X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    No właśnie. Pójdę z wynikami do rodzinnej, żeby mi dała skierowanie do Endo.
    Słyszałam też, ze podobno magnez dobrze działa na tarczyce. Ktoś coś wie na ten temat? ☺

Na tarczyce działa swietnie potas i witamina D. Jestem ekspertem po przejściach s tym temacie;-)

Karolina2787, Caro, WaldhauzerM, Nats lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Elunia.. Twoje objawy mówią same za siebie.. Ale czymam kciuki <3

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś wczoraj chciała coś o borderline. Mówiłam że mam notatki ze studiów ale tylko na kompie znalazłam kryteria diagnozowania młodzieży. Nie wiem gdzie reszta się podziała. Jak coś to wrzucam.

Osobowość typu border line – młodzież
    Bardzo silne pragnienie bardzo bliskiej wyłącznej relacji z drugą osobą i jednoczesny lęk dwojakiego rodzaju. Człowiek pragnie bliskości z jedną osobą jednocześnie się boi że jak zbliży się do tej osoby że ta osoba go pochłonie, i jednocześnie aby ta osoba jej nie odrzuciła. Zostawiają zanim zostają zostawieni- aby nie zostać porzuconym.
    Lęki te i potrzeba bliskości prowadzą do bardzo silnego napięcia emocjonalnego. Osoby z border line podejmują próby samobójcze, okaleczają się i doświadczają przemijających stanów psychotycznych, najczęściej urojeń osobowości.
    Inne objawy to:
    - stany lekowe
    - napady paniki
    - zaburzenia nastroju, głównie depresyjne
    - nadużywanie substancji psychoaktywnych
    - zaburzenia odżywiania się (anoreksja, bulimia)
    - perwersje seksualne
    Te osoby postrzegają świat w dwóch kolorach albo czarne albo białe. Albo miłość albo nienawiść. Dobro albo zło.
    Taka osoba ma skłonność do działań impulsywnych, reaguje gniewem i przemocą, jest niestabilna i kapryśna. Zachowania samobójcze, przewlekłe uczucie pustki, próby samobójcze, okaleczanie się.
    Związki są niestałe ale bardzo intensywne. Zaburzenia tożsamości. Zniekształcony, niestabilny obraz własnej osoby.
    Impulsywność w takich stanach jak:
    - w sferze życia seksualnego(rozhamowana, impulsywna, robi to dla odreagowania ), wydawania pieniędzy, używania substancji psychoaktywnych, ryzykowne prowadzenie samochodu, napadowe objadanie się.
    - Niekontrolowane wybuchy gniewu, długotrwale przeżywana złość
    Border line częściej występuje u kobiet niż u mężczyzn. I u kobiet z osobowością border line często występują zaburzenia odżywiania – anoreksja

Gizmo lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzeba zakupić magnez, potas i witaminę D :) na wizytę do Endo i tak poczekam pewnie, a może coś mi witaminy pomogą.

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    No to trzeba zakupić magnez, potas i witaminę D :) na wizytę do Endo i tak poczekam pewnie, a może coś mi witaminy pomogą.
    musisz trafić na dobrego endo .. nie każdy będzie ci leczył tarczyce z TSH 2
    a jak twoje ft 4? i ft 3? już chyba pytałam hehhe??

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie wczoraj w domu poćwiczyłam pilates dla początkujących i mam zakwasy na brzuchu.. rany... że też mi się ćwiczyć zachciało :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa - uwielbiam Pilates! ☺
    Jeszcze nie badalam tych innych hormonów tarczycowych W czw mam wolne to podejde do laboratorium.
    A myślisz, ze to ma jakieś znaczenie ze moi wynik tsh stoi w miejscu od 5 lat?

3500 g 54 cm <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wyniki bety Eluni! ☺

3500 g 54 cm <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    A nie możesz zrobić za tydzień?? Będziesz wiedziała czy jest i ile jest już w tym cyklu i w razie czego zaczniesz już w tym cyklu leczenie..

Skoro temp nie rośnie pewnie go nie ma.. Słuchaj jak w ciągu 3 dni nie pójdzie w górę to zrób w piątek..

Myslisz ze jest sens robic ten progesteron jak sie nie robilo na poczatku cyklu. W piatek niestety nie da rady zaczynam szkole jedynie to bede mogla pojsc w pon.rano

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Caro Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia, dawaj tą betę, bo zaraz na zajęcia jadę :-P :-D :-D

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zaskoczyłam sie niemiło bo <0,1, nic juz z tego nie rozumiem. Skąd te zgagi i gdzie jest moja @.
    Cóż, nex time. Nie łamie sie;)))

• Caro Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    No właśnie zaskoczyłam sie niemiło bo <0,1, nic juz z tego nie rozumiem. Skąd te zgagi i gdzie jest moja @.

Eeee no niemożliwe.. <3 za pozytywne nastawienie mimo Wszytsko :-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Następny będzie udany. Ciekawe czemu ci cień cienia na teście wychodził. Który to Twoj cykl starań?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi coś piersi mrowieją. Może to być od rosnącego progesteronu czy raczej nie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Następny będzie udany. Ciekawe czemu ci cień cienia na teście wychodził. Który to Twoj cykl starań?
    Drugi dopiero. Ale pierwszy był na zasadzie "co będzie". Dopiero w tym obserwuje swój organizm.
    Nie wiem skąd ten cień tylko. Serio nie wiem! A to mój nie pierwszy test i na żadnym tego nie było. Może rzeczywiście przy wysokim progesteronie tak wychodzi, jutro giną podpytam.

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Myslisz ze jest sens robic ten progesteron jak sie nie robilo na poczatku cyklu. W piatek niestety nie da rady zaczynam szkole jedynie to bede mogla pojsc w pon.rano

Myślę że jest sens.. I zawsze się go robi bardziej pod koniec niż na początku..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też 2cykl i pierszy z tą strona. I tak pewno będzie klapa coś czuje.Eh

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Elunia.. Obraziłam się.. Ale nie na Ciebie tylko na tą betę.. Brzydal jeden..

Ale przytulaski za nastawienie..

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Drugi dopiero. Ale pierwszy był na zasadzie "co będzie". Dopiero w tym obserwuje swój organizm.
    Nie wiem skąd ten cień tylko. Serio nie wiem! A to mój nie pierwszy test i na żadnym tego nie było. Może rzeczywiście przy wysokim progesteronie tak wychodzi, jutro giną podpytam.

A moze w laboratorium wyniki pomieszali duzo juz bylo takich sytuacji

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śluz jesz wodnisty ale biały . Do jakiego go uznać dziewczyn? ?

‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ