Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • pestka1 Autorytet
    Postów: 1007 765

    Wysłany: 8 września 2017, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecane fotki Julki, pierwsza jest zrobiona po powrocie ze szpitala, druga kilka dni temu.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b258d16a9031.jpg

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e62b84bdccec.jpg

    mysia09, Coco55, czarnulka24 lubią tę wiadomość

    cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4098 1598

    Wysłany: 9 września 2017, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej welonka ja tez dalej walczę.ale juz chyba nadzieje straciłam...nic mi nie wiadomo żeby pregnyl wycofali.

    Pestka piekna niunia :)

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • emidomi Autorytet
    Postów: 1743 794

    Wysłany: 9 września 2017, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka śliczna ta Twoja córcia :)

    31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Caro Autorytet
    Postów: 3141 3456

    Wysłany: 9 września 2017, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka śliczna Córeczka <3 <3 Gratuluję! :**

    3i49df9h0xti2cto.png
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9020 5566

    Wysłany: 10 września 2017, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jeszcze tutaj :) To mój początek na forum, a starań o maluszka już 9 cykl. Na razie w oczekiwaniu na @ w ogóle, 47 dzień cyklu i na razie nic z tego... Lekarze od dawna podejrzewali PCO, ale poprzedni żadnych badań hormonalnych nie zrobili. Dopiero jak zmieniłam lekarza na prywatnego to zaczął mnie konkretnie prowadzić.

    Do tego odebrałam złe wyniki tarczycy, w środę ginekolog to zobaczymy.
    Któraś z was miała podobne wyniki i może coś o tym powiedzieć?
    TSH 5,49
    FT3 5,62
    FT4 17,25
    anty TPO 311,60

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1052 275

    Wysłany: 10 września 2017, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka gratuluję <3 wszystkiego dobrego dla was :-*

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • Caro Autorytet
    Postów: 3141 3456

    Wysłany: 10 września 2017, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia co u Ciebie słychać Kochana? :**

    3i49df9h0xti2cto.png
  • Caro Autorytet
    Postów: 3141 3456

    Wysłany: 10 września 2017, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Witam jeszcze tutaj :) To mój początek na forum, a starań o maluszka już 9 cykl. Na razie w oczekiwaniu na @ w ogóle, 47 dzień cyklu i na razie nic z tego... Lekarze od dawna podejrzewali PCO, ale poprzedni żadnych badań hormonalnych nie zrobili. Dopiero jak zmieniłam lekarza na prywatnego to zaczął mnie konkretnie prowadzić.

    Do tego odebrałam złe wyniki tarczycy, w środę ginekolog to zobaczymy.
    Któraś z was miała podobne wyniki i może coś o tym powiedzieć?
    TSH 5,49
    FT3 5,62
    FT4 17,25
    anty TPO 311,60

    No z tymi wynikami to napewno od razu śmigaj do endokrynologa. Podwyższone TSH, w ciąży dąży się do ok 1,5. Nie wiem jakie masz dokładnie normy co do FT3 i FT4, ale anty TPO też jest podwyższone co może świadczyć o Hashimoto. A antg TG też robiłaś?

    3i49df9h0xti2cto.png
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9020 5566

    Wysłany: 10 września 2017, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anty TG 158, a norma do 115. FT3 mam 5,62, a norma 3,10-6,80. FT4 mam 17,52 a norma 12,00-22,00.
    Do ginekologa idę w środę, bo wizytę miałam już umówioną jakiś czas temu. A endokrynolog 24 września.
    Też tak przypuszczam, że albo niedoczynność tarczycy, albo zapalenie, bo już sobie wszystkie wyniki porównywałam.
    Na razie też czekam na @, żeby zrobić badania hormonalne, bo cały czas diagnozował mnie lekarz pod kątem PCO, a tutaj tarczyca...

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1052 275

    Wysłany: 10 września 2017, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Kasia co u Ciebie słychać Kochana? :**
    Witaj :-* troszkę pracuje żeby być pomiędzy ludźmi. Dziś mija równy drugi miesiąc... Czasami nie radzę sobie z prostymi codziennymi rzeczami :( mojego faceta nie ma przy mnie.. Ehh jestem słabsza niż byłam :(

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1052 275

    Wysłany: 10 września 2017, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Kasia co u Ciebie słychać Kochana? :**
    A co u Ciebie? To twój śliczny brzusio na profilowym? :)

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • Caro Autorytet
    Postów: 3141 3456

    Wysłany: 10 września 2017, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 25 wrote:
    Witaj :-* troszkę pracuje żeby być pomiędzy ludźmi. Dziś mija równy drugi miesiąc... Czasami nie radzę sobie z prostymi codziennymi rzeczami :( mojego faceta nie ma przy mnie.. Ehh jestem słabsza niż byłam :(

    Wiem co czujesz.. Choć ja potrzebowałam dodatkowego miesiąca na L4, żeby wrócić do równowagi psychicznej. Jako tako. Miesiąc przepracowałam, a potem pojawiła się Tosia.. Faceta nie ma, ale mam nadzieję, że wszystko między Wami ok? Pamiętam, że kiedyś pisałaś, że nie chcesz już próbować. A na profilowym to tak, mój brzuchol heh, taka amartoszczyzna domowa. A u mnie wszystko dobrze, na szczęście, odliczamy powolutku do 37tc <3

    3i49df9h0xti2cto.png
  • Caro Autorytet
    Postów: 3141 3456

    Wysłany: 10 września 2017, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Anty TG 158, a norma do 115. FT3 mam 5,62, a norma 3,10-6,80. FT4 mam 17,52 a norma 12,00-22,00.
    Do ginekologa idę w środę, bo wizytę miałam już umówioną jakiś czas temu. A endokrynolog 24 września.
    Też tak przypuszczam, że albo niedoczynność tarczycy, albo zapalenie, bo już sobie wszystkie wyniki porównywałam.
    Na razie też czekam na @, żeby zrobić badania hormonalne, bo cały czas diagnozował mnie lekarz pod kątem PCO, a tutaj tarczyca...

    Dobrze, że zmieniłaś gina. Ja trafiłam na odpowiedniego za trzecim razem. Moje początkowe TSH wynosiło 5,4 i właśnie u mnie zdiagnozowano niedoczynność i endo włączyła Letrox. Ale u mnie anty tpo i tg były w normie. Zazwyczaj są podwyższone przy Hasi. Ale to już endo określi dokładnie. Wizyta już niebawem więc ok :-) Jak będziesz po Małpiszonie to możesz sobie zrobić też prolaktyne i progesteron przede wszystkim :-)

    3i49df9h0xti2cto.png
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9020 5566

    Wysłany: 10 września 2017, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mam skierowanie na badania hormonalne i jakieś DHEA? Ale to mam zrobić w 5-6 dniu cyklu wszystkie te hormony. Dzisiaj dostałam @ i nie wiem czy to liczyć jako 1 dzień cyklu, bo to bardziej brązowo krwiste plamienie niż taka krew okresowa.

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1052 275

    Wysłany: 10 września 2017, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Wiem co czujesz.. Choć ja potrzebowałam dodatkowego miesiąca na L4, żeby wrócić do równowagi psychicznej. Jako tako. Miesiąc przepracowałam, a potem pojawiła się Tosia.. Faceta nie ma, ale mam nadzieję, że wszystko między Wami ok? Pamiętam, że kiedyś pisałaś, że nie chcesz już próbować. A na profilowym to tak, mój brzuchol heh, taka amartoszczyzna domowa. A u mnie wszystko dobrze, na szczęście, odliczamy powolutku do 37tc <3
    Śliczna amatorszczyzna ;) nawet nie wiesz ile bym za taką dała, eh... Niby ok ale czuję coś dziwnego, tak jakbym się oddalała od niego. Jak się widujemy to tak wszystko mi jedno, on żyje dalej a ja stoję w miejscu, nie wiem jak on to zniesie po powrocie bo czuje ze nie będzie jak wcześniej :( najbardziej wkurza mnie kiedy widzi moją minę i głupio się pyta co jest? Co się stało? Wszystko ok? Nie wiem jak to dalej będzie... Kolejnej straty nie zniose, i obawiam się czy moje wyniki nie będą zle ponieważ przez okres ciąży nie brałam metforminy na insulinoopornosc.
    Super że wszystko dobrze u was :)torba spakowana?

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • mysia09 Autorytet
    Postów: 699 461

    Wysłany: 10 września 2017, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Wiesz zainspirowałas mnie tym pytaniem. Zdażały mi sie takie długie cykle ale i tak postanowiłam zrobić dziś test i jakie było moje zdziwienie gdy ujrzałam na nim 2 kreski!!!!! Jeju udało się! Po 2.5 roku starań!!!
    Gratulacje!<3

    14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • mysia09 Autorytet
    Postów: 699 461

    Wysłany: 11 września 2017, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 25 wrote:
    Śliczna amatorszczyzna ;) nawet nie wiesz ile bym za taką dała, eh... Niby ok ale czuję coś dziwnego, tak jakbym się oddalała od niego. Jak się widujemy to tak wszystko mi jedno, on żyje dalej a ja stoję w miejscu, nie wiem jak on to zniesie po powrocie bo czuje ze nie będzie jak wcześniej :( najbardziej wkurza mnie kiedy widzi moją minę i głupio się pyta co jest? Co się stało? Wszystko ok? Nie wiem jak to dalej będzie... Kolejnej straty nie zniose, i obawiam się czy moje wyniki nie będą zle ponieważ przez okres ciąży nie brałam metforminy na insulinoopornosc.
    Super że wszystko dobrze u was :)torba spakowana?
    Kasia! Bądź silna, nie poddawaj się kochana:* Wiem że Ci ciężko straszenie:( Zapewne partner też to przeżywa na swój sposób...czasem dla Nas kobiet nie zrozumiały, ale tacy są faceci. Nie po to byliście tyle lat razem zeby teraz o siebie nie walczyć i nie dozyc do Waszego szczęścia! Z całego serca Wam życzę aby na nowo zagościło w Waszym życiu szczęście!!! Bo burzy zawsze wychodzi słońce i u Was też tak będzie! Tule Cie mocno:*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 09:42

    Kasia 25 lubi tę wiadomość

    14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1052 275

    Wysłany: 20 września 2017, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia co słychać? Jak się czujecie? :)

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • Ktosialinka Przyjaciółka
    Postów: 151 42

    Wysłany: 23 września 2017, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :) co u Was? Ja wariuję. W poprzednią niedzielę było przytulanko w dni płodne oczywiście. Pod koniec tygodnia zauważyłam śluz taki bardziej wodnisty, podbarwiony na biało. Dziś dość intensywnie leci,odczucie takie jakbym okresu dostała, dosłownie mokro i leci go sporo. Nigdy tak nie miałam. Jaka może być przyczyna? Może ktoś coś wie na taki temat? Może to być na ciążę?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 15:39

    Ktosialinka
  • youstyna Koleżanka
    Postów: 77 10

    Wysłany: 23 września 2017, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosialinka wrote:
    Hej Dziewczynki :) co u Was? Ja wariuję. W poprzednią niedzielę było przytulanko w dni płodne oczywiście. Pod koniec tygodnia zauważyłam śluz taki bardziej wodnisty, podbarwiony na biało. Dziś dość intensywnie leci,odczucie takie jakbym okresu dostała, dosłownie mokro i leci go sporo. Nigdy tak nie miałam. Jaka może być przyczyna? Może ktoś coś wie na taki temat? Może to być na ciążę?


    Według mnie to 50/50. I w ciąży jest bardzo mokro, ale też zaraz przed okresem. Dużo wydzieliny może też być przy infekcji. Chociaż trzymam kciuki, żeby to zapowiedź ciąży była ;)

    Ktosialinka lubi tę wiadomość

‹‹ 4151 4152 4153 4154 4155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego