Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Nats Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 19:08

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 3 dzień umieram na ból brzucha ;/ Zobaczymy co bedzie :)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 19:08

3500 g 54 cm <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mało sie ostatnio odzywam, bo tez nie mam o czym pisać...;) ale cały czas Was podczytuje, coraz wiecej dziewczyn-trudno Was wszystkie ogarnać,ale coś tam kojarze..:)
    u mnie był cykl bezowu,potwierdzony monitem-niektóre może pamiętają jak pisałam- więc ja w tym cyklu wogóle nie szukam objawów i tez ich nie mam...w tamtym cyklu bolało mnie podbrzusze i L jajnik, oraz miałam mokro jak nigdy i niestety nici z tego wyszły....

ten cykl wogóle mi sie rozjechał totalnie, jedno co wiem na pewno od przyszłego msc wracam do dowcipnego mierzenia tempki,bo w ustach u mnie wogóle sie nie sprawdza...
    zakupiłam sobie tez w ramach walki o owulacje inofem i juz pije, oraz ziółka jakieś tam-ale to chyba zaczne od przyszłego cyklu...no i mam zamiar powoli robić rózne badania, choc moja gin niby twierdzi że narazie nie ma po co.....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ostatni weekend pojezdzilismy sobie na motorze i jakoś tak dobitnie dotarło do mnie że z brzuchem to ja se nie za bardzo pojezdze na motorze, a i na rowerze może być chyba problematyczne przemieszczać się. Na żagle też,se za bardzo nie pojadę itp itd :D
    Mimo tego i tak chce bobasa bo to małe i przejściowe ograniczenia, ale są.
    No i jak bobas będzie mały to wszelkie spontany odpadają, w sensie w 5 min zbieramy się i jedziemy gdzieś tam na kilka,dni.
    Tak Że fakt, wszystko ma,swoje plusy i minusy obiektywnie patrząc na sprawę :D
    I dlatego właśnie to ze np jest @ zamiast dwóch kresek Na teście nie powinno być jakaś tragedią. Po prostu trzeba wykorzystać dobrze ten czas póki bobasa z nami jeszcze nie ma, zamiast uważać za stracony.
    No! :D

sandrula, Nats, Anula1986, nick nieaktualny, Duśka;), Gizmo lubią tę wiadomość

• sandrula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Duśka- ja też od razu zauważyłam cień na teście!! więc trzymam kciukasy!!
    Monia- przykro mi ;/ ale może się nie rozwinie i będzie tylko plamienie? a jak nie, to zbieraj siły podczas @ I walczymy dalej !! <3
    Pozostałym dziewczynkom u których przyszła wredna @ życzę zieloności na kwiecień!! <3
    Jak dzionek mija? :)u mnie pogoda dalej piękna chodź wiatr spory wieje byle by nie przywiało czegoś ;/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaaak...w sobotę jade w góry na wycieczke..:):):). gdyby nie to że wiem ze nie miałam owulki, pewnie bym się bała czy takie łażenie i wspinanie się nie zaszkodzi na implantacje i takie tam szmery bajery a tak to chociaż wiem że moge sobie poszaleć...:):)

a co do sluzu w ciąży bo wiem że namietnie o tym piszecie-to moja siostra wogóle nic takiego nie miała-nawet specjalnie sie ja pytałam...ja tylko raz zakuły jajniki, miała plamienie implant i bolały piersi, natomiast tam susza jak zwykle u niej zreszta...;)

sandrula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita, a ta owu to może ci się po prostu przesunęła na później. Śluz masz rozciągliwy... Może organizm robi podejście nr 2...

• Nats Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 19:09

3500 g 54 cm <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem juz sama...przez to mierzenie w paszczy wszystko jest nie tak....ja juz i tak wziełam dzis luteine-od dwoch dni się zastanawiałam,bo powinnam 18-ego wziać,ale sie wstrzymałam...

moja ginka twierdzi ze tak małe dawki jak ja biorę 50mg/dzień nie zakłócą owulki, ale jakos mam wątpliwosci, bo jednak wszedzie dziewczyny trąbią żeby nie brac przed owulka....ale jak widziałam że z tempka się nic nie dzieje to sobie pomyslałam-no a jak nie skoczy(jesli cykl faktycznie był bezowu) to bede sobie czekać w nieskończonosć..hehe no i wzięłam dzis...

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    taaaak...w sobotę jade w góry na wycieczke..:):):). gdyby nie to że wiem ze nie miałam owulki, pewnie bym się bała czy takie łażenie i wspinanie się nie zaszkodzi na implantacje i takie tam szmery bajery a tak to chociaż wiem że moge sobie poszaleć...:):)

a co do sluzu w ciąży bo wiem że namietnie o tym piszecie-to moja siostra wogóle nic takiego nie miała-nawet specjalnie sie ja pytałam...ja tylko raz zakuły jajniki, miała plamienie implant i bolały piersi, natomiast tam susza jak zwykle u niej zreszta...;)

Bo z tym śluzem to zależy od kobiety....
    Nie ma co się czarować... szukamy potwedzenia naszego marzenia o bejbi, a i tak wiemy jak jest.. ze każdy organizm inny. Sylwia nasza miała taki śluz jak Monia, a widzicie...

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Zgadzam się z Tobą w 100 % ☺ na każdą z nas kiedyś przyjdzie czas prędzej czy później. "Bez spiny będą kolejne terminy" :)))

Dokładnie tak. A bez tej spiny może się udać szybciej niż nam się wydaje :D Bo życie lubi zaskakiwać

Nats, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam taką akcję z lechem, że zrobiłam łyka i fuj, ale dziwny smak. Mówię do mojego- kurde to piwo jest zgerowane! On skosztował, nic z tych rzeczy, mówi, że normalne jest. Ja? ZNAK buhahah
    Ale powiem Wam szczerze, to mój 3 cykl i już złapałam dystans. Lubię tak pożartować, że mam urojoną ciążę, ale tak na serio to spoko, biorę na klatę co będzie. Cieszy mnie ciekawy wykres, a co ma być to będzie :)

Nats, nick nieaktualny, Duśka;) lubią tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? ja już 2 dni temu rozmyślałam by jednak przełożyć te starania ze względu na podejście mojego męża. Zdecydowaliśmy się na dziecko , nawet wysłał mnie do ginekologa żebym się przebadała czy wszystko jest ok itd. Ale po tym, jak już wyleczyłam stan zapalny który u mnie wyszedł i dostałam zielone światło od gina jakoś temat ucichł. Było serduszkowanie, nawet udało się w te dni płodne ale tak jakby tematu nie było. Ale wczoraj gdy zaczęłam temat o pracy, że kumpela dzwoniła że jest miejsce pracy wolne to się zdziwił i powiedział,, to już nie będzie dzidziusia?'. Pogadaliśmy na ten temat, powiedziam mu wszystko czego dowiedziałam się na tym forum, tak że odzyskałam już wiarę w to że on tego chce :D przepraszam, że nie na temat, musiałam się wygadać... :)

Kasia1987, nick nieaktualny, Gizmo lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Wczoraj miałam taką akcję z lechem, że zrobiłam łyka i fuj, ale dziwny smak. Mówię do mojego- kurde to piwo jest zgerowane! On skosztował, nic z tych rzeczy, mówi, że normalne jest. Ja? ZNAK buhahah
    Ale powiem Wam szczerze, to mój 3 cykl i już złapałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 19:09

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Ale powiem Wam szczerze, to mój 3 cykl i już złapałam dystans. Lubię tak pożartować, że mam urojoną ciążę, ale tak na serio to spoko, biorę na klatę co będzie. Cieszy mnie ciekawy wykres, a co ma być to będzie :)

Moja bratowa dzięki temu, że po 3 czy 4 kieliszkach wódki zwymiotowała, zrobiła test i okazało się, że jest w ciąży :D teraz mają najukochańszą na świecie 2-latkę w której całą rodzina jest zakochana :D rok przed tym poroniła na przełomie 4/5 miesiąca :(

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podchodziłam do tego na spokojnie, szczególnie że w tym cyklu nie chciałam się spinać i testować przed terminem. Ale jak widać mój ukochany organizm miał inne plany i stwierdził, że skoro wyluzuje to @ się spóźni!
    Ruszyło mnie to jak nigdy. Naprawdę...

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    No ładnie ;))) być może to był ZNAK!
    Przekonasz się pewnie niedługo.
    A kiedy robisz test? ☺

Okres powinnam mieć planowo 25-26 marca (mam takie małe wahania).
    Postanowiłam sobie, że zrobię testa nim wyjadę do rodziców na Święta.
    Bardzo chciałabym wiedzieć przed, bo po 1: matka mi życ nie da hahah, po 2: jeśli by się udało byłaby to wspaniała nowina na święta....
    Chyba powinno już 24.03 wyjść coś co?

sandrula, Nats lubią tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Ja też podchodziłam do tego na spokojnie, szczególnie że w tym cyklu nie chciałam się spinać i testować przed terminem. Ale jak widać mój ukochany organizm miał inne plany i stwierdził, że skoro wyluzuje to @ się spóźni!
    Ruszyło mnie to jak nigdy. Naprawdę...

Wcale się nie dziwię... Mnie by też to ruszyło :/ Że też musiała wredna do Cia przychodzić :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia...przykro mi...u mnie tez sie @ spoznila jak nigdy....a zawsze jak w zegarku.... i tez mialam temp wysoko i nagle lipa spadla i przyszla @...

wiem jak sie czujesz, chu*****, tez mialam wczoraj dola :/

ja staram sie od pazdziernika ale byla lipa bo mialam zapalenie tarczycy :D i na marne sie teges teges ;) dopiero ten cykl (od wczoraj) jest pierwszy z wyleczona tarczyczka :D

badalas sobie tarczyce? prolaktyne? testosteron? fsh? lh?

‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ