X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Biedna jesteś. Ja na szczęście takie miesiączki mam już za sobą, ale wiem co to za męka. Miejmy nadzieje że szybko zleci i będziesz mogła zaczynać staranka ;)

Chciałabym mieć też już je za sobą, ale obawiam się, że się prędko tego nie doczekam... :/ Czasami mam tak, że w @ gorączkuję wtedy to już w ogóle nie jestem w stanie normalnie funkcjonować...

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dzięki Margaretka <3 W moim kochanie zawsze mam wsparcie z czego się baaardzo cieszę :) oboje podjęliśmy decyzję o dziecku, pragniemy je najmocniej na świecie :)

Bardzo się ciesze :) Bo w końcu trzeba pamiętać, że dzieci się biorą z miłości <3 :D

Caro, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Chciałabym mieć też już je za sobą, ale obawiam się, że się prędko tego nie doczekam... :/ Czasami mam tak, że w @ gorączkuję wtedy to już w ogóle nie jestem w stanie normalnie funkcjonować...

A konsultowałaś to z lekarzem? Może pomoże Ci w złagodzeniu dolegliwości. U mnie to chyba przeszło po pierwszej ciąży. Brzuch nadal boli w pierwszy dzień @ że bez 3 tabletek się nie obejdzie, ale nie leje się już tak ze mnie jak dawniej. Miejmy nadzieje że u Ciebie będzie podobnie. Więc trzymam kciuki jeszcze mocniej ;)

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Bardzo się ciesze :) Bo w końcu trzeba pamiętać, że dzieci się biorą z miłości <3 :D

Jeżeli Bozia pozwoli to Nasze też będzie z miłości <3

Margaretka89 lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:

Na pewno pozwoli ;) Bo jak to się mówi Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy ;) Więc i Wy się doczekacie :*

Caro, Anula1986 lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Na pewno pozwoli ;) Bo jak to się mówi Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy ;) Więc i Wy się doczekacie :*

Obyś miała rację :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:

Oj, ja myślę, że bobas każdej z nas tu na forum będzie z miłości <3 <3

Margaretka89, Karolina2787 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    A konsultowałaś to z lekarzem? Może pomoże Ci w złagodzeniu dolegliwości. U mnie to chyba przeszło po pierwszej ciąży. Brzuch nadal boli w pierwszy dzień @ że bez 3 tabletek się nie obejdzie, ale nie leje się już tak ze mnie jak dawniej. Miejmy nadzieje że u Ciebie będzie podobnie. Więc trzymam kciuki jeszcze mocniej ;)

Lekarz stwierdził, że taka moja uroda... Kiedyś brałam tabletki anty i pomagały, bo brzuchol mało bolał, ciekłam ze 3-4 dni i finito :/ a teraz jak się rozcieknę to końca ni ma ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Anula - buuuu............ Myślałam, że nam się uda......
    Zaczęłyśmy razem i wydaje mi się, że skończę tak jak Ty...

Kasia!! Póki nie ma @ to wiesz! Ból a'la małpiszon też jest jakimś tam pozytywnym odzewem podobno. Także trzymam za Ciebie kciuki i za Twoje jutrzejsze testowanie! <3 :-D

Margaretka89, Kasia1987 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Lekarz stwierdził, że taka moja uroda... Kiedyś brałam tabletki anty i pomagały, bo brzuchol mało bolał, ciekłam ze 3-4 dni i finito :/ a teraz jak się rozcieknę to końca ni ma ;)
    po pordzie ból się zmniejszy :)
    przed porodami chodziłam po ścianach jak dostawałam @ ...
    tylko tabsy i łóżko przez 1 dzień @...
    po porodach jest znośniej.. czasami pobolewa ale już nie tak jak kiedyś

zapachmalin lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Oj, ja myślę, że bobas każdej z nas tu na forum będzie z miłości <3 <3

I będzie najszczęśliwsze na świecie :D

Caro lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    po pordzie ból się zmniejszy :)
    przed porodami chodziłam po ścianach jak dostawałam @ ...
    tylko tabsy i łóżko przez 1 dzień @...
    po porodach jest znośniej.. czasami pobolewa ale już nie tak jak kiedyś

Mój mi dzisiaj przez telefon powiedział "Kochanie, poczekaj... W dni płodne zrobię swoje i przez najbliższe 9 msc nie będziesz zdychać z bólu przez @" :D Ha ha, jakby tak szło od zaraz to piszę się na to :P ;)
    No ja właśnie też zdycham nieludzko :/ Szczególnie w 1 dzień, a czasami i 2 dni

Elunia, Margaretka89, Gaduaaa, Karolina2787 lubią tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Trzymamy kciuki :D Jak wrócisz to napisz jakie wrażenia :D :D

Eee teraz to spoko było. Za pierwszym razem byłam dużo bardziej skrępowana i bardziej takie jakby uklucia czułam a teraz to luzik. Po pierwszym odrosło może z 15 %, teraz mam nadzieje ze juz tylko kilka sie pojawi. Ogólnie polecam, mega komfort większy:-))

Margaretka89, Tissaia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Mój mi dzisiaj przez telefon powiedział "Kochanie, poczekaj... W dni płodne zrobię swoje i przez najbliższe 9 msc nie będziesz zdychać z bólu przez @" :D Ha ha, jakby tak szło od zaraz to piszę się na to :P ;)

Anula a oznaczałaś hormony tarczycy? bo mnie w lekkiej niedoczynnosci tak bolało i miałam @ 7-9 dni

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:

hehehe no to do działania :D A tak swoją drogą to ile się już staracie, jeśli można wiedzieć?

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Eee teraz to spoko było. Za pierwszym razem byłam dużo bardziej skrępowana i bardziej takie jakby uklucia czułam a teraz to luzik. Po pierwszym odrosło może z 15 %, teraz mam nadzieje ze juz tylko kilka sie pojawi. Ogólnie polecam, mega komfort większy:-))

To się cieszę że nie było aż tak źle :D A ile płacisz za taki zabieg?

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jutro testujesz:)?
    No to w takim razie trzymam kciuki za pozytywny test.
    Anula u mnie tylko w drugi dzień tak strasznie boli ze musze wziasc z 3 tabletki nospy czasami ketonal bo nie wytrzymuje, a reszte dni przechodze bez bolowo.
    My kobiety to mamy przewalone jak nie malpa co miesiac to bol podczas porodu, nasze chlopy by to nie wytrzymali :)

Margaretka89, Caro lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Kasia jutro testujesz:)?
    No to w takim razie trzymam kciuki za pozytywny test.
    Anula u mnie tylko w drugi dzień tak strasznie boli ze musze wziasc z 3 tabletki nospy czasami ketonal bo nie wytrzymuje, a reszte dni przechodze bez bolowo.
    My kobiety to mamy przewalone jak nie malpa co miesiac to bol podczas porodu, nasze chlopy by to nie wytrzymali :)

Jakby nasze chłopy miały rodzić to ludzkość już dawno by wyginęła :D :D :D

kozamonia, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    hehehe no to do działania :D A tak swoją drogą to ile się już staracie, jeśli można wiedzieć?

Oczywiście, że można wiedzieć :) No cóż będzie to dopiero 2 cykl :D

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    To się cieszę że nie było aż tak źle :D A ile płacisz za taki zabieg?
    Ja cały pakiet 5 wykupiłam i w pakiecie mi 150 zł zabieg wychodzi. Ale widzę juz po dwóch max 3 powinno byc gładziutko:-) wiec resztę na paszki wykorzystam :-)))

‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ