X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Hahahaaa chyba esy floresy :D

Żesz kurcze no;) sprawdzam wasza czujność :):):)

Tissaia lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ale zamuliłam okrutnie, najpierw mnie wyciągnęli na zakupy a potem padłam.. chyba pójdę dziś bardzo szybko spać... kurczaki

O Gaduaa dobrze że jesteś. Powiedz czy Tsh To ma tendencję do częstego zmieniania się samoistnie? W sensie z dnia na dzień czy miesiąca na miesiąc? Jam z tym jest?

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soczek soczek, podejrzewają coś? Pytali już jak wam idzie? :D Kurde wkręciłam się w to i śmiać mi się chce, że tak w kulki lecisz :D

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Siedzę i popijam multiwitaminę Ala redds...
    Tylko sie nie pomylcie;) bo bedzie wesolo:p

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Soczek soczek, podejrzewają coś? Pytali już jak wam idzie? :D Kurde wkręciłam się w to i śmiać mi się chce, że tak w kulki lecisz :D
    No co? Zuch dziewczyna! Nie da sie;)

zapachmalin lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    No co? Zuch dziewczyna! Nie da sie;)

No tak, ale przez to wszystko mam trochę wrażenie, jakbym za kanapą siedziała i podglądała czy na pewno się nie połapią :D

Tuliska, WaldhauzerM, Gizmo lubią tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    A tak z innej beczki... Kasia1987, czy to Ty byłaś tej jesieni in Japan?

Bylam ale nie tej a zeszlej jesieni :)
    A co??;)

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    O Gaduaa dobrze że jesteś. Powiedz czy Tsh To ma tendencję do częstego zmieniania się samoistnie? W sensie z dnia na dzień czy miesiąca na miesiąc? Jam z tym jest?
    wiesz co.. generalnie jak bierzesz tabletki a one mają czas działania połowiczny to nie powinno być zmian z dnia na dzień... bynajmniej nie dużych... jednak na zmiany w tsh wpływa stres i to bardzo... do tego powiem ze samo tsh nic nam nie daje tak na prawdę.. trzeba zawsze badać z ft4 lub ft3 one mają bardziej tendencje do zmian

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Jeżeli chodzi O tsh to mi W jednym miesiącu wyszło 2.5 później 2.0 A przed sama wizyta 4.5. Teraz podczas leczenia najpierw mi spadło do 1.8 A później po 3 M sprawdzałam I znowu 2.3 więc dostałam większą dawkę leku

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wiesz co.. generalnie jak bierzesz tabletki a one mają czas działania połowiczny to nie powinno być zmian z dnia na dzień... bynajmniej nie dużych... jednak na zmiany w tsh wpływa stres i to bardzo... do tego powiem ze samo tsh nic nam nie daje tak na prawdę.. trzeba zawsze badać z ft4 lub ft3 one mają bardziej tendencje do zmian
    Ano wlasnie kochana moze mi podpowiesz cos bo tsh mam 1,33 czyli ok tak? A ft3 i ft4 kolejno 37% i 47% a powinno przekraczać 50 z tego co wiem tak?

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ano wlasnie kochana moze mi podpowiesz cos bo tsh mam 1,33 czyli ok tak? A ft3 i ft4 kolejno 37% i 47% a powinno przekraczać 50 z tego co wiem tak?
    jak liczysz procentówkę to po to żeby zobaczyć konwersję ...
    i tutaj czym bliżej 100% tym lepiej :) 50% to takie minimum którego powinno się trzymać
    tsh jak najbardziej w porządku ft 3 troszkę nisko ale jak się czujesz w porządku to olej .. a tsh piękne :) lepsze od mojego hehe jaką masz dawkę i co bierzesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 20:31

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:

Nie nie domyślają się.. Jak przyszli okazało się że Ania nie pije.. Wszyscy na mnie oczy a Ty nie pijesz?? Nie no piję.. Aha.. Oni są jak hieny.. Będą czekać na moment aż powiem że nie piję he he. Niedoczekanie..

Duśka;), zapachmalin, Tuliska lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jeżeli chodzi O tsh to mi W jednym miesiącu wyszło 2.5 później 2.0 A przed sama wizyta 4.5. Teraz podczas leczenia najpierw mi spadło do 1.8 A później po 3 M sprawdzałam I znowu 2.3 więc dostałam większą dawkę leku
    no i prawidłowo.. jak nie jesteś na lekach to tsh balansuje jak mu się podoba stąd choroby tarczycy.. na lekach już nie ma możliwości żeby tak bardzo się wyniki różniły chyba że dawka jest za niska bądź za duża dlatego co te 3 miesiące powinno się badać tsh wraz z ft 3 i ft 4

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Tylko sie nie pomylcie;) bo bedzie wesolo:p

Spoko.. Tylko ja piję ze słomką.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

Badane mialam tylko tsh, w grudniu i mialam 1.2 Zadnych lekow nie bralam ani nic. Te ft to nie mam pojecia jakie sa. Tak z ciekawosci pytam tylko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 20:31

• WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem więcej.. Ania siedzi obok mnie... He he he

zapachmalin, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Hihi szczegolnie sklad tego forum ;)
    Oj żebyś się nie pomyliła :) a ja czasem, lubię i w okres zapackac :D

Tissaia, WaldhauzerM, zapachmalin, Kasia1987 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to pij, na zdrówko! :)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    jak liczysz procentówkę to po to żeby zobaczyć konwersję ...
    i tutaj czym bliżej 100% tym lepiej :) 50% to takie minimum którego powinno się trzymać
    tsh jak najbardziej w porządku ft 3 troszkę nisko ale jak się czujesz w porządku to olej .. a tsh piękne :) lepsze od mojego hehe jaką masz dawkę i co bierzesz?
    Nic nie biorę pierwszy raz w życiu badalam i tak pytam bo zupełnie się w tym nie orientuje a czuję się ok:) dzieki:)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Badane mialam tylko tsh, w grudniu i mialam 1.2 Zadnych lekow nie bralam ani nic. Te ft to nie mam pojecia jakie sa. Tak z ciekawosci pytam tylko.
    no tak, bo jak masz tsh bardzo ładne to nie ma potrzeby badać ft :)

Tissaia lubi tę wiadomość

‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ