Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Ktosialinka Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youstyna wrote:
    Według mnie to 50/50. I w ciąży jest bardzo mokro, ale też zaraz przed okresem. Dużo wydzieliny może też być przy infekcji. Chociaż trzymam kciuki, żeby to zapowiedź ciąży była ;)
    Infekcji na 100% nie mam. Do okresu 10 dni jeszcze. Mam teraz 19 dc a ten śluz obserwuję od 16 dc.I w takim terminie nigdy po owulacji nie miałam takiego śluzu i to dosłownie nigdy. No mam ogromną nadzieję, że to na ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 18:59

Ktosialinka
  • youstyna Koleżanka

Wysłany: 23 września 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosialinka wrote:
    Infekcji na 100% nie mam. Do okresu 10 dni jeszcze. Mam teraz 19 dc a ten śluz obserwuję od 16 dc.I w takim terminie nigdy po owulacji nie miałam takiego śluzu i to dosłownie nigdy. No mam ogromną nadzieję, że to na ciążę.

A który to Twój cykl starań?

Wysłany: 23 września 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm będzie 9

Ktosialinka
  • youstyna Koleżanka

Wysłany: 23 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosialinka wrote:
    Hmmm będzie 9

Oby był szczęśliwy :)

Wysłany: 23 września 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby to już powinno być rozwiązanie, więc mam nadzieję, że ta cyferka szczęście przyniesie w końcu.

Ktosialinka
  • youstyna Koleżanka

Wysłany: 23 września 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosialinka wrote:
    No oby to już powinno być rozwiązanie, więc mam nadzieję, że ta cyferka szczęście przyniesie w końcu.

Dokładnie o tym samym pomyślałam. 9 cykl jak 9 miesięcy ciąży ;)

Wysłany: 23 września 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To oby, to był dobry znak ;) oby się tym razem udało :)

Ktosialinka

Wysłany: 23 września 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy takiego śluzu nie miałam i to w takim terminie, dlatego odrazu zauważyłam to. Mam nadzieję, że to będzie w końcu dzidzia :)

Ktosialinka
  • palusia171 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 08:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu prawie nowa :p prawie temu bo juz uzywalam ten strony jak staralismy sie pierwszego dzieciaczka ;) a teraz chcemy rodzeństwa. Za dwa lub trzy dni mam miec okres robilam dzisiaj rano testz ciekawosci ale wyszedl negatywny nie wiem co o tym myslec :/ jak możecie to zerknijcie na moj wykres

• youstyna Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta90 wrote:
    Hej dziewczyny jestem tu prawie nowa :p prawie temu bo juz uzywalam ten strony jak staralismy sie pierwszego dzieciaczka ;) a teraz chcemy rodzeństwa. Za dwa lub trzy dni mam miec okres robilam dzisiaj rano testz ciekawosci ale wyszedl negatywny nie wiem co o tym myslec :/ jak możecie to zerknijcie na moj wykres

I spadła temperatura.. :/

Aneta90 lubi tę wiadomość

• youstyna Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palusia171 wrote:
    Hej dziewczyny! Po długim czasie wracam do Was z informacją:)
    To mój 19 cs... Skierowanie na laparoskopie jest na 27.09. Podwyższone TSH, prolaktyna, plamienia przed @.. Problem męski z uplynnieniem i wiązaniem z kwasem hialuronowym. Przed laparoskopia zrobiłam sobie monitoring cyklu, żeby wiedzieć, czy aby na pewno nie będzie miesiączki w tym terminie (tak więc wiedziałam, kiedy owulacja i że odbędzie się z jajowodu długiego i kretego). Okres nie przyszedł... Robię test i nie wierzę! Jest bladzioch. Dziś powtórka i znów troszkę ciemniejszy niż wczoraj :) jutro robię betę i lecę na usg, bo jednak boję się, że przez te jajowody może być to ciąża pozamaciczna, ale jedno jest pewne - przestawilam swoje myślenie, nie wierzyłam że bez laparoskopii uda się naturalnie, a tu taka niespodzianka.

Pozdrawiam Was cieplutko :*

Super!! Gratuluję!! Oby wszystko było dobrze. Zdrówka :)

• youstyna Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosialinka wrote:
    To oby, to był dobry znak ;) oby się tym razem udało :)

Daj znać jak będziesz już wiedziała czy się udało :)

Ktosialinka lubi tę wiadomość

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 08:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby spadła, ale jakaś dziewczyna mi mówiła żeby tylko temp nie spadła poniżej czerwonej linii to wtedy jest ok i że ona zna takie co temp mialy nizsze niż ja i były w ciąży. Wg tego wykresu mam mieć jutro @, a ani objawów nie mam ani nic bo zawsze mam dzień przed czy tam parenascie godzin. A pare dni temu mialam objawy jak na @ pobolewal mnie brzuch ale bardzo lekko i tylko pare min i przestal i tak pare razy dziennie z przerwami. Zawsze okres mialam mniej wiecej co 26dni nigdy 28 albo wiecej raz sie zdarzylo 27. Bede czekac do @ jak się w tym tyg nie pojawi to pojde na betę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palusia171 wrote:
    Dziękuje youstyna! ;*

Beta 243,20 mIU/ml :) za 48 h powtórka, a wtedy umawiam się do lekarza sprawdzic, czy wszystko się dobrze zagnieździło i co dalej z lekami.

Buziaki Wam kobietki! :*

No to co ?? pogratulować już chyba można ?? :D ogromne gratulację !!:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 10:56

palusia171 lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 września 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youstyna wrote:
    Daj znać jak będziesz już wiedziała czy się udało :)
    Oczywiście dam znać, trzymaj kciuki mocno

Ktosialinka
  • palusia171 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 08:52

Ktosialinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta90 wrote:
    No niby spadła, ale jakaś dziewczyna mi mówiła żeby tylko temp nie spadła poniżej czerwonej linii to wtedy jest ok i że ona zna takie co temp mialy nizsze niż ja i były w ciąży. Wg tego wykresu mam mieć jutro @, a ani objawów nie mam ani nic bo zawsze mam dzień przed czy tam parenascie godzin. A pare dni temu mialam objawy jak na @ pobolewal mnie brzuch ale bardzo lekko i tylko pare min i przestal i tak pare razy dziennie z przerwami. Zawsze okres mialam mniej wiecej co 26dni nigdy 28 albo wiecej raz sie zdarzylo 27. Bede czekac do @ jak się w tym tyg nie pojawi to pojde na betę.

brak @, to pierwszy objaw ciąży.. ;)

Ale też mam schizy, nie wiem czy coś jest nie tak, czy to ciąża. :O

jutro lub w środę powinnam dostać @:
    temp. wysoka,brak pms, brak plamień (które zawsze miałam na kilka dni przed @),

Wczoraj robiłam test i negatywny..

Każdy cykl jest inny. I nigdy nie da się przewidzieć co będzie...

Aneta90 lubi tę wiadomość

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 08:52

‹‹ 4152 4153 4154 4155 4156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ