Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubię_czekoladę wrote:Kochana.. A zawsze masz taką późną owulację? Książkowo małpiszon powinien przyjść 14 dpo..
Trudno mi powiedzieć jak to jest z moją owulacją. W poprzednich cyklach gin wykrywała mi na monitoringu owulację pomiędzy 12 a 17 dc (niestety trudno się do niej dostać i byłam u niej 12 dc - było przed owu, a później 17 - i było na 90% już po). W tym cyklu zrezygnowałam z monitoringu i badałam tylko testami owu i pozytywny test wyszedł 20dc więc owulacja była pewnie 11 dc... Dziwi mnie to, bo ostatni raz @ spóźniła mi się jakieś 2 lata temu, oprócz tego mam jak w zegarku.
Swoją drogą, zmieniłam gina na bardziej kontaktowego i dostępnego dla pacjentek i wczoraj powiedział mi, że nie ma co stosować tych testów owu, bo one są bardzo wadliwe... I to jest już druga taka sama opinia jaką słyszałam u ginekologów o tych testach.
Wczoraj mój nowy gin kazał na miesiąc sobie odpuścić starania, pojechać na narty, a po nartach zrobić badania nasienia i HSG. Ale powiedział mi też że mam cudne i piękne jajniki i macicę
Eh... jak zaczynaliśmy się starać, w życiu bym nie pomyślała, że zajdzie to wszystko tak daleko. Miało być łatwo, szybko i przyjemnie. Niech ktoś mi odda moje miliony wydane na antykoncepcję przez całe życie!!!!21 CS
Beta hcg:
07.05 133,43
08.05 228,93
09.05 403,02
11.05 998,47
12.05 1562,79 -
Dzezabella wrote:Jakoś dzisiaj koło 20 będę w labo
daj znać czekamy na wieści27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
marciaa wrote:Palusia, dostałam @
;(oj ...tulę mocno27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czekoladka kiedy sikasz na ciążowy?
Ja będąc w ciąży zrobiłam owulacyjny i wyszedł taki bladzioch że szok więc nie ma co się sugerować owulacyjnymi .. sikaj na ciążowy .. trzymam kciuki
a propo testów dziś 9dc idę siknąć za pół godziny zobaczymy czy owu się zbiża hehe jak tak to dziś wieczorkiemDzezabella lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
idalia wrote:Dziewczyny, u mnie dzisiaj w 10 dpo, w dniu spodziewanej @, beta z krwi <1,2 ((((( nadzieja umarła, a byłam prawie pewna ze się udało! Nie mam już siły... dlaczego się nie udaje? (((((
kochana współczuję ;/ trzymaj się tulę27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Lubię_czekoladę wrote:U mnie owulacja potwierdzona
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99c074c2bb7d.png
kochana wow ...
progesteron całkiem dobry
ja w poprzednim cyklu miałam dupkowaty 11,50 i moja @ była bardziej skąpa i krótka .. może w tym cyklu będzie lepiej może juz się unormuję wszystko ;*Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
dziewczyny chyba nie będzie owulki w tym cyklu bo taki bladzioch wyszedł że szok ;/ dziś 9dc zawsze pozytywny był w 10dc .. ale się nie zapowiada na to dziś taki słaby że ledwo co widać 2 kreskę .. może wystąpi ale później ? hmm
dawniej miałam owulkę w 13-14dc ale wtedy cykle miałam 27dniowe
hmm.. no nic i tak nie liczę na ten cykl bo po mojej oststniej @ widziałam że endometrium w słabej jakości ..
jutro znów siknęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 13:13
07.06.2019 synek
Dziewczyny powiedzcie mi coś:zakładając ze owulacja wystąpiła w 19 dniu cyklu. To ile dni bedzie trwal cykl? I czy skoro test ciążowy zrobiony w 27 dniu cyklu był negatywny to jest jakas szansa na ciążę?Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Gosiczek wrote:Dziewczyny powiedzcie mi coś:zakładając ze owulacja wystąpiła w 19 dniu cyklu. To ile dni bedzie trwal cykl? I czy skoro test ciążowy zrobiony w 27 dniu cyklu był negatywny to jest jakas szansa na ciążę?
hej Gosiczek - zależy od tego ile trwa twoja faza lutealna czyli od owulacji do wystąpienia miesiączki ile jest dni wiesz może ?.. zazwyczaj ona jest stała .. przynajmniej powinna być .
Gdyby trwała 11 dni to @ w twoim przypadku powinna się pojawić w 30dniu cyklu ..ale jeżeli trwa 15 to wtedy @ zjawi się w 34 dc ..
test w 27dc to trochę za wcześnie ja bym zrobiła w 30dc.. w 27dc mozna by było zrobić test przy owulacji w garnicach 14 dni .. a ty piszesz że była w 19
pamiętasz może z poprzednich cykli w którym dc była owulacja a w którym dostałaś @ ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 13:53
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:hej Gosiczek - zależy od tego ile trwa twoja faza lutealna czyli od owulacji do wystąpienia miesiączki ile jest dni wiesz może ?.. zazwyczaj ona jest stała .. przynajmniej powinna być .
Gdyby trwała 11 dni to @ w twoim przypadku powinna się pojawić w 30dniu cyklu ..ale jeżeli trwa 15 to wtedy @ zjawi się w 34 dc ..ja zazwyczaj mam
test w 27dc to trochę za wcześnie ja bym zrobiła w 30dc..
pamiętasz może z poprzednich cykli w którym dc była owulacja a w którym dostałaś @ ?
Czarnulka, bo teraz się zastanawiam... 13dpo beta będzie wiarygodna, prawda? -
Dzezabella wrote:Czarnulka, bo teraz się zastanawiam... 13dpo beta będzie wiarygodna, prawda?
Tak kochana powinna być wiarygodna na 99,9%Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 13:51
Dzezabella, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
07.06.2019 synek
Ciężko mi powiedzieć ile trwa moja faza luteinowa. Kiedyś robiłam testy owulacyjne ale gdy ginekolog kazał mi wyluzować to przestałam a wszystkie kalendarzyki wyliczaja 14 dni. Do tego mam strasznie nieregularne okresy raz 28 raz 35 brrrrStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
czarnulka24 wrote:dziewczyny chyba nie będzie owulki w tym cyklu bo taki bladzioch wyszedł że szok ;/ dziś 9dc zawsze pozytywny był w 10dc .. ale się nie zapowiada na to dziś taki słaby że ledwo co widać 2 kreskę .. może wystąpi ale później ? hmm
dawniej miałam owulkę w 13-14dc ale wtedy cykle miałam 27dniowe
hmm.. no nic i tak nie liczę na ten cykl bo po mojej oststniej @ widziałam że endometrium w słabej jakości ..
jutro znów siknę
czarnulka24, Dzezabella lubią tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Czarnulka, ja bym się nie sugerowała statystykami swoich poprzednich cykli.. Wiesz, że mogło się poprzestawiać.. Sikaj codziennie, moim zdaniem w końcu pokaże się druga kreska i będzie pozytywny test :*
spoko hihi dam znać jutro jak siknę czy coś wyszło czy nieLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
Dzezabella wiarygodnie bedzie na bank:)
Czarnulka a moze wreszcie bedziesz miala dłuższe cykle, a owulka nastapi okolo 13-14 dnia:* myslimy pozytywnie dziewczynki:)Dzezabella, czarnulka24, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
czarnulka24 wrote:Czekoladka kiedy sikasz na ciążowy?
Ja będąc w ciąży zrobiłam owulacyjny i wyszedł taki bladzioch że szok więc nie ma co się sugerować owulacyjnymi .. sikaj na ciążowy .. trzymam kciuki
a propo testów dziś 9dc idę siknąć za pół godziny zobaczymy czy owu się zbiża hehe jak tak to dziś wieczorkiem
Sikałam wczoraj i dzisiaj na ciążowy- wynik wiadomo Idzie @! Dzisiaj już ból na maksa się zaczyna rozkręcać.. Nawet nie zdążyłam dupka odstawić a zaraz mnie małpiszon nawiedzi! Takie szczęście o!