X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    Cześć dziewczyny :) stwierdziłąm wczoraj, że od jutra przechodze na dietę płodną... może akurat. M któraś z Was jakieś fajne przepisy co jeść itd?? Jutro jade po książkę "Drogi ku płodności" . Czytałam,że dieta czyni cuda. Są przyprawy jak np czarnulka czy jakoś tak która mega przeszkadza w owulacji. No ciekawe może akurat ...:)

Na pewno nie zaszkodzi. Ja czekam na @ i wytaczam poważne działa;-)
    Olej z wiesiołka, castagnusa i żel conceive plus. Na gluty jeszcze sie chyba nie odważę.. Do tego zamierzam uprawiać sport i jeść więcej owoców.
    Zobaczymy czy coś to da:-) Ale jestem pozytywnie nastawiona!!!
    Z dietą do końca nie myślałam jeszcze, ale słyszałam ze owoce morza pozytywnie na płodność wpływają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 11:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki wy macie ten olej z wiesiołka? Bo znalazłam w tabletka i taki bleee do picia?

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli wracam do żywych... dziś ostatni dzień @.
    Zastanawiam się teraz jaką strategię przyjąć.. nie wiem czy kochać się codziennie czy co 2 dni. Stara szkoła mowiła, żeby poczekać do przed-owulacji, żeby działo się załadowało, a potem też nie codziennie tylko co dwa dni... Nowe badania mówia, żeby codziennie współzyc, że dzięki temu sa nowe i mocniejsze plemniory....
    I bądź tu mądry.... co osoba to inne podejście.

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Na pewno nie zaszkodzi. Ja czekam na @ i wytaczam poważne działa;-)
    Olej z wiesiołka, castagnusa i żel conceive plus. Na gluty jeszcze sie chyba nie odważę.. Do tego zamierzam uprawiać sport i jeść więcej owoców.
    Zobaczymy czy coś to da:-) Ale jestem pozytywnie nastawiona!!!
    Z dietą do końca nie myślałam jeszcze, ale słyszałam ze owoce morza pozytywnie na płodność wpływają

Tak owoce morza mają sporo cynku bardzo ważnego.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • elewela Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć ważne aby jeść dużo owoców oraz warzyw a mało miesa:) Kiedy ja uwielbiam jesć nie zdrowo wiem kiedy jest coś zdrowego bo wtedy tego nie lubie heh Wyczytałam, że 30 min dziennie należy się poruszać więc od jutra zaczynam :)

WaldhauzerM, Elunia lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Ja powoli wracam do żywych... dziś ostatni dzień @.
    Zastanawiam się teraz jaką strategię przyjąć.. nie wiem czy kochać się codziennie czy co 2 dni. Stara szkoła mowiła, żeby poczekać do przed-owulacji, żeby działo się załadowało, a potem też nie codziennie tylko co dwa dni... Nowe badania mówia, żeby codziennie współzyc, że dzięki temu sa nowe i mocniejsze plemniory....
    I bądź tu mądry.... co osoba to inne podejście.

To ja bym przejęła taką taktykę.. Dziś wieczorem a pojutrze rano itd..

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• elewela Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do współżycia to co 2 dzień należy aby plemniki też mogły nabrać siły :P

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    A co do współżycia to co 2 dzień należy aby plemniki też mogły nabrać siły :P

Ja w tym cyklu też najpierw co 2 dzień ale jak na monitoringu lekarz powiedział że szykuje się 2 owulacja to od tego czasu co dzień..

• elewela Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby się udało :D a na kiedy masz termin miesiączki ? niby tydz jak sie nie dostaje to wtedy test ?

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    Oby się udało :D a na kiedy masz termin miesiączki ? niby tydz jak sie nie dostaje to wtedy test ?

Niby 11 kwietnia powinnam dostać @ ale liczę że nie przylezie..

• elewela Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na 7 kwietnia i też mam nadzieję, że nie przyjdzie... chociaż z miesiąca na miesiąc coraz mniej w to wierze zwłaszcza z endometrioza ;/ trzymam kciuki ... zwłaszcza jak 2 razy owulacje miałaś to juz w ogóle :D musi być dobrze !

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• elewela Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Waldi powiedz mi czy endometrioza powoduję , że nie ma się owulacji ? Może się do tego przyczyniać ?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Tak owoce morza mają sporo cynku bardzo ważnego.
    ja kupiłam mojemu cynk w tabletkach haha sam chciał... ;) ale i ja biorę też

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ja też obieram taktykę co 2gi dzień... zobaczymy czy się uda...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że raczej nie..
    Mój lekarz powiedział że endometrioza powoduje tylko to że ciężej zajść w ciążę nic po za tym..
    Nie wiem kochana czy czytałaś ale jutro miną 2 tygodnie jak straciłam ciążę.. No to lekarz powiedział że w przypadku mojej choroby ciąża bardzo dużo naprawiła i teraz od razu powinno się udać.
    Ale co wyjdzie zobaczymy..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja kupiłam mojemu cynk w tabletkach haha sam chciał... ;) ale i ja biorę też

Salfazin się nazywa.. Też mamy

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no i ja też obieram taktykę co 2gi dzień... zobaczymy czy się uda...

Życzę Ci tego z całego serducha <3

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• elewela Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale mówił Ci może dlaczego ciężej jest zajść bo mój właśnie wcale mi tego tak nie wytłumaczył... Właśnie słyszałam, że ciąża dobrze wpływa na endometrioze. Bardzo Ci współczuję straty ale wierzę , że w końcu się uda :):)

• 91patka91 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki
    Jak Wam święta mijają tyle czasu mnie tu nie było ale na nadrabiam.. Ale tyle czytania ze juz nic z tego nie wiem
    Mój wykres jest zapomniany tamten tydzień był nie wiem jak to nazwać.. Całkowicie odleciałam na inną planetę.. Ale już wróciłam

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91patka91 wrote:
    Hej Dziewczynki
    Jak Wam święta mijają tyle czasu mnie tu nie było ale na nadrabiam.. Ale tyle czytania ze juz nic z tego nie wiem
    Mój wykres jest zapomniany tamten tydzień był nie wiem jak to nazwać.. Całkowicie odleciałam na inną planetę.. Ale już wróciłam

Witamy ponownie na groszkowej planecie:-)))

91patka91 lubi tę wiadomość

‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ