Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:ale zamuliłam okrutnie, najpierw mnie wyciągnęli na zakupy a potem padłam.. chyba pójdę dziś bardzo szybko spać... kurczaki
O Gaduaa dobrze że jesteś. Powiedz czy Tsh To ma tendencję do częstego zmieniania się samoistnie? W sensie z dnia na dzień czy miesiąca na miesiąc? Jam z tym jest? -
wiesz co.. generalnie jak bierzesz tabletki a one mają czas działania połowiczny to nie powinno być zmian z dnia na dzień... bynajmniej nie dużych... jednak na zmiany w tsh wpływa stres i to bardzo... do tego powiem ze samo tsh nic nam nie daje tak na prawdę.. trzeba zawsze badać z ft4 lub ft3 one mają bardziej tendencje do zmianTissaia wrote:O Gaduaa dobrze że jesteś. Powiedz czy Tsh To ma tendencję do częstego zmieniania się samoistnie? W sensie z dnia na dzień czy miesiąca na miesiąc? Jam z tym jest?Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
Jeżeli chodzi O tsh to mi W jednym miesiącu wyszło 2.5 później 2.0 A przed sama wizyta 4.5. Teraz podczas leczenia najpierw mi spadło do 1.8 A później po 3 M sprawdzałam I znowu 2.3 więc dostałam większą dawkę lekuTissaia wrote:O Gaduaa dobrze że jesteś. Powiedz czy Tsh To ma tendencję do częstego zmieniania się samoistnie? W sensie z dnia na dzień czy miesiąca na miesiąc? Jam z tym jest?
-
Ano wlasnie kochana moze mi podpowiesz cos bo tsh mam 1,33 czyli ok tak? A ft3 i ft4 kolejno 37% i 47% a powinno przekraczać 50 z tego co wiem tak?Gaduaaa wrote:wiesz co.. generalnie jak bierzesz tabletki a one mają czas działania połowiczny to nie powinno być zmian z dnia na dzień... bynajmniej nie dużych... jednak na zmiany w tsh wpływa stres i to bardzo... do tego powiem ze samo tsh nic nam nie daje tak na prawdę.. trzeba zawsze badać z ft4 lub ft3 one mają bardziej tendencje do zmian

-
jak liczysz procentówkę to po to żeby zobaczyć konwersję ...Tuliska wrote:Ano wlasnie kochana moze mi podpowiesz cos bo tsh mam 1,33 czyli ok tak? A ft3 i ft4 kolejno 37% i 47% a powinno przekraczać 50 z tego co wiem tak?
i tutaj czym bliżej 100% tym lepiej
50% to takie minimum którego powinno się trzymać
tsh jak najbardziej w porządku ft 3 troszkę nisko ale jak się czujesz w porządku to olej .. a tsh piękne
lepsze od mojego hehe jaką masz dawkę i co bierzesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 20:31
Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
zapachmalin wrote:Soczek soczek, podejrzewają coś? Pytali już jak wam idzie?
Kurde wkręciłam się w to i śmiać mi się chce, że tak w kulki lecisz 
Nie nie domyślają się.. Jak przyszli okazało się że Ania nie pije.. Wszyscy na mnie oczy a Ty nie pijesz?? Nie no piję.. Aha.. Oni są jak hieny.. Będą czekać na moment aż powiem że nie piję he he. Niedoczekanie..
Duśka;), zapachmalin, Tuliska lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
no i prawidłowo.. jak nie jesteś na lekach to tsh balansuje jak mu się podoba stąd choroby tarczycy.. na lekach już nie ma możliwości żeby tak bardzo się wyniki różniły chyba że dawka jest za niska bądź za duża dlatego co te 3 miesiące powinno się badać tsh wraz z ft 3 i ft 4ana1122 wrote:Jeżeli chodzi O tsh to mi W jednym miesiącu wyszło 2.5 później 2.0 A przed sama wizyta 4.5. Teraz podczas leczenia najpierw mi spadło do 1.8 A później po 3 M sprawdzałam I znowu 2.3 więc dostałam większą dawkę lekuFabian
Cyprian
Tymuś 
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:wiesz co.. generalnie jak bierzesz tabletki a one mają czas działania połowiczny to nie powinno być zmian z dnia na dzień... bynajmniej nie dużych... jednak na zmiany w tsh wpływa stres i to bardzo... do tego powiem ze samo tsh nic nam nie daje tak na prawdę.. trzeba zawsze badać z ft4 lub ft3 one mają bardziej tendencje do zmian
Badane mialam tylko tsh, w grudniu i mialam 1.2 Zadnych lekow nie bralam ani nic. Te ft to nie mam pojecia jakie sa. Tak z ciekawosci pytam tylko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 20:31
-
Nic nie biorę pierwszy raz w życiu badalam i tak pytam bo zupełnie się w tym nie orientuje a czuję się ok:) dzieki:)Gaduaaa wrote:jak liczysz procentówkę to po to żeby zobaczyć konwersję ...
i tutaj czym bliżej 100% tym lepiej
50% to takie minimum którego powinno się trzymać
tsh jak najbardziej w porządku ft 3 troszkę nisko ale jak się czujesz w porządku to olej .. a tsh piękne
lepsze od mojego hehe jaką masz dawkę i co bierzesz?
-
no tak, bo jak masz tsh bardzo ładne to nie ma potrzeby badać ftTissaia wrote:Badane mialam tylko tsh, w grudniu i mialam 1.2 Zadnych lekow nie bralam ani nic. Te ft to nie mam pojecia jakie sa. Tak z ciekawosci pytam tylko.
Tissaia lubi tę wiadomość
Fabian
Cyprian
Tymuś