Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
WaldhauzerM wrote:To zależy.. Niby powinien być ale nie musi. Choć bez niego ciężej..
Na sluz polecam gluty..
chodzi Ci siemię lniane? ja teraz brałam wiesiołka i stosowałam ten żel conceive plus.
A dzisiaj boli lewy jajnik28lat
Mama aniołka 3.10.2016 (*)
29.10.2017 (*)
3 rok starań -
nick nieaktualnyWyniki bety po 14:00 nie wiem jak wytrzymam do tego czasu i jak na złość mam masę pracy dzisiaj..
Miałam się nie nakręcać...taaaa, mocno nie wyszło;// I w myślach mojego pipą nazywam bo jak mógł nie widzieć mojego "cienia cienia" hhahaha
Gdzieś tam kiedyś wyczytałam że jak się bardzo @ spóźnia to jest wysoki progesteron i przez to test ciążowy może wyjść fałszywie dodatni. Wiecie coś może na ten temat?
Waldi a to nie jest tak że powinno się po pozytywny teście od razu na badanie wybrać, pierwsze słysze aby lekarz wyznaczał limity bety..nie poważny jakiś -
Elunia wrote:Wyniki bety po 14:00 nie wiem jak wytrzymam do tego czasu i jak na złość mam masę pracy dzisiaj..
Miałam się nie nakręcać...taaaa, mocno nie wyszło;// I w myślach mojego pipą nazywam bo jak mógł nie widzieć mojego "cienia cienia" hhahaha
Gdzieś tam kiedyś wyczytałam że jak się bardzo @ spóźnia to jest wysoki progesteron i przez to test ciążowy może wyjść fałszywie dodatni. Wiecie coś może na ten temat?
Waldi a to nie jest tak że powinno się po pozytywny teście od razu na badanie wybrać, pierwsze słysze aby lekarz wyznaczał limity bety..nie poważny jakiś
A trochę testów już zrobiłam.
Pierwsze słyszę z tym progesteronem.
Ale coś czuję, że u Ciebie coś jest na rzeczy. Wszystkiego się dowiesz po 14. Trzymam mocno kciukasy!!! ☺☺☺ będzie fasolka.3500 g 54 cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNats wrote:Mi nigdy nawet cień cienia cienia nie wyszedł ☺
Ale coś czuję, że u Ciebie coś jest na rzeczy. Wszystkiego się dowiesz po 14. Trzymam mocno kciukasy!!! ☺☺☺ będzie fasolka.
Dzięki Nats!!! No ja kiedyś czytałam coś o testach fałszywie dodatnich i przyczynie tego i tam właśnie to było napisane -
Elunia, trzymam kciuki za pozytywną betę!!
Słuchajcie, czy któraś z Was była w tej klinice InviMed i robiła badanie nasienia?Elunia lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Elunia wrote:Wyniki bety po 14:00 nie wiem jak wytrzymam do tego czasu i jak na złość mam masę pracy dzisiaj..
Waldi a to nie jest tak że powinno się po pozytywny teście od razu na badanie wybrać, pierwsze słysze aby lekarz wyznaczał limity bety..nie poważny jakiś
Chodziło mu o to że jak jest za niska beta to na usg i tak nie będzie nic widać.. Dzisiaj powiedział że przy 600 można szukać pęcherza ciążowego ale jak jest 800 to widać więcej.
Po za tym jemu bardziej chodziło o to żeby beta była wyższa niż ostatnia..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Nats wrote:Mi nigdy nawet cień cienia cienia nie wyszedł ☺
Ale coś czuję, że u Ciebie coś jest na rzeczy. Wszystkiego się dowiesz po 14. Trzymam mocno kciukasy!!! ☺☺☺ będzie fasolka.
Ale z tym Progesteronem to prawda.. Jak się wydziela to temperatura jest wyższa.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Caro wrote:Elunia, trzymam kciuki za pozytywną betę!!
Słuchajcie, czy któraś z Was była w tej klinice InviMed i robiła badanie nasienia?jestem bardzo zadowolona z nich, ale nasienie mój badał gdzie indziej.
-
kozamonia wrote:My się leczymy w tej klinice w Katowicach
jestem bardzo zadowolona z nich, ale nasienie mój badał gdzie indziej.
A ja widziałam, że jest ich klinika niedaleko mnie, w Poznaniu. Myślałam, żeby się tam przejechać, a raczej mój Małż stwierdził, że musi się przebadać, czym mnie niezmiernie i miło zaskoczył. Ehh.. No zobaczymy. Dobrze, że jesteś zadowolona. Mimo, że inne miasto to może standardy mają te same.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCaro wrote:A ja widziałam, że jest ich klinika niedaleko mnie, w Poznaniu. Myślałam, żeby się tam przejechać, a raczej mój Małż stwierdził, że musi się przebadać, czym mnie niezmiernie i miło zaskoczył. Ehh.. No zobaczymy. Dobrze, że jesteś zadowolona. Mimo, że inne miasto to może standardy mają te same.
A wy dopiero 3 cykl się staracię? Od kiedy z tą stroną Od rpierwszego podejścia? -
Caro wrote:A ja widziałam, że jest ich klinika niedaleko mnie, w Poznaniu. Myślałam, żeby się tam przejechać, a raczej mój Małż stwierdził, że musi się przebadać, czym mnie niezmiernie i miło zaskoczył. Ehh.. No zobaczymy. Dobrze, że jesteś zadowolona. Mimo, że inne miasto to może standardy mają te same.
Lekarze uśmiechnięci i pomocjni, i jakoś nie widać, żeby było to spowodowane tym, że zostawiasz u nich jakąś część wypłatyCaro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Judi22 wrote:A ile się stracie o maluszka?
Mnie teraz podwyższone tsh wyszło, także i ja na lekach -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Judi22 wrote:A jakie masz te tsh teraz? I jakie leki bierzesz ?
Od razu na 3 miesiące dostałam. Po 6 tygodniach mam zbadać ponownie tsh i zobaczymy, czy spadnie