Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kar_oliv wrote:Byłam u gin. Żałuję. Z tego stresu na pewno dostanę okres. I tak dziewczyny, mam opiekę prywatną i mi powiedział że oni nie leczą nieplodnosci i nie monitoruja cyklu. I ch,**. Powiedzial, że wynik progesteronu świadczy że nie było owulacji ale przeczy temu wykres i nie umie mi tego wytlumaczyc. Nic mi nie dał na ewentualne podtrzymanie. Zlecił fsh, lh, prolaktyne. Jeszcze na koniec powiedział, że nie powinnam śledzić tak cyklu i sobie odpuścić A wtedy zajde. Poplakalam się. Dziewczyny, mam dość.
Ale buc.. 🙄🔸28 lat
Kar_oliv lekarz chyba nie zna się na tym co robi. Powinien szukać przyczyny, czemu wykres pokazuje jedno, a wynik drugie. A czy zrobił Ci Usg? Byś miała jasne, czy doszło do owu czy nie. Wyniki zrób sobie, będziesz mieć już. Ale lekarza zmienić i to od razu. Czym on się zajmuje jak tym nie, tamtym też nie... Tragedia.
I nie przejmuj się nic. Ja też trafiłam kiedyś na takiego, nawet gorszego, a teraz mam super lekarza ✊🏻✌🏻kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Jedno w sumie prawda, czasem mam wrażenie że za bardzo schizujemy z tymi pomiarami, objawami itp.
Nie przejmuj się, zmień lekarza :*kar_oliv lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
kar_oliv wrote:Byłam u gin. Żałuję. Z tego stresu na pewno dostanę okres. I tak dziewczyny, mam opiekę prywatną i mi powiedział że oni nie leczą nieplodnosci i nie monitoruja cyklu. I ch,**. Powiedzial, że wynik progesteronu świadczy że nie było owulacji ale przeczy temu wykres i nie umie mi tego wytlumaczyc. Nic mi nie dał na ewentualne podtrzymanie. Zlecił fsh, lh, prolaktyne. Jeszcze na koniec powiedział, że nie powinnam śledzić tak cyklu i sobie odpuścić A wtedy zajde. Poplakalam się. Dziewczyny, mam dość.
Głowa do górykar_oliv lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Właśnie u każdej jest inaczej. Jedna powie, że zaszła bo śledziła cykl i udało jej się wstrzelić w ten dzień. Inna odpuściła sobie wszystko i zaszła bo luzu nabrała... Każda z nas jest inna i u każdej co innego pomaga. Lekarzom, czy obcym łatwo powiedzieć proszę sobie odpuścić, nie śledzić cyklu. Schizowanie wynika z tego, że bardzo zależy, czasem z wielu nie powodzeń, czasem samo z siebie. Myślę, że każda z nas dochodzi do tego momentu, że wie że albo musi chwilę odpuścić albo musi zacząć robić pomiary.
A ja nigdy pomiarow nie robiłam, śledziłam jedynie objawy, śluz, robiłam wyniki. Schizuje zawsze do owu. Po owu już bywa różnie, dwa razy tylko czułam, że nie udało się - a było inaczej 😉kar_oliv, Dixie, Angelinaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewuszki za dobre słowa. Będę mierzyć do końca cyklu i zobaczymy co to się wydarzy i kiedy będzie spadek i okres. Już nie pójdę do tego lekarza, nie ma opcji. Poczekam na okres, jak nie przyjdzie zrobię test i zobaczymy. A potem pójdę na badania i będziemy dalej działać. Jesteście Kochane!!!!🥰🥰🥰😍😍😍💕💕💕💕
aliciaaa lubi tę wiadomość
-
ale dupek....
no niestety nie każdy lekarz ma powołanie.
Znajdź innego lekarza, najlepiej z polecenia, poczytaj opinie itp. A do tego absolutnie nie wracaj.
Głowa do góry, cycki do przodu i prężnym krokiem działaj dalej !kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Gruszka wrote:Będziecie się ze mnie śmiać. Właśnie do mnie dotarło, że pomyliłam grupy. 9 lutego dołączyłam do grupy Nowy Rok musi być nasz 2020 ładnie się zapytałam czy mogę i przywitałam no i wchodzę po chwili i wpadłam w waszą grupę i zaczęłam odpisywać i pisać o sobie 😂 tak z buta a później domagałam się, żeby Jeżynka wpisała mnie do testujących i przez 2 dni się nie skumałam. Jejuu dziewczyny wybaczcie, że ja tak po prostu tu wparowałam haha
Także zaczynam od nowa, mam dwie córki, staram się o 3 dziecko, dobrze by było mieć syna ale nie wierzę w to więc mamy z mężem wybrane imię dla córki 👍 1dc 19 styczeń, owu 5,6 luty (raczej 6). "Mogę do was dołączyć?" 😊🤣
haha spoko też się czasem zastanawiam co gdzie pisałamGruszka lubi tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Dzięki dziewuszki za dobre słowa. Będę mierzyć do końca cyklu i zobaczymy co to się wydarzy i kiedy będzie spadek i okres. Już nie pójdę do tego lekarza, nie ma opcji. Poczekam na okres, jak nie przyjdzie zrobię test i zobaczymy. A potem pójdę na badania i będziemy dalej działać. Jesteście Kochane!!!!🥰🥰🥰😍😍😍💕💕💕💕
Grunt to się nie poddawać, stawiać sobie cele i jakoś plan działania. Niestety nasze organizmy kryją wiele tajemnic, ale grunt to zbalesc takich lekarzy, którzy umieją, chcą odkryć wszystko. A my na grupie tu jesteśmy po to, żeby wspierać się, żeby dać kopa w tylek jak trzeba i wymieniać się informacjami ❤️ w nas kobietach tkwi cała siła!kar_oliv lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gruszka wrote:Będziecie się ze mnie śmiać. Właśnie do mnie dotarło, że pomyliłam grupy. 9 lutego dołączyłam do grupy Nowy Rok musi być nasz 2020 ładnie się zapytałam czy mogę i przywitałam no i wchodzę po chwili i wpadłam w waszą grupę i zaczęłam odpisywać i pisać o sobie 😂 tak z buta a później domagałam się, żeby Jeżynka wpisała mnie do testujących i przez 2 dni się nie skumałam. Jejuu dziewczyny wybaczcie, że ja tak po prostu tu wparowałam haha
Także zaczynam od nowa, mam dwie córki, staram się o 3 dziecko, dobrze by było mieć syna ale nie wierzę w to więc mamy z mężem wybrane imię dla córki 👍 1dc 19 styczeń, owu 5,6 luty (raczej 6). "Mogę do was dołączyć?" 😊🤣
Kochana już jesteś z nami i cię nie wypuścimy 😂😂😂Gruszka lubi tę wiadomość
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Ufff nadrobilam
Kurwuje właśnie pod nosem a mój małż, patrzy się ba mnie spod byka 🤔
No żesz co za palant z tego lekarza. Zrobił by USG i by się dużo wyjaśniło.
Aliciaaa faktycznie coś sie należy z tych genetycznych. Muszę poszperać w necie.
Gruszka 😁😁 a ja mam dwóch synów i marze o córeczce. Na odwrót. W zasadzie mialam corunie tylko straciłam ciążę w 23 tyg.Gruszka lubi tę wiadomość
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Lena85 wrote:Cześć Dziewczyny 😊
Dawno sie nie odzywałam, ale czytam wszystko.
Właśnie oglądałam zupelnie przypadkiem "W roli głównej" z Małgorzatą Rozenek....chyba jakiś stary odcinek...tak czy siak ona opowiadala tam o staraniach i invitro. I normalnie nie wiem co ze mną? 😱 skończyło się, a ja w ryk 😭😭😭
No i sie poryczałam jak głupia.
I strasznie sie boje, że nie bede miala dzieci 😭
Lena nie bój się. Na pewno będziesz miała dzieci. Wszystkie będziemy miały. 😘 przytulam 🤗Lena85 lubi tę wiadomość
💊 Sundose
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień