Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kochane baaaardzo Wam dziękuję:*:* za wsparcie podczas starań, które były ciężkie, ale na szczescie niedlugie. Za kazde dobre slowo podczas ciąży, za rady w chwilach gdy wpadalam w paranoje:*:* wreszcie dziekujemy za wspanialy prezent, który dzis do nas dotarł:* jesteście kochane, wspaniale i niezastapione:* razem z Ignasiem baaaaardzo dziekujemy. Sciskamy wszystkie ciocie:)
Masza, emidomi, Caro lubią tę wiadomość
Hej Dziewczyny, podpatruję Was tu często, ale nie mam kiedy napisać
Cieszę się, że takie tu ładne brzuszki widać
I trzymam kciuki z całych sił za te z Was, którym jeszcze się nie udało :*
Jakiś czas temu pisałam o jednodniowym spadku temperatury i często pozytywnych testach owulacyjnych. Mój obecny cykl to najdłuższy cykl w moim życiu (poza dwiema ciążami oczywiście ). W okolicach 40dc poszłam do pierwszego lepszego ginekologa, co było błędem i dostałam duphaston na wywołanie okresu. W 60dc okresu dalej brak i udało mi się dostać do swojego ulubionego ginekologa. Okazało się, że moje endometrium w 60dc miało 1,4mm grubość, czyli mniej więcej tyle, co dzień po miesiąccze powinno być. Dlatego też duphaston nie wywołał okresu i nie pojawiła się dzidzia, bo nawet jeśli do zapłodnienia doszło, to nie miało gdzie się zagniździć. Dostałam estrofem na 28dni, a od 16 dnia estrofemu dodatkowo duphaston na sztuczne odtworzenie cyklu. Teraz jestem 3 dni po odstawiniu leków i czekam na @. Dawno tak paskudy nie oczekiwałam. Mam nadzieję, że rozpocznie nowy bezproblemowy cykl...
Czy któraś z Was miała problemy z endometrium? Jeśli tak, to była sytuacja jednorazowa czy początek katastrofy?27 lat, 5cs
Częściowa strumektomia tarczycy w wieku 16lat, obecnie 3mm zdrowego miąższu,
wysoka prolaktyna po obciążeniu metoklopramidem.
Euthyrox 150, bromergon.
Mam już dwoje cudownych dzieci cel :czwórka -
naacia wrote:Ktosialinka wszystko dobrze. @ przyszła i teraz czekam juz na jej koniec żeby znów rozpocząć starania a jak u Ciebie?Ktosialinka
-
nick nieaktualnyKtosialinka wrote:No niestety i u mnie sie pojawila @ 13 czerwca tez czekam na koniec. Oby w tym cyklu sie udalo nam wszystkim. Bardzo bym tego chciala.
-
Trochę nas mało staraczek zostało ale to dobrze
Ja to już babcią forumowa jestem dziewczyny które pamiętam jak zaczęłam pisać na forum teraz już rodzą swoje dzieciaczki. A wydawało mi się że 9 miesięcy to długo szybko leci
A z każdym miesiącem nadziei coraz mniej....31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Czesc dziewczyny,
od dawna Was obserwuje na Ovufriend ale dopiero dzisiaj do Was dolaczylam.
Mam 33 lata, staramy sie z mezem od 18 cykli. Badania robione: HCG, laparo, hormony, cytologia, krew...moja ginekolog twierdzi, ze wszystko ok, a dwoch kresek nie ma.
Jednoczesnie nie interesuje jej fakt, ze moje cykle sa dosyc nieregularne a do tygodnia przed miesiaczka mam plamienia. Wtedy juz wiem, ze z tego cyklu staran nici.
Czy ktoras z Was miala podobny problem? co to moze oznaczac?
Jak zaradzic na to naturalnymi srodkami?
Od tego cyklu na wlasna reke mam zamiar wystartowac z vitexem (odpowiednik Castagnusa, mieszkam zagranica), olejem z wiesiolka, spirulina i pylkiem pszczelim..a odstawic suplement z witaminami, ktory mi przepisala.
Dziekuje Wam z gory za podpowiedzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 11:15
Koko_jun -
Cześć kochane
W końcu dzisiaj słoneczko wyszło
Trochę nie miałam ostatnio czasu na forum i niby was nadrabiam ale ciekawa jestem co u naszych mamusiek słychać. Niektórych nie widziałam na fioletowym wątku.
Pesteczka, Mysia, Czarnulka??? Jak u was?
Aha Ines urodziła synkaczarnulka24 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Koko_jun wrote:Czesc dziewczyny,
od dawna Was obserwuje na Ovufriend ale dopiero dzisiaj do Was dolaczylam.
Mam 33 lata, staramy sie z mezem od 18 cykli. Badania robione: HCG, laparo, hormony, cytologia, krew...moja ginekolog twierdzi, ze wszystko ok, a dwoch kresek nie ma.
Jednoczesnie nie interesuje jej fakt, ze moje cykle sa dosyc nieregularne a do tygodnia przed miesiaczka mam plamienia. Wtedy juz wiem, ze z tego cyklu staran nici.
Czy ktoras z Was miala podobny problem? co to moze oznaczac?
Jak zaradzic na to naturalnymi srodkami?
Od tego cyklu na wlasna reke mam zamiar wystartowac z vitexem (odpowiednik Castagnusa, mieszkam zagranica), olejem z wiesiolka, spirulina i pylkiem pszczelim..a odstawic suplement z witaminami, ktory mi przepisala.
Dziekuje Wam z gory za podpowiedzi...
Ja nie mam plamien ale na chłopski rozum to plamienia zależą chyba od poziomu progesteronu. Ale widzę że pisałaś że hormony masz ok także nie wiem o co może chodzić.
Żeby tu każda z nas wiedziała co jest przyczyną niepowodzeń kochana....
U mnie też niby wszystko ok, hsg,mąż, hormony, dwoje dzieci już mam. A trzecie jakoś nie wychodzi tylko u mnie TSH żyje własnym życiem, raz nisko raz wysoko. Nie mogę dać sobie z nim rady.
Może zbadaj poziom progesteronu w drugiej fazie cyklu - zobaczymy czy to nie przez jego niski poziom masz plamienia31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Cześć kochane
Trochę nie miałam ostatnio czasu na forum i niby was nadrabiam ale ciekawa jestem co u naszych mamusiek słychać. Niektórych nie widziałam na fioletowym wątku.
Aha Ines urodziła synkaCaro, emidomi, Coco55 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny :**
mysia córeczka? Gratuluję Będzie Mała Księżniczka
emidomi jaka tam forumowa babcia Ja też mam tak, że dziewczyny które poznałam na początku zdążyły zajść, urodzić i ich maleństwa mają już kilka miesięcy także wszystko przed Toba :* A jak tam z tym Twoim TSH? Skacze nadal?
Koko_jun a progesteron napewno jest ok? Wiem, że na regulacje cyklu pomaga Ovarin. Dodatkowo na innym forum koleżance na takie właśnie plamienia pomogło lykanie zwykłego magnezu.mysia09 lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
emidomi wrote:Cześć kochane
Aha Ines urodziła synka
Hej emidomi. U mnie niby oki. Pisałam wam jakiś czas temu że będę prawdopodobnie mieć synów. Tak mówiła doktorka w klinice. W piątek miałam wizytę u swojego lekarza i on coś mówił ze prawdopodobnie dziewczynki. Także dopiero na prenatalnych się dowiem 5 lipca co dokładnie. . Z wyprawką musze zaczekać27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Mysia gratuluję dziewczynki
mysia09 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Hej dziewczyny.
Zniknęłam na chwilę, zaczytałam się w książkach
U mnie zaczyna się stresujący czas - czekanie na @ lub na dwie kreski.Staram się nie nakręcać, ale dobrze wiecie jak to jest.
Dzisiaj pojawiło się słoneczko więc może będzie przyjemniej65cs, 30 lat -
Caro wrote:Hej Dziewczyny :**
mysia córeczka? Gratuluję Będzie Mała Księżniczka
emidomi jaka tam forumowa babcia Ja też mam tak, że dziewczyny które poznałam na początku zdążyły zajść, urodzić i ich maleństwa mają już kilka miesięcy także wszystko przed Toba :* A jak tam z tym Twoim TSH? Skacze nadal?
Koko_jun a progesteron napewno jest ok? Wiem, że na regulacje cyklu pomaga Ovarin. Dodatkowo na innym forum koleżance na takie właśnie plamienia pomogło lykanie zwykłego magnezu.
Jak mi wystarczy czasu to w tym tygodniu pójdę zbadać poziom TSH bo, około 29.06 miałam się pojawić endo.31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
k91 wrote:Hej dziewczyny.
Zniknęłam na chwilę, zaczytałam się w książkach
U mnie zaczyna się stresujący czas - czekanie na @ lub na dwie kreski.Staram się nie nakręcać, ale dobrze wiecie jak to jest.
Dzisiaj pojawiło się słoneczko więc może będzie przyjemniej
Też namiętnie czytam
kiedy testujesz? u mnie we wtorek termin @31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
czarnulka24 wrote:Hej emidomi. U mnie niby oki. Pisałam wam jakiś czas temu że będę prawdopodobnie mieć synów. Tak mówiła doktorka w klinice. W piątek miałam wizytę u swojego lekarza i on coś mówił ze prawdopodobnie dziewczynki. Także dopiero na prenatalnych się dowiem 5 lipca co dokładnie. . Z wyprawką musze zaczekać
Kochanie co by nie było najważniejsze żeby były zdrowe. Dziewczynki też są fajne - coś o tym wiem , mam dwie
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Cześć Kochane:))) zaglądam zobaczyć co u Was slychac:* wiruskowac juz nie mam czym więc tylko kibicuje:) u nas czas biegnie jak szalony, Ignaś ma już 4 tygodnie:D i chociaż Malutki dużo śpi, to i tak jakos godziny uciekaja mi przez palce i ani sie obejrze jest wieczor:)
emidomi, mysia09 lubią tę wiadomość