Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnulka24 wrote:kochana wow ...
progesteron całkiem dobry
ja w poprzednim cyklu miałam dupkowaty 11,50 i moja @ była bardziej skąpa i krótka .. może w tym cyklu będzie lepiej może juz się unormuję wszystko ;*czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Czarnulka, ja bym się nie sugerowała statystykami swoich poprzednich cykli.. Wiesz, że mogło się poprzestawiać.. Sikaj codziennie, moim zdaniem w końcu pokaże się druga kreska i będzie pozytywny test :*
czarnulka24, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
Gosiczek wrote:Ciężko mi powiedzieć ile trwa moja faza luteinowa. Kiedyś robiłam testy owulacyjne ale gdy ginekolog kazał mi wyluzować to przestałam a wszystkie kalendarzyki wyliczaja 14 dni. Do tego mam strasznie nieregularne okresy raz 28 raz 35 brrrr
rozumiem , no nic powtórz test około 30dc wydaje mi się że będzie bardziej wiarygodny27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:rozumiem , no nic powtórz test około 30dc wydaje mi się że będzie bardziej wiarygodny
Dziś 32 dzien więc poczekam jeszcze trocheWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 14:01
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
19Biedroneczka91 wrote:Dzezabella wiarygodnie bedzie na bank:)
Czarnulka a moze wreszcie bedziesz miala dłuższe cykle, a owulka nastapi okolo 13-14 dnia:* myslimy pozytywnie dziewczynki:)
no właśnie przed pierwszą ciąża miałam cykle 27dniowe owulka 13-14dc
a po drugim poronieniu cykle 22-25 dniowe owulka 10-11 dc
może faktycznie , no zobaczymy27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:spoko hihi dam znać jutro jak siknę czy coś wyszło czy nie
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Sikałam wczoraj i dzisiaj na ciążowy- wynik wiadomo Idzie @! Dzisiaj już ból na maksa się zaczyna rozkręcać.. Nawet nie zdążyłam dupka odstawić a zaraz mnie małpiszon nawiedzi! Takie szczęście o!
;( ;( a może jednak coś z tego będzie ? który to dzień po owu?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
palusia171 wrote:Najważniejsze pozytywne nastawienie! A Ty Czeko jesteś pod tym względem MEGA !
Jeśli chodzi o mnie to hmm... 3 dzień @ dopiero, biorę drugi dzień antybiotyk na tą śmieszną bakterię e.coli, która wyszła w wymazie. Nie zapisała mi żadnych probiotyków to jem jogurciki
Jeśli chodzi o mojego M. to chcemy wykonać posiew nasienia w klinice,żeby sprawdzić czy też nie ma e.coli. Na razie z ogolnym badaniem nasienia darujemy sobie po tamtym strasznym upłynnieniu enzymatycznym ;/ . Stara się brać suplementy, ale teraz wyszły dodatkowe problemy z jelitem grubym itp i musi skupić się na tym, bo nie ma żartów.
Mogę powiedzieć, że stanęło to w miejscu troszeczkę...
O kurcze.. To niedobrze, mam nadzieję, że wszystko szybko zaleczycie! Czasami trzeba swoje przeczekać, niestety.... -
Gosiczek wrote:Dziś 32 dzien więc poczekam jeszcze troche
aha oooo... ja myślałam że dopiero masz 27dc w takim razie skoro owu była w 19dc a dziś masz 32 to tak jakby było 13dni po owulacji więc możesz już siknąć na testa .. jakiej masz czułości ??27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
19Biedroneczka91 wrote:No Czarnulka nie ma to tamto, mówi Ci to Czekoladka, ktory obsikala juz chyba wszystkie testy w domu i wziela sie za patyczki do lodow:)
Moje motto: Sikaj Dziewczyno, aż łzy szczęścia z Twych oczu wypłyną! hahahahhaDzezabella, mysia09 lubią tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Dokładnie!!!!!!
Moje motto: Sikaj Dziewczyno, aż łzy szczęścia z Twych oczu wypłyną! hahahahha
Hahahaha teraz to ja sikam ale ze śmiechu:-)Lubię_czekoladę, mysia09 lubią tę wiadomość
czarnulka24 wrote:aha oooo... ja myślałam że dopiero masz 27dc w takim razie skoro owu była w 19dc a dziś masz 32 to tak jakby było 13dni po owulacji więc możesz już siknąć na testa .. jakiej masz czułości ??
Moje testy są w drodze nie mam na co sikaćLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Wpadłam na genialny pomysł
Opatentuje testy urojeniowe. Im ciemniejsza druga kreska tym mniejsze prawdopodobienstwo tego, ze test ciazowy bedzie wiarygodny;) jedna kreska bedzie oznaczala ze czas testować bedzie tez opcja 3 kresek ktore beda oznaczaly: Kobieto, Ty jeszcze nawet owulacji nie mialas!!!!
To bylby dobry biznes, tylko kurde zanim to opatentuje to Czekoladka bedzie juz dawno w ciazy i gdzie ja znajde klientow?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 14:10
czarnulka24, Dzezabella, Lubię_czekoladę, pola89, mysia09 lubią tę wiadomość
idalia wrote:Trudno mi powiedzieć jak to jest z moją owulacją. W poprzednich cyklach gin wykrywała mi na monitoringu owulację pomiędzy 12 a 17 dc (niestety trudno się do niej dostać i byłam u niej 12 dc - było przed owu, a później 17 - i było na 90% już po). W tym cyklu zrezygnowałam z monitoringu i badałam tylko testami owu i pozytywny test wyszedł 20dc więc owulacja była pewnie 11 dc... Dziwi mnie to, bo ostatni raz @ spóźniła mi się jakieś 2 lata temu, oprócz tego mam jak w zegarku.
Swoją drogą, zmieniłam gina na bardziej kontaktowego i dostępnego dla pacjentek i wczoraj powiedział mi, że nie ma co stosować tych testów owu, bo one są bardzo wadliwe... I to jest już druga taka sama opinia jaką słyszałam u ginekologów o tych testach.
Wczoraj mój nowy gin kazał na miesiąc sobie odpuścić starania, pojechać na narty, a po nartach zrobić badania nasienia i HSG. Ale powiedział mi też że mam cudne i piękne jajniki i macicę
Eh... jak zaczynaliśmy się starać, w życiu bym nie pomyślała, że zajdzie to wszystko tak daleko. Miało być łatwo, szybko i przyjemnie. Niech ktoś mi odda moje miliony wydane na antykoncepcję przez całe życie!!!!
Kochana ja nie wiem jak z tymi testami owulacyjnymi, mi zawsze pozytyw wychodzi dzień przed owulacją -
19Biedroneczka91 wrote:Wpadłam na genialny pomysł
Opatentuje testy urojeniowe. Im ciemniejsza druga kreska tym mniejsze prawdopodobienstwo tego, ze test ciazowy bedzie wiarygodny;) jedna kreska bedzie oznaczala ze czas testować bedzie tez opcja 3 kresek ktore beda oznaczaly: Kobieto, Ty jeszcze nawet owulacji nie mialas!!!!
To bylby dobry biznes, tylko kurde zanim to opatentuje to Czekoladka bedzie juz dawno w ciazy i gdzie ja znajde klientow?
Ja będę kupowała!Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Coco55 wrote:No właśnie mam to niecały miesiąc więc myślałam,ze dopiero się uczy
Coco55 lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:;( ;( a może jednak coś z tego będzie ? który to dzień po owu?
Dzisiaj 10/11 dpo.. z przewagą na 11Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 14:29
-
19Biedroneczka91 wrote:Wpadłam na genialny pomysł
To bylby dobry biznes, tylko kurde zanim to opatentuje to Czekoladka bedzie juz dawno w ciazy i gdzie ja znajde klientow?
OOO trzecia opcja dla mnieDzezabella lubi tę wiadomość
-
Uwielbiam Was dziewczyny:) i znow zarazam:) lapcie te wirusy aaaaaapsik:). U Ciebie Dzezabella musza szybko dzialac bo dzis beta:D a Czekoladka Ty sie jeszcze nie poddawaj w tym cyklu:* jest jeszcze tyle testow do obsikania:)
Lubię_czekoladę, Dzezabella, mysia09 lubią tę wiadomość