Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
91patka91 wrote:a ja zazwyczaj nie musze wstawac nawet moj biedny pies dopiero ok poludnia wychodzi pierwszy raz na dwor ale spi z nami na lozku wiec chyba az tak zle z tym jej nie jest
No ja jak mierzyłam to o 5.10 przy pierwszym budziku N do pracy. Potem wstawanie przed 8 bo dzieć do przedszkola. A od wczoraj leżę ile se ksce he he.. Jutro jeszcze zostawię Tosia w domu ale w czwartek już będzie mógł iść.91patka91 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od terminu owulacji, tydzień ciąży mlU/ml:
3 – 4 tydzień od owulacji – 9 – 130
4 – 5 tydzień od owulacji – 75 – 2600
5 – 6 tydzień od owulacji – 850 – 20,800
6 – 7 tydzień od owulacji – 4,000 – 100,200
7 – 12 tydzień od owulacji – 11,500 – 289,000
12 – 16 tydzień od owulacji - 18,300 – 137,000
16 – 29 tydzień od owulacji – 1,400 – 53,000
29 – 41 tydzień od owulacji – 940 – 60,000 -
Gizmo wrote:Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO —- 5 - 50
12 DPO —- 10 - 100
14 DPO —- 20 - 200
16 DPO —- 40 - 400
18 DPO —- 70 - 800
20 DPO —- 140 - 1600
22 DPO —- 180 - 3200
Kochana jesteś i nieoceniona..
No to w pon będzie 22 dzień..
Ale w 13 dniu miałam mniej niż norma bo jest od 10 a ja miałam 9.09..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 00:26
-
WaldhauzerM wrote:No ja jak mierzyłam to o 5.10 przy pierwszym budziku N do pracy. Potem wstawanie przed 8 bo dzieć do przedszkola. A od wczoraj leżę ile se ksce he he.. Jutro jeszcze zostawię Tosia w domu ale w czwartek już będzie mógł iść.
To dobrze ze juz sie lepiej malutki czujemoj duzy dzisiaj taki dzien kobiet mi zrobil ze musialam nad nim skakac bo chory ale dobrze ze chociaz do pracy poszedl .. nafaszerowalam go tabletkami woda z miodem oby jutro bylo lepiej
-
A jak jesteśmy przy hcg to jak myślicie jak zrobię jutro sikańca to powinno już wyjść normalnie? Bo mam w domu tylko 25-tke, a bete zrobie w czwartek tak mam dogadane z endo. I jeśli spadnie to wiadomo, że od tarczycy.
No ale jutro dopiero środunia. -
WaldhauzerM wrote:Cholera.. Przez to późne zagniezdzenie to betę mam na tej dolnej granicy.. Ale mam nadzieję że to nie rzutuje na nic..
Wszystko wróci do normy ja w pierwszej też tak miałam, najpierw nisko a od 10 gnałam jak szalonaWięc myślę, że to od organizmu zależy
-
Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period):
3 LP --- 5 – 50 mIU/ml
4 LP --- 5 – 426 mIU/ml
5 LP --- 18 – 7,340 mIU/ml
6 LP --- 1,080 – 56,500 mIU/ml
7 – 8 LP --- 7, 650 – 229,000 mIU/ml
9 – 12 LP --- 25,700 – 288,000 mIU/ml
13 – 16 LP --- 13,300 – 254,000 mIU/ml
17 – 24 LP --- 4,060 – 165,400 mIU/ml
25 – 40 LP --- 3,640 – 117,000 mIU/ml
kobiety nie w ciąży: <5.0 mIU/ml
kobiety po menopauzie: <9.5 mIU/ml -
zapachmalin wrote:A jak jesteśmy przy hcg to jak myślicie jak zrobię jutro sikańca to powinno już wyjść normalnie? Bo mam w domu tylko 25-tke, a bete zrobie w czwartek tak mam dogadane z endo. I jeśli spadnie to wiadomo, że od tarczycy.
No ale jutro dopiero środunia.
Tylko jak masz betę wysoką np od tarczycy to sikaniec też Ci wyjdzie pozytywny..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:Tylko jak masz betę wysoką np od tarczycy to sikaniec też Ci wyjdzie pozytywny..
No wiem wiem, ale zmieniła mi dawkę i powiedziała, że jeśli to od tego powinno spaść już do normalnego poziomu, przy takiej ilości leku, no i miałam betę 17 ponad więc test od 25 i tak by mi chyba nic nie pokazał nie? Więc teoretycznie nawet jeśli całkowicie nie spadło ale zmalało to raczej nie pokaże mi drugiej kreski. Right? :p -
Gizmo wrote:Ale Ty Waldziu miałaś chyba późno zagniezdzenie
No też mówię właśnie.. Ale najważniejsze żeby było w porządku.. Że to na nic nie rzutuje..
Jeśli mam na niższym poziomie to przed świętami chyba nic z tego.. Za dużo tych cyferek he he.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
zapachmalin wrote:No wiem wiem, ale zmieniła mi dawkę i powiedziała, że jeśli to od tego powinno spaść już do normalnego poziomu, przy takiej ilości leku, no i miałam betę 17 ponad więc test od 25 i tak by mi chyba nic nie pokazał nie? Więc teoretycznie nawet jeśli całkowicie nie spadło ale zmalało to raczej nie pokaże mi drugiej kreski. Right? :p
Ale to jeszcze zależy który.. Bo w Rossmannie jest pink od 10 i ten Ci wyjdzie.. Tylko musisz patrzyć bo są 2 pinki.. Ten od 10 jest na opakowaniu oznaczony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 00:37
-
Gizmo wrote:malina kiedy bete robiłasi jaki byl wynik?
a czemu beta jest zwiazana z tarczycą? wiem ze sa dwie : beta hcg i alfa hcg. beta jest tylko w ciazy . Moze endo chodzilo ogolnie o hcg ??
ale zamotalam haha
Masz rację, miałam 17,36 jakoś. Ale sprawdzałam i różne były opinie jedni pisali (lekarze podobno na portalach) że nadczynność daje fałszywie pozytywny wynik inni że to nie ma wpływu bo ten hormon wytwarzany jest jedynie w ciąży przez łożysko i tarczyca nie ma wpływu. No ale moja endo z polski jak do niej zadzwoniłam powiedziała, że mam brać 3/4 tabletki na dobę i jeśli to nie ciąża to w czwartek beta znów będzie >5 a jeśli urośnie to wrócić do dwóch tabletek na dzień i jak najszybciej do lekarza. -
WaldhauzerM wrote:No też mówię właśnie.. Ale najważniejsze żeby było w porządku.. Że to na nic nie rzutuje..
Jeśli mam na niższym poziomie to przed świętami chyba nic z tego.. Za dużo tych cyferek he he. -
WaldhauzerM wrote:Ale to jeszcze zależy który.. Bo w Rossmannie jest pink od 10 i ten Ci wyjdzie.. Tylko musisz patrzyć bo są 2 pinki.. Ten od 10 jest na opakowaniu oznaczony.
ja mam w domu taki od 25. bo tylko taki był u nas w aptece, 10 wykupiłam wcześniejhahahah
-
zapachmalin wrote:Masz rację, miałam 17,36 jakoś. Ale sprawdzałam i różne były opinie jedni pisali (lekarze podobno na portalach) że nadczynność daje fałszywie pozytywny wynik inni że to nie ma wpływu bo ten hormon wytwarzany jest jedynie w ciąży przez łożysko i tarczyca nie ma wpływu. No ale moja endo z polski jak do niej zadzwoniłam powiedziała, że mam brać 3/4 tabletki na dobę i jeśli to nie ciąża to w czwartek beta znów będzie >5 a jeśli urośnie to wrócić do dwóch tabletek na dzień i jak najszybciej do lekarza.
zapachmalin, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
-
Gizmo wrote:zakladajac ze urosla w ciagu 48godz to jutro sikaniec powinien juz bc widoczny
No to zrobię i już będę wiedziała jutro. A w czwartek po prostu dla potwierdzenia zrobię betę. Bo nawet jeśli i tak muszę szybko iść z tą tarczycą do lekarza bo w życiu nam się nie uda inaczej. Więc szybkie wzmocnienie leków itd i zobaczymy co powie. Ale jeśli jutro test wyjdzie na + to będę mogła się cieszyć. I koniec domysłów.WaldhauzerM lubi tę wiadomość