Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyszuflada wrote:Karolinka jak się czegoś dowiesz w tym temacie to pisz, ja też mam grupę 0Rh- a mój ślubny nie wiadomo
Okbd Cię na bieżąco informować co i jak
zapytaj się swojego jaką ma grupę krwi.
Ja w tym roku bd składać papiery do szkoły dla opiekunek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
szuflada wrote:Oj ciężką mam teściówke a coś czuje ze z dzidziusiem będzie jeszcze gorzej, pewno nie da mi nic przy nim zrobić
Kochana.. Nie daj sobie w kaszę dmuchać..
Ja teściowej powiedziałam że to moje dziecko i ona swoje już wychowała..
Zawsze możesz powiedzieć że to Twoje dziecko i to Ty je urodziłaś więc to Ty będziesz nad nim skakać..
I nie powinna się obrazić.91patka91 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:Kochana.. Nie daj sobie w kaszę dmuchać..
Ja teściowej powiedziałam że to moje dziecko i ona swoje już wychowała..
Zawsze możesz powiedzieć że to Twoje dziecko i to Ty je urodziłaś więc to Ty będziesz nad nim skakać..
I nie powinna się obrazić.
"mamusia już jedno dziecko wychowała z którym ja sie teraz muszę męczyć, więc dziękuje" hahahahahhaKarolina2787, WaldhauzerM, foxylady, Duśka;), Gizmo, Tuliska, Caro lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Karolina2787 wrote:Ty mi tu nie czekaj bo nie masz na co! groszek chyba Ci miesza w tej główce
))) coś mi miesza ale w żołądku i ciśnieniu bo nie dość że mi niedobrze to jeszcze głowa rozbolała i znowu jakieś zawroty mam what the fuck
Karolina2787, KlaudyŚ lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
Karolina i inne z grupa Rh -...w tym konflikcie serologicznym chodzi o to...
problem jest kiedy macie facetów Rh+ i dziecko(to w brzuszku) bedzie miała Rh+ rownież..wtedy organizm matki zacznie produkowac przeciwciała przeciwko gr krwi dziecka.....ale na szczescie nie dzieje sie to od razu, wiec faktycznie pierwsza ciaza jest raczej bezpieczna, z druga i nastepnymi jest juz dużo wieksze ryzyko bo te przeciwciała juz krążą we krwi matki...
ogólnie powinnyscie powiedzieć lekarzom o tym przypadku nawet przy I ciąży..tak dla spokoju, a dziewczyny Rh- które nie wiedza jaka grupe ma facet-muszą koniecznie męzów przebadac,bo jednak wiekszość społeczęnstwa ma Rh+Karolina2787 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
nick nieaktualnyAllmita wrote:Karolina i inne z grupa Rh -...w tym konflikcie serologicznym chodzi o to...
problem jest kiedy macie facetów Rh+ i dziecko(to w brzuszku) bedzie miała Rh+ rownież..wtedy organizm matki zacznie produkowac przeciwciała przeciwko gr krwi dziecka.....ale na szczescie nie dzieje sie to od razu, wiec faktycznie pierwsza ciaza jest raczej bezpieczna, z druga i nastepnymi jest juz dużo wieksze ryzyko bo te przeciwciała juz krążą we krwi matki...
ogólnie powinnyscie powiedzieć lekarzom o tym przypadku nawet przy I ciąży..tak dla spokoju, a dziewczyny Rh- które nie wiedza jaka grupe ma facet-muszą koniecznie męzów przebadac,bo jednak wiekszość społeczęnstwa ma Rh+
Czytałam właśnie cuś na podobę -
nick nieaktualny
-
Karolina2787 wrote:A ilu dniowe cykle masz?
cykle mam 29 dniowe. Ogólnie mam problem z owulacją, więc jest jakiś progrestrochę jestem podziębiona, mam nadzieję, że ten skok temperatury nie jest spowodowany moim gorszym samopoczuciem
Nikoludek
27.12.2016 r., 4180g -
Minęło dopiero pół dnia a ja już chodzę wkur... Na maxa.. Cały czas coś. A to to a to tamto.. Nagle człowiek popełnia błąd bo każdy coś chce ale nikt nie zrozumie.. Do cholery ciężkiej.. Ludzie.. W ciąży jestem i latam z wywieszonym ozorem Wasze sprawy załatwiam i Wy dalej coś a ja nawet śniadania nie miałam czasu zjeść...............
No masakra jakaś..
Więc się wkurzyłam i mam wszystko głęboko.. Jak jest taki mądry to niech sobie sam załatwia..
Sory babeczki..
A zaraz jadę po betę.. Mam nadzieję że już będzie..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:Minęło dopiero pół dnia a ja już chodzę wkur... Na maxa.. Cały czas coś. A to to a to tamto.. Nagle człowiek popełnia błąd bo każdy coś chce ale nikt nie zrozumie.. Do cholery ciężkiej.. Ludzie.. W ciąży jestem i latam z wywieszonym ozorem Wasze sprawy załatwiam i Wy dalej coś a ja nawet śniadania nie miałam czasu zjeść...............
No masakra jakaś..
Więc się wkurzyłam i mam wszystko głęboko.. Jak jest taki mądry to niech sobie sam załatwia..
Sory babeczki..
A zaraz jadę po betę.. Mam nadzieję że już będzie..nie krępuj się !
czekamy na wyniki !! od razu daj tu znaćfoxylady, WaldhauzerM, zapachmalin, KlaudyŚ lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś