Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Biedna jesteś. Ja na szczęście takie miesiączki mam już za sobą, ale wiem co to za męka. Miejmy nadzieje że szybko zleci i będziesz mogła zaczynać staranka ;)

Chciałabym mieć też już je za sobą, ale obawiam się, że się prędko tego nie doczekam... :/ Czasami mam tak, że w @ gorączkuję wtedy to już w ogóle nie jestem w stanie normalnie funkcjonować...

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dzięki Margaretka <3 W moim kochanie zawsze mam wsparcie z czego się baaardzo cieszę :) oboje podjęliśmy decyzję o dziecku, pragniemy je najmocniej na świecie :)

Bardzo się ciesze :) Bo w końcu trzeba pamiętać, że dzieci się biorą z miłości <3 :D

Caro, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Chciałabym mieć też już je za sobą, ale obawiam się, że się prędko tego nie doczekam... :/ Czasami mam tak, że w @ gorączkuję wtedy to już w ogóle nie jestem w stanie normalnie funkcjonować...

A konsultowałaś to z lekarzem? Może pomoże Ci w złagodzeniu dolegliwości. U mnie to chyba przeszło po pierwszej ciąży. Brzuch nadal boli w pierwszy dzień @ że bez 3 tabletek się nie obejdzie, ale nie leje się już tak ze mnie jak dawniej. Miejmy nadzieje że u Ciebie będzie podobnie. Więc trzymam kciuki jeszcze mocniej ;)

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Bardzo się ciesze :) Bo w końcu trzeba pamiętać, że dzieci się biorą z miłości <3 :D

Jeżeli Bozia pozwoli to Nasze też będzie z miłości <3

Margaretka89 lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:

Na pewno pozwoli ;) Bo jak to się mówi Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy ;) Więc i Wy się doczekacie :*

Caro, Anula1986 lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Na pewno pozwoli ;) Bo jak to się mówi Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy ;) Więc i Wy się doczekacie :*

Obyś miała rację :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:

Oj, ja myślę, że bobas każdej z nas tu na forum będzie z miłości <3 <3

Margaretka89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    A konsultowałaś to z lekarzem? Może pomoże Ci w złagodzeniu dolegliwości. U mnie to chyba przeszło po pierwszej ciąży. Brzuch nadal boli w pierwszy dzień @ że bez 3 tabletek się nie obejdzie, ale nie leje się już tak ze mnie jak dawniej. Miejmy nadzieje że u Ciebie będzie podobnie. Więc trzymam kciuki jeszcze mocniej ;)

Lekarz stwierdził, że taka moja uroda... Kiedyś brałam tabletki anty i pomagały, bo brzuchol mało bolał, ciekłam ze 3-4 dni i finito :/ a teraz jak się rozcieknę to końca ni ma ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Anula - buuuu............ Myślałam, że nam się uda......
    Zaczęłyśmy razem i wydaje mi się, że skończę tak jak Ty...

Kasia!! Póki nie ma @ to wiesz! Ból a'la małpiszon też jest jakimś tam pozytywnym odzewem podobno. Także trzymam za Ciebie kciuki i za Twoje jutrzejsze testowanie! <3 :-D

Margaretka89, Kasia1987 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Lekarz stwierdził, że taka moja uroda... Kiedyś brałam tabletki anty i pomagały, bo brzuchol mało bolał, ciekłam ze 3-4 dni i finito :/ a teraz jak się rozcieknę to końca ni ma ;)
    po pordzie ból się zmniejszy :)
    przed porodami chodziłam po ścianach jak dostawałam @ ...
    tylko tabsy i łóżko przez 1 dzień @...
    po porodach jest znośniej.. czasami pobolewa ale już nie tak jak kiedyś

zapachmalin lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Oj, ja myślę, że bobas każdej z nas tu na forum będzie z miłości <3 <3

I będzie najszczęśliwsze na świecie :D

Caro lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    po pordzie ból się zmniejszy :)
    przed porodami chodziłam po ścianach jak dostawałam @ ...
    tylko tabsy i łóżko przez 1 dzień @...
    po porodach jest znośniej.. czasami pobolewa ale już nie tak jak kiedyś

Mój mi dzisiaj przez telefon powiedział "Kochanie, poczekaj... W dni płodne zrobię swoje i przez najbliższe 9 msc nie będziesz zdychać z bólu przez @" :D Ha ha, jakby tak szło od zaraz to piszę się na to :P ;)
    No ja właśnie też zdycham nieludzko :/ Szczególnie w 1 dzień, a czasami i 2 dni

nick nieaktualny, Margaretka89, Gaduaaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Trzymamy kciuki :D Jak wrócisz to napisz jakie wrażenia :D :D

Eee teraz to spoko było. Za pierwszym razem byłam dużo bardziej skrępowana i bardziej takie jakby uklucia czułam a teraz to luzik. Po pierwszym odrosło może z 15 %, teraz mam nadzieje ze juz tylko kilka sie pojawi. Ogólnie polecam, mega komfort większy:-))

Margaretka89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Mój mi dzisiaj przez telefon powiedział "Kochanie, poczekaj... W dni płodne zrobię swoje i przez najbliższe 9 msc nie będziesz zdychać z bólu przez @" :D Ha ha, jakby tak szło od zaraz to piszę się na to :P ;)

Anula a oznaczałaś hormony tarczycy? bo mnie w lekkiej niedoczynnosci tak bolało i miałam @ 7-9 dni

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:

hehehe no to do działania :D A tak swoją drogą to ile się już staracie, jeśli można wiedzieć?

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Eee teraz to spoko było. Za pierwszym razem byłam dużo bardziej skrępowana i bardziej takie jakby uklucia czułam a teraz to luzik. Po pierwszym odrosło może z 15 %, teraz mam nadzieje ze juz tylko kilka sie pojawi. Ogólnie polecam, mega komfort większy:-))

To się cieszę że nie było aż tak źle :D A ile płacisz za taki zabieg?

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jutro testujesz:)?
    No to w takim razie trzymam kciuki za pozytywny test.
    Anula u mnie tylko w drugi dzień tak strasznie boli ze musze wziasc z 3 tabletki nospy czasami ketonal bo nie wytrzymuje, a reszte dni przechodze bez bolowo.
    My kobiety to mamy przewalone jak nie malpa co miesiac to bol podczas porodu, nasze chlopy by to nie wytrzymali :)

Margaretka89, Caro lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Kasia jutro testujesz:)?
    No to w takim razie trzymam kciuki za pozytywny test.
    Anula u mnie tylko w drugi dzień tak strasznie boli ze musze wziasc z 3 tabletki nospy czasami ketonal bo nie wytrzymuje, a reszte dni przechodze bez bolowo.
    My kobiety to mamy przewalone jak nie malpa co miesiac to bol podczas porodu, nasze chlopy by to nie wytrzymali :)

Jakby nasze chłopy miały rodzić to ludzkość już dawno by wyginęła :D :D :D

kozamonia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    hehehe no to do działania :D A tak swoją drogą to ile się już staracie, jeśli można wiedzieć?

Oczywiście, że można wiedzieć :) No cóż będzie to dopiero 2 cykl :D

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    To się cieszę że nie było aż tak źle :D A ile płacisz za taki zabieg?
    Ja cały pakiet 5 wykupiłam i w pakiecie mi 150 zł zabieg wychodzi. Ale widzę juz po dwóch max 3 powinno byc gładziutko:-) wiec resztę na paszki wykorzystam :-)))

‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ