X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Nats Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 19:08

Tissaia lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 3 dzień umieram na ból brzucha ;/ Zobaczymy co bedzie :)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 19:08

3500 g 54 cm <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mało sie ostatnio odzywam, bo tez nie mam o czym pisać...;) ale cały czas Was podczytuje, coraz wiecej dziewczyn-trudno Was wszystkie ogarnać,ale coś tam kojarze..:)
    u mnie był cykl bezowu,potwierdzony monitem-niektóre może pamiętają jak pisałam- więc ja w tym cyklu wogóle nie szukam objawów i tez ich nie mam...w tamtym cyklu bolało mnie podbrzusze i L jajnik, oraz miałam mokro jak nigdy i niestety nici z tego wyszły....

ten cykl wogóle mi sie rozjechał totalnie, jedno co wiem na pewno od przyszłego msc wracam do dowcipnego mierzenia tempki,bo w ustach u mnie wogóle sie nie sprawdza...
    zakupiłam sobie tez w ramach walki o owulacje inofem i juz pije, oraz ziółka jakieś tam-ale to chyba zaczne od przyszłego cyklu...no i mam zamiar powoli robić rózne badania, choc moja gin niby twierdzi że narazie nie ma po co.....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ostatni weekend pojezdzilismy sobie na motorze i jakoś tak dobitnie dotarło do mnie że z brzuchem to ja se nie za bardzo pojezdze na motorze, a i na rowerze może być chyba problematyczne przemieszczać się. Na żagle też,se za bardzo nie pojadę itp itd :D
    Mimo tego i tak chce bobasa bo to małe i przejściowe ograniczenia, ale są.
    No i jak bobas będzie mały to wszelkie spontany odpadają, w sensie w 5 min zbieramy się i jedziemy gdzieś tam na kilka,dni.
    Tak Że fakt, wszystko ma,swoje plusy i minusy obiektywnie patrząc na sprawę :D
    I dlatego właśnie to ze np jest @ zamiast dwóch kresek Na teście nie powinno być jakaś tragedią. Po prostu trzeba wykorzystać dobrze ten czas póki bobasa z nami jeszcze nie ma, zamiast uważać za stracony.
    No! :D

sandrula, Nats, Anula1986, rozowyflaming, Duśka;), Gizmo lubią tę wiadomość

• sandrula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Duśka- ja też od razu zauważyłam cień na teście!! więc trzymam kciukasy!!
    Monia- przykro mi ;/ ale może się nie rozwinie i będzie tylko plamienie? a jak nie, to zbieraj siły podczas @ I walczymy dalej !! <3
    Pozostałym dziewczynkom u których przyszła wredna @ życzę zieloności na kwiecień!! <3
    Jak dzionek mija? :)u mnie pogoda dalej piękna chodź wiatr spory wieje byle by nie przywiało czegoś ;/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaaak...w sobotę jade w góry na wycieczke..:):):). gdyby nie to że wiem ze nie miałam owulki, pewnie bym się bała czy takie łażenie i wspinanie się nie zaszkodzi na implantacje i takie tam szmery bajery a tak to chociaż wiem że moge sobie poszaleć...:):)

a co do sluzu w ciąży bo wiem że namietnie o tym piszecie-to moja siostra wogóle nic takiego nie miała-nawet specjalnie sie ja pytałam...ja tylko raz zakuły jajniki, miała plamienie implant i bolały piersi, natomiast tam susza jak zwykle u niej zreszta...;)

sandrula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita, a ta owu to może ci się po prostu przesunęła na później. Śluz masz rozciągliwy... Może organizm robi podejście nr 2...

• Nats Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 19:09

3500 g 54 cm <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem juz sama...przez to mierzenie w paszczy wszystko jest nie tak....ja juz i tak wziełam dzis luteine-od dwoch dni się zastanawiałam,bo powinnam 18-ego wziać,ale sie wstrzymałam...

moja ginka twierdzi ze tak małe dawki jak ja biorę 50mg/dzień nie zakłócą owulki, ale jakos mam wątpliwosci, bo jednak wszedzie dziewczyny trąbią żeby nie brac przed owulka....ale jak widziałam że z tempka się nic nie dzieje to sobie pomyslałam-no a jak nie skoczy(jesli cykl faktycznie był bezowu) to bede sobie czekać w nieskończonosć..hehe no i wzięłam dzis...

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    taaaak...w sobotę jade w góry na wycieczke..:):):). gdyby nie to że wiem ze nie miałam owulki, pewnie bym się bała czy takie łażenie i wspinanie się nie zaszkodzi na implantacje i takie tam szmery bajery a tak to chociaż wiem że moge sobie poszaleć...:):)

a co do sluzu w ciąży bo wiem że namietnie o tym piszecie-to moja siostra wogóle nic takiego nie miała-nawet specjalnie sie ja pytałam...ja tylko raz zakuły jajniki, miała plamienie implant i bolały piersi, natomiast tam susza jak zwykle u niej zreszta...;)

Bo z tym śluzem to zależy od kobiety....
    Nie ma co się czarować... szukamy potwedzenia naszego marzenia o bejbi, a i tak wiemy jak jest.. ze każdy organizm inny. Sylwia nasza miała taki śluz jak Monia, a widzicie...

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Zgadzam się z Tobą w 100 % ☺ na każdą z nas kiedyś przyjdzie czas prędzej czy później. "Bez spiny będą kolejne terminy" :)))

Dokładnie tak. A bez tej spiny może się udać szybciej niż nam się wydaje :D Bo życie lubi zaskakiwać

Nats, rozowyflaming lubią tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam taką akcję z lechem, że zrobiłam łyka i fuj, ale dziwny smak. Mówię do mojego- kurde to piwo jest zgerowane! On skosztował, nic z tych rzeczy, mówi, że normalne jest. Ja? ZNAK buhahah
    Ale powiem Wam szczerze, to mój 3 cykl i już złapałam dystans. Lubię tak pożartować, że mam urojoną ciążę, ale tak na serio to spoko, biorę na klatę co będzie. Cieszy mnie ciekawy wykres, a co ma być to będzie :)

Nats, rozowyflaming, Duśka;) lubią tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? ja już 2 dni temu rozmyślałam by jednak przełożyć te starania ze względu na podejście mojego męża. Zdecydowaliśmy się na dziecko , nawet wysłał mnie do ginekologa żebym się przebadała czy wszystko jest ok itd. Ale po tym, jak już wyleczyłam stan zapalny który u mnie wyszedł i dostałam zielone światło od gina jakoś temat ucichł. Było serduszkowanie, nawet udało się w te dni płodne ale tak jakby tematu nie było. Ale wczoraj gdy zaczęłam temat o pracy, że kumpela dzwoniła że jest miejsce pracy wolne to się zdziwił i powiedział,, to już nie będzie dzidziusia?'. Pogadaliśmy na ten temat, powiedziam mu wszystko czego dowiedziałam się na tym forum, tak że odzyskałam już wiarę w to że on tego chce :D przepraszam, że nie na temat, musiałam się wygadać... :)

Kasia1987, rozowyflaming, Gizmo lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Wczoraj miałam taką akcję z lechem, że zrobiłam łyka i fuj, ale dziwny smak. Mówię do mojego- kurde to piwo jest zgerowane! On skosztował, nic z tych rzeczy, mówi, że normalne jest. Ja? ZNAK buhahah
    Ale powiem Wam szczerze, to mój 3 cykl i już złapałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 19:09

rozowyflaming lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Ale powiem Wam szczerze, to mój 3 cykl i już złapałam dystans. Lubię tak pożartować, że mam urojoną ciążę, ale tak na serio to spoko, biorę na klatę co będzie. Cieszy mnie ciekawy wykres, a co ma być to będzie :)

Moja bratowa dzięki temu, że po 3 czy 4 kieliszkach wódki zwymiotowała, zrobiła test i okazało się, że jest w ciąży :D teraz mają najukochańszą na świecie 2-latkę w której całą rodzina jest zakochana :D rok przed tym poroniła na przełomie 4/5 miesiąca :(

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podchodziłam do tego na spokojnie, szczególnie że w tym cyklu nie chciałam się spinać i testować przed terminem. Ale jak widać mój ukochany organizm miał inne plany i stwierdził, że skoro wyluzuje to @ się spóźni!
    Ruszyło mnie to jak nigdy. Naprawdę...

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    No ładnie ;))) być może to był ZNAK!
    Przekonasz się pewnie niedługo.
    A kiedy robisz test? ☺

Okres powinnam mieć planowo 25-26 marca (mam takie małe wahania).
    Postanowiłam sobie, że zrobię testa nim wyjadę do rodziców na Święta.
    Bardzo chciałabym wiedzieć przed, bo po 1: matka mi życ nie da hahah, po 2: jeśli by się udało byłaby to wspaniała nowina na święta....
    Chyba powinno już 24.03 wyjść coś co?

sandrula, Nats lubią tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Ja też podchodziłam do tego na spokojnie, szczególnie że w tym cyklu nie chciałam się spinać i testować przed terminem. Ale jak widać mój ukochany organizm miał inne plany i stwierdził, że skoro wyluzuje to @ się spóźni!
    Ruszyło mnie to jak nigdy. Naprawdę...

Wcale się nie dziwię... Mnie by też to ruszyło :/ Że też musiała wredna do Cia przychodzić :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia...przykro mi...u mnie tez sie @ spoznila jak nigdy....a zawsze jak w zegarku.... i tez mialam temp wysoko i nagle lipa spadla i przyszla @...

wiem jak sie czujesz, chu*****, tez mialam wczoraj dola :/

ja staram sie od pazdziernika ale byla lipa bo mialam zapalenie tarczycy :D i na marne sie teges teges ;) dopiero ten cykl (od wczoraj) jest pierwszy z wyleczona tarczyczka :D

badalas sobie tarczyce? prolaktyne? testosteron? fsh? lh?

‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ