Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:eee ważna jest konwersja ft 4 do ft 3... i odwrotnie... więc trzeba mieć oba wyniki.. na obu się patrzy jaki się przyswaja Levothyroksyna ...
dziwnie ze nie zleciala anty TG razem z anty TPO...
i nie czekałabym aż tsh przekroczy 3... chyba zmieniłabym endo.. pierwszy raz widzę takie podejście..
Chodzi Ci o podejście moje? Jeśli tak to nie ignoruje tego bo caly czas działam. Rodzinny też mi mówił że ft 4 żebym badała. To ja już sama wie wiem. Metlik w glowie.
-
Judi22 wrote:Ft 4 norma od0, 70-1, 48
Endo kazała brać mi jodid100 raz dziennie.
I powiedziała że narazie nie zapisze mi leków ponieważ wdł niej one miały źle działanie ok organizm i w konieczności zapisze mi letrox.
Oglnie to moja tarczyca na usg nie wykazuje nic niepokojącego zeby była ona uznawana za kliniczną lat narazie.
nie wiem czy jodid Ci pomoże...FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyMargaretka89 wrote:heheheheh a ja wczoraj narzekałam że nie mam co pić a syrop w półce leży
hihihi Karola to jak sprawdzisz to napisz czy są efekty
No widzisz nie pomyślałaś, zapomniałam że mój wypił cały jak był chorynie będzie eksperymentu
Margaretka89 lubi tę wiadomość
-
Judi22 wrote:Chodzi Ci o podejście moje? Jeśli tak to nie ignoruje tego bo caly czas działam. Rodzinny też mi mówił że ft 4 żebym badała. To ja już sama wie wiem. Metlik w glowie.
ale są endo i endo.. jak z każdym lekarzem.. ciężko trafić na dobrego...
chyba bym powtórzyła wszystkie wyniki i przeszła się z historią całej choroby do innego endo żeby skonsultowąć.. tylko to musi byc dobry endoFabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:FT4 41.03% więc tragedii nie ma.. nie rozumiem co znaczy że tarczyca nie wykazuje nic niepokojącego? jaką ma objętość? robiłaś wcześniej też usg żeby mieć porównanie czy się np nie pomniejsza objętościowo?
nie wiem czy jodid Ci pomoże...
Pierwsze jest takie
Gruczoł tarczycy-jednorodna
Prawy płat 1, 5-1, 4-2.2
Cieśnina 0, 25
L.p. 1, 4-1, 1-2, 0
Gruczoł tarczycy-w obrębie prawego płata nieco hypenechogewia (pozapalna)
Prawy plat 1, 16-1, 0-2.5
Cieśnina 0,16
Lewy:1.2-1.1-2.2
Drugie :
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Judi22 wrote:Mam usg
Pierwsze jest takie
Gruczoł tarczycy-jednorodna
Prawy płat 1, 5-1, 4-2.2
Cieśnina 0, 25
L.p. 1, 4-1, 1-2, 0
Gruczoł tarczycy-w obrębie prawego płata nieco hypenechogewia (pozapalna)
Prawy plat 1, 16-1, 0-2.5
Cieśnina 0,16
Lewy:1.2-1.1-2.2
Drugie :
dla mnie się pomniejsza...
czyli ewidentna niedoczynność....
powinnaś brać lekiFabianCyprian
Tymuś
-
Judi22 wrote:I endo powiedziała że ona jest lekko przyciemniona ale bez gozkow i woli. Nie jest źle powiedziała
TSH po odstawieniu tabletek rośnie...
nie rozumiem na co endo czeka?
euthyrox ma działanie połowiczne.. to normalne że po miesiacu TSH urośnie...
nie wiem czy Twoja endo eksperymentuje z Tobą czy nie zdaje sobie sprawy z powagi chorób niedoczynności tarczycy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 21:36
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny