X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    No właśnie. Pójdę z wynikami do rodzinnej, żeby mi dała skierowanie do Endo.
    Słyszałam też, ze podobno magnez dobrze działa na tarczyce. Ktoś coś wie na ten temat? ☺

Na tarczyce działa swietnie potas i witamina D. Jestem ekspertem po przejściach s tym temacie;-)

Karolina2787, Caro, WaldhauzerM, Nats lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Elunia.. Twoje objawy mówią same za siebie.. Ale czymam kciuki <3

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś wczoraj chciała coś o borderline. Mówiłam że mam notatki ze studiów ale tylko na kompie znalazłam kryteria diagnozowania młodzieży. Nie wiem gdzie reszta się podziała. Jak coś to wrzucam.

Osobowość typu border line – młodzież
    Bardzo silne pragnienie bardzo bliskiej wyłącznej relacji z drugą osobą i jednoczesny lęk dwojakiego rodzaju. Człowiek pragnie bliskości z jedną osobą jednocześnie się boi że jak zbliży się do tej osoby że ta osoba go pochłonie, i jednocześnie aby ta osoba jej nie odrzuciła. Zostawiają zanim zostają zostawieni- aby nie zostać porzuconym.
    Lęki te i potrzeba bliskości prowadzą do bardzo silnego napięcia emocjonalnego. Osoby z border line podejmują próby samobójcze, okaleczają się i doświadczają przemijających stanów psychotycznych, najczęściej urojeń osobowości.
    Inne objawy to:
    - stany lekowe
    - napady paniki
    - zaburzenia nastroju, głównie depresyjne
    - nadużywanie substancji psychoaktywnych
    - zaburzenia odżywiania się (anoreksja, bulimia)
    - perwersje seksualne
    Te osoby postrzegają świat w dwóch kolorach albo czarne albo białe. Albo miłość albo nienawiść. Dobro albo zło.
    Taka osoba ma skłonność do działań impulsywnych, reaguje gniewem i przemocą, jest niestabilna i kapryśna. Zachowania samobójcze, przewlekłe uczucie pustki, próby samobójcze, okaleczanie się.
    Związki są niestałe ale bardzo intensywne. Zaburzenia tożsamości. Zniekształcony, niestabilny obraz własnej osoby.
    Impulsywność w takich stanach jak:
    - w sferze życia seksualnego(rozhamowana, impulsywna, robi to dla odreagowania ), wydawania pieniędzy, używania substancji psychoaktywnych, ryzykowne prowadzenie samochodu, napadowe objadanie się.
    - Niekontrolowane wybuchy gniewu, długotrwale przeżywana złość
    Border line częściej występuje u kobiet niż u mężczyzn. I u kobiet z osobowością border line często występują zaburzenia odżywiania – anoreksja

Gizmo lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzeba zakupić magnez, potas i witaminę D :) na wizytę do Endo i tak poczekam pewnie, a może coś mi witaminy pomogą.

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    No to trzeba zakupić magnez, potas i witaminę D :) na wizytę do Endo i tak poczekam pewnie, a może coś mi witaminy pomogą.
    musisz trafić na dobrego endo .. nie każdy będzie ci leczył tarczyce z TSH 2
    a jak twoje ft 4? i ft 3? już chyba pytałam hehhe??

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie wczoraj w domu poćwiczyłam pilates dla początkujących i mam zakwasy na brzuchu.. rany... że też mi się ćwiczyć zachciało :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa - uwielbiam Pilates! ☺
    Jeszcze nie badalam tych innych hormonów tarczycowych W czw mam wolne to podejde do laboratorium.
    A myślisz, ze to ma jakieś znaczenie ze moi wynik tsh stoi w miejscu od 5 lat?

3500 g 54 cm <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wyniki bety Eluni! ☺

3500 g 54 cm <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    A nie możesz zrobić za tydzień?? Będziesz wiedziała czy jest i ile jest już w tym cyklu i w razie czego zaczniesz już w tym cyklu leczenie..

Skoro temp nie rośnie pewnie go nie ma.. Słuchaj jak w ciągu 3 dni nie pójdzie w górę to zrób w piątek..

Myslisz ze jest sens robic ten progesteron jak sie nie robilo na poczatku cyklu. W piatek niestety nie da rady zaczynam szkole jedynie to bede mogla pojsc w pon.rano

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Caro Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia, dawaj tą betę, bo zaraz na zajęcia jadę :-P :-D :-D

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zaskoczyłam sie niemiło bo <0,1, nic juz z tego nie rozumiem. Skąd te zgagi i gdzie jest moja @.
    Cóż, nex time. Nie łamie sie;)))

• Caro Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    No właśnie zaskoczyłam sie niemiło bo <0,1, nic juz z tego nie rozumiem. Skąd te zgagi i gdzie jest moja @.

Eeee no niemożliwe.. <3 za pozytywne nastawienie mimo Wszytsko :-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Następny będzie udany. Ciekawe czemu ci cień cienia na teście wychodził. Który to Twoj cykl starań?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi coś piersi mrowieją. Może to być od rosnącego progesteronu czy raczej nie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Następny będzie udany. Ciekawe czemu ci cień cienia na teście wychodził. Który to Twoj cykl starań?
    Drugi dopiero. Ale pierwszy był na zasadzie "co będzie". Dopiero w tym obserwuje swój organizm.
    Nie wiem skąd ten cień tylko. Serio nie wiem! A to mój nie pierwszy test i na żadnym tego nie było. Może rzeczywiście przy wysokim progesteronie tak wychodzi, jutro giną podpytam.

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Myslisz ze jest sens robic ten progesteron jak sie nie robilo na poczatku cyklu. W piatek niestety nie da rady zaczynam szkole jedynie to bede mogla pojsc w pon.rano

Myślę że jest sens.. I zawsze się go robi bardziej pod koniec niż na początku..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też 2cykl i pierszy z tą strona. I tak pewno będzie klapa coś czuje.Eh

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Elunia.. Obraziłam się.. Ale nie na Ciebie tylko na tą betę.. Brzydal jeden..

Ale przytulaski za nastawienie..

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Drugi dopiero. Ale pierwszy był na zasadzie "co będzie". Dopiero w tym obserwuje swój organizm.
    Nie wiem skąd ten cień tylko. Serio nie wiem! A to mój nie pierwszy test i na żadnym tego nie było. Może rzeczywiście przy wysokim progesteronie tak wychodzi, jutro giną podpytam.

A moze w laboratorium wyniki pomieszali duzo juz bylo takich sytuacji

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śluz jesz wodnisty ale biały . Do jakiego go uznać dziewczyn? ?

‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ