X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Cześć :) test pokazał jedną kreskę a więc nie tym razem. Jutro beta dla pewności i do endo. I to tyle. :/ a teraz poczytam co pisałyście :)
    nie wierzę :O

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Cześć :) test pokazał jedną kreskę a więc nie tym razem. Jutro beta dla pewności i do endo. I to tyle. :/ a teraz poczytam co pisałyście :)
    Wrrr zamiast cytuj kliknelam lubię. Zrób lepiej betę :*

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 18:07

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Dobra, będę tą złą, głosem rozsądku ;)
    Klaudyś, ja miałam tez, powiem więcej, ja miałam pozytywny test owu koło 10 dni po owu. I też myslałam ze może...bardzo sie nastawiłam. I nic. A teraz cały czas mi wychodzi taka druga kreska jak Tobie a mam 30 dzien cyklu i czekam na @. Piszę po to, żebys niepotrzebnie się nie nastawiała przez blada druga kreske na teście owulacyjnym. Ona prawdopodobnie nic nie znaczy.

Ale- Twój wykres to zupełnie co innego ;), no i chyba lepiej ze to on daje nadzieje a nie test, którego przeznaczeniem jest sprawdzanie LH a nie HCG ;).
    Piękna temperatura, miałam taką jak byłam w ciąży, wiec jak pisałam pod wykresem, stawiam na dwie kreski / ale nie za sprawą tej watpliwej kreski na tescie owu ;)/
    Ok ja tez nie popieram sprawdzania ciąży testem owu. Dlatego mówimy żeby sprawdziła ciążowym. Chooociaz testy owu mogą wykryć ciążę ale nie muszą. A mogą bo skład chemiczny tych dwóch hormonów jest podobny. U mnie wyszedł pozytywny owu, choć testowa bledsza była, ale nigdy przed okresem nie wyszedł nawet cień cienia na teście owu także wiedziałam że coś jest inaczej. U Ciebie jak piszesz takie wychodzą więc Tobie się to nie sprawdzi, co nie znaczy że Klaudii też nie. Ja wierzę że jej się udało bo wykres jest śliczny

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    nie wierzę :O

Wyślę Ci zdjęcie za chwilę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane
    Dziś u mnie z rana skok tempki na 37,09. Niestety tylko ze względu na ząb :/ około południa zaczął mnie bardzo boleć i na pewno dlatego tempka tak skoczyła. Możecie mnie też wykreślić z testowania bo dziś zatestowałam i NEGATYW także d..pa :( mam od dziś antybiotyk brać na ten cholerny ząb więc od dziś do następnej środy lipa z temperaturami bo nie będą się w ogóle liczyć. Radzicie wgl mierzyć? Czy sobie odpuścić do środy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane
    Dziś u mnie z rana skok tempki na 37,09. Niestety tylko ze względu na ząb :/ około południa zaczął mnie bardzo boleć i na pewno dlatego tempka tak skoczyła. Możecie mnie też wykreślić z testowania bo dziś zatestowałam i NEGATYW także d..pa :( mam od dziś antybiotyk brać na ten cholerny ząb więc od dziś do następnej środy lipa z temperaturami bo nie będą się w ogóle liczyć. Radzicie wgl mierzyć? Czy sobie odpuścić do środy?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Hej zaglądam do was :*
    I podczytuje...
    Sylwia91 ja do naszej Klaudii mam około 200km :D także ten ale co tam ważne ze się spotkamy :P i też mam nadzieję, że ona będzie oblewała ale sokiem :P ahahahha
    a ja no tak dostałam @ na którą czekałam wiec nie ma porażki. Same dobre wieści u mnie póki co oczekuje na hsg i badania genetyczne wiec niebawem wszystko się okaze

Tak w ogóle Sylwuś to może być na fb nas odwiedziła :P jak się czujesz w ogóle?
    Teraz kiepsko bo mnie dopadła choroba jakas okropna... Dwa dni zwijalam się w bólach i gorączce... Teraz już trochę lepiej chociaż dalej leżę w łóżku bo mi słabo

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hej kochane
    Może mierz, żeby wykres jako tako trzymał się kupy, a zaznacz tylko, że nie brać jej pod uwagę?

Sylwia91, Karolina2787 lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hej kochane
    Ojej :( przykro... Ja bym mierzyła z przyzwyczajenia chyba :p ale może dziś za wcześnie na sikany test?

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 9 dzień po owu więc zrobiłam bo mówię taka tempka myśle a co tam zrobie a tu lipa :( dlatego skok zwalam na zęba chociaż z rana nie bolał nic a nic dopiero przed południem zaczął, no ale widocznie oragnizm już wyczuł co i jak :/ także po cyklu moim już :( ech...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Oj teraz tyle osób choruje że szok. Ja o dziwo się trzymam póki co...
    Leż i odpoczywaj
    Dzięki, taki mam plan :D zwolnienie do końca tygodnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    ile dni masz cykle? bo wydaje mi się że 9dpo to wcześnie
    Kiedy masz mieć @?

Przepraszam za pomyłkę 10 dzień po dziś. Cykle mam 26 dniowe także @ na niedzielę wypada więc chyba nie za wcześnie :(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja bym się jeszcze nie poddawala. Lipa tylko z tym antybiotykiem...może zrób krew?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Karolinka ja bym się jeszcze nie poddawala. Lipa tylko z tym antybiotykiem...może zrób krew?

Właśnie kochana antybiotyk muszę wziąć dziś o 18 i jutro o 6 po mierzeniu tempki tak wypadło ale mimo to na pewno zmieni się. W niedzielę już @ także myślę że test powiedział prawdę :(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak ma brać leki to lepiej betę sprawdzić! :( ja bym jutro zrobila krew bo jak jednak się udało to lipa z lekiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Nie róbcie testów przed @ bo to bez sensu. Tylko stres niepotrzebny...

Zrobiłam tylko dlatego że tak tempka skoczyła ale już tyle się staram więc dla mnie to już normalne że negatyw wylazł.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde... Ja bym chciala się upewnić na stowe że nie ma ciąży jak masz brać antybiotyk... Karolina uwierz ze może być za wcześnie na sikacza :* kazdy organizm jest inny a do moczu przenika różna ilość hormonów dlatego liczy się krew

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 18:07

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Sylwia ale to bete a nie test :P bo test rzadko kiedy wychodzi pozytywny w 10dpo jednym wyjdzie innym nie.
    Jeżeli antybiotyk to ja bym poszła na bete jest pewna
    No cały czas piszę o teście z krwi czyli becie ;)

‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ