Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMiałam z moim się badać w kwietniu znaczy ja do ginka a on na badanie nasienia ale chyba tylko ja bd szła na wizytę bo mój obecnie jest na antybiotyku i ponoć bardzo silnym będzie tydzień ale po tym czasie ponoć we krwi jest jeszcze 2 tygodnie wykrywalny
jak nie ja to on cholera by wzięła. Dlatego też zrezygnujemy z kwietniowego badania na rzecz czerwcowego. W czerwcu chyba będzie opłacalniej dla nas bo jest cuś takiego: http://www.artemida-online.pl/Bezpatne_badania_nasienia_w_ramach_kampanii_TATA,6326,5452,0,pl.html
I raczej skorzystamyKurcze fajnie że coś takiego robią
mój sam zaproponował więc czemu by nie skorzystać a to i kaskę się zaoszczędzi i można będzie przeznaczyć na inne potrzeby.
rozowyflaming lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Elunia wrote:A czym się zajmujesz że aż tak ciezko będzie?
Mój mąż zakłada ogrody.. Ja mu pomagam. Ale ostatnio ze względu na to że byłam przez chwilę w ciąży byłam zwolniona.. Zatrudnił kilku ludzi ale są rzeczy które np dziewczyny mogą robić typu zakładanie agrowłokniny i dzisiaj mam z jakaś laską robić..
Bywały cięższe prace bo np ziemię łopatą przerzucam a raczej robiłam to bo już się na to nie piszę..
Po za tym za każdym razem jak człowiek ma wolne to nie chce się znowu do roboty po dłuższej przerwie.. Co innego gdy pogoda dopisuje..
Sprawdź sobie na fejsie Ekipa Ogrodnika.. To my.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:Kurcze.. Jakoś mi tak smutno dzisiaj.. I nie wiem czemu ale mam dół.. Może dlatego że deszcz i zimno.. Heh..
Witam w klubie zdolowanych. U mnie pogoda identico. Ali chora. Alergolog tez lekow dorzucila.
Nic tylko wskoczyć pod kocych i zamulac dzis.
Auta jeszcze nie mami znów pieszko na występ Ali i trening
-
Gizmo wrote:Z zimna czy z nerw Szuflada?
Kiedy termin @?
w piątek, ewentualnie w sobotę lub może nawet w czwartek- trochę mi sie wahaPierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
Gizmo wrote:Witam w klubie zdolowanych. U mnie pogoda identico. Ali chora. Alergolog tez lekow dorzucila.
Nic tylko wskoczyć pod kocych i zamulac dzis.
Auta jeszcze nie mami znów pieszko na występ Ali i trening
No to doopa blada po całości..
Masakra..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
szuflada wrote:z nerw! czemu organizm nie może nam dawac znac czy jesteśmy zapłodnione zaraz po owulacji???
w piątek, ewentualnie w sobotę lub może nawet w czwartek- trochę mi sie waha
Za proste byłoby życie nasze..rozowyflaming lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Elunia wrote:Można bez problemu. Wystarczy ze np wykazie obowiązków masz jakąś minimalnie pracę fizyczną, rozpakowywanie towaru albo noszenie pudełek to każdy lekarz jak ponarzekasz na złe samopoczucie L4 Ci wystawi, tylko pewnie na miesiąc i będziesz musiała chodzić przedłużać. A no i musisz przepracować przynajmniej 30 dni aby przysługiwało Ci świadczenie. Chyba że nie miałaś przerwy w stosunku pracy więcej niż 3 miesiące
Wcześniej miałam u niego umowę zlecenie od grudnia 2015 to to sie jakos liczy ze pracowałam te 30dni??
Ja pracuje w 10 rożnych przedszkolach i troche sie obawiam o choróbsko od dzieci, no i czasami musze dziecko niepełnosprawne podnieść/ przenieść. Wiec mysle ze powinnam pomysleć o wyprawie na L4 co myslicie?cant't wait
-
czekoladowamufinka wrote:Wcześniej miałam u niego umowę zlecenie od grudnia 2015 to to sie jakos liczy ze pracowałam te 30dni??
Ja pracuje w 10 rożnych przedszkolach i troche sie obawiam o choróbsko od dzieci, no i czasami musze dziecko niepełnosprawne podnieść/ przenieść. Wiec mysle ze powinnam pomysleć o wyprawie na L4 co myslicie?
To ja bym się nawet nie zastanawiała..Dzieciątko jest teraz najważniejsze..szuflada lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Wlasnie gadałam z pracodawca i on by chciał żebym do końca maja u niego pracowała. Póki sie dobrze czuje chyba tak zrobie, żyjemy w dobrych relacjach i niechce póki sie dobrze czuje go zostawiać na lodzie. Musze sie wystrzegać chorób mam nadzieje ze sie uda;)cant't wait
-
nick nieaktualnyczekoladowamufinka wrote:Wcześniej miałam u niego umowę zlecenie od grudnia 2015 to to sie jakos liczy ze pracowałam te 30dni??
Ja pracuje w 10 rożnych przedszkolach i troche sie obawiam o choróbsko od dzieci, no i czasami musze dziecko niepełnosprawne podnieść/ przenieść. Wiec mysle ze powinnam pomysleć o wyprawie na L4 co myslicie?
Czyli masz ciągłość zatrudnienia więc git. Możesz pójść na zwolnienie w dowolnym momencie:)
-
Dziewczyny,
Nie ogarniam... Cały czas czekam na @ temp. z wczoraj była 36,6 dzisiaj 36,1, więc sporo spadła. Śluz wciąż jest mega ciemno brązowy, czasami czerwonawy, ale nie cieknę...Wczoraj powinnam dostać małpiszona, a tu cisza...
Centralnie nie wiem o co chodzi, jeszcze takiej jazdy to nie miałam odkąd mam okres