WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie płyn się wchłonął jajek ni ma więc nie wiadomo czy były 2 owulki..

Się okaże.. W razie czego lekarz kazał się zgłosić jak beta będzie min 800..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • smerfetkaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    To zależy.. Niby powinien być ale nie musi. Choć bez niego ciężej..
    Na sluz polecam gluty..

chodzi Ci siemię lniane? ja teraz brałam wiesiołka i stosowałam ten żel conceive plus.
    A dzisiaj boli lewy jajnik :/

28lat
    Mama aniołka 3.10.2016 (*)
    29.10.2017 (*)
    3 rok starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki bety po 14:00 nie wiem jak wytrzymam do tego czasu i jak na złość mam masę pracy dzisiaj..
    Miałam się nie nakręcać...taaaa, mocno nie wyszło;// I w myślach mojego pipą nazywam bo jak mógł nie widzieć mojego "cienia cienia" hhahaha

Gdzieś tam kiedyś wyczytałam że jak się bardzo @ spóźnia to jest wysoki progesteron i przez to test ciążowy może wyjść fałszywie dodatni. Wiecie coś może na ten temat?

Waldi a to nie jest tak że powinno się po pozytywny teście od razu na badanie wybrać, pierwsze słysze aby lekarz wyznaczał limity bety..nie poważny jakiś

• Nats Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Wyniki bety po 14:00 nie wiem jak wytrzymam do tego czasu i jak na złość mam masę pracy dzisiaj..
    Miałam się nie nakręcać...taaaa, mocno nie wyszło;// I w myślach mojego pipą nazywam bo jak mógł nie widzieć mojego "cienia cienia" hhahaha

Gdzieś tam kiedyś wyczytałam że jak się bardzo @ spóźnia to jest wysoki progesteron i przez to test ciążowy może wyjść fałszywie dodatni. Wiecie coś może na ten temat?

Waldi a to nie jest tak że powinno się po pozytywny teście od razu na badanie wybrać, pierwsze słysze aby lekarz wyznaczał limity bety..nie poważny jakiś
    Mi nigdy nawet cień cienia cienia nie wyszedł ☺
    A trochę testów już zrobiłam.
    Pierwsze słyszę z tym progesteronem.
    Ale coś czuję, że u Ciebie coś jest na rzeczy. Wszystkiego się dowiesz po 14. Trzymam mocno kciukasy!!! ☺☺☺ będzie fasolka.

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa miałaś też na betę iść? Poszłaś?
    Trzymam kciuki!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ale coś czuję, że u Ciebie coś jest na rzeczy. Wszystkiego się dowiesz po 14. Trzymam mocno kciukasy!!! ☺☺☺ będzie fasolka.

Dzięki Nats!!! No ja kiedyś czytałam coś o testach fałszywie dodatnich i przyczynie tego i tam właśnie to było napisane

• Caro Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia, trzymam kciuki za pozytywną betę!! <3

Słuchajcie, czy któraś z Was była w tej klinice InviMed i robiła badanie nasienia?

Elunia lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:

Chodziło mu o to że jak jest za niska beta to na usg i tak nie będzie nic widać.. Dzisiaj powiedział że przy 600 można szukać pęcherza ciążowego ale jak jest 800 to widać więcej.

Po za tym jemu bardziej chodziło o to żeby beta była wyższa niż ostatnia..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:

Ale z tym Progesteronem to prawda.. Jak się wydziela to temperatura jest wyższa.

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia czekam na Twoją betę.. <3

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Elunia, trzymam kciuki za pozytywną betę!! <3

Słuchajcie, czy któraś z Was była w tej klinice InviMed i robiła badanie nasienia?
    My się leczymy w tej klinice w Katowicach :) jestem bardzo zadowolona z nich, ale nasienie mój badał gdzie indziej.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Caro Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    My się leczymy w tej klinice w Katowicach :) jestem bardzo zadowolona z nich, ale nasienie mój badał gdzie indziej.

A ja widziałam, że jest ich klinika niedaleko mnie, w Poznaniu. Myślałam, żeby się tam przejechać, a raczej mój Małż stwierdził, że musi się przebadać, czym mnie niezmiernie i miło zaskoczył. Ehh.. No zobaczymy. Dobrze, że jesteś zadowolona. Mimo, że inne miasto to może standardy mają te same.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:

A ile się stracie o maluszka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    A ja widziałam, że jest ich klinika niedaleko mnie, w Poznaniu. Myślałam, żeby się tam przejechać, a raczej mój Małż stwierdził, że musi się przebadać, czym mnie niezmiernie i miło zaskoczył. Ehh.. No zobaczymy. Dobrze, że jesteś zadowolona. Mimo, że inne miasto to może standardy mają te same.

A wy dopiero 3 cykl się staracię? Od kiedy z tą stroną Od rpierwszego podejścia?

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Oni mają kilka klinik w różnych miastach, ale wszystkie jako InviMed, więc wydaje mi się, że standardy będą wszystkie wysokie.
    Lekarze uśmiechnięci i pomocjni, i jakoś nie widać, żeby było to spowodowane tym, że zostawiasz u nich jakąś część wypłaty ;)

Caro lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro na kiedy przypadał Twoj termin@? Robiłaś test lub byłaś dzisiaj na becie ?

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    A ile się stracie o maluszka?
    Teraz 7 cykl/miesiąc, ale mój mąż miał troszkę słabsze wyniki nasienia i dlatego już się leczymy w klinice.
    Mnie teraz podwyższone tsh wyszło, także i ja na lekach ;)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Teraz 7 cykl/miesiąc, ale mój mąż miał troszkę słabsze wyniki nasienia i dlatego już się leczymy w klinice.
    Mnie teraz podwyższone tsh wyszło, także i ja na lekach ;)

A jakie masz te tsh teraz? I jakie leki bierzesz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest że niektórym udaje się zajść z tsh wybitnie wysokim lub podwyższonym a drugim z lekkim podwyższeniem i to mieszczącym się w normie nie Eh jakie to niesprawiedliwie.

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    A jakie masz te tsh teraz? I jakie leki bierzesz ?
    Teraz mam 3,5 i dostałam Euthyrox, czy jak on się tam nazywa, w tej najmniejszej dawce.
    Od razu na 3 miesiące dostałam. Po 6 tygodniach mam zbadać ponownie tsh i zobaczymy, czy spadnie

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ