X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!:) witam wszystkie nowe koleżanki♥ Pamiętajcie, że jesteśmy tu żeby się wspierać!

Ja też posmęcę, bo mam dziś duży spadek energii, wstałam z okropnym bólem gardła, ledwo ślinę umiem przełknąć i jestem mega słaba:( a na dodatek mam dni płodne, owulacja za pasem, więc przydałoby się dużo energii. Dobrze, że chociaż wczoraj był 🐝

Mam pytanie odnośnie współżycia, nie wiem nawet jak to napisać... Generalnie chodzi o to, że jak kochamy się w pozycji, gdzie jest głębsza penetracja to czuje ból w podbrzuszu, może nie jest on jakiś mocny, ale jest to dla mnie pewien dyskomfort. Czy któraś z was też tak ma? Nie wiem czy to powód do zmartwienia czy nie. Na dodatek po stosunku wczoraj sikałam jak głupia, nawet w nocy wstawałam mimo, że nie wypiłam dużo płynów.

Czy to możliwe, żeby owulacja była dwa razy pod rząd z tego samego jajnika, czy zawsze ale to zawsze jest na przemian?

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • luśka18 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny😉
    Ja przez te pogodę to dostaje jakiejś depresji 😱

Z tego co mi wiadomo to owulacja nie zawsze występuje na przemian.

Co do reszty tematu 😉 to uważam, że jak się będzie powtarzać ten ból to idź do lekarza.

Zdrowia życzę i energi do 🐝

hannah_92 lubi tę wiadomość

02.04 Nasza Królewna 🍼👸
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Cześć dziewczyny!:) witam wszystkie nowe koleżanki♥ Pamiętajcie, że jesteśmy tu żeby się wspierać!

Ja też posmęcę, bo mam dziś duży spadek energii, wstałam z okropnym bólem gardła, ledwo ślinę umiem przełknąć i jestem mega słaba:( a na dodatek mam dni płodne, owulacja za pasem, więc przydałoby się dużo energii. Dobrze, że chociaż wczoraj był 🐝

Mam pytanie odnośnie współżycia, nie wiem nawet jak to napisać... Generalnie chodzi o to, że jak kochamy się w pozycji, gdzie jest głębsza penetracja to czuje ból w podbrzuszu, może nie jest on jakiś mocny, ale jest to dla mnie pewien dyskomfort. Czy któraś z was też tak ma? Nie wiem czy to powód do zmartwienia czy nie. Na dodatek po stosunku wczoraj sikałam jak głupia, nawet w nocy wstawałam mimo, że nie wypiłam dużo płynów.

Czy to możliwe, żeby owulacja była dwa razy pod rząd z tego samego jajnika, czy zawsze ale to zawsze jest na przemian?

Ja tez odczuwam w niektorych pozycjach bol. Ma to zwiazek z ustawieniem macicy. Przodo lub tylo zgiecia. :)
    Co do sikania, zawsze tak mam ze po strasznie mi sie chce siku 🤷🏻‍♂️

A owulacja niekoniecznie jest na przemian :)

🔸28 lat

Wysłany: 24 czerwca 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki.
    Mam trochę dziwne / niemądre pytanie :P ale muszę, bo nie zdzierżę :P
    Ten cykl to jest istne szaleństwo...
    Bo owulację miałam dopiero w 21 albo 22 dniu cyklu, dziś jest 31 dzień, czy jest sens robić np.dzisiaj betę? Mam akurat dziś wolne, a potem może być ciężko z czasem... Co sądzicie?

age.png

Nasz świat:
    Alicja: 10.09.2022r., 53cm, 3370g ❤️
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ja tez odczuwam w niektorych pozycjach bol. Ma to zwiazek z ustawieniem macicy. Przodo lub tylo zgiecia. :)
    Co do sikania, zawsze tak mam ze po strasznie mi sie chce siku 🤷🏻‍♂️

A owulacja niekoniecznie jest na przemian :)

Dziękuję kochana za odpowiedź, trochę mnie uspokoiłaś♥

Jednak i tak wybiorę się chyba do urologa lub uroginekologa, bo coś mi nie pasuje z tym moim oddawaniem moczu:( juz wszystkim zaczynam się martwić, non stop coś wyskakuje. Chociaż wyniki badań są w porządku.

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😂😂😂 leżę i płaczę... Wszystkie czekamy na II.... A ja dzisiaj zrobiłam sikańca (zaznaczam że wadliwy) i co i co? Ja mam test wykrywający bliźniaki XD na moim teście są 3 kreski tak O! Kurcze nie umiem złapać tego moim aparatem ale normalnie bym wam pokazała 😂😂😂

Enigvaa, SylwiaG lubią tę wiadomość

age.png
  • Skorek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    😂😂😂 leżę i płaczę... Wszystkie czekamy na II.... A ja dzisiaj zrobiłam sikańca (zaznaczam że wadliwy) i co i co? Ja mam test wykrywający bliźniaki XD na moim teście są 3 kreski tak O! Kurcze nie umiem złapać tego moim aparatem ale normalnie bym wam pokazała 😂😂😂

Haha :D
    Nigdy nic nie jest wiadome xD

age.png

Nasz świat:
    Alicja: 10.09.2022r., 53cm, 3370g ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Dziękuję kochana za odpowiedź, trochę mnie uspokoiłaś♥

Jednak i tak wybiorę się chyba do urologa lub uroginekologa, bo coś mi nie pasuje z tym moim oddawaniem moczu:( juz wszystkim zaczynam się martwić, non stop coś wyskakuje. Chociaż wyniki badań są w porządku.

Ja miewałam takie bóle w okolicach owulacji. Pewnie jajnik był powiększony i źle znosił 'szturchanie' ;D ponadto czasem po intensywniejszym bzyku boli mnie podbrzusze.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😂🤣 no kto wie... Kupię może później jakiś inny XD się uśmiałam... Wątpię że mogę być w ciąży no ale korciło i musiałam no to mam za swoje XD

age.png
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) witam nowe koleżanki i życzę szybkich ⏸ ;) jutro mam prenatalne a w piątek mam zamiar powiedzieć o ciąży w pracy.... Też odliczam czas do urlopu - w lipcu mamy jechać w Bieszczady... Miłego dnia Wam życzę 😘

Enigvaa, BusiaT, hannah_92, luśka18, Lulu83, KarolinaMaria, SylwiaG, Gela093, Brenda lubią tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek wrote:
    Hej Dziewczynki.
    Mam trochę dziwne / niemądre pytanie :P ale muszę, bo nie zdzierżę :P
    Ten cykl to jest istne szaleństwo...
    Bo owulację miałam dopiero w 21 albo 22 dniu cyklu, dziś jest 31 dzień, czy jest sens robić np.dzisiaj betę? Mam akurat dziś wolne, a potem może być ciężko z czasem... Co sądzicie?

To masz 9-10dpo. Jest szansa ze cos wykaze ale moze byc za wczesnie :)

🔸28 lat

Wysłany: 24 czerwca 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona34 wrote:
    Cześć dziewczyny ;) witam nowe koleżanki i życzę szybkich ⏸ ;) jutro mam prenatalne a w piątek mam zamiar powiedzieć o ciąży w pracy.... Też odliczam czas do urlopu - w lipcu mamy jechać w Bieszczady... Miłego dnia Wam życzę 😘

Oo! Koniecznie daj znac jak prenatalne :) moze juz poznasz plec maluszka 😍

🔸28 lat

Wysłany: 24 czerwca 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi dzisiaj też smutno :(

15 dc A wykres taki jak widzicie.... pewnie bezowulacyjny...

Od 2 msc mierze temperature i skoku żadnego nie mam :( kolejny wykres płaski. I pewnie znów będzie torbiel bo pęcherzyk nie pęknie.
    Zajebiscie 👌

A od jutra mam brać luteinę... ehhh nic mi się nie chce 😭

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:

Od 2 msc mierze temperature i skoku żadnego nie mam :( kolejny wykres płaski. I pewnie znów będzie torbiel bo pęcherzyk nie pęknie.
    Zajebiscie 👌

Nie martw się:* może owulacja będzie później? Ja też nie mam typowych skoków temperatury, są to naprawę bardzo łagodne wzniesienia, ale po zakończeniu całego cyklu widać różnice pomiędzy fazą folikularną a lutealną. Nie jest ona może tak piękna jak u innych dziewczyn (widocznie taka uroda niższych temp), ale jest i to jest najważniejsze.
    Będzie dobrze, głowa do góry!☻

Natka95 lubi tę wiadomość

• BusiaT Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:

Ja tez mam często bol przy współczuciu zależy w jakiej pozycji, ale wiem ze mam tylozgiecie macicy i po prostu tak mam 🤷🏻‍♀️
    A co do owulacji mi się cały czas wydaje ze mam owulacje tylko z prawego jajnika bo tylko on mnie mocno boli w owu a lewy to tylko trochę się odzywa. W przyszłym miesiacu pójdę do lekarza 🤷🏻‍♀️

f2d7ab81ec.png
  • luśka18 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:

Zajebiscie 👌

Mocno tule kochana ❤
    Trzeba być dobrej myśli.

Pomyślcie tylko mamy lato 😀 zaraz będzie dużo słoneczka 🌼

Suptomix ty to masz żarty 🤣

Natka95 lubi tę wiadomość

02.04 Nasza Królewna 🍼👸
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spuromix oświadczam że ze mną nuda i dołki wam nie straszne :D macie doła piszcie do mnie ja zawsze coś znajdę na poprawę humoru :P
    W sumie nie bez powodu wszyscy mi mówią że mam świra 😂

hannah_92, Ania81, luśka18 lubią tę wiadomość

age.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:

Zajebiscie 👌

Miałaś robiony monitoring? Luteina może blokować owu jeśli ja weźmiesz za wcześnie.

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ze sloneczno paskudnie goracej Anglii.
    Witam wszystkie nowe dziewczyny i zycze jak najszybciej dwoch kreseczek.
    Jesli komukolwiek brakuje slonca to moge oddac, mi jest za goraco. Lubie lato tak do 25 stopni, I'm wyzsze temperatury to ja umieram i czuje sie jak zombi.
    Spuromix chyba jedziemy na tym samym wozku. Moj maz, przyjaciolki, rodzinka twierdzi ze ja tak do konca to normalna nie jestem... 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Co do urlopu to w tym roku jeszcze nie mam pojecia kiedy bedzie my miec urlop. Pewnie skoczymy na dlugich spacerach po okolicznych gorach, co mi sie bardzo usmiecha

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Spuromix chyba jedziemy na tym samym wozku. Moj maz, przyjaciolki, rodzinka twierdzi ze ja tak do konca to normalna nie jestem... 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    🤣jeeeeej nie jestem sama :D nas szalonych jest więcej :D mój mąż znowu cały czas powtarza poznałem wariatkę za wariatkę wydałem i teraz noc tylko całe życie z wariatami XD

Ania81 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ