo nie było żadnych. Nie wiem czy nie za mały czy mam się cieszyć chyba lepszy rydz jak nic... czekam co teraz mój lekarz prowadzący zdecyduje czy może zwiększy dawkę do 100 jednostek. Pozdrawiam miłego wieczoru :)
    Kasia, ruszylo, jest jajo! Trzeba sie cieszyc :) pewnie Ci cos jeszcze postymuluje, zeby jajco bylo wieksze :) z mojej strony gratulacje pierwszego pecherzyka :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 23 stycznia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    A u mnie chyba sie popieprzylo albo owulacja byla wczesniej bo zawsze testy pokazywaly owulacje 11-12dc a teraz jest 13 dc i testy nic nie pokazujo nawet jasnej kreski :/ podbrzusze i prawy jaajnik nawalają a owulacji brak :/
    Moze owulacja jeszcze przed Toba :) bez stresu, rob testy i <3 :) dawaj znac :) a jak temperatura?

magnolia82222 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 23 stycznia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Kochana, spokojnie :*

Widze, ze sie staracie od 5ciu cykli, to bardzo niedlugi czas, na prawde :) lada chwila zaskoczy i tez bedziecie miec bobaska a nawet i bobaski :) na pewno :*

Poza tym to nie wyscigi, ja to zrozumialam dopiero niedawno ale odkad zrozumialam to mi lzej :) ale w okolicach malpy zawsze rozpierdala :) potem pare dni i znowu jest nadzieja :)

A jesli Ci zle to polecam sie wyzyc, nie tlumic tego w sobie, trzeba to wyrzucic :)

I wiesz co.. Calkiem normalna z Ciebie staraniowa babka :) wszystkie to przezywamy.. Niektore latami :( taki nas los ale jakie piekne bedzie spelmienie marzen :* nikt tak tego nie doceni jak my <3
    wiem kochana, tak jak mówisz to nie wyścig ale to czekanie sama wiesz że nie jest łatwe. Widzę że mój mąż też przezywa choc tego nie mówił, ale widzę po jego zachowaniu że też ma presje bo znajomi zaskoczyli a u nas narazie nic nie widać. Oczywiście łatwo nie jest i powiedziałam sobie że jak dostane @ to jak mi się skończy idę zbadać tarczyce i ide na monitoring bo po zakonczeniu antykoncepcji nie byłam u ginki i może wcale mi jajo nie rośnie :(

35 lat, 2 ciąża

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te długo starające się mam pytanko bo nie wiem jaką alternatywę obrac:
    czy Waszym zdaniem wziąć się w garść w nowym cyklu i iść na monitoring, do tego robić testy owulacyjne i mierzyć temepraturę czy dać sobie spokój i tylko kontrolnie sprawdzić na monitoringu co się dzieje z jajem? Błagam pomóżcie

35 lat, 2 ciąża

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce za bardzo prześladować swojego "jaja" bo wiecie jak to jest ze stresem i taką "nagonką" że przynosi to odwrotne efekty.

35 lat, 2 ciąża

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    wiem kochana, tak jak mówisz to nie wyścig ale to czekanie sama wiesz że nie jest łatwe. Widzę że mój mąż też przezywa choc tego nie mówił, ale widzę po jego zachowaniu że też ma presje bo znajomi zaskoczyli a u nas narazie nic nie widać. Oczywiście łatwo nie jest i powiedziałam sobie że jak dostane @ to jak mi się skończy idę zbadać tarczyce i ide na monitoring bo po zakonczeniu antykoncepcji nie byłam u ginki i może wcale mi jajo nie rośnie :(
    bardzo dobry pomysl z tym przebadaniem :) wlasnie weszlam na Twoj wykres a tam Magnolia temperaturki nie mierzy :P speobuj moze od kolejnego cyklu, jesli nadejdzie :) bo poki. @ nie ma, jest nadzieja <3 pamietaj :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    Dziewczyny, te długo starające się mam pytanko bo nie wiem jaką alternatywę obrac:
    czy Waszym zdaniem wziąć się w garść w nowym cyklu i iść na monitoring, do tego robić testy owulacyjne i mierzyć temepraturę czy dać sobie spokój i tylko kontrolnie sprawdzić na monitoringu co się dzieje z jajem? Błagam pomóżcie
    Ja bym sprawdzila wszystko :) hormony, tarczyce, monitoring w poszukiwaniu jaja :) jak monitoring potwierdzi owulacje to testy wystarcza :) mozesz potem 9dpo ja potwierdzic progesteronem :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:

Ja bym zrobiła i hormony i monitoring i mierzyla temperaturę.
    A ile czasu temu odstawilas antykoncepcję?

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    To owulke 12 dc mogłaś mieć[/QUOTE
    Ewi ja od 9dc do dzis robilam testy owulacyjne i nie bylo nawet bladej kresko zeby sie zblizala owulka :/

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    wiem kochana, tak jak mówisz to nie wyścig ale to czekanie sama wiesz że nie jest łatwe. Widzę że mój mąż też przezywa choć tego nie mówił, ale widzę po jego zachowaniu że też ma presje bo znajomi zaskoczyli a u nas narazie nic nie widać. Oczywiście łatwo nie jest i powiedziałam sobie że jak dostane @ to jak mi się skończy idę zbadać tarczyce i ide na monitoring bo po zakończeniu antykoncepcji nie byłam u ginki i może wcale mi jajo nie rośnie :(

No to nie jest łatwe, nagle wydaje Ci się, że wszyscy na około są w ciąży albo rodzą. Uwierz, że tak było dużo dużo wcześniej, ale aż tak nie przywiązywałaś do tego uwagi, nie przeżywałaś tak tego. 5 cykl starań to bez tragedii, normą jest staranie się do roku. Zrobienie badań może być dobrym pomysłem, przynajmniej będziesz wiedzieć, że wszystko jest w porządku. Wydaje mi się, że za dużo o tym myślisz. Wiesz co, może na próbę zrób tak: rób testy owu,badaj śluz. jak wyjdą pozytywne daj sygnał mężowi. Powiedz mu: Mam płodne reszta należy do Ciebie...i ciesz się seksem :D
    Ja miałam cykle z dupy. Jeden 60dni a kolejny 21. Szło się załamać. Dostałam dupka i w trzecim cyklu z robiłam z mężem jak napisałam wyżej. On się starał ja czekał na wieczorne seksiki nie dla robienia dziecka ale dla samego cieszenia się z seksików. I co? I za nieco ponad 2tygsyn skończy roczek :D

h44eskjo413gi85k.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Ewi28 wrote:
    To owulke 12 dc mogłaś mieć[/QUOTE
    Ewi ja od 9dc do dzis robilam testy owulacyjne i nie bylo nawet b
    ladej kresko zeby sie zblizala owulka :/

Może testy słabe ?

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Może testy słabe ?
    Uzywam ich od paru miesiecy i nie mysle ze sa slabie clearblue :/ No nic ide dzis do gina na cytologie to moze sprawdzi odrazu co i jak.

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Uzywam ich od paru miesiecy i nie mysle ze sa slabie clearblue :/ No nic ide dzis do gina na cytologie to moze sprawdzi odrazu co i jak.

Dziś jeszcze masz wizytę? Tak późno?
    Akurat clearblue są jedne z najlepszych ale swoją cenę mają :)

h44eskjo413gi85k.png

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja uciekam spac :) jestem jutro :*

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyka wrote:
    Dziś jeszcze masz wizytę? Tak późno?
    Akurat clearblue są jedne z najlepszych ale swoją cenę mają :)
    Koniczyka u mnie dopiero 15:50 :) Za 20 sztuk clearblue place $40 ale musze chyba zacząc zamawiac na amazonie ;)

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    Kochana Glowa do góry! Kazdna z Nas to przechodzila...powiem Ci ze mam tak samo jak Ty...dokoła wszyscy w ciąży maja dzieci a nam sie nie udaje:( zrób badania i zobaczysz czy wszystko ok...a jak co wyślesz mężulka na badania i będziecie wiedzieć na czym stoicie:) Ja wierze ze kazda z Nas będzie mię swojego groszka w odpowiednim czasie:) Buziaki i proszę uszka do gory i nie płakać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 22:17

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
‹‹ 3900 3901 3902 3903 3904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ