X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowamufinka wrote:
    A ja pracuje z dzieciaczkami i dzisiaj jak tak na nie patrzyłam to tak bardzo bardzo zapragnęłam
    Juz swojego....
    Dzis temp niewiele wyższa niz wczoraj, miec nadzieje?
    nadzieja jest zawsze :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Karolinka jak się czegoś dowiesz w tym temacie to pisz, ja też mam grupę 0Rh- a mój ślubny nie wiadomo :/

Ok :) bd Cię na bieżąco informować co i jak :) zapytaj się swojego jaką ma grupę krwi.

Ja w tym roku bd składać papiery do szkoły dla opiekunek :)

• foxylady Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i u mnie pojawiła się drobna nadzieja :) choć faza lutealna trochę zbyt krótka... ale zobaczymy :) chcę być dobrej myśli :D

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    Dziewczyny i u mnie pojawiła się drobna nadzieja :) choć faza lutealna trochę zbyt krótka... ale zobaczymy :) chcę być dobrej myśli :D

A ilu dniowe cykle masz?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo nie... moja Luna cieczkę dostała... to pies dostał a ja dalej czekam ! haha

Karolina2787, Allmita, WaldhauzerM, Gizmo, Tuliska, 91patka91, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa moze ona zabrala ja na swoje barki zeby pani miala spokoj na reszte miesiecy :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Gaduaa moze ona zabrala ja na swoje barki zeby pani miala spokoj na reszte miesiecy :)
    hahahaha dobrze by było ^_^

ale Pani się coś nie ciekawie dzis czuje kurde...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ooo nie... moja Luna cieczkę dostała... to pies dostał a ja dalej czekam ! haha

Ty mi tu nie czekaj bo nie masz na co! groszek chyba Ci miesza w tej główce ;)

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Oj ciężką mam teściówke a coś czuje ze z dzidziusiem będzie jeszcze gorzej, pewno nie da mi nic przy nim zrobić :/

Kochana.. Nie daj sobie w kaszę dmuchać..

Ja teściowej powiedziałam że to moje dziecko i ona swoje już wychowała..

Zawsze możesz powiedzieć że to Twoje dziecko i to Ty je urodziłaś więc to Ty będziesz nad nim skakać..
    I nie powinna się obrazić.

91patka91 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Kochana.. Nie daj sobie w kaszę dmuchać..

Ja teściowej powiedziałam że to moje dziecko i ona swoje już wychowała..

Zawsze możesz powiedzieć że to Twoje dziecko i to Ty je urodziłaś więc to Ty będziesz nad nim skakać..
    I nie powinna się obrazić.
    to się mówi tak :

"mamusia już jedno dziecko wychowała z którym ja sie teraz muszę męczyć, więc dziękuje" hahahahahha

Karolina2787, WaldhauzerM, foxylady, Duśka;), Gizmo, Tuliska, Caro lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ty mi tu nie czekaj bo nie masz na co! groszek chyba Ci miesza w tej główce ;)

:)))) coś mi miesza ale w żołądku i ciśnieniu bo nie dość że mi niedobrze to jeszcze głowa rozbolała i znowu jakieś zawroty mam what the fuck

Karolina2787, KlaudyŚ lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    to się mówi tak :

"mamusia już jedno dziecko wychowała z którym ja sie teraz muszę męczyć, więc dziękuje" hahahahahha

Ty to jeszcze lepsze od mojego tekstu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    :)))) coś mi miesza ale w żołądku i ciśnieniu bo nie dość że mi niedobrze to jeszcze głowa rozbolała i znowu jakieś zawroty mam what the fuck

Wcale nie what tylko WHO :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina i inne z grupa Rh -...w tym konflikcie serologicznym chodzi o to...
    problem jest kiedy macie facetów Rh+ i dziecko(to w brzuszku) bedzie miała Rh+ rownież..wtedy organizm matki zacznie produkowac przeciwciała przeciwko gr krwi dziecka.....ale na szczescie nie dzieje sie to od razu, wiec faktycznie pierwsza ciaza jest raczej bezpieczna, z druga i nastepnymi jest juz dużo wieksze ryzyko bo te przeciwciała juz krążą we krwi matki...

ogólnie powinnyscie powiedzieć lekarzom o tym przypadku nawet przy I ciąży..tak dla spokoju, a dziewczyny Rh- które nie wiedza jaka grupe ma facet-muszą koniecznie męzów przebadac,bo jednak wiekszość społeczęnstwa ma Rh+

Karolina2787 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Wcale nie what tylko WHO :D
    haahahah ja już tyle razy się nastawiałam i nic z tego nie było że i tym razem staram się moje objawy przypisać ciśnieniu bądź wirusowi panującemu w powietrzu haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Karolina i inne z grupa Rh -...w tym konflikcie serologicznym chodzi o to...
    problem jest kiedy macie facetów Rh+ i dziecko(to w brzuszku) bedzie miała Rh+ rownież..wtedy organizm matki zacznie produkowac przeciwciała przeciwko gr krwi dziecka.....ale na szczescie nie dzieje sie to od razu, wiec faktycznie pierwsza ciaza jest raczej bezpieczna, z druga i nastepnymi jest juz dużo wieksze ryzyko bo te przeciwciała juz krążą we krwi matki...

ogólnie powinnyscie powiedzieć lekarzom o tym przypadku nawet przy I ciąży..tak dla spokoju, a dziewczyny Rh- które nie wiedza jaka grupe ma facet-muszą koniecznie męzów przebadac,bo jednak wiekszość społeczęnstwa ma Rh+

Czytałam właśnie cuś na podobę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    haahahah ja już tyle razy się nastawiałam i nic z tego nie było że i tym razem staram się moje objawy przypisać ciśnieniu bądź wirusowi panującemu w powietrzu haha

Ino to jest wirus groszkowy :D

WaldhauzerM, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• foxylady Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    A ilu dniowe cykle masz?

cykle mam 29 dniowe. Ogólnie mam problem z owulacją, więc jest jakiś progres :) trochę jestem podziębiona, mam nadzieję, że ten skok temperatury nie jest spowodowany moim gorszym samopoczuciem :)

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minęło dopiero pół dnia a ja już chodzę wkur... Na maxa.. Cały czas coś. A to to a to tamto.. Nagle człowiek popełnia błąd bo każdy coś chce ale nikt nie zrozumie.. Do cholery ciężkiej.. Ludzie.. W ciąży jestem i latam z wywieszonym ozorem Wasze sprawy załatwiam i Wy dalej coś a ja nawet śniadania nie miałam czasu zjeść...............

No masakra jakaś..
    Więc się wkurzyłam i mam wszystko głęboko.. Jak jest taki mądry to niech sobie sam załatwia..

Sory babeczki..

A zaraz jadę po betę.. Mam nadzieję że już będzie..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Minęło dopiero pół dnia a ja już chodzę wkur... Na maxa.. Cały czas coś. A to to a to tamto.. Nagle człowiek popełnia błąd bo każdy coś chce ale nikt nie zrozumie.. Do cholery ciężkiej.. Ludzie.. W ciąży jestem i latam z wywieszonym ozorem Wasze sprawy załatwiam i Wy dalej coś a ja nawet śniadania nie miałam czasu zjeść...............

No masakra jakaś..
    Więc się wkurzyłam i mam wszystko głęboko.. Jak jest taki mądry to niech sobie sam załatwia..

Sory babeczki..

A zaraz jadę po betę.. Mam nadzieję że już będzie..
    spoko... my tu przyjmiemy wszystko na klate... i dokładnie cię rozumiemy :) nie krępuj się !

czekamy na wyniki !! od razu daj tu znać :)

foxylady, WaldhauzerM, zapachmalin, KlaudyŚ lubią tę wiadomość

‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ