Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNats wrote:No właśnie. Pójdę z wynikami do rodzinnej, żeby mi dała skierowanie do Endo.
Słyszałam też, ze podobno magnez dobrze działa na tarczyce. Ktoś coś wie na ten temat? ☺
Na tarczyce działa swietnie potas i witamina D. Jestem ekspertem po przejściach s tym temacie;-)Karolina2787, Caro, WaldhauzerM, Nats lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny któraś wczoraj chciała coś o borderline. Mówiłam że mam notatki ze studiów ale tylko na kompie znalazłam kryteria diagnozowania młodzieży. Nie wiem gdzie reszta się podziała. Jak coś to wrzucam.
Osobowość typu border line – młodzież
Bardzo silne pragnienie bardzo bliskiej wyłącznej relacji z drugą osobą i jednoczesny lęk dwojakiego rodzaju. Człowiek pragnie bliskości z jedną osobą jednocześnie się boi że jak zbliży się do tej osoby że ta osoba go pochłonie, i jednocześnie aby ta osoba jej nie odrzuciła. Zostawiają zanim zostają zostawieni- aby nie zostać porzuconym.
Lęki te i potrzeba bliskości prowadzą do bardzo silnego napięcia emocjonalnego. Osoby z border line podejmują próby samobójcze, okaleczają się i doświadczają przemijających stanów psychotycznych, najczęściej urojeń osobowości.
Inne objawy to:
- stany lekowe
- napady paniki
- zaburzenia nastroju, głównie depresyjne
- nadużywanie substancji psychoaktywnych
- zaburzenia odżywiania się (anoreksja, bulimia)
- perwersje seksualne
Te osoby postrzegają świat w dwóch kolorach albo czarne albo białe. Albo miłość albo nienawiść. Dobro albo zło.
Taka osoba ma skłonność do działań impulsywnych, reaguje gniewem i przemocą, jest niestabilna i kapryśna. Zachowania samobójcze, przewlekłe uczucie pustki, próby samobójcze, okaleczanie się.
Związki są niestałe ale bardzo intensywne. Zaburzenia tożsamości. Zniekształcony, niestabilny obraz własnej osoby.
Impulsywność w takich stanach jak:
- w sferze życia seksualnego(rozhamowana, impulsywna, robi to dla odreagowania ), wydawania pieniędzy, używania substancji psychoaktywnych, ryzykowne prowadzenie samochodu, napadowe objadanie się.
- Niekontrolowane wybuchy gniewu, długotrwale przeżywana złość
Border line częściej występuje u kobiet niż u mężczyzn. I u kobiet z osobowością border line często występują zaburzenia odżywiania – anoreksjaGizmo lubi tę wiadomość
-
Nats wrote:No to trzeba zakupić magnez, potas i witaminę D
na wizytę do Endo i tak poczekam pewnie, a może coś mi witaminy pomogą.
a jak twoje ft 4? i ft 3? już chyba pytałam hehhe??FabianCyprian
Tymuś
-
WaldhauzerM wrote:A nie możesz zrobić za tydzień?? Będziesz wiedziała czy jest i ile jest już w tym cyklu i w razie czego zaczniesz już w tym cyklu leczenie..
Skoro temp nie rośnie pewnie go nie ma.. Słuchaj jak w ciągu 3 dni nie pójdzie w górę to zrób w piątek..
Myslisz ze jest sens robic ten progesteron jak sie nie robilo na poczatku cyklu. W piatek niestety nie da rady zaczynam szkole jedynie to bede mogla pojsc w pon.rano -
nick nieaktualny
-
Elunia wrote:No właśnie zaskoczyłam sie niemiło bo <0,1, nic juz z tego nie rozumiem. Skąd te zgagi i gdzie jest moja @.
Cóż, nex time. Nie łamie sie;)))
Eeee no niemożliwe..za pozytywne nastawienie mimo Wszytsko
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualnyElunia wrote:No właśnie zaskoczyłam sie niemiło bo <0,1, nic juz z tego nie rozumiem. Skąd te zgagi i gdzie jest moja @.
Cóż, nex time. Nie łamie sie;))) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJudi22 wrote:Następny będzie udany. Ciekawe czemu ci cień cienia na teście wychodził. Który to Twoj cykl starań?
Nie wiem skąd ten cień tylko. Serio nie wiem! A to mój nie pierwszy test i na żadnym tego nie było. Może rzeczywiście przy wysokim progesteronie tak wychodzi, jutro giną podpytam. -
KlaudyŚ wrote:Myslisz ze jest sens robic ten progesteron jak sie nie robilo na poczatku cyklu. W piatek niestety nie da rady zaczynam szkole jedynie to bede mogla pojsc w pon.rano
Myślę że jest sens.. I zawsze się go robi bardziej pod koniec niż na początku..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
nick nieaktualny
-
Elunia wrote:Drugi dopiero. Ale pierwszy był na zasadzie "co będzie". Dopiero w tym obserwuje swój organizm.
Nie wiem skąd ten cień tylko. Serio nie wiem! A to mój nie pierwszy test i na żadnym tego nie było. Może rzeczywiście przy wysokim progesteronie tak wychodzi, jutro giną podpytam.
A moze w laboratorium wyniki pomieszali duzo juz bylo takich sytuacji -
nick nieaktualny