X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    jak nie ma Tii to choc sobie z termometrem poszalej,hehe
    Hehe taki cienki patyk ten termometr ze go wcale nie poczuje. Albo gdzie w groma utopi mi się w mysi :D

Margaretka89, Karolina2787, Kasia1987 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam czuje..;) ale nie ma co porównywać z narzędziem męża..:)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panom sie wydaje ze jak cokolwiek tam wsadzimy to jest fajnie
    Mój kiedyś pytał czy noszenie tamponów sprawia mi przyjemność...

Gizmo, Margaretka89, Allmita, Karolina2787, foxylady, WaldhauzerM, Nats lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewojki ;)
    Czytam Was i się śmieję do siebie hehe :D nie złe czopki te nasze chłopki ;)
    Gadają a nie pomyślą najpierw :P albo to jest właśnie ich myślenie :D

Margaretka89, Kasia1987, Duśka;) lubią tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    mam to samo :(((

Mam też to samo.... :(
    Aleście naskrobały... aż nie wiem na co odp :)
    JA pochodzę ze Śląska i też zajączek przychodził do nas w niedzielę.
    U mnie dziś piękna na maxa pogoda, ale niestety migrena mnie dopała od rana i boli.. bardzo migrenowy ten cykl mam, nigdy tak mi głowa nie szalała.

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Panom sie wydaje ze jak cokolwiek tam wsadzimy to jest fajnie
    Mój kiedyś pytał czy noszenie tamponów sprawia mi przyjemność...

Hahahah taaaa... wg faceta orgazm przy każdym kroku :D

Karolina2787, Margaretka89, Elunia lubią tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewoje kochane, ja w pracy, podglądałam Was tylko na chwilkę, bo dziś młyn mam- a to dlatego, że od jutra się urlopuję i muszę do przodu sporo porobić :)
    Buźka wariatki moje :*

cd4f3562c1f35980fc59d99badbc7d27.png

Karolina2787, Caro lubią tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• Allmita Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też niedługo sie juz urlopuje,przez całe święta nawet nie zajrze na ovu więc ciekawam jakie wiadomości zastanę po świętach...ile groszków nowych dołączy..:)

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    WaldhauzerM mam taki zacny plan zeby swoim dzieciom zapewnić takie dzieciństwo jakiego się nie miało :) także może i ja za jakiś czas pomyślę o zajączku ;)

Ja dokładnie tak samo robię.. Żeby mojemu dziecięciu było jak najlepiej.

Karolina2787, foxylady lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z zakupów.. Nie powiem.. Udane udane he he..
    Już mojego uprzedziłam że ma dzisiaj zadanie bojowe..

Duśka;) lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogóle powiem WAm że miałam byc wyluzowana w tym cyklu itp..no bo bezowulacyjny, wykres tez do dupy, zero ewwntualnych objawów ciąży(nawet urojonej)a i tak w tej mojej głupiej głowie i tak gdzies tam sie tli myśl-"a może jednak, a może na przekór?.." ech głupi ten człowiek jak nic...nie powiem bardziej sobie wkręcałam ciąże w tamtym cyklu bo i objawy miałam i wykres nawet nawet....ale w tym choć bardzo bym chciała całkiem wyluzować to się nieee daaaa....;) i jeszcze nie wiem po co przeglądałam te wykresy na tablicy i znalazłam dwa ciążowe gdzie niby nie było owulki....ech..no nie pomogło to...dobrze że świeta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 12:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita przytulam <3 zobaczysz że i u Ciebie będzie niespodzianka i sama pewnie nie będziesz się domyślać nawet ;)

Allmita, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    wogóle powiem WAm że miałam byc wyluzowana w tym cyklu itp..no bo bezowulacyjny, wykres tez do dupy, zero ewwntualnych objawów ciąży(nawet urojonej)a i tak w tej mojej głupiej głowie i tak gdzies tam sie tli myśl-"a może jednak, a może na przekór?.." ech głupi ten człowiek jak nic...nie powiem bardziej sobie wkręcałam ciąże w tamtym cyklu bo i objawy miałam i wykres nawet nawet....ale w tym choć bardzo bym chciała całkiem wyluzować to się nieee daaaa....;) i jeszcze nie wiem po co przeglądałam te wykresy na tablicy i znalazłam dwa ciążowe gdzie niby nie było owulki....ech..no nie pomogło to...dobrze że świeta

Kochana też przytulam <3 Musi się udać prędzej czy później.. Nie ma innej opcji..

Allmita, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• foxylady Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Nie jesteś sama :) tez nie potrafię wyluzować, przeglądam ciążowe wykresy w każdej wolnej chwili i doszukuję się jakiś podobieństw u mnie. W krzyżu mnie łupie ewidentnie na @, temp spada, beta wyszła negatywnie a ja po cichu liczę że może się uda w tym cyklu

Allmita, Kasia1987 lubią tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita a Ty będziesz na jakichś lekach w przyszłym cyklu żeby owulacja była??

• Allmita Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Allmita a Ty będziesz na jakichś lekach w przyszłym cyklu żeby owulacja była??

narazie na żadnych,,pije tylko imofen-bo mamy sprawdzic czy nastepna tez bedzie bezowu....no i nie mam jeszcze badan męża porobionych wiec bez tego nie rusze z clo itp....a z tymi badaniami u mojego to nie taka łatwa przeprawa, więc obstawiam ze dopiero jak przyszły okaże sie bezowu to go przekonam do badań....

• Caro Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    No właśnie coś sie pokiełbasiło w tym cyklu..
    Nawet bolało mnie w terminie:-)) teraz tylko jajnik nie daje spokoju i sobie tak śmiesznie kłuje i pobolewa juz w tydzień

Jak Ty odczuwasz ten pokręcony cykl?

A tak, że zaraz po owu męczyły mnie bóle jak na @, potem był dzień spokoju, znowu kilka dni tego bólu i dzisiaj spokój. Dziwne.. Noo i szokiem totalnym jest to że zaraz po owu bolały mnie ZAWSZE piersi, takie nabrzmiałe były ku uciesze Małża, a teraz nic, totalnie. Nie wiem czy to przez spadek prolaktyny czy co.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możliwe że jak TSH Ci spadło to prolaktyna tez...jest jakaś korelacja między nimi...nie pamiętam jak tam u Ciebie z prolaktyną? miałas badaną?
    często jak piersi bola po owu to własnie winna jest prolaktyna,albo....groszek..;)

• Caro Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    możliwe że jak TSH Ci spadło to prolaktyna tez...jest jakaś korelacja między nimi...nie pamiętam jak tam u Ciebie z prolaktyną? miałas badaną?
    często jak piersi bola po owu to własnie winna jest prolaktyna,albo....groszek..;)

Badałam w zeszłym cyklu tsh razem z prolaktyną i wtedy prl było 49, a tera jak robiłam badania w poniedziałek to prl było 28. No i ja zawsze sobie wkręcałam, że jak bolały mnie piersi po owu to nadzieja na groszka, a bolały ZAWSZE dosłownie, od kiedy pamiętam, a teraz nic.. Absolutnie nic nie czuje. I cały czas nerwowo je dotykam, ale nic. Żadnego bólu.

I bądź tu człowieku mądry ;-) :-P

Elunia lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):) myśle że nie bolą bo uregulowalaś sprawe prolaktyny a twkim razie...:) a czy groszek???? sie okaże..kiedy testujesz,jakos na dniach z tego co pamietam?

‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ