Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Gizmo wrote:Patrzcie co znalazłam
Prawdziwą miesiączkę poprzedza co najmniej 3-dniowa faza wyższych temperatur poprzedniego cyklu, pozwalająca wyznaczyć koniec okresu płodności. Jeżeli natomiast przed krwawieniem nie było wzrostu temperatury spełniającego powyższe kryteria, to jest ono krwawieniem śródcyklicznym, a nie miesiączką. Krwawienie takie nie rozpoczyna kolejnego cyklu, wręcz przeciwnie: jest kontynuacją poprzedniego cyklu i jest czasem potencjalnej płodnościFabianCyprian
Tymuś
-
Gizmo wrote:Tu macie linka do calej tej metody
baaaardzo obszerny artykuł O_O
http://iner.pl/metoda-rotzera/że tak powiem
Gizmo lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnySylwia91 wrote:Mogłaś mieć dopiero wczoraj zagnieżdżenie :p bo dzisiaj skoczyła tempka znowu
Chciałabym kochana żeby tak było, ale jeden znak który mam zawsze przed nadejściem @ jest taki że ustępuje ból piersi więc @ tuż tużale dzięki za pocieszenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 07:51
-
Gaduaaa wrote:ja właśnie korzystam z http://enpr.pl/12260 to mój wykres wg tej metody.. i jestem jeszcze na forum naturalnemetody.pl i tam jest dużo doświadczonych nprowiczek... warto tam sie douczyć
że tak powiem
ale zupełnie inne oznaczenia. Tylko ze my szybko się uczymy to moment by kazda rozkminila o co chodzi
-
Gizmo wrote:Fajny ten wykresik taki kolorowy
ale zupełnie inne oznaczenia. Tylko ze my szybko się uczymy to moment by kazda rozkminila o co chodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 07:59
Karolina2787 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Sylwia91 wrote:Gaduaaa naprawdę fajny ten wykres! A on też wyznacza owulacje jak of?
tutaj dzieli się na fazy... niższych temperatur i wyższych.. płodnych i niepłodnych... i sama musisz dojsć do tego kiedy masz owulację... i dzięki tym wykresom właśnie widzisz kiedy masz miesiączkę a kiedy tylko krwawienie śródcykliczne..
FabianCyprian
Tymuś
-
tak jak mi dziewczyny tłumaczyły to organizm robi czasem dwa podejścia do owulacji.. i tego Ci OF nie wyznaczy... np taki sam spadek i wzrost możesz zaobserwować przy zagnieżdżeniu... a OF pokaże Ci że to owulacja była.. dlatego trzeba wziąć dużą poprawkę na OF... bo to z automatu komputer zaznacza..Fabian
Cyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:tak i moim zdaniem jest więcej oznaczeń np śluzu... tutaj masz tylko 3 a tam dopaswujesz do siebie i edytujesz ...to samo z szyjką, jest więcej oznaczeń.. a dwa podoba mi się że na forum są naczycielki i trenerki Naturalnych metod .. i dużo uczą... i tłumaczą... i zupełenie te wykresy u nich i ich wiadomości nie przkładają sie z tymi na OF
Podoba mi sięjuż założyłam konto hihi fajnie co do śluzu właśnie że można sobie wpisać
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Karolina2787 wrote:Chciałabym kochana żeby tak było, ale jeden znak który mam zawsze przed nadejściem @ jest taki że ustępuje ból piersi więc @ tuż tuż
ale dzięki za pocieszenie
Karolina2787 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś