Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tylko że u mnie jedynym sposobem żeby nie zostać na lodzie i bez kasy to właśnie ciągnąć zwolnienie całą ciążę. Ja dużo wydaję na dojazdy do pracy, a umowa kończy mi się za dwa tygodnie i nie ma szans na przedłużenie więc muszę iść na zwolnienie. Wtedy ZUS będzie mi płacił do dnia porodu. Miałam czekać ze zwolnieniem do 17ego, do wizyty u gina, ale ta choroba pokrzyżowała mi plany, więc zwolnienie zaczęłam wcześniej i wszyscy mi w domu mówią że nie opłaca się na 3 dni wracać...
Gizmo lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Tylko że u mnie jedynym sposobem żeby nie zostać na lodzie i bez kasy to właśnie ciągnąć zwolnienie całą ciążę. Ja dużo wydaję na dojazdy do pracy, a umowa kończy mi się za dwa tygodnie i nie ma szans na przedłużenie więc muszę iść na zwolnienie. Wtedy ZUS będzie mi płacił do dnia porodu. Miałam czekać ze zwolnieniem do 17ego, do wizyty u gina, ale ta choroba pokrzyżowała mi plany, więc zwolnienie zaczęłam wcześniej i wszyscy mi w domu mówią że nie opłaca się na 3 dni wracać...
Sylwia91 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Sylwia91 wrote:Smerfetka, nowy cykl, nowa nadzieja przed Tobą, będziemy trzymać kciuki :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:40
Gizmo lubi tę wiadomość
28lat
Mama aniołka 3.10.2016 (*)
29.10.2017 (*)
3 rok starań -
nick nieaktualnysmerfetkaaa wrote:Do mnie idzie @ wrr
No to witam w klubie kochana. Nie przejmuj się będziemy razemja w tym cyklu planuję zakupić testy owu już lukałam na allegro tym bardziej że mój mi kazał
dziś chyba zamówię i działam. A testy owu o jakiej porze dnia najlepiej robić? wiem tylko że pić nie można kilka godzin przed testowaniem
-
Karolina2787 wrote:No to witam w klubie kochana. Nie przejmuj się będziemy razem
ja w tym cyklu planuję zakupić testy owu już lukałam na allegro tym bardziej że mój mi kazał
dziś chyba zamówię i działam. A testy owu o jakiej porze dnia najlepiej robić? wiem tylko że pić nie można kilka godzin przed testowaniem
Karolina2787 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwia91 wrote:Kochana mówią że po 12 na pewno, a nawet pod wieczór. Ja robiłam zazwyczaj koło 17, o jednakowej godzinie
Dziękuję kochanamojego namówię żeby tez się ogarnął bo jak na razie to tylko ja się tak staram z tym wszystkim a niech ruszy swoje 4 litery i spuści trochę do kubeczka zobaczymy co tam za robaczki siedzą leniwe trza je przyspieszyć
hihi
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
szuflada wrote:Jezu, dziewczyny a mnie teściowa ciągle meczy o wnuczka...
Ja mam dokładnie to samo. Jak jej powiedziałam, bo mnie dopytywała po 2 cyklu starań, że się nie udało, to spojrzała jak na bezpłodną.... Wiecie, jak mnie takie rzeczy dobijają. Próbuję z uśmiechem mówić, że to przecież dopiero początek starań, ale ona jest ze wsi, z gospodarki, tam dzieciaki mnożyły się jak króliki i płodność to dla niej coś zupełnie naturalnego, a jak 2 raz się nie udaje, to chyba ze mną coś nie tak:/Karolina2787, szuflada lubią tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
nick nieaktualnyKasia1987 wrote:Ja mam dokładnie to samo. Jak jej powiedziałam, bo mnie dopytywała po 2 cyklu starań, że się nie udało, to spojrzała jak na bezpłodną.... Wiecie, jak mnie takie rzeczy dobijają. Próbuję z uśmiechem mówić, że to przecież dopiero początek starań, ale ona jest ze wsi, z gospodarki, tam dzieciaki mnożyły się jak króliki i płodność to dla niej coś zupełnie naturalnego, a jak 2 raz się nie udaje, to chyba ze mną coś nie tak:/
Masakra mnie też by to wkurzało ale na szczęście tak nie mam. Ostatnio tylko przez tele mojemu powiedziała byśmy się zaczęli starać o dzidziębo by było miło mieć wnuczka w końcu od syna. Mają na razie wnuczkę jedną od mojego siostry, brat rozwiedziony bez dzieci liczą więc na nas
a co ona myśli że my z gumką recepturką w tych czasach dajemy? hehe
-
Szuflada - o rety, to przegięcie jakieś....
Ja zawsze miałam wymówkę, że mój mąż nie chce to ma sobie wpierw pogadać ze swoim synkiem kiedy dzieci. Bo taka też była prawda, że ja od dawna byłam gotowa, o czym mu mówiłam. Ale -o tym już tu kiedyś pisałam- czy ma sens faceta nabrać na dziecko, zmuszać? Nie... czekałam aż sam zechce i tak się teraz stało.33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
No i dobrze jej odpowiadalas!
A mi mieszala w głowie juz od takiego wczesnego wieku aż mnie czasami ochota brała naprawdę zrobić sobie dziecko... noo to ciesze się dzisiaj ze jej nie słuchałamsuknie ślubne tez oglądała juz po pół roku mojego związku z jej synem :PP
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!