X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu macie linka do calej tej metody :) baaaardzo obszerny artykuł O_O
    http://iner.pl/metoda-rotzera/

Karolina2787, Gaduaaa, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Czyli @ u mnie będzie bankowo jutro ach tam...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Patrzcie co znalazłam :)

Prawdziwą miesiączkę poprzedza co najmniej 3-dniowa faza wyższych temperatur poprzedniego cyklu, pozwalająca wyznaczyć koniec okresu płodności. Jeżeli natomiast przed krwawieniem nie było wzrostu temperatury spełniającego powyższe kryteria, to jest ono krwawieniem śródcyklicznym, a nie miesiączką. Krwawienie takie nie rozpoczyna kolejnego cyklu, wręcz przeciwnie: jest kontynuacją poprzedniego cyklu i jest czasem potencjalnej płodności
    taak to prawda!!!

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sikalam jeszcze u nas taka wiocha ze nawet nie ma tesco w planach dopiero maja:) a w aptekach calodobowych cenny straszne

Sylwia91 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Tu macie linka do calej tej metody :) baaaardzo obszerny artykuł O_O
    http://iner.pl/metoda-rotzera/
    ja właśnie korzystam z http://enpr.pl/12260 to mój wykres wg tej metody.. i jestem jeszcze na forum naturalnemetody.pl i tam jest dużo doświadczonych nprowiczek... warto tam sie douczyć :) że tak powiem

Gizmo lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ szukaj szukaj :D

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    No tak. Czyli @ u mnie będzie bankowo jutro ach tam...
    Mogłaś mieć dopiero wczoraj zagnieżdżenie :p bo dzisiaj skoczyła tempka znowu

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Mogłaś mieć dopiero wczoraj zagnieżdżenie :p bo dzisiaj skoczyła tempka znowu

Chciałabym kochana żeby tak było, ale jeden znak który mam zawsze przed nadejściem @ jest taki że ustępuje ból piersi więc @ tuż tuż :( ale dzięki za pocieszenie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 07:51

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja właśnie korzystam z http://enpr.pl/12260 to mój wykres wg tej metody.. i jestem jeszcze na forum naturalnemetody.pl i tam jest dużo doświadczonych nprowiczek... warto tam sie douczyć :) że tak powiem
    Fajny ten wykresik taki kolorowy :D ale zupełnie inne oznaczenia. Tylko ze my szybko się uczymy to moment by kazda rozkminila o co chodzi :D

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma @ jest... NADZIEJA! :)

Karolina2787, Gizmo, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa naprawdę fajny ten wykres! A on też wyznacza owulacje jak of?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Fajny ten wykresik taki kolorowy :D ale zupełnie inne oznaczenia. Tylko ze my szybko się uczymy to moment by kazda rozkminila o co chodzi :D
    tak i moim zdaniem jest więcej oznaczeń np śluzu... tutaj masz tylko 3 a tam dopaswujesz do siebie i edytujesz ...to samo z szyjką, jest więcej oznaczeń.. a dwa podoba mi się że na forum są naczycielki i trenerki Naturalnych metod .. i dużo uczą... i tłumaczą... i zupełenie te wykresy u nich i ich wiadomości nie przkładają sie z tymi na OF

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 07:59

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Gaduaaa naprawdę fajny ten wykres! A on też wyznacza owulacje jak of?
    właśnie nie :) tutaj dzieli się na fazy... niższych temperatur i wyższych.. płodnych i niepłodnych... i sama musisz dojsć do tego kiedy masz owulację... i dzięki tym wykresom właśnie widzisz kiedy masz miesiączkę a kiedy tylko krwawienie śródcykliczne..

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz Se konto zalozylam haha

Sylwia91, Gaduaaa, WaldhauzerM, zapachmalin lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt że Ty jesteś z tego zadowolona :) mi by pewnie trochę zajęło żeby się tego wszystkiego tam nauczyć

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak mi dziewczyny tłumaczyły to organizm robi czasem dwa podejścia do owulacji.. i tego Ci OF nie wyznaczy... np taki sam spadek i wzrost możesz zaobserwować przy zagnieżdżeniu... a OF pokaże Ci że to owulacja była.. dlatego trzeba wziąć dużą poprawkę na OF... bo to z automatu komputer zaznacza..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Grunt że Ty jesteś z tego zadowolona :) mi by pewnie trochę zajęło żeby się tego wszystkiego tam nauczyć
    cały czas się uczę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    tak i moim zdaniem jest więcej oznaczeń np śluzu... tutaj masz tylko 3 a tam dopaswujesz do siebie i edytujesz ...to samo z szyjką, jest więcej oznaczeń.. a dwa podoba mi się że na forum są naczycielki i trenerki Naturalnych metod .. i dużo uczą... i tłumaczą... i zupełenie te wykresy u nich i ich wiadomości nie przkładają sie z tymi na OF

Podoba mi się :) już założyłam konto hihi fajnie co do śluzu właśnie że można sobie wpisać :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Chciałabym kochana żeby tak było, ale jeden znak który mam zawsze przed nadejściem @ jest taki że ustępuje ból piersi więc @ tuż tuż :( ale dzięki za pocieszenie <3
    też tak właśnie mam, na około 4-5 dni przed @ zaczynają mnie mocno boleć cycki a potem na dwa dni przed przestają i wiem że @ idzie.. i nigdy ten obajaw się nie pomylił hahah

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa zabierasz nam koleżanki na ciemną stronę mocy :p

‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ