X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Cześć :) test pokazał jedną kreskę a więc nie tym razem. Jutro beta dla pewności i do endo. I to tyle. :/ a teraz poczytam co pisałyście :)
    nie wierzę :O

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Cześć :) test pokazał jedną kreskę a więc nie tym razem. Jutro beta dla pewności i do endo. I to tyle. :/ a teraz poczytam co pisałyście :)
    Wrrr zamiast cytuj kliknelam lubię. Zrób lepiej betę :*

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 18:07

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Dobra, będę tą złą, głosem rozsądku ;)
    Klaudyś, ja miałam tez, powiem więcej, ja miałam pozytywny test owu koło 10 dni po owu. I też myslałam ze może...bardzo sie nastawiłam. I nic. A teraz cały czas mi wychodzi taka druga kreska jak Tobie a mam 30 dzien cyklu i czekam na @. Piszę po to, żebys niepotrzebnie się nie nastawiała przez blada druga kreske na teście owulacyjnym. Ona prawdopodobnie nic nie znaczy.

Ale- Twój wykres to zupełnie co innego ;), no i chyba lepiej ze to on daje nadzieje a nie test, którego przeznaczeniem jest sprawdzanie LH a nie HCG ;).
    Piękna temperatura, miałam taką jak byłam w ciąży, wiec jak pisałam pod wykresem, stawiam na dwie kreski / ale nie za sprawą tej watpliwej kreski na tescie owu ;)/
    Ok ja tez nie popieram sprawdzania ciąży testem owu. Dlatego mówimy żeby sprawdziła ciążowym. Chooociaz testy owu mogą wykryć ciążę ale nie muszą. A mogą bo skład chemiczny tych dwóch hormonów jest podobny. U mnie wyszedł pozytywny owu, choć testowa bledsza była, ale nigdy przed okresem nie wyszedł nawet cień cienia na teście owu także wiedziałam że coś jest inaczej. U Ciebie jak piszesz takie wychodzą więc Tobie się to nie sprawdzi, co nie znaczy że Klaudii też nie. Ja wierzę że jej się udało bo wykres jest śliczny

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    nie wierzę :O

Wyślę Ci zdjęcie za chwilę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane
    Dziś u mnie z rana skok tempki na 37,09. Niestety tylko ze względu na ząb :/ około południa zaczął mnie bardzo boleć i na pewno dlatego tempka tak skoczyła. Możecie mnie też wykreślić z testowania bo dziś zatestowałam i NEGATYW także d..pa :( mam od dziś antybiotyk brać na ten cholerny ząb więc od dziś do następnej środy lipa z temperaturami bo nie będą się w ogóle liczyć. Radzicie wgl mierzyć? Czy sobie odpuścić do środy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane
    Dziś u mnie z rana skok tempki na 37,09. Niestety tylko ze względu na ząb :/ około południa zaczął mnie bardzo boleć i na pewno dlatego tempka tak skoczyła. Możecie mnie też wykreślić z testowania bo dziś zatestowałam i NEGATYW także d..pa :( mam od dziś antybiotyk brać na ten cholerny ząb więc od dziś do następnej środy lipa z temperaturami bo nie będą się w ogóle liczyć. Radzicie wgl mierzyć? Czy sobie odpuścić do środy?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Hej zaglądam do was :*
    I podczytuje...
    Sylwia91 ja do naszej Klaudii mam około 200km :D także ten ale co tam ważne ze się spotkamy :P i też mam nadzieję, że ona będzie oblewała ale sokiem :P ahahahha
    a ja no tak dostałam @ na którą czekałam wiec nie ma porażki. Same dobre wieści u mnie póki co oczekuje na hsg i badania genetyczne wiec niebawem wszystko się okaze

Tak w ogóle Sylwuś to może być na fb nas odwiedziła :P jak się czujesz w ogóle?
    Teraz kiepsko bo mnie dopadła choroba jakas okropna... Dwa dni zwijalam się w bólach i gorączce... Teraz już trochę lepiej chociaż dalej leżę w łóżku bo mi słabo

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hej kochane
    Może mierz, żeby wykres jako tako trzymał się kupy, a zaznacz tylko, że nie brać jej pod uwagę?

Sylwia91, Karolina2787 lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hej kochane
    Ojej :( przykro... Ja bym mierzyła z przyzwyczajenia chyba :p ale może dziś za wcześnie na sikany test?

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 9 dzień po owu więc zrobiłam bo mówię taka tempka myśle a co tam zrobie a tu lipa :( dlatego skok zwalam na zęba chociaż z rana nie bolał nic a nic dopiero przed południem zaczął, no ale widocznie oragnizm już wyczuł co i jak :/ także po cyklu moim już :( ech...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Oj teraz tyle osób choruje że szok. Ja o dziwo się trzymam póki co...
    Leż i odpoczywaj
    Dzięki, taki mam plan :D zwolnienie do końca tygodnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    ile dni masz cykle? bo wydaje mi się że 9dpo to wcześnie
    Kiedy masz mieć @?

Przepraszam za pomyłkę 10 dzień po dziś. Cykle mam 26 dniowe także @ na niedzielę wypada więc chyba nie za wcześnie :(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja bym się jeszcze nie poddawala. Lipa tylko z tym antybiotykiem...może zrób krew?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Karolinka ja bym się jeszcze nie poddawala. Lipa tylko z tym antybiotykiem...może zrób krew?

Właśnie kochana antybiotyk muszę wziąć dziś o 18 i jutro o 6 po mierzeniu tempki tak wypadło ale mimo to na pewno zmieni się. W niedzielę już @ także myślę że test powiedział prawdę :(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak ma brać leki to lepiej betę sprawdzić! :( ja bym jutro zrobila krew bo jak jednak się udało to lipa z lekiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Nie róbcie testów przed @ bo to bez sensu. Tylko stres niepotrzebny...

Zrobiłam tylko dlatego że tak tempka skoczyła ale już tyle się staram więc dla mnie to już normalne że negatyw wylazł.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde... Ja bym chciala się upewnić na stowe że nie ma ciąży jak masz brać antybiotyk... Karolina uwierz ze może być za wcześnie na sikacza :* kazdy organizm jest inny a do moczu przenika różna ilość hormonów dlatego liczy się krew

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 18:07

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Sylwia ale to bete a nie test :P bo test rzadko kiedy wychodzi pozytywny w 10dpo jednym wyjdzie innym nie.
    Jeżeli antybiotyk to ja bym poszła na bete jest pewna
    No cały czas piszę o teście z krwi czyli becie ;)

‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ